Paidoissa paha haju

Pliis_auttakaa

Pyydän anteeksi jos tämä ei ole oikea palsta.

Olen pähkäillyt pääni puhki tämän asian kanssa enkä löydä syytä siihen miksi mun paidat alkaa haisemaan karseelta muutaman tunnin käytön jälkeen.

Kävin pesulla ja pesin suihkusaippualla, otin puhtaan paidan kaapista. Paita tuoksuu hyvältä niin kauan kun en mene ulos kylmään. Jos olen ulkona kylmässä hetken paitaan tulee tunkkainen ja tosi paha ja melko voimakas haju. Olen vaihdellut suihkusaippuaa mutta ei auta asiaa, olen kokeillut eri pyykinpesuaineita ja deodorantteja ja ei auta asiaa. Tuntuu siltä että jollain ihmeen tavalla kylmä ilma tekee mun paitoihin tunkkaisen hajun ihan kuin paitaa olisi käytetty monta viikkoa vaikka sitä ei ole käytetty kuin muutama tunti.

Johtuuko se jotenkin ihosta? Mun iho on luontaisesti tosi lämmin koska mulla on tosi hyvä verenkierto ja se on talvisinkin pakkasessa tosi lämmin. Jos jotenkin lämmin iho ja kylmä ilma tekee paitaan pahan hajun. Hikoilen kumminkin todella vähän ja en usko että se johtuu siitä.

Mun äidillä ei ole tätä ongelmaa koska hänellä iho ei ole niin lämmin kuin mulla on, luulin että ruoan valmistus tekee jotenkin myös vaatteisiin pahan hajun mutta mun äidille ei tule pahaa hajua vaatteisiin.

Olen nukkunut ilman paitaa yöt ja ajatellut että se auttaa asiaa, ei vaikutusta. Mun paidassa pysyy hieno ja raikas tuoksu jos en mene ulos kylmään. Kesällä em huomaa vaatteissa pahaa hajua, tuntuu että ainoastaan kylmä ilma tekee tunkkaisen hajun. Haju on takissa ja mun paidoissa. Pitääkö mun ostaa jotain erilaista pyykinpesuainetta? (Kaikenlaisia aineita on kyllä kokeiltu)

En mä voi sisällekkään linnoittautua, miten ratkaista tämä?

15

1333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pliis_auttakaa

      Jos otan paidan pois päältä ja haistelen mun käsivarsia eri kohdista en huomaa pahaa hajua ollenkaan, tuoksu on raikas ihan kuin olisin juuri tullut suihkusta. Joten en usko että se jotenkin johtuisi lämpimästä ihosta. Jos pidän paidan päällä haju on todella pistävä ja tunkkainen.

      Voiko paidan laatu jotenkin vaikuttaa asiaan, ostan mun paidat Jack & Jones liikkeestä, en kyllä hirveemmin usko tähänkään koska paha haju on myös kauluspaidoissa myös mitkä ostin Dressman liikkeestä ja ne paidat pitäisi olla laadukkaita.

      Pitääkö mun kokeilla jotain antibakteerista/hajusteetonta suihkusaippuaa? Käyn suihkussa joka päivä ja joskus kaksikin kertaa päivässä.

      • Pliis_auttakaa

        Ongelma tuntuu olevan ainoastaan mun paidoissa, esim. farkkuihin ei tule pahaa hajua ollenkaan.


    • hjnji

      Kokeile jättämällä deodorantti pois so. pesu pelkällä saippualla.

      • Pliis_auttakaa

        Olin muutaman päivän kokonaan ilman deodoranttia ja silti paidassa oli paha haju, mitä suosittelisit hiusten pesuun? Normaali saippua ei varmaan hiuksiin ole se kaikista paras vaihtoehto. Mua ei haittaa vaikka pesuaine olisi täysin hajusteeton kunhan ei vaatteisiin enään tulisi pahaa hajua.

        Ymmärrän kyllä sen että deodorantit on tosi voimakkaita ja voi varmaan vaikuttaa siihen miten iho käyttäytyy, ja deodorantti voi tuoksua päiviä vaikka käykin pesulla.


      • Soodalla

        Kokeile soodaa.


    • fvofvofdp

      aika erikoinen ongelma. vaikea keksiä mitään syytä.
      mitäs jos pistät parvekkeelle vaikka puhtaan paidan tarttuuko haju silloinkin pelkkään paitaan?

    • Pff

      Sama vitun ongelma täällä... joka ikine kerta kun laitan puhtaan paidan päälle se alkaa lemuta tunkkaiselta... itseäkin ällöttää lemu enkä tosiaankaan halua tietää mitä ihmiset kelaa musta. Dödöt parfyymit ei auta asiaa....

    • pohdittavaa

      Millä paidat pestään ja miten kuivataan? Onko pesukone puhdas? Kuivataanko pyykinkuivaajalla vai roikkuvatko narulla liian kosteassa, jolloin pyykki ei kuiva kunnolla, vaan siihen jää muikea haju, joka voi voimistua kun paita taas kostuu päällä? Missä vaatteita säilytetään? Kaappi tai komero voi olla haiseva tai koko asunnossa voi olla jonkinlainen sisäilmaongelma. Jos menee ulos raikkaaseen ilmaan, niin haju tuntuu tietysti voimakkaammalta kuin sisällä, kun nenä on tottunut asunnon hajuihin

      • näilläparanee

        Just näin ja jos ei koskaan pese muuta kuin hienopesuohjelmalla niin koneeseen jää pesuainejäämiä jotka rupee haisemaan eikä pyykistä tule koskaan puhdasta. Pese esim. liinavaatteet aina vähintään 60 asteessa tai jopa 90 asteessa. Kuivata mahdollisimman nopeasti. Jos mahdollista hankkia kuivausrumpu niin parempi tai esim. kuivaava pesukone.


    • Omoupo

      Pese se sun päällystakkikin. Ei se paita itsestään haisemaan alkaa, päällystakkin vuori varsinkin talvella kerää hien ja jos et sitä pese, tai muista pakkasella tuulettaa villakangastakkia niin varmaan alkaa paitakin pahalta haista.

    • marttaminä

      Laita pesukoneen pesuainelokeroon desin verran etikkaa,ja pese vaatteesi silloin tällöin sillä pelkästään,poistaa hajuja.Kokeile säilyttää paitojasi jossain muualla kuin kaapissa,esim.hengarissa,ehkä kaapistasi tarttuu hajua vaatteisiin!Laita ruokasoodaa kuppiin vaatekaappisi hyllylle,se imee hajuja ja neutraloi niitä!

    • putipuhdasta

      "Pitääkö mun ostaa jotain erilaista pyykinpesuainetta? (Kaikenlaisia aineita on kyllä kokeiltu)"

      Epäilen vahvasti että käytät kaikenlaisia pesuaineita liikaa.
      Nykyaikaiset pesukoneet käyttävät vähän vettä joten omot ja arielit jää vaatteisiin.
      Tämän ilmiön huomaa päivittäin joukkoliikennevälineissä.
      Vaatteet joita on käytetty vajaa vuorokausi eivät tarvitse kuin teelusikallisen pesuainetta. Kuudessakympissä eivät välttämättä mitään.
      Samoin huuhteluaine,hyvin vähän tai ei lainkaan.

    • omahikiseon

      Saattaa olla että se haju on oma kainalohienhaju. Oma nenä ei tunnista enää hien hajua . Sitten kun haju leviee laajemmalle sen tuntee. Kokeileppas laittaa sormillasi kainaloihin tavallista pöytäetikkaa. Huuhdo vaan sormesi. Jätä etikka kainaloihisi kuivuu äkkiä. Näin teen itsekin.

    • Kaulustus

      Olen huomannut että huonolaatuinen puuvilla alkaa haisemaan ikäntyessään. Useamman pesun jälkeen ei voi enää pitää paitaa koska sen haju muuttuu tunkkaiseksi. Mikään huhhteluaine ai auta tai pesuaineen vaihtaminen.

    • haisulitpois

      Muistan tuon saman ongelman nuoruudesta. Varsinkin talvella jos meni kauppaan ja tietysti talvitakin alla alkoi hiostuttaa, se tunkkanen lemu tulvahti sieltä takin alta nenään. Syy oli se, että meillä ei talvitakkia pesty kovinkaan usein ja pitäähän sekin toki pestä.

      Onko kaikissa paidoissa sama ongelma vai vain tiettyjen kanssa? Käytätkö tummia paitoja vai vaaleita, onko värien mukaan havaittavissa hajueroa? Nimittäin tummat värit itsessään voi aiheuttaa tuota hajuongelmaa, itse olen huomannut että mustat ja hyvin tummat alkaa helposti haista tai pesun jälkeen eivät ole raikkaita.

      Mä tekisin niin, että laittaisin ne haisulipaidat ämpäriin ja kaataisin sekaan omenaviinietikkaa plus tulikuumaa vettä (jos siis puuvillapaitoja eikä mitään polyesteria). Tai mahdollisimman kuumaa ja huljuttelisin siellä aikani ja antaisin liota jonkin aikaa. Ikäänkuin esipesu, jolla saa kenties pinttyneet rasvat ja hiet pois. Ja sitten normaalipesuun kuumimmalla mahdollisella sallitulla paidan pesuohjeen mukaan. Ja kunnon huuhtelu eikä tietenkään liikaa pesuainetta vaan ohjeen mukaan.

      Kuivatus on kaiken a ja o. Huonosti kuivuneeseen jää helposti pistävä haju, varsinkin tummiin vaatteisiin.

      Koitas näitä kikkoja :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe