Keittiö ja kylppäri vastakkain, melurauha?

melulle_herkkä

Onko niin,että kerrostalossa esimerkiksi vierekkäisten huoneistojen välillä parhaan asumisrauhan eli meluttomuuden saa aikaan se, että asuntojen väliseinän molemmin puolin on vastakkain esimerkiski keittiö ja kylpyhuone, tai makuuhuoneet? Tuleeko ongelmia jos vastakkain on vaikkapa olohuone ja makuuhuone, tai olohuone ja olohuone? Kyse olisi aika uudesta kerrostalosta, muutaman vuoden vanhasta.

5

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allah_akbar

      Se riippuu naapurista, joku narkkari, juoppo, mamulauma, niin ihan sama minkälainen asunto.

      • melulle_herkkä

        Kyseessä nuorten arabimiesten kansoittama kaksio, jossa majailee arviolta 6-8 jätkää ja yö koko ajan trafiikkia eli jätkät ravaa tupakalla ulkoportaalla ja huutavat sekä kuuntelevat jotain ählymusaa lujaa bassot jumisten.


      • onneaprovoille

        Mainiota. Se on erinomainen valinta meluherkälle.


    • nuorinainen789

      No meillä on naapurin keittiö meidän kylppärin takana. Kuulen kun naapuri tiskaa jopa kylppärin läpi muualle huoneistoomme mutta ruoanlaittoa en kuule enkä esim. mikron ääniä tms. Samoin puhe kuuluu sanatarkasti läpi meidän asuntoon jos joku puhuu heillä keittiössä. Seinä on jotain ihme kananpaskaa. Onneksi toisella puolella asuntoa ei ole naapureita.

    • erik_rak_mest

      > Onko niin,että kerrostalossa esimerkiksi vierekkäisten huoneistojen välillä parhaan asumisrauhan eli meluttomuuden saa aikaan se, että asuntojen väliseinän molemmin puolin on vastakkain esimerkiski keittiö ja kylpyhuone, tai makuuhuoneet?

      Parhaan asumisrauhan saa muuttamalla 2000-luvulla rakennettuun taloon. Toki näissäkin kannattaa vielä katsella sellaisia asuntoja, missä ei ole esim. hissi tai naapurin keittiö juuri MH seinän takana tai (2 krs asunnoissa) pääsisäänkäynti juuri alapuolella. Ylin krs ja ulkonurkassa sijaitseva MH on aika varma valinta ;-)

      Vanhassa talokannassa äänierityksen toimivuus vaihtelee suuresti. Ongelmallisimpia ovat elementtirakentamisen alkuajan talot sekä sotien jälkeen rakennetut pula-ajan talot. Pahimmillaan huoneistojen välinen seinä on 1/4-kiven eli lappeelleen muurattua tiiltä tai ns. kanankakkaa. Myös välipohjat voivat olla "paperin ohuita" vanhoissa taloissa. Ikävimmillään äänieristys on niin kehno, että normaali puhe kuuluu ymmärrettävänä läpi. Eli kun puhut puhelimessa, naapurisi kuulee kaiken...

      Uusissa taloissa ei edes ihan pienten lasten itku kuulu läpi. Vasta uhmaikäisistä lähtee sen verta mökää, että *jotain* kuuluu läpi, jos omassa kämpässä on ihan hiljaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe