Apua kaipailen!

HarriMcFeastJuniorwtf

Terve!

Elikkä ois tällänen kysymys, että voinko asentaa autooni Focuksen FX-2500D vahvistimen josta mitattu tehoa 2498w/rms @1ohm, Ja 15" paine elementin ilman uusia akkuja, riittääkö auton teho soittamaan näitä? :?: akku on 60A

Tässä on se kokosetti missä tulee myös piuhat ja 150A sulake
http://www.hifitalo.fi/focus_acoustics_ ... _15_bundle

Auttakaa avutonta ja kokematonta nuorta miestä! :geek:
Kiitos jo etukäteen!

10

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinenhuoltomies

      tuo wattimäärä ei nyt oikeastaan kerro täyttä totuutta. Jos on digipääte, virrankulutus ei ole suhteessa ulos lähtevään signaalitehoon, vaan on aina pienempi. Ja tuskin huudatat koskaan täysillä, 15" elementistä et koskaan saa tuollaisia tehoja ulos särkemättä elementtiä. Nyt siis pitäisi tietää vahvistimen todellinen virranoton määrä sisään mutta sitä ei monestikaan lue 12voltin vempeleissä. Kuitenkin on jo sen verran kookas kuluttaja ettei kannata pitkään soitella paikallaan vaan annettava auton olla käynnissä. Sitten tossa Focuksessa on pieni tyyppivika, elektroniikka kortit siellä sisällä on melkoisen ohutta ja joustavat reilusti. Olen korjaillut useita ja aina sama asia, kortit on joko revenneet tai joustaneet niin paljon että sähköt on pohjanneet...

      • HarriKoira

        Elikkä sanoisit että toimii ajossa ja voi olla että hommaan melkeinpä ground zero spl 12" 1500w rms ku nehän onjo aika laadukkaita tuotteita, yksikään ei ainakaan mulla oo menny rikki, Itse en ole lainkaan sähkömiehiä nii ei mitään hajua näistä jutuista mutta toivotaan että toi setti pyörii mun autossa!:) ja isot kiitokset sulle!


      • HarriKoira

        En ihan viittis ostaa tota settii jos pitäs alkaa duunailee jotain lisäakkuja yms.. ku se alkaa käymää liian kalliiks opiskelijalle..


    • HarriKoira
    • entinenhuoltomies1

      ihan ok sarja, älä nyt mitään Ground Zeroja laittele, lähes saman tehtaan tuotteita...

    • BudjettiHifisti

      Mitä entinen huoltomies tarkoittaa että virrankulutus D-luokan vahvistimessa ei ole suhteessa ulostulevaan tehoon, vaan on pienempi? En ymmärtänyt mitä tarkoitit mutta D luokan vahvistimen hyötysuhde on jossain 75%-95% välillä eli vahvistin ottaa 5%-25% enemmäntehoa kuin tuottaa ja tämä muuttaa vahvistimessa lämmöksi.
      Mutta kyllä nuilla tehoilla kannattaisi panostaa lisäakkuihin jo, eikä auto käynnissä soitteleminenkaan pelasta, varsinkin jos kysessä on pieni koneinen bensa auto jossa pieni laturi.
      Itsellä on kanssa noin 2kW systeemi ja yksi 100Ah akku edessä ja kaksi 60Ah akkua takana, sekä dieselin 120A laturi, eikä riitä, kyllä sillä soittelee hyvin, mutta jännitteet vaan tahtoo tippua aika rajusti, ja laturi ei tykkää varsinkaan näillä pakkasilla kun on muutakin kuormaa reilusti.
      Eli senkus asentelet vaan autoosi ja osta jännite mittari jonka asennat koelautaan että voi seurata jännitteitä kokoajan, pidä maltti pelissä, ja päivität paremman virta järjestelmän myöhemmin. Tai sit lohkaset osan budjetista jo nyt akkuihin ja ostat vähemmän kalliit laitteet, katsele vaikka käytettyjä.

      • HarriKoira

        @BudjettiHifisti Kiitos paljon ja auto on Nissan Primera p11 2L ja siin on yks akku vissii oli 75AH ja 60A? en ite oo just mikää sähkömies mut hyvä et löytää apuu netist. Oisko sitte mieluummi joku http://www.hifix.fi/verkkokauppa?cat=19&tuote=1164 Tälläne setti, ja riittäskö jos pistäsin toisen 60a akun autoon tällä ground zero setillä, autossa kyllä tuppaa olemaan jo 1 vahvari erillissarjalla ja 1 ground zero vahvari ja subbari mut ne lähtee menee sielt jos ostan uuden setin.


      • BudjettiHifisti

        Varmaan riittäisi paljon paremmin tuolla gz setillä ja yhellä lisäakulla. Vaikuttaa ihan hyvältä. Muistathan sitten laitaa etu- ja takaakujjen väliseen kaapeliin sulakkeet kumpaankin päähän akkujen napojen läheisyyteen. Ja etsit/teet hyvän maan takaakun - johdolle siellä kontissa. Jos jää ylimäärästä virtapiuhaa kannattaa sillä vetää vaikka laturilta paksumpi uus johto etuakkuun ja koneesta maa runkoon.


      • eihänsenytihanniin

        jos virrankulutus olisi suurempi kuin ilmoitettu ulos lähtevä teho, ei autosta yksinkertaisesti riittäisi minkään valtakunnan laturit eikä akut. 100w on 8,2 amppeeria jolloin 2kw olisi jopa 1640 amppeeria..joten se mitä vahvistimen kylkeen on annettu on nk. laskennallinen modulaatio, olethan ehkä joskus katsonut kotivahvistimen leipeliä jossa ilmoitetaan oikea kulutuksen määrä ja se on aina alhaisempi kuin ilmoitettu ulosanti. Esim. Yamaha ilmoittaa ulos 5*105w mutta ottotehona ainoastaan 280w. Eli sama juttu tapahtuu myös ajoneuvovahvistimissa joissa on lähes samoja mosfetteja ja 12 volttia muutetaan suuremmaksi.


      • BudjettiHifisti

        Ymmärrän nyt mitä tarkoitat, mutta tais käydä, hupsista, vanhanaikaset ja meni kerto ja jakolaskut sekasi. Eli kaava virran laskemiseksi on I=P/U Virta on teho jaettuna jännitteellä. Teho taas lasketaan jännite kertaa virta.
        Otetaanpa esimerkki, jos meillä vahvistin auto käytössä nyt 14,4V jännitteellä ottaisi sen 3,7kW ottotehoa.
        Virta on silloin 3700W/14,4V = 257 Ampeeria

        Mutta esimerkiksi kotikäytössä vahvistin saa paljon suuremman jännitteen virtalähteelle jolloin tarvittava virta pienenee.
        Eli sama esimerkki: 3700W/230V = 16 Ampeeria

        Nämä tietenkin nyt vain esimerkkejä ja ideaalitapauksia, mutta periaate on sama, myös auton tasavirta ja verkon vaihtovirta järjestelmät ovat tässä vertailtavissa sillä tuo 230V on neliöllinen keskiarvo eli RMS jännite.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      246
      2384
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1585
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1376
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1265
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1182
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      92
      1116
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      968
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      80
      948
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      912
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      98
      800
    Aihe