Vipua eri indexeille, öljy & Co?

indexiin-vipua

Indekseihin investointiin en toisaiseksi ole sen paremmin perehtynyt, vaikka se on perusperiaatteessa melko yksikertaista, joskin itse indexin valinta on se oleellinen asia ajoituksen lisäksi, aivan kuten suorissa osakeisijoituksissa joihin olen investoinut jo pitkään.

Tuosta tuli mieleen, että onko vaikkapa öljy-indexeille (ja muille) johdannaisia warranttien tapaa joilla saa halutessaan vipua?

Lyhyeksi myynteihin en ole kajonnut, mutta kunhan ja jos öljy saavuttaisi tukevalta tuntuvan pohjan joskus jatkossa, niin silloin voisi olla kiinnostvaa itse indexin lisäksi ottaa oheen maltillisesti vipua.

Ps. Itse oletan öljyn laskutrendin olevan edelleen tukevaa ja pidempikestoista kuin tähän astinen laaja lasku, samoin raaka-aineet ja kaivosteollisuus, eli ei kiirettä. Tarkkailen tilanteen kehitymistä.

Suorat investoinnit öljyalan yrityksiin eivät juurikaan kiinnosta, sillä pitäisi perhetyä huolella alan yrityksiin, niiden erityisyyksiin, etuihin ja riskeihin. Tuolla alueella enempikin indexit kiinnostaa ainakin toistaiseksi (miinuksena osikojen puute?).

"Mihin sijoittaa jos uskoo öljyn nousuun?"

- http://www.nordnetblogi.fi/mihin-sijoittaa-jos-uskoo-oljyn-nousuun/06/02/2015/?cmpe=mail-fiNewsletter-04-2015

0

2570

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.