Avioehdon kohtuullistaminen?

Kohtuuttako

Erottiin vaimon kanssa ja omaisuus asunnon osalta jakamatta ja on menossa pesänjakajalle tää jako. Meillä on kaiken pois sulkeva avioehto. Ensimmäinen asunto oli 80 % minun kun olin saanut ennakkoperintöä. Toiseen asuntoon otettiin yhteistä velkaa ja jostain syystä meni 50 % vaan mun nimiin.
Mielestäni pitäisi huomioida se ennakkoperintö ja oon ymmärtänyt, että näin tulee käymään eli saan ensin sen perinnön verran ja sitten jaetaan puoliksi. Meneekö näin?
Vaimo ainakin luulee ja on kai siksi hakemassa avioehdon kohtuullistamista. Perusteena on se, että on ollut 25 vuoden aikana yhteensä 6 vuotta hoitamassa lapsia kotona eikä ole voinut kerryttää esim. eläkettä. Olimme ulkomailla pari vuotta ja itse halusi lähteä mukaan...
Jos ei avioehto pidä niin mitä järkeä siinä sitten on???

7

2282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höööh

      Niinno, ero koittaa ainakin aikaisemmin jos kukaan ei lähde mihinkään mukaan. Siinä on perhe hajallaan muutamat vuodet ja jäät lastesi kasvusta paitsi sekä kumppani viereltä puuttuu. Tai sitten vaimosi olisi elänyt ilman lapsia koska sinä olisit ottanut lapset mukaan työkeikallesi jolloin olisit hoitanut työsi sekä lapset ja vaimo olisi ollut vapaa hankkimaan sitä eläkettä kotimaassa tai vaikka jossain muuallakin. Ei olisi varmaan pitänyt kummankaan sitä eikä tätä jos ajattelee rahaa mutta jälkiviisaus se on aina parasta. Olisit varmaan vastaavassa tilanteessa itse kannustanut vaimoasi lähtemään ulkomaille muutamaksi vuodeksi ja jäänyt lasten kanssa kotiin? Ei ole ehkäpä ollut minkään arvoisia ne vuodet jolloin vaimosi piti perheen kasassa ja sait tilaisuuden lähteä ulkomaille, kukaan ei kieltänyt eikä eroakaan tullut vielä silloin.

      • hfhfgf

        Näin.

        Sinäkö ap olisit ottanut lapsoset mukaasi, jotta vaimo olisi voinut käydä töissä ja tienata? Epäilen hieman.


    • mekkk

      Vaimosi pitää riittuttaa avioehto ja se tarkoittaa oikeuteen menoa ja oikeus katsoo onko tarvetta ja voit joutua niistä kotitöistä maksamaan jotain mutta kalliiksi voi tulla ja se siitä. Voihan se avioehto pitää mutta kun senkin voi riittuttaa jos toinen puoliso kokee sen kohtuuttomaksi.

    • pop989

      Minkä vitun takia niitä avioehtoja sitten tehdään, jos ne on vessapaperia, ja aina osituksessa jaaetan kuitenkin kaikki tasan.
      Joka ikisessä perheessä/avioliitossa nainen on ollut muutaman vuoden kotona hoitamassa lapsia niiden syntymän jälkeen, joka oikeuttaa osituksen vaatimiseen ja läpimenoon, ja omaisuuden jakoon 50/50, oli mies kuinka rikas tahansa.
      Meillä on avioehto, jolla mitä ilmeisemmin on vaan vessapaperin merkitys.

      Pitäis kieltää koko avioehto koska on täyttä paskaa.

    • minttumaari

      Me oltu 17 v. aviossa kuusi vuotta huolehdin miehen lasten hyvin voinnista ja kävin töissä ostin ruuat koko viikon ja laitoin kunnostin piha ja sisätilat ja vielä autoin ulkorakennusten kunnostuksesta ja metsätöissä välillä ja mies sanoi et se kuuluu naisen hommiin. Nyt kun ikää on enkä jaksa enää samalla tavalla sanotaan että jotain on tehtävä elämisensä eteen niin kyllä minä olen sitä mieltä jos en hyvitystä työstäni saa se on hyväksi käyttöä ja meillä on avio ehto

      • Avioehtohan ei tarkoita, ettet saisi mitään. Useimmiten se tarkoittaa vain sitä, että et saa osaa siitä omaisuudesta, joka miehelläsi on ollut ennen naimisiinmenoa. En kullä ymmärrä miksi ajattelet että sinulla pitäisi olla siihen oikeus?

        Sen sijaan sinulla on kyllä oikeus siihen omaisuuteen, jonka olette kerryttäneet yhteisen elämänne aikana.


    • "Mielestäni pitäisi huomioida se ennakkoperintö ja oon ymmärtänyt, että näin tulee käymään eli saan ensin sen perinnön verran ja sitten jaetaan puoliksi. Meneekö näin? "

      Kyllä se noin menee.


      "Avioehtosopimuksen kohtuullistamisen kynnys on verraten korkealla. Avioehtosopimus on aina kahden sopijapuolen yhteinen sopimus, josta molemmat ovat tietoisia koko sen voimassaolon ajan. Tämä lähtökohta huomioiden kohtuuttomuuden syntyminen edellyttää poikkeuksellisia olosuhteita. Vaikka toinen puolisoista kartuttaisi pitkäänkin omaisuutta toisen puolison hyväksi, hän tekee sen tietoisena avioehtosopimuksen olemassaolosta."

      Tässä tapauksessa vaimolle on kertynyt omaisuutta myös avioliiton aikana, joten avioehtoa tuskin kohtuullistetaan. Jos vaimo olisi tehnyt töitä esim miehen avioehdolla suojaamaan yritykseen, voisi olla kohtuullistamisen paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe