lapsen ehdoilla, mikä normaalia

Rajanvetoataas

Ihmettelen yhtä kaveria, kun heillä 3-vuotias tuntuu päättävän kaikesta. Hyvähän se on ottaa lapsi mukaan perhe-elämään ja kotiaskareisiin, mutta jotenkin ärsyttää tämä "lapsen mukaan meneminen". Lapsi päättää mitä tehdään, milloin ja mitä syödään, milloin ja mitä koira syö, koska koiraa viedään ulos, mitä pyykkiä pestään, milloin astianpesukone täytetään ja koska laitetaan päälle jne. Kaveri ei voi myöskään puhelimessa puhua, ellei lapsi anna lupaa. Okei, ymmärrän että kahdestaan lapsen kanssa ollessa on vaikea keskittyä puhelimeen, mutta jos molemmat vanhemmat on kotona, ei tuon pitäisi olla mahdotonta. Miksi ei voi sanoa lapselle, että nyt äiti puhuu hetken x:n kanssa, nyt leikit isän kanssa sillä aikaa. Ehkä lapsi pahoittaa mielensä, mutta nämähän ovat juuri niitä arki-elämän tilanteita, joissa "pettymyksiä" voisi pikkuhiljaa alkaa lapselle opettaa. Ei kai voi olla normaalia, että vanhemmat joutuvat koko ajan olemaan varpaillaan lapsen huutoa peläten? Täytyyhän normaalia elämää voida elää ja vanhempien pystyä hoitamaan elämiseen liittyviä asioita ja esim. ajanvarauksia puhelimella. Joskus varmaan sukulaisille ja kavereillekin pitää jotain asiaa soittaa. Helpompi näitä "pettymyksiä" kotona on harjoitella kuin esim. yleisellä paikalla.
Mitä mieltä muut olette?

5

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isäpappa

      Tokihan pieni lapsi on vähän kaikessa mukana, mutta eihän hän nyt päätä mitä vanhemmat saavat tehdä. Ei vaikka ei olisikaan sitä toista puolisoa (ja silloinhan lapsi on vielä enemmän mukana kaikessa). Ei ainakaan mun luona päättänyt.

    • Rajanvetoataas

      Eniten ihmetyttää (tai ärsyttää) tuo puhelinasia. Joudun aina välillä hoitamaan jotain asioita kaverin kanssa, ja hän ei vastaa koskaan puhelimeen (koska lapsi ei kuulemma anna puhua) eikä useinkaan pysty soittamaan takaisin. Hoidamme asioita tekstareilla, ja kaverin viestit ovat usein tosi sekavia ja tulevat pienissä pätkissä, ja sitovat minutkin puhelimen ääreen viestejä naputtelemaan. Lyhyessä puhelinkeskustelussa olisi huomattavasti helpompi hoitaa asiat.

      • No kannattaa sanoa että hän se on se joka lapsen kasvattaa, että jos ei kasvata lastaan, niin huonosti käy. Vaikeaa tulee olemaan, kun lapsi ei haluakaan mennä vaikka kouluun tai tarhaan. Vanhempien tehtävä on rajojen asettaminen ja rytmin luominen ja arjesta huolehtiminen. tollaiset asiat on liian isoja lapsen vastuullee.

        Lapselle voi kyllä antaa luvan painaa valvotusti pesukone päälle, kun on pyykit koneessa ja päättää pistääkö keltaisen vai punaisen paidan. Mutta avot vanhemmat päättää puhelimesta, ruuista ja aikatauluista. Oot ihan oikeella asialla, kun ärsyynnyt tollaisesta käytöksestä ja sano ihmeessä kauniisti, että muuttaa tapansa nyt kun viä lapsi on pieni

        se on lapsellekin turvallisuuden tunnetta lisäävä asia, kun ei olekaan se kuninkaallinen. Valta kuuluu olla aikuisilla eikä lapsilla perheessä, vaikka arki oltaisiinkin vain kotona.


    • soshuolto

      No huh huh. Lapsi ja vielä 3v päättää kaikesta.
      On vanhemmat SAAMATTOMIA vätyksiä.

      Mutta, sanontakin sanoo: Sen minkä taaksensa jättää, sen edestään löytää.
      Huonosti käy vielä ja sitten Poliisit ja sosiaalihuolto kasvattaa seuraavaksi.

      • Juurikin. Että erityisryhmä odottaa jo osaa päiväkodissa ja jatkuu kouluvaikeuksina ja valehtelemisena. Eli melkonen rumba tulossa, jos antaa lapsen aina päättää ja mennään sieltä mistä aita on matalin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe