Mitä eksoottista Ranskassa suomalaiselle muka on?

Anonyymi

Toivoisi, että eri maissa eläisi erilaisia ihmisiä. Että, jos matkustan Ranskaan, koen olevani ulkomailla. Mutta ei! Ranskalaiset eivät halua tutustua suomalaisiin puhtaalta pohjalta, oman temperamenttinsa mukaan. Mitä Pariisissa muka on, mitä ei Suomessa olisi? Kun on pakko tutustua tähän maahan hankalassa elämäntilanteessa, niin ymmärtäjiä ei löydy. Eikä kukaan ranskalainen pidä suomalaisia eksoottisina. Esimerkiksi Kyproksella todella kokee olevansa jossakin muualla kuin Suomessa, mutta Ranska on suomalaiselle aika tylsä maa.

2 kommenttia

Vastaukset

  • Olen varmaan kysynyt ennenkin, että asutko Ranskassa? Pariisin seudulla asuu muitakin suomalaisia. Ulkomaalaisilla on oma tiivis yhteisönsä, johon on helppo päästä mukaan, jos englantia puhuu. Kerro, jos kaipaat enemmän tietoa siitä.

    • Sama taitanee päteä myös viroon? Ainakin Tallinnassa ja pitkälti Pohjois-Virossa pärjäilee usein suomen kielellä tai sitten englannilla. On kui olisi ulkomailla. Saksalainen kulttuuri paistaa lävitse, jos vain osaa sen aistia. Historiallista perua. Katsokaapa vaikka arkkitehtuuria, siis vanhempia rakennuksiakin. Aivan erilaisia kuin suomen ruotsalainen rakennusperinne. Läpi koko Viron.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.