Kissa hylkii vanhaa koriaan?

Marisija

Onko muilla tullut samaa ongelmaa, että pitkään lempipaikkana ollut koppa tai kiipeilypuu ei enää kelpaa? Omani sai 3v sitten korin makuupaikakseen ja rakasti sitä alussa, mutta nyt ei yli vuoteen ole suostunut menemään. Myös kiipeilypuusta on viime aikoina tullut kallis koriste. Aluksi ei suostunut muualla olemaankaan ja nyt ei käy kun haistamassa ja kääntyy pois. Taloudessa ei ole muita kissoja eikä vieraita kissoja ole käynyt, joten reviiriongelmasta tuskin on kyse. Laitanko tarvikkeet nettiin myyntiin? :)

10

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lämpimämpään

      Lempipaikat vaihtelee usein vuodenaikojen ja sisälämpötilojen, myös tasot ja niiden näköalat ovat tärkeitä monille kisuille. Voisitko siirtää jotain sille tarkoitettua juttua lämpimän patterin viereen? Tai sellaisen ikkunan viereen missä on vilkkaampi näkymä ulos tai sellaiseen huoneeseen missä on enemmän toimintaa? Kokeiluksi voi myös laittaa kissanohraa kasvamaan sellaisen paikan lähistölle missä toivot että se viettäisi enemmän aikaa.

      Kiipeilypuu - kissanminttua suihkeena tai rouheena voi hangata siihen. Jos siinä oleva kynsien teroitukseen tarkoitettu köysi on jo huonontunut, niin sen pystyy vaihtamaan. Joissain k-raudan tapaisissa liikkeissä myydään sellaista.
      Milloin olet viimeksi leikittänyt sitä kiipeilypuussa? Jos et vähään aikaan niin ala tekemään sitä useammin.

      • Marisija

        Olen yrittänyt houkutella kiipeilypuuhun leluilla ja herkuilla. Saatta loikata ylös jahtausleikissä, mutta tulee heti alas eikä tee samaa "virhettä" uudestaan pitkään aikaan. Puun paikka on vedoton ja siitä on näköala ulos vaikka ei ihan ikkunan vieressä olekaan joten senkään ei pitäisi olla ongelma. Tuo kissanminttu on vielä kokeilematta joten taidankin hankkia sitä seuraavaksi :)


    • semmostaseon

      Kissa valitsee aina paikakseen sen mistä milloinkin eniten pitää. Meidän kissalla se paikka riippuu aina vielä siitä missä esim lempi-ihminen on.
      Yöllä ja päivällä on eri paikat ja kun yksin kotona on eri paikka. Se siis riippuu.

      Kiipeilypuistahan suurin osa on pidemmän päälle tylsiä. Niissä pitäisi olla paljon kiipeilytarttumapintaa ja suuret paikat löhöillä. Nythän useimmisa ei oikein voi kiipeillä (vaan hypellä) ja löhöpaikat on niin pieniä ettei niissä ole kiva pidemmän päälle retkottaa :)

      Kannatta kuitenkin vaihtaa niiden korien ja puiden paikkaa. Paikan vaihdos saattaa tehdä niistä taas kiinnostavampia.

      • Marisija

        Paikanvaihtoakin on jo kokeiltu huonoin tuloksin. Puu on massiivinen kattoon yltävä malli, jossa on useita leveitä löhöpaikkoja ja nukkumakoloja. Siksi sen hylkääminen harmittakin kun siihen tuli aikanaan invastoitua useampi satalappu, eikä se ole mikään paras sisustuselementti. Mutta jatkan kokeilua :) Myyn sen myöhemmin jollekin tarvitsevammalle, jos siitä tulee ikuisesti hylkiö.


      • rikkoutunu

        Onko kisu iäkäs? Jos on nivelrikkoa nouseminen korkealle voi sattua.


      • Marisija

        Ikää on vasta 4,5v ja vauhtia leikeissä riittää. Kirjahyllyn ja takan päälle kiipeäminen ei tuota ongelmia. Siksi olekin kovasti ihmetellyt, että mikä näissä hylkimisen kohteissa on vikana, kun mitään "järjellistä" syytä en ole keksinyt. Mystistä on kissan elämä :)


    • Freecatoriginal

      Kissan lajityypilliseen käytökseen kuuluu vaihtaa lepopaikkaa muutaman viikon tai kuukauden välein. Kissa on äärimmäisen siisti eläin ja pyrkii tällä todennäköisesti välttämään ulkoloisien leviämistä - vaikka loisia ei edes olisi.

      Kissankorit, pehmusteet ym. lepopaikat tulee puhdistaa tai uusia säännöllisesti. Meillä on ongelma ratkaistu siten, että kaikissa paikoissa on vaihdettavat huovat, fleecet tai täkit.

    • niinmakaatkuinpetaat

      Paikanvaihtoa on meilläkin. Jopa saunanlateet, mitkä aluksi oli paras ja suojaisin paikka, ei enää kiinnostakkaan. Kissat saa olla, missä vain, mutta välillä viihtyvät ihan ihmepaikoissa, ihmisen mielestä ainakin, kovilla ja ahtailla paikoillakin!?

    • ihanatkissat

      mun kisulla on takan päällä paikka, takan vieressä 2 erilaista koria, oh kirjahyllyllä divaani, 1 siirrettävä 20sm korkea rengas johon saa millaiset vällyt kulloinkin haluaa, 1 eläinkaupasta ostettu pannumyssyn kaltainen maja, kiikkutuolissa vartavasten tehty potero,kiipeilypuu,ym. paikkoja.Pari viikkoa kussakin kerralla nukkuu päivällä, mutta joka yö minun vieressäni.Vanhoista ,keskeltä ohuiksi hiutuneista satiinilakanoista teen aina kissalle vaihtolakanat kuhunkin petiin.Eli kääräisen aina kulloisenkin patjan siihen lakanan 1/4 osaan ja taas pelittää.Kissa kun on sellainen eläin joka aina haluaa kaikenlaista uutta ja viehättyy siitä.Ei vanha kelpaa kauaa jos ei sitä jotenkin välillä 'uusi', esim juuri 'lakanoita' vaihtamalla.Tai makuusijan uuteen paikkaan sijoittamalla.Keväämmällä kun aurinko alkaa lämmittää niin lempipaikka on oh ikkunan alla kirjahyllyn päällä viltistä kääräity 'divaani' Eli taittele viltti/torkkupeitto tms. kissanmittaiseksi ja kääri toisesta päästä alkaen rullalle, jätä n. 50-60 sm aluseksi. Se rulla puoli toimii hyvin nojana johon kissa nojaa maatessaan, pysyy paikallaan kissan oman painon takia.Se rulla alapuolelle jottei purkaudu kissan nojatessa.Siinä viihtyy koko sen ajan kun aurinko lämmittää, oikein nauttii ja venyttelee siinä.

    • Marisija

      Kiipeilypuu ja koppakin kelpaavat taas! :) Siirsin niiden paikkaa jälleen ja tälläkertaa uusi paikka miellytti. Kisu tuntuu taas viihtyvän joten nettikirppari saa vielä odottaa. Vaikea on pysyä kissan ajatusten perässä, mutta täytyy yrittää :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe