naksuvat patterit

naksuttaa

Onko normaalia että vesikiertoiset patterit naksuvat vähän väliä , varsinkin yöllä on aika rasittavaa kuunnella sitä , tiedän että patterit lämmetessään naksuvat mutta onko mitään tehtävissä , toinen patteri on käännetty isoimmillaan ja toinen ei ja silti molemmat naksuttavat , pitäisikö pienentää patteria , tosin silloin se kylmenee , en muista että aiemmin olisi ollut tälläistä naksahtelua ?

11

8429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jasaja

      vesi vähissä

    • Erik_rak_mest

      Kyllä vaan. Asunnon ulkoseinä todella kylmä pakkasella ja vieressä oleva patteri meinaa jäätyä, joten sen sisällä oleva kuuma vesi aikaansaa lämpötilaerosta johtuvan metallin naksumisen (liittyy atomien liikeprosessiin, voisin selostaa sen kemian kaavallakin mutta en viitsi ottaa rakennusmestariajan koulutuksen laajoja opintoja tänne).

    • NyquistDiagram

      Onko kyseessä lämpölaajenemisen aiheuttama naksuminen, vai säännöllinen pamahtelu? Jälkimmäinen voisi olla oskillointia, eli patterin termostaatti sulkeutuu äkisti, avautuu sitten taas hiljakseen ja kuumetessaan tarpeeksi sulkeutuu taas äkisti jne. Lieneekö mahdollista lämpöpattereissa?

      • tyhjää_jauhamista

        Ei ole mahdollista


    • nurkissanapsuu

      Tuollainen useamman patterin naksuminen johtuu todennäköisesti koko vesikiertoisen järjestelmän "huojunnasta", eli verkoston veden lämpötila vaihtelee. Jo muutaman asteen vaihtelua lyhyellä ajanjaksolla aiheuttaa lämpölaajenemista / supistumista, joka puolestaan aiheuttaa napsuvaa ääntä.

      Syy tähän löytyy todennäköisesti talon lämmönjakohuoneesta. Syy voi olla viallinen lämpötilansäädin, jumittava säätöventtiili tai väärin virtetty tai mitoitettu säädin / venttiili.

      Ota yhteys talonne isännöitsijään tai huoltoyhtiöön. Kysy myös muilta asukkailta, napsuuko heidän patterit.

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Patterit ovat vierekkäisissä huoneissa eli vesi tulee niihin samoista putkista ( putki tulee yläkerrasta patteriin ja menee seinän läpi toiseen huoneeseen ) . En osaa sanoa napsuuko molemmat patterit vai vain toinen kun ääni kulkee putkia pitkin . Tuo naputtelu on kyllä tosi rasittaavaa varsinkin kun välillä yöllä herää siihen , vaihteleeko tuo termostaatti koko ajan pattereiden lämpöä joka aiheuttaa tuon lämpölaajenemisen ?

      • nurkissanapsuu

        Huonetermostaatti ei ole kovin herkkä lämmönvaihteluille, joten en usko että kunnossa olevan termostaatti tuota napsuntaa aiheuttavan, mutta ei se toki mahdotonta ole. Asiaa voi kokeilla vaihtamalla termostaattit päikseen jonkun toisen patterin kanssa.

        Mutta edelleenkin...lämmitysverkoston lämpötilan huojunta aiheuttaa napsuntaa. Se kuuluu patterissa ja putkissa ja kantautuu pitkiäkin matkoja. Jos tätä napsuntaa kuuluu useammasta paikasta, lähtisin vikaa etsimään lämmönjakohuoneesta.


    • kkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Joskus aikaisemmin yhtiökokouksessa on sanottu että pattereiden napsuminen on normaalia mutta ei kai niidenkään kuulu napsahdella vähän väliä kun aikaisemilta talvilta en muista tätä tapahtuneen ? Tuota naksutusta on nyt ollut parin viikon ajan ja kokeilin pienentääkin patterin termostaattia niin silti patteri naksui .

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Huomasinpa että tuon toisen patterin toisen pään kiinnike ei ole paikallaan ( patterin alakiinnike ) tosin se ei ole ole ollutkaan muistaakseni koskaan paikallaan mutta olisiko patteri ruvennut liikkumaan enemmän kun tuo alapidike ei kannata patteria ja nyt kun kokeilin sitä että kun patteri naksuu se loppuu kun painaa patterin yläpidikettä alaspäin patteria vasten , patteri on asetettu jo alunperin huonosti kun yksi pidike on jätetty laittamatta tukemaan patteria ................... en tiedä saako sitä enää paikalleen kun talo on jo 40 vuotta vanha , mutta ilmeisesti on pyydettävä huoltomies katsomaan pystyykö patteria korjaamaan niin ettei se liikkuisi aina kun lämpötila patterissa vaihtuu ?

    • Valkotakkinenmies

      Hoitoon vaan selviä skitsofreenian oireita.

    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Nyt patterin kiinnikkeitä korjattu ja toivotaan että naksuttelu on vähentyy kun patteri ei pääse liikkumaan niin paljon lämpötilavaihteluiden seurauksena !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe