Oi niitä aikoja,

tuiskun

jolloin lunta pyrytti kunnolla. Maantie saattoi olla niin tukossa, että vain toinen puoli oli paikoitellen ajettavassa kunnossa. Täytyi toivoa, ettei tuolla pätkällä tulisi ketään vastaan. Autossa on aina mukana lapio kaiken varalta ja hinauskin on joskus tilattu. Nyt asun niin lähellä moottoritien liittymää, että tuollaisia vaikeuksia lienee enää harvoin, kun ei yleensä ole pakko lähteä mihinkään.

7

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi niitä aikoja. Haja-asutuksella sijainneen mökkimme tieuraa "oikealle" tielle oli noin 300m. Ura oli raivattu mäntymetsään ja uralle kertyi aina runsaasti lunta.
      Kyllä oli ihanuus huipussaan kun alle murrosikäinen pentu kaivettiin vällyistä aamulla 5:n tienoissa isukin kaveriksi avaamaan uraa vm-38 Reo kuormurille. En jalsanut heiluttaa oikeaa lumilapiota joten minulle oli tehty pienempi. Pääasia, ettei töistä lintsattu.

      Pääkaupungin pentujen vonkuminen "valkeasta joulusta" otti myös pattiin. Olisivat varmaan nauttineet minun valkeasta autuudestani. Varsinkin moneen kertaan talven mittaan.

      • tuiskun

        Minulla oli noin 100 m auratulle tielle. Talonmies tuli usein lumitöihin vasta kahdeksan jälkeen, minun piti silloin olla jo töissä. Edellisenä iltana kolasin usein tuon pätkän, jos oli pakko autolla lähteä. Yhdessä vaiheessa sekä lasten hoitopaikka, että työpaikka oliivat niin lähellä, että kävellen mentiin. Pulkka ja potkukelkka olivat käytössä.


    • Sattuu.sitä.vieläkin

      Eihän tuosta ole kuin pari-kolme vuotta kun samalla lailla pyrytti. Ei viitsitty jostain syystä ajoissa aurata tietä, illalla 6:n jälkeen piti kävellen hakea kaupasta 6 km:n päästä ruokaa kun jääkaapissa ei ollut muuta kuin valo. Sitten onneksi pääsin muuttamaan ihmisten (?) ilmoille.

      • tuiskun

        Ihmisten ilmoilla olen asunut siitä asti, kun lapsuuskodistani lähdin. Suurimman osan elämästäni kauppa on ollut noin kilometrin päässä kuten nytkin. Haja-asutusalueen rauhaa en ihannoi. Nyt riittää, kun oman rivitaloasunnon edustan pidän kulkukelpoisena. Auton kävin puhdistamassa lumesta, kun panin lämmitykseen.


    • maxmidi

      Tänään ajelin viidentoista maissa ykköstietä kotiinpäin. Pöllyävä lumi teki ajon hieman hankalaksi. Käytin sumuvaloja, en ohitellut vaan tyydyin rekkojen vauhtiin. Kaksi kertaa edessäni oli aura-auto, joka puhdisti vasenta kaistaa. Yhtään ei näkynyt ennen kuin oli ihan vierellä. Sattuipa kaistalla olemaan myös ohittajia, onneksi pystyivät jarruttamaan. Noissa olosuhteissa nopeuteni oli mielestäni maksimi. Moottoritie on muuta maastoa ylempänä, joten tuiskulunta ei kasaudu.

    • toinen.talvinen.viikko

      Vähällä vielä tähän asti päivää on selvitty meidän kulmilla, meinaan lumentulun suhteen. On sitä pumpulilunta kertynyt runsaan 10 sentin kerros.
      Tosin liikenneonnettomuus vei miehen hengen, rekan lähtiesssä luisuun. Ilmeisesti ruttasi henkilöauton, liekö ollut kaidetta vasten.

    • jakolasku

      Aakeella laakeella oli lunta että *hukkumiskuolema* oli lähellä joka talvi mutta ei se mitään uutta meille ollut.
      Nyt on maisema pumpulilumella maalattu kuuskuukautinen kaivaa poteroita pihalle ja hyppii hangessa. On kuuskuukautisen ensimmäinen talvi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4540
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2524
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      144
      1813
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1554
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1463
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1307
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1305
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1226
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      46
      1214
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1063
    Aihe