Naurettavan huonot äänieristykset

Ovat_ristiriidassa_

Asunnon järjestysmääräysten kanssa.
Saa kuunnella musiikkia, saa olla ihmisiä kylässä, vaan kun musiikkia ei voi käytännössä kuunnella mitenkään muuten, häiritsemättä naapureita, kuin kuullokkeilla, ja puhe kuuluu selvästi seinien läpi.

"Musiikkia saa kuunnella, ellei se häiritse naapureita".
Kerrostalot eivät ole ihmisiä varten, minkä vuoksi näitä ylipäätään tehdään? Pelkkää kärsimystä näissä asuminen on :(
Mitään ei voi tehdä.

14

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normielämää

      Totta kai saa käydä vieraita ja kuunnella musiikkia. Vaikka joka päivä.

    • mt-palvelut

      Valitettavasti mikään rakennustapa ei auta jos asukkaan vintissä tuulee.

    • kkkkllllggg

      jos nim. mt-palvelut asus naapurissa joka aamu sanoisin huomenta seinän läpi.
      pusi pusi. vintissä tuulee

    • naurettavaatodella

      Vastaavia viestejä sorvaat jatkuvasti. Sinun elämä on joko täydellistä ja keksit ongelmia,tai se on ihan päin **ttua ja tarvitset mielenterveyspalveluita.

    • Erik_rak_mest

      No jos talonne on rakennettu 2000-luvulla, voin taata että kaikki kuuluu läpitte. Syynä kehno materiaalien ja työn laatu. Virolaiset tekee humalassa ja huumeissa talot, elementtien saumat jää avoimiski kun välissä on kiviä ja soraa, ilmaputket vedetty huonosti ja eristeet unohtuneet pois. Seinät halpaa virolaista näkkileipä-elementtiä samoin ontelolaatat. Ikkunapuitteet vinossa ja irvistävät. Kaikissa taloissa kova huuto tai vaikkapa piereskely kuuluu aina läpi. Pistimme mieskaverini kanssa aikoinaan pystyyn pieremiskisat kännipäissämme ja kysyimme asiasta seuraavana aamuna naapurustolta: pieruäänet kuului heille. Ostakaa 70-90-luvun kerrostalosta asunto, saatte halvemmalla parempaa.

      • MoiMultihilda

        Heko, heko, mielisairas 70 vuotias valerakennusmestari jaksaa jauhaa paskaa, miesystävänsä kanssa, heko, heko,
        Uusissa on tiukat määräykset, paksummat materiaalit ja eristeet, tämä Rak.mest on se kuulu Multihilda, miehen ja naisen välimuoto, uusissa on asuttu ja äänieristys paras, vanhoissa 70-90 luvun taloissa taas heikko äänieristys, samoin 20-60 luvun taloissa erityisen heikko.
        Suomessa ei muuten käytetä virolaista elementtiä vaan Suomalaista, mutta sinun mielisairaan mielestä 30 luvun talotkin on jugendia, osoittaa tietojesi ja älysi tason..
        Monessa ketjussa tämä avohoidokki hokee samoja ja kehuu miesystäväänsä on sairas pervo ja rakennusmestarin voinut nähdä joskus 60 luvulla apupoikana ollessaan.


      • Erik_rak_mest

        Pervo olen varmasti mutta eikös sellainen taas ole yksityisasia? Muuten meillä käytetään virolaista elementtiä, Kaidu Elimitsaani Korporatsiooni Tallinnan läheltä valmistaa 99% maamme elementeistä nykyisin. Aiemminhan niitä teki meillä Lohjan Rudus ja Tampereen elementtitehdas, nyt ei. Miesystäväni kerrostalo Merihaka Helsinki, on niin laadukkaasti elementitetty vuonna 1975 ettei sen ajan talosta parempaa löydy. Muuten entinen edesmennyt pääministeri Kalevi Sorsa asui samassa talossa kuolemaansa asti. Sielläkin toki huuto kurkku kovana tai kova piereskely kuuluu toiseen asuntoon, mutta se kuuluu myös Eiran jugendissa.


      • roudariroope

        En tiedä miten siellä teilläpäin on tapana, mutta muualla suomessa juuri v. 2000 kiristyivät asuntorakentamisen äänieristysmääräykset. Huomaa: Määräykset. Olen yhdessä tällaisessa kerrostalossa asunutkin, ja kyllä oli ihan uskomattoman hiljainen ja häiriötön. Vaikka oli sekä vuokratalo että NCC:n urakoima. Siitä huolimatta oli viihtyisä asua. Ja hiljainen.


    • SaneraxRtm

      Meilläpäin Suomessa käytetään Parman kotimaisia elementtejä tai paikalla valua ja asukkaiden ja asiantuntijoiden mukaan uusien talojen äänieristys paras, vanhoista voi puhua edes samana päivänä, kuten Heikki Helimäki sanoo, moni vanha talo ei ole nykymääräysten mukaan edes asuinkelvollinen, 70-90 luvun talot lähinnä vitsi, kuten 20-40 luvun kananpaska ja alalaattapalkistotalot, joita saneeeraustyömailla nähnyt ja purkanut, paskaa, kuonaa ja sahanpurua sisällä ja ääni kaikuu.
      Pääsi sisällä on Kaidu elimitsaani, kas kun semmoista ei ole olemassakaan ja Suomen rakennusmateriaalit valmistetaan Suomessa, Parma, Lujabetoni ym, mutta ethän sinäkään ole mikään Rakennusmestari, pelkkä nettihäirikkö ja patologinen valehtelija ja säälittävän kateellinen trolli.
      Mene hoidattamaan pääsi juttusi rupevat olemaan sen verran levottomia, 20-30 luvun Jugend, HEH, olet kyllä säälittävä muori/pappa teko erik.rak. mest eli mielenterveyseläkeläinen ja Munchausen.........

      • Erik_rak_mest

        Viron firma on ns. piilotettu eli vain rakennusliike Haka, SRV ja NCC saavat sen osoitteen plus Viron hallinto. Tekee sutta ja sekundaa. Lohjan Rudus teki kohtalaista, mutta onneksi omassa 1992 rakennetussa talossa käytettiin saksalaista Mensch-elementtiä ja miestuttavani kerrostalossa (vm 1975) itäsaksalaista mutta huippulaadukasta Ampemann-elementtiä. Eipä kuulu läpi normaali puhe eikä astioiden tiskaaminen, ainoastaan karjumalla huutaminen ja piereskely kuuluu.


    • Dipl_erik_rak.mest

      Heh, on siinä satusetä tarinoineen, itse olin 70 luvulla tekemässä Hakalla Jugendtaloja vantaalle, niissä oli liettualainen nicoelementti, kaikki kuului, mutta se oli sen ajan määräysten mukaista, ukko teki venäläisen kanssa 30-40 luvulla kerrostaloja Helsinkiin, väliseinänä naapurin välillä oli säkkikangas 1 cm ja välipohja Pietarista elementti 2 cm ja sanomalehtiä välissä, näissä asuvat vieläkin Jugendtaloissaan ja pieru ja puhe kuuluu naapurista kovempaa kuin omassa asunnossa puhuttaisi, Valpo oli mukana ja salasi asiat, varmaankin oltiin 60 luvn lopulla sinun kanssasi samoilla työmailla silloin juopoteltiin kunnolla ei ollut promillemittareita työmailla, mesukin sai olla kännissä, ja äänieristysmääräyksiä ei vaadittu kuten nykypäivänä, oli se aikaa se ja aika kultaa muistot

    • Karaokevanhukset

      Asun 79 rakennetussa rivitalossa. Naapuri harrastaa karaokea ja heillä on 3 koiraa, jotka ovat kovia haukkumaan. Karaoken bassot kuuluvat ja häiritsevät, muuten muut äänet eivät juurikaan kuulu asuntojen välillä. Koirien haukkuminen ulkona kuuluu kyllä sisälle. Isännöitsijän mielestä saa pitää niin kovaa meteliä kuin haluaa, kunhan se loppuu hiljaisuusajan alkaessa. Muualla asuessa ei ole sääntöjä tulkittu näin.

      • olispa-huonompi-kuulo

        Asun 1973-1974 rakennetussa elementtikerrostalossa ja kaikki äänet kuuluvat läpi ja joka suunnasta(naapurista riippuen). Monet ovat laittaneet laminaattilattian ja se yhdessä betoniseinien ym kanssa olisi kiellettävä sillä se saa äänet kuulumaan entistä kovempaa. Meidän taloyhtiössä isännöitsijä ottaa tosissaan valitukset liiasta metelistä esim kovat bassoäänet ja kännissä(tai ilman) huutamisen ja muun häiriköinnin päivisin ja öisin. Osa äänistä kulkee ns runkoa pitkin tehokkaasti ja taas toiset äänet ilmassa,mutta molemmat voivat olla kotirauhaa rikkovia. Jokaisen pitäisi saada olla rauhassa omassa kodissaan ilman, että kuulee selvästi naapureiden puheen ja huutamisen.


    • ottakaa_mallia

      Täytyy sopeutua, kuten esim venäläiset ryssänmaalla. Siellä ne kerrostalot vasta romuja ovat voi luoja. Seinät suunnilleen pahvia, suurin osa vanhoista ns kommunalkoja joissa jopa 10 perhettä käyttää samaa keittiötä ja kylpyhuone-vessaa. Ja se kunto ja likaisuus torakat jne. No, porukat vetää siellä vodkaa ja syö huikopalana suolakurkkua, eli koetan vaan sanoa sitä että jos asumisenne melunkin osalta tympii, ostakaa iltaisin iso keissi kaljaa tai pullo viinaa ja nukutte. Muu ei auta, ja vaihtamalla ei yleensö parane.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe