Yariksen sähköinen moottorilämmitin

minor700

Käytin uuden Yariksen moottorilämmitintä eikä saanut moottoria lämpimäksi. Kävin Toyotassa ja selvisi että se on 300W moottorin ulkopuolelle sijoitettu möhkäle. Minusta humpuukia, oletin ostohetkellä että se tietenkin lämmittää veden.Tulen kyllä vaatimaan että asennetan kunnon lämmitin tämän leikkilämmittimen tilalle.

30

7712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mersukuski

      Ainoa oikea lämmitin on LOHKOLÄMMITIN.
      Tietääkseni Yarikseenkin sellaisen saa asennetuksi.
      Ihmetellä täytyy kuinka Toyota edes ehtaa tarjota moista turhaketta Suomen oloihin.

      • Yaris123

        Eikö mese pelaakaan luullulla tavalla kun pitää vieraan automerkin palstalla kateellisena vinkua?


    • pullohullu

      Onnee vaan yritykselle ja varaa paljon rahaa laskua varten...

    • ainaSamaaYritystä

      Luultavasti kyseiseen mallin ei saa lohkolämmintintä lainkaan, vaan ainoastaan säteilylämmittimen. Se lämmittää ihan riittävästi ja sisätilat lämmittää sisätilanlämmitin.

      • kylymä-ilima

        Onhan niitä letkun väliin asennettavia lämmittimiä. Joissakin malleissa on järkevää liittää myös pumppu kierrättämään jäähdytinnestettä koneessa riittävän vilkkaasti. Tuo olisi ihan pakollinen varuste volkkareissa.


    • kinneriinRittää

      Ei saa olla niin tyhmä, että olettaa jotain. Joten kestä tyhmyytesi kuin mies ja vaikene.

    • minor700

      Joo, sovitaan sitten että olen tyhmä. Minähän en ole kuullutkaan tämmöisen lämmittimen olemassaolosta. Kun ostin auton sovittiin varustelusta ja sillä sipuli. Miksi näitä moottorinlämmittimiä on keksitty, onko se turvallisuuskysymys, onhan vastus joskus lentänyt ulos pakkasproppureijästä.

      • toimivaSysteemi

        Noita lämmittimiä on käytetty tie kuinka monia vuosia ja moniin autoihin muunlaista lämmitin ei pysty asentamaan. Olet tilannut moottorilämmittimen ja sellaisen saanut, joten en ymmärrä mikä on ongelmana?


      • minor700

        Joo, ongelma on se ettei saa moottoria lämpimäksi. Katotaan sitten kun on - 30 astetta niin se säteilylämmitin on aika tehoton.


      • kohta.lauhtuu

        Lokilämmittimeen vertailukelpoisen tuloksen saamiseksi on säteilylämmittimellä kaksinkertaistettava lämmitysaika.
        Muistaakseni motiva on päätynyt tähän tutkimuksissaan.
        Jos on kolmenkympin kelit, niin 4 h on minimi.


    • se-lämmittää-konetta

      Mun Yarikses on lämmittimenä moottoriin työnnetty n. 20mm plugi joka menee sille porattuun reikään, olisko 10cm syvä, Motonetistä ostin. Sielä se näkyy Yaris varaosaluettelossa.

    • Paska_kinneri

      Mihinkään autoon missä on lohko alumiinia ei saa enää vanhanaikaista lohkista! Osta bensalämppäri se on ainoa järkevä ratkaisu toimii missä tahansa!

      • forforre

        Kyllä muuten saa. Esim Hondassa (crz) ja Subarussa on kierteellä asennettava oikea lohkolämmitin.


    • simppeliäHelppoa

      Tuollaisen lämmittimen suositellut lämmitysajat, -10 2 tuntia, -20 3tuntia.

    • viidesminuutis

      Harakoille menee lämmöt tuollaisella paistinpannulla? Webastolla sais litkut kuumiksi!

      • pakopt

        Laittakaa alavesiletkuun lämmitin.Saa autoon kuin autoon.Dieseliin webasto.Suomessa on vielä talvi et varustautukaa kunnolla.Säteilylämmitin no joo jos pakkasta max -5astetta.Nykyään ns.automiehet on kädettömiä,jos korvien välissä on jotain käyttäkää.Pakkanen opettaa


    • työnnä-lohkoon-se
      • minor700

        Hyvä juttu,kiitos!


    • wattinen

      Mitä jos "säteilylämmittimen" (joka todellakaan ei oikeasti ole söteilylämmitin) lisäksi laittaisi pienen lämpöpuhaltimen moottoritilaan?
      200 wattinen voisi olla sopiva?

    • se-kuumentaa-ehkä

      Kyllä se lämpöpuhallinkin lämmittää, mutta laitetaan nyt edes 1000 wattinen, ja lähes lohkoon kiinni pakosarjan alapuolelle, jos vaan mahtuu. Esim pieni sisälämmitin käy hyvin.

    • Säteilijä

      Se öljypohjan lämmitin lämmittää öljyä, ei vesitilaa. Vaikka öljypohjan lämpö noususi vain esim. kymmenen astetta, öljy voitelee paremmin laakereita heti ensimmäisillä kierroksilla ja silä on merkitystä jo kulumisenkin kannalta. Mulla on Yariksen kokoinen pikkuauto 300W säteilylämppärillä (1.2-litrainen moottori) ja kahden tunnin lämmitys -28C:ssä (siis tänä aamuna) vaikuttaa selvästi tyhjäkäyntikierroksiin heti startin jälkeen ja nopeuttaa pikkuisen lämpenemistäkin. Moottorin lämpö oli 70C 2500 metrin ajon jälkeen ja normaali 88C noin 3500 metrin ajon jälkeen. Tyhjäkäynti heti startin jälkeen tuollaiset 1200 rpm lämmittimen kanssa vs. n. 1600 ilman. Ja keskimääräinen bensan kulutus mun vajaan 10 kilsan työmatkalla on pudonnut lähes puoli litraa/100km kun on voinut käyttää edes sitä säteilylämmitintä sekä kotona että työpaikalla.
      Ehkä pikkuauton öljypannu on niin pieni, että vaatimatonkin lämmitin vähän auttaa. Aikaisemmassa autossa (1.6-litran moottori) oli vielä muistaakseni 450W letkulämmitin ja lämppäri alkoi puskea haaleaa ilmaa jo parin sadan metrin ajon jälkeen.

      • ei_paljon_säteile

        Kauanko kuvittelet öljyn pysyvän lämpimänä, kun sitä aletaan pumpata sylinterikanteen, jossa on parikymmentä kiloa yhä pakkasen puolella olevaa terästä ynnä jäähdytyskanavat täynnä pakkasen puolella olevaa jäähdytysnestetettä?

        Ottaen huomioon, että sitä oljyä on vain pari litraa ja sen lämmönvarauskyky on pienempi kuin vedellä...

        VTT on tätä mittaillus eikä "säteilylämmitin" kykene edes nostamaan sylinterikannen lämpötilaa plussalle.

        No, eihän siellä kannessa taida olla montaakaan voitelua kaipaavaa palikkaa ;-D


    • Ihmeketju

      Miksi moinen pitkä keskustelu, jossa asia ei ole sen selvemmäksi tullut. Soitto merkkiliikkeen huoltoneuvojalle ja asia on siinä.

    • rumpa

      300W/3 h riittää öljyn pintaan näillä pakkasilla ihan hyvin
      Onneksi näitä kylmyyksiä ei Suomessakaan riitä kuin keskimäärin pariinkymmeneen päivään vuodessa, joten ei hätää.
      Muutaman kuukauden jälkeen ihmetellään taas, että miten hitossa sen auton saisi viileämmäksi.

    • patent228764

      Eikö kukaan ole kokeillut maassa olevaa puhallinta jonka päälle auto ajetaan, ja joka alkaa puhaltaa lämminta ajastimella. Puhaltimen ympärillä voisi olla metallikaulus joka ohjaisi lämmön ylös moottoriin. Etuna olisi ettei tarvise piuhoja kytkeä, eikä tehdä mitään muutakaan.

      • PellenPelottamat

        Ja teho 6 kW ja vaatii vähintään autokatoksen..., eikä mikää vakuutus korvaa kun tuo käräyttää koslan ja katoksen ja viereisen talon.


      • KeittolevylläAikoinaan

        60-luvulla laitettiin parin kilowatin siirrettävä keittolevy öljypohjan alle ja saatiin pohjoisen kovissa pakkasissa (sanotaan -25...-40C) auto käyntiin. Varmasti iso osa lämmöstä meni silloin harakoille. Oli vain kesä- ja talviöljyjä siihen aikaan, moniasteisista vielä haaveiltiin.
        Nyt öljypohjaan asennetun 300-wattisen lämmityslätkän funktio on sama, saada öljy juoksevammaksi. Lämpö siirtyy suoraan öljypohjaan mutta starttivarmuuden parantuminen ei suoranaisesti näy kun kunnossa oleva bensamoottori lähtee nykyöljyillä käyntiin pakkasessa kuin pakkasessa ilman lämmitystäkin - kunhan akussa on riittävästi potkua. Silti on testeissä osoitettu, että moottori siirtyy lambda-säätöön selvästi aikaisemmin esilämmitettynä kuin ilman. Voi kuvitella että öljy siis on notkeampaa heti startissa ja sitä lämpöä myös käynnistyksen jälkeen siirtyy muuallekin - myös jäähdytysveteen, jonka lämpötilaa anturoimalla ECU osittain säätää polttoaineseoksen rikkautta ennen täydellistä lambda-anturisäätöä.


    • wertvwe

      Kiukaassa tarvii 6kw tehoja, mutta tuo moottorin lämpöpuhallin ehkä 600 wattia, ei ole tarkoitus koko tallia lämmittää, vain yläpuolella oleva moottori. Normi auton sisälämppäri voisi olla sopiva. Ja tuskin se autoa tuleen saa, kun niitä voi käyttää auton sisälläkin.

    • forforre

      Ainakaan minua ei tippaakaan kiinnosta onko sillä moottoriöljyllä lämmin vai ei.
      5W30 öljyn pumppautuvuuslämpötila on n -35 astetta. Joten voitelu toimii.
      Enemmänkin minua kiinnostaa se että lämppäri puhaltaa heti edes jonkin verran lämmintä ilmaa. Jos oikea nestetilaan tuleva lämmitin, ehtii se parissa tunnissa lämmittää nesteen jo selvästi puolelle.
      Kovempia pakkasia varten on sitten Webasto.
      Nämä on lähinnä mukavuusvarusteita, vaikka toki käyntiin lähtö on aina varmempaa kun on esilämmitetty.
      Toimii myös kotioloissa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6570
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3928
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1505
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe