kahvinporot hyödyksi

kahvi_kaisa

Herkullinen kahvikupillinen aloittaa monen aamun, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että kahvilla on muitakin käyttötapoja? Se on esimerkiksi hyvä siivousaine ja hajunpoistaja.
Kokeile kahvinporoja näihin tarkoituksiin:
1. Hajunpoistaja
Purista poroista viimeisetkin vesitipat, sujauta ne esimerkiksi sukkahousuun ja purista palloksi. Laita sitten pallo jääkaappiin, pakastimeen tai vaikkapa haisevien kenkien sisään ja anna sen imeä pahat hajut itseensä.
2. Jään hiekottaja
Ripottele kuivat kahvinporot kulkureitille hiekan tapaan. Kahvin happo myös sulattaa jäätä.
3. Kattilan puhdistaja
Hankaa kahvinporoilla pohjaan palanutta kattilaa tai pannua. Porot ovat niin hellävaraisia, että voit käyttää kikkaa myös teflonpannulle tai lautasille. Kun olet saanut lian irrotettua, pese pannu normaaliin tapaan.
4. Käsien puhdistaja
Kahvinporot toimivat hajua poistavana puhdistajana, kun hankaat niitä käsiin. Pese ja rasvaa kädet kahvikäsittelyn jälkeen.
5. Lannoittaja
Kahvi sopii hyvin happamassa mullassa viihtyvien kasvien, kuten atsaleojen ja ruusujen, lannoitukseen. Ripottele kosteat kahvinporot kasvin juurelle.
6. Ihokuorinta
Tee luonnonmukainen kuorinta sekoittamalla kahvinporoja ja sokeria. Hankaa seosta hellävaraisesti iholle ja huuhtele sitten pois.
7. Eläinten karkottaja
Onko naapurin kissa aina kukkapenkkisi kimpussa? Sirottele kukkapenkkiin kahvinporoja ja appelsiininkuoria ja lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: lemmikkien lisäksi myöskään hyönteiset eivät pidä kahvin hapokkuudesta.
8. Marinadi
Miltä kuulostaisi lihan ja kahvin liitto? Öljyä liha ja hankaa sen pintaan sitten kahvinporoja.
9. Naarmujen poistaja
Kahvi sopii myös huonekalujen naarmujen naamiointiin. Sekoita kahvinporoja lämpimään veteen ja viinietikkaan ja levitä seos naarmun päälle.

Lähteet: Expressen, Instructables, Kitchn, Reader's Digest

24

1853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyyrä

      Kahvin porot ei poista hajua. Kahvin aromi neutraloi hetkeksi aikaa joitakin hajuja. joten jos kengät haisee vuohelle, niin pese ne äläkä laita niihin kahvia. Tampiot.

    • kaarlonen

      Kahvinporotko sulattavat jään. Vuoden vitsi. Eikä ne kyllä estä liukastumistakaan.

      • raatola

        Voivathan ne sitä vähän sulattaa, mutta tuskimpa siitä on jotain hyötyä, jos jäätä on esim. 5 cm.


      • hkjlhklhälöhg

        Itse asiassa kaikki tumma nopeuttaa kevätpuolella lumen ja jään sulamista. Menkää luontoon katsomaan, jos ette ilmiötä kaupungissa tajua. Kävyt, kivet, risut ym. tipahtavat lumen läpi tai ison kiven ympäriltä maa tulee nopeammin näkyviin kuin tasamalla.

        Lumityöt ovat asia erikseen. Kun ne tekee kunnolla, niin pihakin on nopeammin käyttökunnossa keväällä. Laiminlyötyjä lumitöitä on vaikea kompensoida poppaskonstilla.


      • 24cole
        raatola kirjoitti:

        Voivathan ne sitä vähän sulattaa, mutta tuskimpa siitä on jotain hyötyä, jos jäätä on esim. 5 cm.

        Sekoittakaa kahvinporot tuhkaan, se sulattaa. On vahan likaista mutta toimii.


    • mäti

      Kahvin poroja voi työntää takapuoleen. Stimuloi peräsuolta ja helpottaa ummetukseen.

    • SuorasaNaine

      Lumelle kahvinporoja ja lumi sulaa nopeammin varsinkin ,kun aurinko "ottaa tummaan kahviin"

    • työssäkävijä

      Taloyhtiössä varmaan tykätään, jos alan ripotella kahvinporoja pitkin pihaa.

    • urtsukainen

      Kannattaa säästää koska niistä voi ennustaa tulevaisuutta.

    • SaaValaista

      Ihan hauskoja ideoita ja väitteitä. Minua vaan alkoi mietittyämään se kun kahvipavuissahan on aina jonkin verran hometta, jopa hyvälaatuisissa tuotteissa? Niin minulle ollaan ainakin opetettu. Että niitä ei sitten kannata varmaan kovin pitkään säästellä, vaan käyttää mahdollisimman nopeasti, ettei käytäkkin sitten hiukan homehtunutta ainetta ainakaan itseensä tai kotiinsa.

    • Appelsiininkuoret

      Kannattaa myös säästää.Kuivuneista kuorista saa tehtyä kaulariipuksen,korvikset,pilailuhampaat jne. Kanamunan kuoret myöskin sopii näin pääsiäisenä askarteluun,samoin perunan ja omenan kuoret.Eli,biojätteet askarteluun.

    • Pihamarja

      Joku on sanonut myös, että pensasmustikka tykkää kahvinporoista. Niin olen tehnytkin.

      • kofeinisti

        Luultavasti kaikki happaman maan kasvit (havukasvit, sammaleet, rhodot, atsaleat, hortensiat jne.) tykkäävät kahvinporoista. Mummoni kaateli kahvinloppuja huonekasveille, en kyllä enää muista, mille? Ainakin saintpauliat kukkivat hienosti.

        Kahvinporot ovat myös huippujuttu vartalonkuorintaan, kalliissa selluliittivoiteissakin on usein kofeiinia. (Kylppärin viemärissä kannattaa käyttää suodatinta, ettei mene tukkoon. Jostain luin sukkahousuniksin: viritä sukkahousunpätkä lattiakaivon kanteen! Kerää myös irtohiukset yms.)


    • KaffenKeitolle

      Kiitos aloittajalle! Mahtavaa kun sitten näiden fiksumpien on ihan pakko jauhaa paskaa ja lytätä kaikki. Onko teillä elämä todellakin noin sisällötöntä, että on pakko negata kaikkea ja joka paikassa?! Nykyisille uusavuttomille vinkit tulee tarpeeseen, kunnei itse ymmärretä mistään mitään eikä kotona ole osattu kasvattaa, kun sielläkään ei juuri järjen valo ole loistanut... Mahtava tulevaisuus :-) Mutta oikein ihanaa ja kahvirikasta kevättä ihan kaikille!!! :-D

      • Kahvikissalle

        Ihanaa, kun täällä on fiksujakin ja järjen valokin loistaa hyvin monella .<3


    • hieroo

      Kantapäät kuntoon öljyn ja kahvinpurujen kanssa. Sekoita öljyyn kahvin purut "käytetyt" hierokantapäät ja jalkapohjat .Huuhtele saat ihanan pehmeät jalat.

      • Kahvikissalle

        Toimii, kokeiltu.<3


    • paskasormiyllättää

      Jos on yöllä rapsutellut persereikää kannattaa hieroa sormeensa märkiä kahvinpuruja. En sano, että vie hajun pois, mutta toimii paremmin kuin saippua.

    • T-land

      Aina kun teet kiljua, laita pönttöön reilusti vanhoja kahvinporoja. Saat erittäin hyvää kahviviiniä halvalla!

    • masa7654

      Tästä kohistaan nyt,,,,,,,,tuskin kohistaan-

    • ounouuu

      On muuten hyvä aine sisällä lattioille, jos lattiat niin likaiset että sukat tarttuu kiinni. Kun levittelee poroja lattialle, enää ei tartu.

    • Kahvikissalle

      Aloittajalle, kyllä on monta hyvää ja järkevää neuvoa, eikä maksa paljon. Kiitos aloittajalle, onhan täällä jotkut asiattomiakin kommentteja, mutta huvinsa kullakin. Teelusikalla saatu, ei voi kuin hymyillä.

    • Kattimaija

      :D :D :D !!! Kiitos niin asiapitoisista kuin niistä ihanista huumoria hersyvistä vinkeistä! Nauroin makeat naurut muutamien keksinnöistä. Me suomalaiset ollaan kekseliästä kansaa :D

    • HajutonHyyskä

      kuivatan käytetyt kahvinporot. laitan kahvinporoja ulkovessaan , sajajauhojen kanssa kuivikkeeksi ei ole hajua eikä kärpäsiä ulkohuusissa. mitään kallista komposti vessaa ei tarvii. laitan ison biojätesäkin muovi saaviin huusin alle, biojätesäkki siihen . huusin tyhjennys helppoa säkin su kiinni ja saavipois huusin alta. biojätesäkki kompostiin ja kohta on maatunut mullaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe