Avioehdon kohtuullistaminen?

Kohtuuttako

Erottiin vaimon kanssa ja omaisuus asunnon osalta jakamatta ja on menossa pesänjakajalle tää jako. Meillä on kaiken pois sulkeva avioehto. Ensimmäinen asunto oli 80 % minun kun olin saanut ennakkoperintöä. Toiseen asuntoon otettiin yhteistä velkaa ja jostain syystä meni 50 % vaan mun nimiin.
Mielestäni pitäisi huomioida se ennakkoperintö ja oon ymmärtänyt, että näin tulee käymään eli saan ensin sen perinnön verran ja sitten jaetaan puoliksi. Meneekö näin?
Vaimo ainakin luulee ja on kai siksi hakemassa avioehdon kohtuullistamista. Perusteena on se, että on ollut 25 vuoden aikana yhteensä 6 vuotta hoitamassa lapsia kotona eikä ole voinut kerryttää esim. eläkettä. Olimme ulkomailla pari vuotta ja itse halusi lähteä mukaan...
Jos ei avioehto pidä niin mitä järkeä siinä sitten on???

7

2183

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • höööh

   Niinno, ero koittaa ainakin aikaisemmin jos kukaan ei lähde mihinkään mukaan. Siinä on perhe hajallaan muutamat vuodet ja jäät lastesi kasvusta paitsi sekä kumppani viereltä puuttuu. Tai sitten vaimosi olisi elänyt ilman lapsia koska sinä olisit ottanut lapset mukaan työkeikallesi jolloin olisit hoitanut työsi sekä lapset ja vaimo olisi ollut vapaa hankkimaan sitä eläkettä kotimaassa tai vaikka jossain muuallakin. Ei olisi varmaan pitänyt kummankaan sitä eikä tätä jos ajattelee rahaa mutta jälkiviisaus se on aina parasta. Olisit varmaan vastaavassa tilanteessa itse kannustanut vaimoasi lähtemään ulkomaille muutamaksi vuodeksi ja jäänyt lasten kanssa kotiin? Ei ole ehkäpä ollut minkään arvoisia ne vuodet jolloin vaimosi piti perheen kasassa ja sait tilaisuuden lähteä ulkomaille, kukaan ei kieltänyt eikä eroakaan tullut vielä silloin.

   • hfhfgf

    Näin.

    Sinäkö ap olisit ottanut lapsoset mukaasi, jotta vaimo olisi voinut käydä töissä ja tienata? Epäilen hieman.


  • mekkk

   Vaimosi pitää riittuttaa avioehto ja se tarkoittaa oikeuteen menoa ja oikeus katsoo onko tarvetta ja voit joutua niistä kotitöistä maksamaan jotain mutta kalliiksi voi tulla ja se siitä. Voihan se avioehto pitää mutta kun senkin voi riittuttaa jos toinen puoliso kokee sen kohtuuttomaksi.

  • pop989

   Minkä vitun takia niitä avioehtoja sitten tehdään, jos ne on vessapaperia, ja aina osituksessa jaaetan kuitenkin kaikki tasan.
   Joka ikisessä perheessä/avioliitossa nainen on ollut muutaman vuoden kotona hoitamassa lapsia niiden syntymän jälkeen, joka oikeuttaa osituksen vaatimiseen ja läpimenoon, ja omaisuuden jakoon 50/50, oli mies kuinka rikas tahansa.
   Meillä on avioehto, jolla mitä ilmeisemmin on vaan vessapaperin merkitys.

   Pitäis kieltää koko avioehto koska on täyttä paskaa.

  • minttumaari

   Me oltu 17 v. aviossa kuusi vuotta huolehdin miehen lasten hyvin voinnista ja kävin töissä ostin ruuat koko viikon ja laitoin kunnostin piha ja sisätilat ja vielä autoin ulkorakennusten kunnostuksesta ja metsätöissä välillä ja mies sanoi et se kuuluu naisen hommiin. Nyt kun ikää on enkä jaksa enää samalla tavalla sanotaan että jotain on tehtävä elämisensä eteen niin kyllä minä olen sitä mieltä jos en hyvitystä työstäni saa se on hyväksi käyttöä ja meillä on avio ehto

   • Avioehtohan ei tarkoita, ettet saisi mitään. Useimmiten se tarkoittaa vain sitä, että et saa osaa siitä omaisuudesta, joka miehelläsi on ollut ennen naimisiinmenoa. En kullä ymmärrä miksi ajattelet että sinulla pitäisi olla siihen oikeus?

    Sen sijaan sinulla on kyllä oikeus siihen omaisuuteen, jonka olette kerryttäneet yhteisen elämänne aikana.


  • "Mielestäni pitäisi huomioida se ennakkoperintö ja oon ymmärtänyt, että näin tulee käymään eli saan ensin sen perinnön verran ja sitten jaetaan puoliksi. Meneekö näin? "

   Kyllä se noin menee.


   "Avioehtosopimuksen kohtuullistamisen kynnys on verraten korkealla. Avioehtosopimus on aina kahden sopijapuolen yhteinen sopimus, josta molemmat ovat tietoisia koko sen voimassaolon ajan. Tämä lähtökohta huomioiden kohtuuttomuuden syntyminen edellyttää poikkeuksellisia olosuhteita. Vaikka toinen puolisoista kartuttaisi pitkäänkin omaisuutta toisen puolison hyväksi, hän tekee sen tietoisena avioehtosopimuksen olemassaolosta."

   Tässä tapauksessa vaimolle on kertynyt omaisuutta myös avioliiton aikana, joten avioehtoa tuskin kohtuullistetaan. Jos vaimo olisi tehnyt töitä esim miehen avioehdolla suojaamaan yritykseen, voisi olla kohtuullistamisen paikka.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   139
   2033
  2. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1536
  3. Voisitko mies kertoa

   Mitä haluat minusta?😊
   Ikävä
   79
   1246
  4. Tätä on odotettu! Aki Huhtanen ja Äijä-koira palaavat TV:seen - Eränkävijät starttaa uusin jaksoin!

   Eränkävijät palaa televisioon ja vuorossa on jo kahdeksas tuotantokausi. Tällä kaudella mukana ovat myös Aki Huhtanen ja
   Luonto ja retkeily
   18
   1160
  5. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   41
   1149
  6. Mitä sulle nainen kuuluu

   Ikävöitkö ikinä mua kuten mä sua ? Haluisin aidosti sut enkä unoha sua varmaan ikinä vaik kui yritän typerä oon
   Ikävä
   29
   950
  7. Koyhäksi on mennyt meno Viron Tallinnassa

   Kun tarjoilu Casinolla on vesilasi ja sitäkään ei saa.. Stefan Therman Viro/Seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   944
  8. Rakkaani , intohimoinen rakastelu olisi sitä mitä

   Me nyt tarvitsisimme. Tiedän että sinäkin tunnet sen. naiselta miehelle kuumalle .
   Ikävä
   49
   903
  9. En toivo sulle mitään pahaa

   En tällä sivulla enkä muuallakaan ja jos muuta kuvittelet niin harmi koska usein miettinyt sua ja miten sulla menee Toi
   Ikävä
   39
   853
  10. Kuinka kovaa sua pitää rakastaa

   että riittää. Pitääkö taivaan räjähtää ja maan järistä vai koska tyydyt? Mulla kohta sydän halkeaa rakkaudesta, mutta ei
   Ikävä
   46
   843
  Aihe