Aihealueet

Listaukset

  Windows 10 - vakoilu pois?

  vakoiluhiiteen

  Mitkä kaikki asetuskset täytyy muuttaa? Tarkat neuvot, kiitos.

  34

  117

   Vastaukset

   • Asetukset sovelluksesta käyt läpi yksityisyysasetukset. Siinä se. Jos asentaessa käytit pika-asetuksia, niin sitten muistaakseni pitää ottaa ohjauspaneelin kautta pois päältä ainakin SmartScreen. En muista mitä kaikkia asetuksia siinä oli.

    Jos haluat säätää enemmän, niin verkkoasetuksista ota pois mahdollisuus WLAN-salasanojen jakamiseen - tosin näiden jakaminen vaatii joka tapauksessa luvan käyttäjältä, eli itsekseen sitä ei tapahdu. Windows Updaten asetuksista ota pois se täppä, että koneesi jakaa lataamiaan päivityksiä eteenpäin. Älä tallenna tiedostoja OneDriveen - nekään eivät sinne mene ilman käyttäjän toimia.

    • Tuo ei poista kympistä vakoilua, ikävä kyllä.


    • Tuo smartscreen on ollut käytössä jo seislasta alkaen, eli varmaan sitten vakoilukin.


    • Eipä lähde vakoilut.    • niiin....
     Microsoft sanoo suoraan: Käyttäjien puheita tallennetaan ja kuunnellaan

     Microsoft teki tietosuojalausekkeeseensa muutoksen, mutta ei sanonut keskeyttävänsä käyttäjien kuuntelua.
     Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Microsoft on muuttanut tietosuojalausekettaan. Yhtiö kertoi uutistoimisto Reutersille, että syynä on viime viikkoina pintaan noussut eri teknologiayhtiöiden tapa antaa käyttäjiltä tallennettuja ääninäytteitä muiden ihmisten kuunneltaviksi.
     Lue lisää: Microsoft tallentaa Skype-puheluita – avustajat voivat kuunnella keskusteluja
     Kyse on pienestä osasta äänikomentoja, joita käyttäjät ovat antaneet puhetta tulkitseville digitaalisille avustajille. Microsoftin tapauksessa sen nimi on Cortana, mutta samaa kuuntelua harjoittavat myös ainakin Apple, Google, Amazon ja Facebook. Yhtiöitä on arvosteltu muun muassa siitä, että komentojen päätymisestä vieraiden korviin ei ole kerrottu selvästi käyttäjille.

     – Tajusimme viime aikoina esitettyjen kysymysten perusteella, että meidän pitäisi paremmin täsmentää että joskus ihmiset tarkistavat tätä sisältöä, Microsoft totesi Reutersille.

     Tietosuojalausekkeen muutokset näkyvät myös sen suomenkielisessä versiossa. Siinä sanotaan nyt, että "käsittelemme henkilökohtaisia tietoja [...] sekä automaattisilla että manuaalisilla (ihmisvoimaan perustuvilla) menetelmillä".

     Lisäksi Microsoft sanoo, että "tarkistamme manuaalisesti esimerkiksi lyhyitä ääninäytteitä, joiden alkuperän tunnistettavuuden olemme pyrkineet poistamaan. Niiden avulla parannamme puhepalveluitamme, kuten tunnistusta ja käännöstä".

     Microsoft käyttää paitsi Cortanasta, myös Skypestä kerättyjä ääninäytteitä palvelujensa parantamiseen. Näytteitä kuuntelevat ihmiset ovat sekä Microsoftin että ulkopuolisten yritysten palkkalistoilla.

     Yhtiö ei kuitenkaan sanonut keskeyttävänsä näytteiden kuuntelua. Näin ovat luvanneet tehdä esimerkiksi Apple ja Google.


    • w10 vakoilua ei saa pois.
     w10 ei voi käyttää kun täydellinen vakoilu on haitallinen


   • Ei onnistu. Windows 10:ssä on vakoilu sisäänrakennettuna, sisältää mm. keyloggerin, joten salasanat eivät ole turvassa.


    • "Microsoft myönsi viimein, ettei Windows 10 -käyttöjärjestelmän vakoilutoimintoja voida kaikkia sammuttaa. Belfiore kertoi lisäksi, että vaikka osa kyseisistä ominaisuuksista onkin mahdollista kytkeä pois päältä, ei niitä kaikkia saa millään estettyä."

     "Microsoft -yhtiön johtajistoon kuuluva Joe Belfiore on kertonut PC World:lle Windows 10 -käyttöjärjestelmän seuraavan jatkuvasti miten käyttäjä sitä käyttää ja, että käyttöjärjestelmä raportoi siitä Microsoftille.

     Windows 10 -käyttöjärjestelmästä saa vapaasti hallita tietokoneen internet ja verkkoyhteyksien kaistanleveyttä, asentaa mitä tahansa sovelluksia, milloin tahansa se kokee sen tarpeelliseksi ilmoittamatta siitä käyttäjälle mitenkään. Käyttöjärjestelmä voi myös näyttää käynnistä valikossa mainoksia, lähettää tietoja tietokoneen komponenteista ja sovelluksista, kuten myös käyttäjän siihen tekemistä muutoksista Microsoftille, sekä kirjata ylös kaikki internet selaimen historiat ja jopa näppäimien painallukset."

     http://www.mato78.com/teknologia/kayttojarjestelma-teknologia/microsoft-myonsi-viimein-ettei-windows-10-kayttojarjestelman-vakoilu-toimintoja-voida-kaikkia-sammuttaa/


   • Linuks kyntää

    Windows on edelleen pc-pelaajan ykkösvalinta.

    Linux-Steamin osuus polkee paikallaan 0,96 prosentissa. Luku on vaihdellut seuranta-aikana 1,2 prosentin huippulukemista 0,8 prosentin pohjanoteeraukseen. Luvut ovat kuitenkin suhteellisen hyvin tasapainossa työpöytä-Linuxin maailmanlaajuisen markkinaosuuden kanssa, joka on lähteestä riippuen noin 2,5 prosentin luokkaa.

    Windows 10 on tehnyt erittäin nopean nousun pc-pelaajien keskuudessa. Steamin tilastojen perusteella Microsoftin uutukainen on aivan pian ohittamassa Windows 7:n. Windows 7:n osuus on 34 prosentin luokkaa, Windows 10 puolestaan hengittää niskaan noin 31 prosentilla.

   • Nettipiuhan irroittaminen auttaa. Windowsia ei ole alunperinkään luotu internet käyttöön.

    • Juurikin noin.


    • Meni jopa varsin pitkään, varmaan 90-luvun puoleen väliin, ennenkuin Microsoft ymmärsi, että kaikki tulevat käyttämään internettiä. Kauan meni William G:llä, että tunnusti erhettyneensä. Ei uskonut Billy-boy internetin tulevaisuutee ei.


   • Eipä taida onnistua.

   • Ei saa pois kaikkea.

    • Niin, Ubuntusta ei millään saa kaikkea vakoilua pois. Muista kuka on tehnyt SELinuxin.


    • Ubuntussa ei ole SElinuxia.


   • Päivityksissä kaikki asetukset nollautuu, eli "estetty" vakoilu palaa takaisin.

   • Ei onnistu vakoilua poistaa, koska windowsin lähdekoodi on suljettua.

   • Mites jollei käytä missään nettitouhuissa omia tietojaan, ja yhteydenkin muodostaa aina anonyymiproxyn kautta, niin eipä M$ sitä ainakaan muhun vois yhdistää.
    Pankkiyhteydet, maksut jne. pitäis tietenkin suorittaa jollain muulla käyttöjärjestelmällä. Entä jos sen tekee virtuaalikoneella Windowsin sisällä... toimiiko vakoilu silloin?

    • Microsoft vakoilee näppäinpainelut, mikrofonin ja web-kameran(virtuaalikone ei pelasta). Myös selaimen sivuhistorian, kirjanmerkit.......... Vakoilee täydellisesti... Voisit itse miettiä, että voitko itseäsi harhauttaa ja jos siinä onnistut, niin epäonnistuuko microsoft :)
     Paras on kun käytät jotain toista käyttöjärjestelmää. Itse käytän Ubuntua ja nytkin on Windowsin kiintolevy kokonaan irti ;)


    • mietintää___ kirjoitti:

     Microsoft vakoilee näppäinpainelut, mikrofonin ja web-kameran(virtuaalikone ei pelasta). Myös selaimen sivuhistorian, kirjanmerkit.......... Vakoilee täydellisesti... Voisit itse miettiä, että voitko itseäsi harhauttaa ja jos siinä onnistut, niin epäonnistuuko microsoft :)
     Paras on kun käytät jotain toista käyttöjärjestelmää. Itse käytän Ubuntua ja nytkin on Windowsin kiintolevy kokonaan irti ;)

     Aloin vain miettimään mitä mahdollisuuksia on jos nyt vaikka kuitenkin haluaisi pelailla Windowsilla ja nettipelejäkin. Ehkä juuri tuo, mainitsemani anonyymi tapa, ja sitten kaikki pankki ym. asiat tekis ihan toisella käyttöjärjestelmällä ja vaikka ihan toisella koneellakin.


   • Windows 10 vakoilun saa pois päältä irroittamalla koneesta nettipiuhan, mokkulan tai nettitikun. Windows 10 on vain pelikone,. ei nettikone, jos aikoo anonyymina surffailla netissä.

    • Liekkö loppuu irrottamalla nettipiuhatakaan, vaan Windows alkaa taltioimaan kiintolevylle ja sitten kun yhdistyy verkkoon, niin data sujahtaa microsoftille.


    • Noinhan se juuri tekee.


    • ei_turvallinen kirjoitti:

     Liekkö loppuu irrottamalla nettipiuhatakaan, vaan Windows alkaa taltioimaan kiintolevylle ja sitten kun yhdistyy verkkoon, niin data sujahtaa microsoftille.

     Ainakin näppäinpainallukset taltioituvat tiedostoon ja ne lähetetään microsoftille yhdysvaltoihin, kun win pääsee verkkoon.


   • Yleensä nettiyhteyden poistaminen koneesta auttaa.

    • Windows 10 on yhteydessä toisiin windowseihin wlanin avulla, joten suositeltavaa on poistaa myös verkkolaitteet.


    • Windows 10 kerää tietoja ilamn verkkoyhteyttäkin ja lähettää kerätyt tiedot sitten kun netti kytketään.


   • Poista koko käyttis ja vaihda muuhun kuin microsoftiin.

   • Ei saa kaikkia pois.

   • Ite asensin käyttäjätilittömän windows 10.in, siinä keräävät sitten tietoja jos tykkäävät.... shutup10 ja tais joku toinenkin olla käytössä W10Privacy
    https://windowsappboss.codeplex.com/
    windowsappboss.illa pääsee eroon turhista lisäohjelmista, mainoksista ja retro ohjelmista.......... sit myös putsaan koneen prefetchit ja temp kansion aika ajoin, ja toimii ku darthvaderin vessa...

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    217
    10487
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    240
    5001
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    64
    922