Emolevy vai poweri vikaa

Wanha-virittelijä

Kone on koottu alle 2 v sitten (joku mikrotukihenkilö kasasi, osatkin häneltä). Osat pitäisi olla vähän käytettyjä.
Emolevy Asroc P43Twins 1600 johon menee joko kaksi DDR2 1066 kampaa tai kaksi DDR3 1333 kampaa. Näitä ei saa laittaa yht'aikaa.
PC:ssä on Win 7 professional (OE).

PC meni sellaiseen kuntoon, että WIN 7 käynnistyksessä tuli ilmoituksia vaikka mistä puuttuvista käyttiksen osista eikä asennuksen korjaus, johon kone meni, kyennyt korjaamaan asennusta. Siis Windows ei käynnistynyt enää lainkaan ja asennuslevyä OEM-versiolle ei ollut.

Kone sekoili jotenkin jo ennen kuin yritin laajentaa muistin 2x4 Gigan kammoille. Ne mielestäni toimivat, mutta Windows löysi vain 4 Gigatavua. Bios näytti 8 GB, samoin AIDA64 ohjelma. Nyt olen laittanut alkuperäiset muistikammat (2x2 GB) takaisin. Eilen vaihdoin varmuudeksi myös BIOS:n patterin (tyyppi CR2032).

Onnistuin asentamaan Windows 7:n uudestaan. Laitoin jollain BootDisc 10 ohjelmalla sileäksi koko c-levyni, johon olin laittanut RAM-muistin kasvatuksen yhteydessä SSD-levyn käyttistä varten. Samsung SSD 850 EVO 250. Tässä vaiheessa oli jotain 2-3 minuutin odottelua, että tuli joku virheilmoitus ja että Boot Disk 10 dvd:n sai käyntiin! BIOS:iin olin laittanut käynnistyksen DVD:ltä ensisijaiseksi, mutta kone yritti käynnistyä vanhalta kiintolevyltä tai SSD-levyltä, jossa ei käyttistä vielä ollut.

Nyt asennus onnistui, mutta silti oli vielä vaikeuksia. BIOS tuppasi pudottamaan pois SSD-levyn ensisijaisena buuttilevynä. Tätä tapahtui useamman kerran. Windowsin sain kuitenkin asennetuksi DVD-levyltä.

Emolevyn kondensaattorit näyttävä hyviltä, ainakin niissä ei ole pullistumia. Tänään pc lähti hyvin käymään(viime yönä asennettu C-asemaksi SSD-levy).

Powerista en osaa sanoa mitään, siinä on toimistokoneen poweri, FSP-350-60PN (Fortron) W/PFC W/noisekiller. Emolevy saattaa olla vuodelta 2010, koska BIOS on päivätty v. 2009.

Käynnistyksen uusinnoissa laitoin usein muut kuin buutti-DVN disable tilaan, mutta silti kummitteli vielä vanha kiintolevykin jotenkin. Minulla on siis kiintolevyinä SSD C-semana ja lisäksi joku vanha tavallinen pienikapasiteettinen vanha kiintolevy G-asemana, joka oli koneesa mukana sen ostaessani.

Pikkuisen liian aikaisin laitoin tämän rimpuiluni tänne keskustelualueelle. Palaan asiaan myöhemmin kun testailen käynnistyksiä enemmän. Kone oli viikkokausia tosi sekaisin eikä Windows käynnistynyt. Ehkä kysymykseksi jäi lähinnä se, miksi BIOS:ssa ei tuntunut buutti-järjestyksen määrittelyni menneet perille? Oli vaikeaa saada toimimaan buutti-dvd:tä (ensin se BOOT-DISK 10 ja sitten WIN 7 pro asennus).

2

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wanha-virittelijä

      Kone ei ole enää sekoillut, se on käynnistynyt tänään useamman kerran kauniisti. Windows on nyt asennettu, ja aktivointikin meni läpi toisella yrittämällä.
      Nyt pitäisi suunnitella kunnon varmuuskopiointi, jossa koko C-levy:n saisi täsmällisenä imagena esim. ulkoiselle USB (3.0) kovalevylle. Sitten pitää olla systeemi jolla se pystyy palauttamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe