Miksi ette osta omaa??????

Onnellinen_omistusasuja

On kummallista, että maksetaan vuokralahtarille korkeat vuokrat kun samalla summalla lyhentäisi kivasti omaa asuntoa pois. Asuntolaina käytännössä koroton ja marginaalikin sikahalpa.

On suurta tyhmyyttä olla ostamatta omaa. Saisi rauhallisen asunnon, taloa pidettäisiin kunnossa ja siisteys kaikkien kunnia-asia, ja jos joskus muuttaa saisi jo kivasti rahansa pois myydessä. Pesämuna taas seuraavaan omistusasuntoon. Ja sitten aikanaan, kun eläkeiässä on ja terveys heikkenee, voisi myydä ja muuttaa niillä rahoilla vaikkapa Espanjan aurinkorannikolle tai vanhusten laadukkaaseen palvelutaloon.

C'moon! Ostakaa se oma!

24

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgbdfgbnfdhdn

      Pitää olla omia säästöjä 10% ennen kuin saa lainaa.

    • Freelanceri

      Jotta saisi lainaa pitää olla vakituinen työpaikka. Määräaikainen sopimus ei sitä täytä. Freelancereiden ja keikka luontoista työtä tekevien on turha luulla saavansa lainaa. On siis vapaaehtoinen pakko asua vuokralla tai asossa. Tänäpäivänä ei kaikki ole vakituisessa työsuhteesssa.

      • höspsitäkukkuu

        Ei kelpaa selityksenä. Määräaikaisissakin töissä saa asuntolainaa helposti. Ajat on muuttuneet 80-90-luvuista. Kannattaa maksaa omaa pois vaik olisi freelanceri. Vuokrataloissa ja asossa asuu vain luuseri-häiriköt jotka ei välitä omaisuudesta eikä naapurirauhasta.


      • tabou

        entäs jos ei ole töissä ollenkaan, vaan sairauden vuoksi työkyvytön? Rahaa tulee, mutta ei näillä tuloilla lainaa saa (=ei ole maksukykykä pitemmän päälle) :D ihan kivasti vuokralla menee, tulo on taattu ja koti ei alta mene (aso).
        ikää 26


      • OhoT
        höspsitäkukkuu kirjoitti:

        Ei kelpaa selityksenä. Määräaikaisissakin töissä saa asuntolainaa helposti. Ajat on muuttuneet 80-90-luvuista. Kannattaa maksaa omaa pois vaik olisi freelanceri. Vuokrataloissa ja asossa asuu vain luuseri-häiriköt jotka ei välitä omaisuudesta eikä naapurirauhasta.

        Omaisuudesta ja naapurinrauhasta... Miettikää! Nää samat lokeroivat vielä lisääntyy.. Pelottavaa.


      • Hemmikki
        höspsitäkukkuu kirjoitti:

        Ei kelpaa selityksenä. Määräaikaisissakin töissä saa asuntolainaa helposti. Ajat on muuttuneet 80-90-luvuista. Kannattaa maksaa omaa pois vaik olisi freelanceri. Vuokrataloissa ja asossa asuu vain luuseri-häiriköt jotka ei välitä omaisuudesta eikä naapurirauhasta.

        Tietysti määräaikaisissa olevakin saa lainaa mikäli on tarpeeksi suuret tulot. Työni ovat erilaisia projekteja ja lähes joka kerta kun alkaa uusi projekti vaihtuu asuinpaikka toisinaan myös valtio missä asun. En näe mitään järjen häivääkään hankkia oma asunto.

        Ryhtymällä oaskesäästäjäksi saat tuottoja, joita osingoiksi kutsutaan. Tässäkään ei se omaisuus katoa mihinkään.

        Oletko kuullut osakesäästämisästä mitään?


    • on.tyhmää.omistaa

      Mitä omaa on kerrostalohuoneistossa, ei mitään, pelkät paperit, silti maksat helevetin suurta yhtiövastketta.

      • Vastike

        Maksan 150 e yhtiövastiketta asunnosta mikä vuokra olisi 600e. Onhan tuuossa iso ero.


    • Sic

      Tässä oli taas sellainen aloitus että nam!
      Joku siis kysyy miksi muut eivät tee niinkuin hän pitää viisaana.
      Suomessa on yksilönvapaus, voi ostaa tai olla ostamatta.
      Samalla rahalla minkä monet pienituloisetkin kansalaiset laittavat viihde-elektroniikkaan ja aineettomiin netin kautta hankittaviin palveluihin voisi asua vaikka vuokralla tai ostaa koiran tai ryypätä tai antaa vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Ehkä jopa lyhentää asuntolainaa koska oman asunnon hankkiminen toi turvallisuudentunteen jota kyseinen yksilö tarvitsee.

      • järki_käteen

        Mutta vuokra-asumin on äärettömän tyhmää! Yhtä tyhmää kuin vaikkapa autohulluus eli pistetään rahat kaliisiin autoihin. Kammottavia typeryksiä sitä riittää. Koulujen ala-asteelle pitäisi jo saada opetusta talousasioiden hoitoon. Oma asunto tai talo on fiksu sijoitus aina, ja takaa myös paremman naapurirauhan. Auto kannattaa valita top 10-myyntikärjestä merkkinä ja mallina, ja mallista vielä se perusversio -arvo säilyy parhaiten, ja vaihtoväliksi 3-4 vuotta on paras. Itse olen aina tehnyt noin ja nyt alla velaton rivitalo Keravalla, autona Skoda Octavia uusinta mallia ja tilillä rahaa sekä muissa sijoituksissa. Laskeskelin että kun 10 v päästä pääsen eläkeelle, voin muuttaa Espanjan Aurinkorannikolle lämpimään ja hommata saamillani rahoilla kivan asunnon ja järkiauton kulkupeliksi -ja rahaa jää vielä säästöön ja eläkkeellä pärjää.

        Tehkää samoin niin ei tarvitse vanhana katua


      • ÄläSorruKusettajiin

        Erinomainen idea jyahousing.com auttaa sitten löytämään sen uuden asunnon aurinkorannikolla


    • Miksi maksaa 20 % enemmän kuukaudessa jos perillisiä ei ole?

    • tiinatuikku

      Asun yksin ja keskustan palveluiden vieressä. Minulla ei olisi mahdollista ostaa täältä 200 tonnin kämppää, enkä ikänään muuttaisi ok-talolähiöihin keskelle ei mitään. Vuokrani kaksiosta keskustassa vain 620, kun ok-talosta maksaisin jo pelkkiä kuluja sen 4-500 kuussa. Tähän vielä autosta aiheutuvat kulut 200 kuussa. Ei siis mitään järkeä. Olen tyytyväinen tähän asumismuotoon. Tuttu vuokraemäntä, joka haluaa pitää vuokran kohtuullisena, että vain jäisin taloon :)

    • rahatmeneeomassakin

      Asun omassa talossa, mutta ei tässä mitään järkeä ole. Paljon järkevämpää olisi ollut sijoittaa nuo ok-talo rahat muuten tuottamaan. Kulut ok-taloasumisessa ovat vähintäinkin yhtä suuret kuin mitä olisi vuokra jossain rivarin pätkässä tai kerrostaloasunnossa. Kulut nousevat koko ajan ja mökin hinta laskee. Nyt on jo se tilanne, että harvoissa paikoissa Suomessa saa talosta omansa pois jos sen joutuu myymään. Nyt kun rakennat talosi väärään paikkaan niin tappiota tulee välittömästi.
      Sukulainen rakensi Kotkaan sikäläisittäin hyvälle alueelle talon neljä vuotta sitten. Nyt joutuu työn takia vaihtamaan paikkakuntaa. 320 000.- maksaneesta talosta puolen vuoden myyntiaikana paras tarjous on 275 000.-
      Suurten kaupunkien ulkopuolelle kun rakentaa niin talon arvo sen valmistuttua on pienempi kuin rakennuskustannukset. Tällä hetkellä kylmä tosiasia.
      Käytettyä taloa voi pian verrata käytettyyn autoon, ei kukaan maksa 5 vuotta vanhasta autostakaan uuden hintaa.

    • Tyhmäkö_olet

      Syynä vaikkapa se, että vuoden sisällä saattaa tulla muutto ihan uuteen kaupunkiin. Toisekseen mulla ei ole vieläkään vakiduunia (töitä tehty useita vuosia, pitkiä määräaikaisia työrupeamia) ja avokki valmistuu AMK:sta tämän vuoden lopulla. Hänellekään ei ole töistä takeita nykyisessä kotikaupungissa. Joten mietipä noita muutamia seikkoja ennen kuin lähdet kyselemään tyhmiä.

    • edeskotkassa

      "Sukulainen rakensi Kotkaan sikäläisittäin hyvälle alueelle talon neljä vuotta sitten. Nyt joutuu työn takia vaihtamaan paikkakuntaa. 320 000.- maksaneesta talosta puolen vuoden myyntiaikana paras tarjous on 275 000.-"

      -Vaihtoehtoja on kaksi: neliöitä on 200(missä ei ole mitään järkeä)
      -Tontti maksoi 100000€(tässäkään ei ole järkeä)

      Normaali 130 neliöinen talo ei maksa 320000€.

      • Rakennuskustannus 2000 - 2100 €/m2 rakennuspaikka liittymät, tämä siis ihan perustasolla tehdyn talon rakennuskustannus tänä päivänä. Eli 130 m2 talo maksaa 260.000 - 273.000 € tontti ja liittymät (laminaattilattiat, halpa pakettitalo yms).


    • velaton-veli

      aloittajalle tiedoksi:olen työtön ja saan 80% asumistukea, kelan päiväralla ei asuntoja ostella, ja mitä järkeä on jättää valtiolle perinnöksi asuntoa kun olet mullan alla.
      Elämä on muutakin kuin veloissa rypemistä.

    • fdoufidov

      kaikki ei saa lainaa eikä uskalla luottaa alansa työllistävyyteen tulevaisuudessa. omaa rahaakin pitää olla että saa lainan. sitäpaisti on riskiä että asuntojen hinnat laskee tulevaisuudessakin ja huom. suomessa on nytkin n. 600 000 ilman työpaikkaa.

    • raksaaja

      Omalla on itseä työllistävä vaikutus. Hyvässä ja pahassa.
      Oman omistaminen alentaa työn perässä muuttamisen herkkyyttä.

      Muutoin kait ihan jees.
      Lyhentelen 1000€/kk, mitä nyt hetkittäin harrastelen lyhennysvapaata ja kulutan ja autan suomea nousuun....?

    • gfdd

      Niin noh.. jotain sikakallista vuokraa varmaan hölmö maksella, mutta on myös inhimillisiä vuokria. Pikkaisen enemmän pitää toki maksaa, koska vuokranantaja maksaa vastikkeet remontit ja asunnon sisällä tapahtuvat luonnolliset kulumiset sekä tietyt uudet kodinkoneet..

      Kuitenkin huoletonta elämistä vaikkei perjaattessa asuntolainakaan sido sinua asuntoon, saahan sieltäkin lähteä menemään koska vaan ja laittaa myyntiin. Vähän isompi soppa vain.

      Täytyy myös muistaa, että ei niissä omistusasunnoisakaan naapurit aina sitä parasta a-luokkaa..

      • Jonskuna

        Ei ole inhimillisiä vuokria isoissa kaupungeissa. Ei edes kaupungin vuokra asunnot ole halpoja. Vuokrathan maksetaan osittain yleensä asumistuella.


    • kovasäästäjä

      Siksi ettei tulevaisuuteen voi luottaa. Esim. TE-toimisto yrittää aina välillä järjestää karenssia. Silloin menisi se ns. oma pakkomyyntiin. Parempi vain varautua sen pahan päivän varalle eikä kerätä maallista mammonaa. Venäjäkin jyrää kohta suomen.

    • semmonenkokemus

      Ostettiin osake.Nyt selvisi että siellä on terveyshaitta,ja sisäilmaongelmia,niin että piti muuttaa vuokralle.Nyt on kuitenkin tilaa enemmän..taidetaan jäädäkkin tähän vuokralle...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe