Juniorivalmisruokaa?

mitenruokkisin

Eli siis, onko tällainen pennun ruokintasuunitelma hyvä, toki se riippuu ruoan laadusta ja kissan aktiivisuudesta, mutta keskimäärin:

Kolmen kuukauden ikään asti 250 g kosteaa juniorivalmisruokaa päivässä jaettuna neljään-viiteen ruoka-annokseen. Lisäksi 30-40 g juniorikuivaruokaa vapaasti saatavilla.

Neli-viisikuisena 250-350 g juniorivalmisruokaa kolmeksi-neljäksi annokseksi jaettuna. Lisäksi 40-55 g juniorikuivaruokaa vapaasti saatavilla.

kuusi-yksitoistakuisena 300-350 juniorivalmisruokaa kahdeksi-kolmeksi annokseksi jaettuna ja 60-75 g juniorikuivaruokaa.

Vuoden iästä eteenpäin kissa saa päivässä 200-400 g aikuisten kosteaa valmisruokaa kahdeksi ateriaksi. Lisäksi 75-85 g aikuisten kuivaruokaa vapaasti saatavilla.

6

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • B.roileri

      Kannattaa opettaa pennusta lähtien jyrsimään broilerin luita, eli tuoreita broilerin siipiä ja koipia päivittäin. Meillä elääkäri kummasteli 10v. kissojemme hammaskaluston puhtautta, ja totesi tuon luiden järsimisen selittävän. Lisäksi kissat ovat tyytyväisiä ja kylläisiä kun vatsa on pyöreänä koipiaterian jäljiltä, jonka syömiseen menee jopa vartti.

    • kisunkaa

      Ihan hyvältähän tuo kuulostaa, vaikka grammamäärien kanssa ei tarvitse olla niin tarkka. Mutta ainakin noin teoriassa kuulostaa sopivalta määrältä, käytännössä homma voi mennäkin toisin. Kunhan on laadukasta ruokaa saatavilla ja oppii tuntemaan pennun ruokailurytmin, niin loppu sujuu melkein itsestään. Lihaa kannattaa tarjota raakana, sillä on erityisesti pentuiässä syötettynä suotuisia vaikutuksia.
      Kuivaruokaa ei kannata pitää jatkuvasti saatavilla pennulle. Pennut syövät usein niin paljon kuin ruokaa riittää, mikä taas kuormittaa pennun ruuansulatusta, puhumattakaan ylipainon aiheuttamista haitoista. Kuivaruokahan ei ole edes välttämätön ja se kannattaa pitää vähissä.
      Mietitkö ihan vain yleisesti vai oletko ottamassa pentua?

    • ehkäjoskuskissansaisin

      Yleisesti vain mietin...haaveilen että tulevaisuudessa pennun saisin, ehkä 5-15 vuoden päästä. Haluan tietää kissan omistamisesta mahdollisimman paljon ja haluan tietää mahdollisimman monen asian, ainakin teoriassa, joten hankkimiseen menee vielä paljon aikaa :D

      • kisunkaa

        Hieno juttu, että otat selvää asioista ja oikeasti mietit pidemmälle. Omat, ensimmäiset kissani otin aivan liian lyhyen harkinnan jälkeen ja meinasin olla kusessa niiden kanssa, kun rahat eivät riittäneet omiin ruokiin ja moni asia kissoissa yllätti. Onneksi opin sovittamaan menot tuloihin ja pystyin pitämään kissani - oli siltikin elämäni paras päätös, vaikka hetken olikin vaikeaa. :)
        Mutta ruokinnoissa ei kannata olla turhan tarkka, kunhan ruoka on laadukasta ja ravintoarvot kunnossa niin kissa kyllä pärjää. Ruokintasuositukset olen huomannut vain suuntaa antaviksi ja nykyisen pennun kohdalla vähän kaukaa haetuiksi - syö nimittäin yhtä paljon kuin aikuinen kissa...


    • riippuuniinkaikesta

      Katsele vähän sieltä ruoan suosituksistakin, paljonko suositellaan antavan painokilojen mukaan. Vaihtelee paljon raaka-aineiden ja ravintoarvojen yms. mukaan.

      Esim. animoda carnyn suositus olisi 210g päivässä. Meidän nuori leikattu simsku (vaikka onkin aktiivinen) on alkanut lihomaan jo pienemmällä määrällä (n. 170g märkää ja 0,5dl raksuja). Yritetään tässä raakaan siirtyä, mutta nirsoilee aika reippaasti. Edellisessä kodissa saanut vapaasti natustaa vain latzin raksuja

    • kiitospaljon

      Kiitos paljon hyvistä vastauksistanne :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe