Fin - FR: Uusi verosopimus työn alla!

EU_

Suomi on saanut allekirjoitetuksi uuden verosopimuksen Espanjan kanssa mm. eläkkeitä koskien ja Portugali on edelleen työn alla.

Ranskan kerrotaan nyt myöskin olevan työn alla. Kuitenkin Ranskassa on nyt Hollanden aikana verotus voimakkaasti kiristynyt ja kohdistuu yhä enempi keski- ja hyvätuloisiin, sekä rikkaisiin niin, että mahdollisella veromuutoksella saattaa olla vain marginaalinen vaikutus (?).

***

31.12.2015

"Suomi neuvottelee paikallisten viranomaisten kanssa Ranskaan muuttaneiden suomalaisten lisä- ja työ eläkkeiden verottamisesta. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat (HS)."

"– Alustavia tunnusteluja on jo ollut Ranskaan. Maata koskevat samat ongelmat kuin Espanjaa ja Portugalia, valtiovarainministeriön hallitusneuvos Antero Toivainen kertoo HS:lle."

- http://www.taloussanomat.fi/raha/2015/12/31/hs-ranskan-suomalaiselakelaiset-seuraavaksi-verottajan-syyniin/201517306/139


***

Espanja

"Suomen ja Espanjan välinen verosopimus allekirjoitettiin"

"Lisäksi on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Nykyisen eläkeartiklan soveltamisen ehtona kuitenkin on se, että asuinvaltio verottaa eläkettä."

"Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman siirtymäaikaa."

- http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


"Uusi verosopimus vaatii vielä Suomen ja Espanjan parlamenttien hyväksynnän. Asiasta kertoi valtiovarainministeriö tiedotteessaan."

- http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2015/12/15/espanjan-veroale-elakelaisille-talle-tuli-nyt-loppu/201516646/139

3

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A_fidi

      Kannattaisikohan Suomen mieluummin alkaa keksiä keinoja, joilla maa saataisiin ulkomaalaisten näkökulmasta kiinnostavammaksi paikaksi asua, yrittää ja sijoittaa.

      Pitäisi saada aikaiseksi sellainen Suomi, minne muuttaisi Espanjalaisia, Ranskalaisia ja Portugalilaisia varakkaita eläkeläisiä enemmän kuin mitä sieltä muuttaa Suomalaisia pois.

      Jaa, no, silloinhan Suomi varmaankin alkaisi olla sellainen mistä ei edes haluttaisi muuttaa pois, käytäisiin vain etelän lomilla silloin tällöin ;)

    • Käynyt

      Veropolitiikalla pitäisi olla jokin muukin kannuste kuin kateus. Tällä hallitusneuvos Toivaisella ei tunnu muuta olevan. Puheet ainakin ovat sen suuntaisia, että henkilöä on syytä epäillä sosialidemokraatiksi.

      • A_fidi

        Sehän se vasta olisi oikeanlaista demokratiaa, kun kaikilla olisi mahdollisuus, niin halutessaan muuttaa Suomesta pois ja Suomeen, itse elämisensä kustantaen, myös eläkeläisten. Suomi-kuva ei parane maailmalla jos Suomi puukottaa selkään omia pois muuttaneita kansalaisiaan. Ihmiset lukevat uutisia ja muodostavat oman laisensa käsityksen maasta nimeltä Suomi (ei tukipaketeille, ei pakolaisille, ei olemassa oleville verosopimuksille, ei hyvinvoivia kansalaisia). Valtion virkamies ei itse taitaisi päästä verosopimusten mukanaan tuomista eduista nauttimaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe