Rinkka vai matkalaukku

Aava44

Kysymys kokeneille matkailijoille. Tarvitsen joko tilavan uuden matkalaukun tai rinkan ja mietin kumpi olisi reissussa parempi vaihtoehto? Rinkkaa en entuudestaan omista ja mietin, että jos hankkisinkin sellaisen. Ei tarvitsisi vetää matkalaukkua perässä ja olisi molemmat kädet vapaina. Jos päädyn rinkkaan niin antakaa vinkkejä myös sen valintaan. En siis patikoi, mutta muuten reissaan. Anatominen vai putkirinkka, merkki, koko jne? Entäs rinkka lentokoneessa? Rinkan hyvät ja huonot puolet?

4

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija_

      Riippuu aika paljon kohteistakin mihin aiot matkustella, kumpi on parempi. Jos tarkoitus on esimerkiksi Aasian suunnalla reissata niin ehdottomasti rinkka! Mutta jos lennät kohteeseen, olet samassa hotellissa koko ajan ja menet sinne taksilla tms. helposti niin sitten ei kai mitään väliä. :) Lisäksi vrt. suurkaupunki asfaltti teineen tai pieni saari hiekkapolkuineen jossain tuolla kaukana.. =))

      Itse ostin ensimmäisen rinkkani vuosi sitten kuukauden Aasian reppureissua varten. Päätin heti, että ostan kerralla hyvän joka kestää sit todella monia vuosia ja reissuja vaikka maksaakin enemmän ja ei ole kaduttanut ollenkaan. Kävin paikkakuntani kaikki kaupat läpi missä rinkkoja myytiin (ehkä 7 kauppaa siis :D ). Kannattaa rohkeesti kysyä apua myyjältä niin tulee itselle just hyvä!

      Asiakaspalveluissa oli kyllä suuria eroja, Partioaitassa esim. ajattelin saavani hyvää palvelua mutta tuli lähinnä olo että anteeksi kun kysyin ja anteeksi kun tänne retkeilykauppaan tulin ihan kaupunkivaatteet päällä mutta silti ihan tosissaan olisin heiltäkin rinkan voinut ostaa. (Anteeks menee vähä ohi aiheen mutta liittyy silti :) ) Intersportista sain aivan loistavaa palvelua! Myyjä osasi kertoa eri rinkoista hyvin ja neuvoi kaikki säädökset ym. mitkä on todellakin tosi tärkeitä juttuja! Mitä hyötyä hyvästä rinkasta jos sitä ei osaa käyttää. :) Olin niin iloinen saamastani loistavasta palvelusta, että en sitten alkanut hyvän rinkan löydettyäni vertailemaan hintoja kovinkaan, olisinko siis mahdollisesti netistä saanut sen vielä halvemmalla.

      Ostin siis lopulta Deuterin rinkan, 65 15 L, hinta tais olla hyvän alennuksen jälkeen (-30%) jotai 230e.

      Kannattaa siis miettiä minkä kokoisen tarvitset, hyvät pehmusteet, sekä ylhäältä että päältä/sivusta kummin nyt ajattelee :D täytettävä niin ei tarvi aina koko rinkkaa purkaa, sadesuoja jos ei kuulu mukaan niin ehdottomasti erikseen sit kannattaa ostaa. :)

      Tuo rinkka oli minulle selkään todella hyvän tuntoinen ja on tosi laadukas ja olen ostokseeni erittäin tyytyväinen. Paljon löytyy muitakin laadukkaita rinkkoja, mutta itselleni esim. Haglöfsin 400e rinkka ei vaan asettunut selkään ja tuntui epämukavalta. Eli rohkeasti vaan kokeilemaan mikä on itselle paras sekä ammattilaisten apua hyödyntämään! :) Niin ja täytyy pitää mielessä myös kumpi on tärkeämpi, että rinkka on joku lemppari värinen vai oikeasti laadukas ja hyvän tuntoinen kantaa. :) Toki plussaa jos kaikki nuo samassa paketissa saat! :D

      Niin ja tuosta rinkka lentokoneessa vielä, kannattaa suojata jotenkin rinkka lentoa varten niin ei hihnat ym. rispaannu sekä joihinkin kohteisiin matkustettaessa on riski, että lentokentällä laitetaan matkatavaroihin huumeita niin minimoi samalla sitäkin riskiä. Riippuu lentoyhtiöstä saako heiltä rinkalle suojaa, meillä toiseen suuntaan rinkat oli Finnairin muovisäkeissä kun sattu eka lento olemaan heidän, takaisin tullessa vietiin rinkat muovitettavaksi (vähän niinkuin elmukelmulla) ei maksanut paljon ja oli rinkat niin tiiviitä pötkylöitä, että pysyi koko matkan täysin ehjinä. :)

      Tulipa pitkä vastaus ja vieläpä yli kuukauden "myöhässä" mutta jospa tästä ois jotakin hyötyä. Mukavaa reissailua! :))

    • Pläädäplääöäöä

      Rinkka menee joillain lentoyhtiöille käsimatkatavarana

      • Onnea.matkaan

        Rinkka menee käsimatkatavarana jos se ei ole täyteen ängetty ja sopivan kokoinen. Se ei saa myöskään olla sellainen iso vaellusrinkka missä on putket ym vermeet, mutta sellainen reissurinkka käy kyllä. Meillä viimeksi mennessä rinkat käsimatkatavarana kun sisällä oli vain vaihtovaatteet ja jotain pikunestetiä ja paino oli jotain 5 kg. Tullessa piti laittaa ruumaan kun oli hankittu kaikkea kivaa tuliaista ja paino yli 10 kg. :-)
        Muuten samaa mieltä "matkailijan" kanssa: jos lähdet hotellilomalle ja asut koko ajan samassa paikassa ja liikut vielä taksilla niin matkalaukku on jopa kätevämpi. Mutta jos vaihtelet lomallasi paikkoja ja kuljet busseilla, veneillä, junilla tms, niin sitten ehdotomasti rinkka.
        Myynnissä on myös rinkkoja, joissa kantoremmit ym voi sulkea vetoketjulla repun selustaan ja sivussa on kantokahva, jolloin se näyttää ihan laukulta. Jos lennät enemmän niin se voisi olla kätevä vaihtoehto.


    • 343223

      Kyllä tulee valitusta kun on rinkka matkatavarana, monesti olen saanut paketoida ja sitoa niitä remmejä ennen kuin on kelvannut. Onhan se toki muuten kätevämpi kuin matkalaukku jos joutuu kantamaan paljon mukanaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1335
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      75
      878
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      63
      733
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe