lapsen ehdoilla, mikä normaalia

Rajanvetoataas

Ihmettelen yhtä kaveria, kun heillä 3-vuotias tuntuu päättävän kaikesta. Hyvähän se on ottaa lapsi mukaan perhe-elämään ja kotiaskareisiin, mutta jotenkin ärsyttää tämä "lapsen mukaan meneminen". Lapsi päättää mitä tehdään, milloin ja mitä syödään, milloin ja mitä koira syö, koska koiraa viedään ulos, mitä pyykkiä pestään, milloin astianpesukone täytetään ja koska laitetaan päälle jne. Kaveri ei voi myöskään puhelimessa puhua, ellei lapsi anna lupaa. Okei, ymmärrän että kahdestaan lapsen kanssa ollessa on vaikea keskittyä puhelimeen, mutta jos molemmat vanhemmat on kotona, ei tuon pitäisi olla mahdotonta. Miksi ei voi sanoa lapselle, että nyt äiti puhuu hetken x:n kanssa, nyt leikit isän kanssa sillä aikaa. Ehkä lapsi pahoittaa mielensä, mutta nämähän ovat juuri niitä arki-elämän tilanteita, joissa "pettymyksiä" voisi pikkuhiljaa alkaa lapselle opettaa. Ei kai voi olla normaalia, että vanhemmat joutuvat koko ajan olemaan varpaillaan lapsen huutoa peläten? Täytyyhän normaalia elämää voida elää ja vanhempien pystyä hoitamaan elämiseen liittyviä asioita ja esim. ajanvarauksia puhelimella. Joskus varmaan sukulaisille ja kavereillekin pitää jotain asiaa soittaa. Helpompi näitä "pettymyksiä" kotona on harjoitella kuin esim. yleisellä paikalla.
Mitä mieltä muut olette?

5

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Isäpappa

   Tokihan pieni lapsi on vähän kaikessa mukana, mutta eihän hän nyt päätä mitä vanhemmat saavat tehdä. Ei vaikka ei olisikaan sitä toista puolisoa (ja silloinhan lapsi on vielä enemmän mukana kaikessa). Ei ainakaan mun luona päättänyt.

  • Rajanvetoataas

   Eniten ihmetyttää (tai ärsyttää) tuo puhelinasia. Joudun aina välillä hoitamaan jotain asioita kaverin kanssa, ja hän ei vastaa koskaan puhelimeen (koska lapsi ei kuulemma anna puhua) eikä useinkaan pysty soittamaan takaisin. Hoidamme asioita tekstareilla, ja kaverin viestit ovat usein tosi sekavia ja tulevat pienissä pätkissä, ja sitovat minutkin puhelimen ääreen viestejä naputtelemaan. Lyhyessä puhelinkeskustelussa olisi huomattavasti helpompi hoitaa asiat.

   • No kannattaa sanoa että hän se on se joka lapsen kasvattaa, että jos ei kasvata lastaan, niin huonosti käy. Vaikeaa tulee olemaan, kun lapsi ei haluakaan mennä vaikka kouluun tai tarhaan. Vanhempien tehtävä on rajojen asettaminen ja rytmin luominen ja arjesta huolehtiminen. tollaiset asiat on liian isoja lapsen vastuullee.

    Lapselle voi kyllä antaa luvan painaa valvotusti pesukone päälle, kun on pyykit koneessa ja päättää pistääkö keltaisen vai punaisen paidan. Mutta avot vanhemmat päättää puhelimesta, ruuista ja aikatauluista. Oot ihan oikeella asialla, kun ärsyynnyt tollaisesta käytöksestä ja sano ihmeessä kauniisti, että muuttaa tapansa nyt kun viä lapsi on pieni

    se on lapsellekin turvallisuuden tunnetta lisäävä asia, kun ei olekaan se kuninkaallinen. Valta kuuluu olla aikuisilla eikä lapsilla perheessä, vaikka arki oltaisiinkin vain kotona.


  • soshuolto

   No huh huh. Lapsi ja vielä 3v päättää kaikesta.
   On vanhemmat SAAMATTOMIA vätyksiä.

   Mutta, sanontakin sanoo: Sen minkä taaksensa jättää, sen edestään löytää.
   Huonosti käy vielä ja sitten Poliisit ja sosiaalihuolto kasvattaa seuraavaksi.

   • Juurikin. Että erityisryhmä odottaa jo osaa päiväkodissa ja jatkuu kouluvaikeuksina ja valehtelemisena. Eli melkonen rumba tulossa, jos antaa lapsen aina päättää ja mennään sieltä mistä aita on matalin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   52
   4588
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   124
   1992
  3. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   173
   1120
  4. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1052
  5. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1018
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   172
   933
  7. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   41
   794
  8. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   36
   751
  9. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   747
  10. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   322
   739
  Aihe