Orlando -auto vai hotellikuljetus

Äitijatyttö

Olen lähdössä kesäkuussa ensi kertaa Floridaan lapsen (12 v) kanssa. Monta kysymystä mielessä. Olemme paikan päällä 10 päivää. Tidän, että se on tosi lyhyt aika, mutta nyt ei ole mahdollista olla pidempään.

-Lento on Orlandossa klo 22.00.

Miten mahtaisi pärjätä ilman autoa? Kaikki mainostaa, että auto kannattaa ottaa. Mutta jos ottaa hotellin, josta on kuljetus studioille, niin onko auto silloin "turha"? Onko taksilla ajaminen halpaa? Meillä tulee kuitenkin käyttä esim. outleteissa.

Jos kuitenkin ekana yönä otan taksin hotellille (ajattelin, että voisi olla helpompi mennä suoraan taksilla jo noin illalla), niin kannattaako jäädä lentokenttähotelliin ja hakea auto aamulla kentältä ? Katsoin alustavsti, että aika monen auto noutopaikka on kenttä.

Lapsi haluaa siis Universal studioille ja en ole lainkaan varma, että käymmekö tällä reissulla muualla Orladon kohteissa.

Orlandon seudulla yövymme kaiketi noin 5 yötä.

Seuraaavaksi ajattelin Fort Laudedalea ja sieltä käsin tehdä päiväretkiä esim. Miamiin jne.

Takaisin lento myös Orlandosta.

Mitä majoitusta/hotelleja suosittelette?
Mistä muuten tiedän mitä kaikkia vakuutuksia pitää autoon ottaa?
miten eri tavoilla tietulleja voi maksaa? Mikä on helpoin tapa?
Riittääkö suomalainen ajokortti?

2

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinnekansmenossa

      Orlandossa on kyllä hyvä olla auto. Kätevintä on ottaa auto lentokentältä. Navigaattori on muuten todella hyvä olla! Sen voi ostaa paikanpäältä, mutta ei kannata vuokrata autofirmalta (olivat kalliita ainakin vielä pari vuotta sitten) tai jo Suomesta ladata omaan Yhdysvaltojen kartat.
      Joistakin hotelleista on kuljetus huvipuistoihin ja outletteihin, mutta on aika tylsää olla niiden varassa. Etäisyydet ovat aika pitkiä ja huvipuistot ja ostospaikat siellä täällä.
      Huvipuistoon, oli se sitten Disney tai Universal, kannattaa ostaa liput etukäteen netistä. Fast passit yms. kirpaisevat kukkaroa, mutta lyhentävät jonotusaikaa merkittävästi. Toisaalta ne eivät kelpaa suosituimpiin laitteisiin. Jos teitä on vain kaksi, niin panostus ehkä kannattaa, ei mene hermot...
      Orlando ja Kissimmee sekä ympäristö on pullollaan varsin edullisia majapaikkoja. Resort-tyyppiset ovat omia suosikkeja, niissä voi saada kokonaisen huoneiston sopuhintaan ja usein alueella on myös uima-allas jne. Kilpailu ilmeisesti pitää hinnat kurissa.
      Orlandosta ajaa Ft Lauderdaleen 3-4 tuntia. Hitaamminkin voi tulla, jos ajaa rannikkotietä (kauniit maisemat), siihen saa tuhrautumaan lähes koko päivän. Turnpike on tullitie, siinä ei juuri maisemia näe. Tullihinnoista en muista, mutta yleensä niissä on kaista, jossa voi maksaa myös rahalla. Joskus vuokra-autossa on tullikortti josta sitten käytön mukaan maksetaan vuokraamolle.
      Suomalainen ajokortti riittää.
      Fort Lauderdale onkin sitten eri hintatasoa majoituksen suhteen. Sieltä ei halpaa hotellia tahdo löytyä, ainakaan keskustan lähimailta. Jos menee keskustaan, siellä pääsee jnkv kävelemään eikä tarvitse autoa. Viehättävä kanavakaupunki. Autolla sitten pääsisi kätevästi Saw Grass Millsiin, joka on valtava outlet/mall kaupunkin ulkopuolella.

    • käytyJaKäydään

      Hei, Edellistä kompaten suosittelisin kyllä autoa ja kyllä niitä muualtakin saa kuin kentältä, mutta usein auton vuokraaminen muualle on tahmeampaa jostain syystä. Joillakin hotelleilla on mm. autonvuokraamon "sivupiste" eli auton saa sitenkin, vaikkei olisi hotellin asiakas. Hotellien kulj.palvelut eivät ole tuttuja, koska meillä on aina ollut auto, mutta kannattaa ehkä vaan vertailla netissä noita ja vaikka tarvittaessa laittaa s-postia kiinnostavaan hotelliin. Myös Disney worldilla ja Universal studioilla on omia hotelleja, joilla on tietty oma kulj.palvelu puistoihin (ainakin DW:lla myös kentältä hotellille) ja Universalin Hard Rock hotelli taitaa myös tarjota ilmaisen express-passin hotelliasukeille (kannattaa varmistaa) eli jos sulla on jo Universalin liput, pääset jonon ohi...jotka on välillä tolkuttomia. Usein matalan sesongin aikaan on törmätty suosittujen laitteiden kohdalla jonotusaikoihin 70min, 90min jne. eikä paljoo huvita seistä tuollaista aikaa jonossa parin minuutin fiilistelyn takia.

      Ehkä iltakymmeneltä olisi järkevämpää kuitenkin jäädä lentokenttähotelliin ja lähteä aamulla vuokra-autolla uuteen päivään ellei hotelli tarjoa kyytiä

      International drivella on hotelleja pilvin pimein, jonka varrella on myös kaikkea muuta mukavaa. Sieltä pääsee varmasti ihan näppärästi minne haluaa, mutta paikkoja on toki muuallakin. Itse ollaan majoituttu pari kertaa ihan parin kilometrin päässä I-drivelta resortissa, jossa on altaat ja kaikki mukavuudet, mutta ei olla ihan pahimman hälinän keskellä.

      Fort Lauderdalessa ollaan majoituttu vain Staybridge suites Plantationissa tms., joka on mukava rauhallinen huoneistohotelli uima-altaalla ja hintaan sisältyy myös erittäin kattava aamiaisbuffet. Viime reissulla ei oltu ainoa suomalaisperhe siellä, hauska sattuma. Tuolta on ollut kiva tehdä retkiä Miamiin ja milloin minnekin.

      Vuokra-autoon tulee yleensä kaikki tarvittavat vakuutukset ainakin jos vuokraa jo valmiiksi Suomesta käsin, mitään extroja ei tarvitse. Me ollaan käytetty lähinnä Alamoa ja niiden autoissa on SunPass eli ajellaan vaan tietullien läpi SunPass kaistaa (usein vasemman puoleisin) pitkin ja kamera ottaa kuvan auton rekkarista ja autovuokraamo laskuttaa vuokrauksen lopuksi automaattisesti sun luottokortilta kaikki tietullit. Toki eri tapoja on eri vuokrafirmoilla, mutta näin mennyt meillä aina. Yleensä ollaan oltu reissulla 3vkoa ja sinä aikana sahattu pitkin Floridaa ja ihan reippaasti vaan tietullien kautta, pahimmillaan tullien kokonaislasku ollut 70 euron luokkaa koko ajalta. Tämä siis helpoin tapa hoitaa tietullit.

      Florida on hauska paikka ja kauniskin, joten oikein nautinnollista matkaa sinne vain! Itsellä kolmanteen Floridan reissuun vielä tuskaiset 4 viikkoa : /

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. 23
      1102
    Aihe