Tietojen luovutus kielto?

EiTietoja

40.000 työtöntä työnhakijaa on kieltänyt TE-toimistoja luovuttamasta tietojaan työantajille, harmittelee kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Samanaikaisesti nämä työnhakijat nauttivat kuitenkin lähinnä veronmaksajien kustantamasta työttömyysturvasta.

Olisi siis vähintään oikeus ja kohtuus, että he eivät vaikeuttaisi työn löytymistä heille.

Toimistot muistuttavat, että ne voivat toimittaa työnantajille vain ne tiedot, joita työpaikan täyttö edellyttää ja joiden luovuttamiseen on asiakkaan kirjallinen suostumus.

Miten tää tehdään siis se esto?

Zyskowicz kysyykin, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä tilanteen korjaamiseksi eli että tiedot saa antaa ilman työttömän suostumusta.

34

1382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarjouspommi

      En ole kieltänyt tietojeni luovuttamista, mutta en toisaalta myöskään usko, että sähköpostiosoitettani olisi levitelty nimenomaan työkkärin kautta. Yhtä kaikki, itselleni tuli seuraavanlainen henkilökohtainen meili joulukuussa epämääräisen osoitteen kautta:

      " Hei X,

      Etsitkö vakituista tai osa-aikaista työpaikkaa? Ilmoittaudu heti tästä

      Tarjolla on nyt vakituisia ja osa-aikaisia työpaikkoja useilla eri paikkakunnilla joustavilla työajoilla niin kokeneemmille kuin kokemattomillekin. Paikkoja on myös opiskelijoille, jotka pystyvät työskentelemään vaikkapa iltaisin koulun jälkeen. Hyvät työpaikkaedut.

      Ilmoittaudu heti niin sinuun ollaan yhteydessä ja kuulet lisää avoimista paikoista.

      Täytä yhteystietosi ja ilmoittaudu tästä välittömästi"

      Minulla ei ole mitään tarvetta miellyttää Ben Zyskowiczin tapaista työttömien jahtaajaa, mutta jos yhtään rauhoittaa, niin sallin tällaisen markkinoinnin porkkanoineen. En taida kuitenkaan vastata, koska ei luvata mitään arpajaisvoittoa toisin kuin esim. ajankuluksi vastaamissani gallupkyselyissä!

      Zyskowicz voisi lisäksi vihdoin viimein uskoa, että työttömiä pakottamalla, painostamalla tahi syyllistämällä ei ainakaan työnantajalle koidu mitään etua näissä asioissa.

      • BenTakaisinPuolaan

        Minulle tuli vastaavia viestejä ja muita ennen sähköpostiini kolahtamattomia törkyviestejä sen jälkeen kun lähetin pari sähköpostia TE-toimistoon.

        Minulla on omissa työnhakutiedoissa rastitettuna kielto ettei tietojani saa luovuttaa - tietojenluovutuskieltorasti löytyy omasivuilta ja sen kohdan voi halutessaan käydä muuttamassa.

        Tuolla tietojen luovutuskiellolla ei lainkaan vaikeuteta työpaikkojen tarjontaa vaan työttömälle voidaan tarjota ihan samat työpaikat kuin ilman kieltoa.

        Ainoa seikka, johon tuo kielto vaikuttaa on kaiken maailman ketjumarkkinoijat ja palkattomia työntekijöitä etsivät orjavälittäjät ja orjaisännät, jotka eivät voi itse valikoida työttömiä vaan heidän pitää lähettää TE-tpoimiston välityksellä tietyt kriteerit täyttäville työttömille tarjouksensa kursseista/palkattomista töistä. Lisäksi se estää hanttapuliyrityksiä urkkimasta henkilötietoja, joita voi hyödyntää rikollisessa toiminnassa .... ja taatusti et saa työvoimatoimistosta tietoja, että juuri sitä kautta henkilötiedot ovat joutuneet rikolliseen käyttöön.


      • Tarjouspommi

        Olen tosiaankin omaa tyhmyyttäni (ja ahneuttani arpajaisvoiton toiveessa) osallistunut erään firman gallup-kyselyihin ja kysyttäessä vastannut olevani työtön. Jos valehtelee, voi käydä huonosti esim. vuokra-asuntovälitysfirman kanssa. Niihin olen myöskin luovuttanut tämän tietoni.

        Luin juuri tekstitelevisiosta uutisen, jonka mukaan tuhannet ihmiset odottavat palkkasaataviaan palkkaturvan kautta. Odotusajat voivat olla jopa vuoden mittaisia. Olisiko tässä Benille hyödyllisempää tekemistä?


      • tilanteetmuuttuvat
        Tarjouspommi kirjoitti:

        Olen tosiaankin omaa tyhmyyttäni (ja ahneuttani arpajaisvoiton toiveessa) osallistunut erään firman gallup-kyselyihin ja kysyttäessä vastannut olevani työtön. Jos valehtelee, voi käydä huonosti esim. vuokra-asuntovälitysfirman kanssa. Niihin olen myöskin luovuttanut tämän tietoni.

        Luin juuri tekstitelevisiosta uutisen, jonka mukaan tuhannet ihmiset odottavat palkkasaataviaan palkkaturvan kautta. Odotusajat voivat olla jopa vuoden mittaisia. Olisiko tässä Benille hyödyllisempää tekemistä?

        Tilanteet muuttuvat. Eilen vielä työssä oleva voi olla tänään työtön, viime kuussa työllinen voi olla tässä kuussa työtön ja toki sitten näinkin, että tänään työtön voi olla huomenna työllinen jne.


      • Anonyymi

        Se zyskowicz on niin turhan päiväinen äijä kun olla ja voi varmaan kohta 40 vuotta räksyttänyt eduskunnassa kovalla palkalla saamatta aikaan yhtään mitään merkittävää tällä juutalaisella on erityisesti aina työttömät hampaissa,mistä tolle äijälle on oikein maksettu?


    • sdfdsfg

      ilmoitatte-toimistoon, että et salli sinun tietojenluovuttamista

      • fgdhjfgjdsfg

        Voi tämän suomen kielen (suomenkielen?) vaikeutta. Aloittaja kirjoittaa kolmiosaisen yhdyssanan erikseen ja sinä kirjoitat yhteen 'tietojenluovuttamista'. Tuolla tavalla kirjoitettuna virkkeesi tarkoittaa, että sinulla on ollut tapana harjoittaa tietojenluovuttamista (kenen?), mutta et enää halua sallia sitä. Olisi ollut parempi kirjoittaa 'tietojesi luovuttamista'.


    • VeiVei

      Tietääkseni ei edes se että ihminen on työttömyyskortissa ole mikään julkinen tieto jonka voi antaa eteenpäin ilman lupaa. Työnhakija hakiessaan työtä kertoo työnantajalla itse sen osan tiedoistaan jotka haluaa kertoa. Toi Ben ei ole koskaan tehnyt mitään työtä eikä tiedä normaali työelämästä mitään.

      • Tarjouspommi

        Huomasin itse täydellisen asiantuntemattomuuden, kun hän viimesyksyisessä TV-keskustelussa otti hampaisiinsa erään varttuneemman koulutetun ja kokeneen naishenkilön, joka vastasi kielteisesti kysymykseen, ottaisiko tämä vastaan paikan Alepan kassana. Kaikki muut tässä maassa ymmärtävät, ettei ylikoulutettu, väärällä tavalla kokenut ja lisäksi tietyn iän saavuttanut henkilö missään nimessä edes saisi tuota paikkaa (ellei esim. perheyrityksessä tilapäisesti auttelemassa).


    • ppoioppppoo

      Ei tässä maassa kenenkään muunkaan tietoja levitellä ympäriinsä. Miksi siis työttömien pitäisi? Onko rikos olla työtön?

      • jepjepjuup

        Jos et ole huomannut, niin suomessa työttömyys on ihmisoikeudet vievä rikos.

        Ben Zyskowiczin mielestä on oikeus ja kohtuus, että työttömän tietoja pääsee vapaasti katsomaan. Ben Zyskowicz haluaa suomen työttömistä vähän samankaltaista "tietojen saatavuutta" kuin USA:ssa saa seksuaalirikollisista.


    • Täyskielto

      Herranjestas. Mitä siitäkin tulis jos tietoja sais luovuttaa työnantajalle. Vois joutua vaikka töihin.

    • fdfdsfsdsf

      Ja mitähän iloa siitä "tietojen luovuttamisesta työnantajille" on, jos se on käytännössä tätä:

      " -joo, ei se ole ikinä missään oikeissa töissä ollut, se on ollut vaan niissä vuokrafirmoissa.... joo... ei sitä sinnekään ole talonkirjoille otettu... joo, pelkkiä vuokrafirmoja vaan...."

      Ja tuon "työnhakijan esittelyn kuulin ihan omin korvin asioidessani te-toimistossa, satuin kuulemaan vielä nimenki ja oli tuttu tyyppi. Tehny ikänsä ravintola-alan hommia eri vuokrafirmojen kautta, mutta te-toimiston ämmän mielestä ne ei olleet "oikeita töitä" ja tämän se teki selväksi myös työnantajalle. Seuraavalla käynnillä oli kuulemma haukkunut tämän tuttavan, kun "eihän tuollaisella työhistorialla voi minnekään oikeisiin töihin päästä..."!

      • kjlkjkjkljkjkljlkj

        Tuossa tuli se TE-toimistojen suurin ongelma ilmi: On annettu käsittämättömän suuri valta sellaisille ihmisille, jotka itse asiassa ovat ilmiömäisen tyhmiä, eikä näillä ihmisillä järki päätä pakota ja luulot omista kyvyistään ovat aivan käsittämättömän yliluonnollisia.

        TE-keskuksesta on vain haittaa... koska henkilökunta koostuu oman elämänä luusereista, jotka saavat tyydytystä kyykyttämällä muita ihmisiä.


      • suurikateuspäällä
        kjlkjkjkljkjkljlkj kirjoitti:

        Tuossa tuli se TE-toimistojen suurin ongelma ilmi: On annettu käsittämättömän suuri valta sellaisille ihmisille, jotka itse asiassa ovat ilmiömäisen tyhmiä, eikä näillä ihmisillä järki päätä pakota ja luulot omista kyvyistään ovat aivan käsittämättömän yliluonnollisia.

        TE-keskuksesta on vain haittaa... koska henkilökunta koostuu oman elämänä luusereista, jotka saavat tyydytystä kyykyttämällä muita ihmisiä.

        Tämä sama vinkuna alkaa aina täsmälleen tähän aikaan vuodesta, siis samaan aikaan kun on haku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Monella elämänkoululaisella on niin suuri kateus päällä, että ei siedä sitä jos joku sattuukin lukemaan korkeakouluun itsensä. Siispä ne kadet elämänkoululaiset aloittavat aina tähän aikaan vuodesta saman länkyttämisen ja kiusaamisen, te-keskuksen kadet virkamiehet aloittavat hirveän kyykytyksen tai ainakin kokeilevat kepillä jäätä saisko vaikka tuon ihmisen aivopestyä yrittäjäksi tms., (jotta missään nimessä ei pääsisi akateemista alaa opiskelemaan ja samalla siivottaisiin kortistoja sekä te-keskushyyppä saisi itselleen boonuksia, mainetta ja kunniaa) sekä kaikki siivousfirmat aloittavat iltapäivälehtien palstoilla aina täsmälleen tähän aikaan vuodesta hirveän vingunnan kun ei suomalaisille kelpaa siivoustyö (onhan se toki siivousfirmalta pois jos joku etenee urallaan akateemisella alalla, ei ole vaan tajunneet, että siivooja, jolla ei ole motivaatiota eikä tietotaitoa tekee yritykselle suurta hallaa tavalla tai toisella, lisäksi tulee yhteiskunnalle hirveän kalliiksi kun ihmiset masentuvat tms). Sen lisäksi vanhemmat, etenkin naisihmiset, katsovat pitkin nenän vartta, että joutaiskin tuo nuori siivoojaksi (voi, olla että joku hieman erehtyy luulemaan"nuoreksi" jos näyttää ikäistään nuoremmalta ja toisekseen nuorellakin voi olla takana vaikka mitä koulutuksia).


      • suurikateuspäällä_
        suurikateuspäällä kirjoitti:

        Tämä sama vinkuna alkaa aina täsmälleen tähän aikaan vuodesta, siis samaan aikaan kun on haku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Monella elämänkoululaisella on niin suuri kateus päällä, että ei siedä sitä jos joku sattuukin lukemaan korkeakouluun itsensä. Siispä ne kadet elämänkoululaiset aloittavat aina tähän aikaan vuodesta saman länkyttämisen ja kiusaamisen, te-keskuksen kadet virkamiehet aloittavat hirveän kyykytyksen tai ainakin kokeilevat kepillä jäätä saisko vaikka tuon ihmisen aivopestyä yrittäjäksi tms., (jotta missään nimessä ei pääsisi akateemista alaa opiskelemaan ja samalla siivottaisiin kortistoja sekä te-keskushyyppä saisi itselleen boonuksia, mainetta ja kunniaa) sekä kaikki siivousfirmat aloittavat iltapäivälehtien palstoilla aina täsmälleen tähän aikaan vuodesta hirveän vingunnan kun ei suomalaisille kelpaa siivoustyö (onhan se toki siivousfirmalta pois jos joku etenee urallaan akateemisella alalla, ei ole vaan tajunneet, että siivooja, jolla ei ole motivaatiota eikä tietotaitoa tekee yritykselle suurta hallaa tavalla tai toisella, lisäksi tulee yhteiskunnalle hirveän kalliiksi kun ihmiset masentuvat tms). Sen lisäksi vanhemmat, etenkin naisihmiset, katsovat pitkin nenän vartta, että joutaiskin tuo nuori siivoojaksi (voi, olla että joku hieman erehtyy luulemaan"nuoreksi" jos näyttää ikäistään nuoremmalta ja toisekseen nuorellakin voi olla takana vaikka mitä koulutuksia).

        Lisäksi kaikista ei vaan ole puhelinmyyjiksi tai siivoojiksi. Kaikki eivät ole ulospäinsuuntautuneita lupsakoita savvoa murtavia supliikkimiehiä, joiden rennon lupsakka murre puree lähes kaikkiin ja karismansa avulla saavat taivuteltua asiakkaan kuin asiakkaan ostamaan ihan mitä tahansa. Kaikista ei myöskään ole siivoojiksi. On astmaatikoita, pölylle, vaatepölylle ja siivousaineille runsaasti allergisia, on liikuntarajoitteisia, on luonnostaan hitaita ihmisiä, joille siivousalan rääkkävä juoksutahti ilman laillisia taukoja ei vaan sovellu, on ihmisiä, joilla ei vaan ole siivoussilmää, on lahjakkaita ihmisiä, joiden lahjakkuudet ,koulutukset ja motivaatio ihan muulle alalle menevät täysin hukkaan väärässä ammatissa, on ihmisiä, joilla on pienestä pitäen ollut jokin tietty kutsumusammatti jne. Kaikista ei myöskään ole yrittäjiksi. On ihmisiä, jotka ovat jo sössineet raha-asiansa totaalisesti, tällaisenkö vielä pitäisi ryhtyä yrittäjäksi keräten vielä entistä enemmän velkaa itselleen? On ihmisiä, jotka eivät ole luonnostaan yrittäjähenkisiä, eivät halua ajaa autolla tai hankkia ajorkorttia, on ihmisiä, joilla ei ole suurta paineensietokykyä. On ihmisiä, jotka luonnostaan ovat hyvin huonoja ajamaan autoa eivätkä edes pidä autolla ajamisesta. On myös ihmisiä, jotka eivät halua, henkisesti ja fyysisesti eivät jaksa työtä, jonka työajat ovat aamusta yöhön joka ikinen päivä, milloin sitä jää aikaa elämiseen? On ihmisiä, jotka eivät taloudellisesti pärjää paskalla palkalla tai osa-aikatyöllä ja tällaita työtä tehdessään vaan velkaantuvat runsaasti. On myös työpaikkoja, joissa on runsaasti työpaikkakiusaamista, työsyrjintää, henkistä ja fyysistä väkivaltaa, huonoa johtajuutta, alistamista, alentamista, kyykyttämistä, rikollisuutta jne. On myös esimiehiä ja virkamiehiä, jotka eivät anna ihmisten nousta urallaan vaan tahallaan yrittävät väkisin sitä estää.


    • ldirjgifgjtihjyuj

      Minusta on ihan normaalia, jos joku työtön ei halua esimerkiksi jonkun turhanpäiväisen naapurinsa tai kiusanhenkisen puolituttunsa tietävän olevan työtön, sekin asia kun ihan oikeasti on yksityisyyden suojan ja yksityissyyssuojalakien piiriin kuuluva asia että kuka on työtön ja kuka ei, vaikka ei yksityisyys missään määrin tässä maassa siltä osin toteudukaan, ainakaan pikkukunnissa nytkään... Ei ole julkinen ja kaikille kuuluva tieto, että ketkä ihmiset tässä maassa ovat työttömiä, enä ymmärrä että miksi pitäisikään olla... Tai jos työttömiä vaaditaan alkaa julkisesti julistamaan olevansa työttömiä kaikelle kansalle ja kenen tahansa sellaisiin yksityistietoihin pääsemiseksi, niin sitten kyllä pitäisi kaikkien yhteiskunnan vastikkeettomia tukia saavien; esimerkiks isoja yritystukia saavien yrittäjien ja yritysten, kohdalla tilanne olla sama; esimerkiksi yrittäjien osalta, jotka haluaa vaan kuntien maksamaa ilmaistyövoimaa joutumatta edes esittelemään sitä vastaan yritystensä tilinpäätöksiä ja tekemättä taloustilanneselvitystä, niin yhtälailla sitten niidenkin yhteiskunnan tukien varassa olemisensa pitäisi julkistaa, jos kerran työttömien kyykyttäminen lisää on joidenkin mielessä, että niinku kenen tahansa pitäis vai tietää ketkä saa työttömyystukea. Kyllä työtä oikeasti työttömille tarjoamaan halukkaat työnantajat työtä tarjoavat voivat ihan hyvin jo nyt ja nykyisilläkin käytännöillä tarjota työttömille työvoimatoimiston asiakkaille töitä, kertovat vaan että millaista työntekijää millä koulutuksella hakevat ja niin edelleen ,niin sieltä voivat virkailijat etsiä alan koulutuksen omaavan työttömän ja niin edelleen; ei siihen tarvita julkisuustietoa kaikelle kansalle siitä, että kuka on työtön ja kuka ei.


      Alkaa mennä pahasti rasismin puolelle työttömien syyllistäminen tässä maassa. Eikö se jo riitä, että esimerkiksi ALHAISIMPIEN sosiaalitukien osalta hakijoiden ei tartte sossutoimistoissa syyllistyä edes mihinkään rikkeisiin tai olla mitenkään laiskoja tai työvastaisia, vaan yleinen laintulkinta on sellainen, että automaattisesti alennetaan toimeentulotuen perusosaa, jos köyhä sitä toimeentulotukea joutuu muutamaa kuukautta pidempään hakemaan, vaikka LAKI kyllä sanoo, että ihan siihen täyteen perusosaan on oikeus köyhyyden perusteella...mistä tuleekin mieleen, että "lainperuste" siinä alentaa ihmisen toimeentulotukea on sellainen mielivaltaperuste, että olet huono ihminen, koska sinulla ei ole työpaikkaa. Niinhän se on. Kyllä työtä jokainen tekee mieluummin kuin on jouten, jos työstä saadulla palkalla elää. Ihmisarvoista mitenkään ei ole samaan aikaan käydä töissä ja hakea sosiaaliapua ja siinä itse ainakin mieluummin kieltäydyn työstä, jos noilta osin pitää valita. Ja olen tehnyt tosi alhaisilla palkoilla rankkaa yksitoikkoista ja epäkiitollista työtä useissa elämänvaiheissa, että en ole mikään työnvieroksuja. Sitten vaan jos on pääosin kuitenkin omilla rahoillaan ( opintotuella tässä maassa ei elä kukaan) ja ahkeuudellaan itselleen jotakin koulutusosaamista onnistunut hankkimaan, on ainoastaan järkevää jättää vähäisen koulutusosaamisen työt niille, joilla ei ole mitään koulutusta. Joku vaikka kaksikymmentävuotias vanhempiensa luona asuva lukionuori voi kokea ihan kivaksi rahaksi vaikka sellaisen, että kerää parituhatta litraa mustikoita ja hyvä niin, mutta aikuinen jonka pitäisi elättää itsensä, ei kokisi kiitolliseksi, että puoli vuotta sellaisen ahkeruuden jälkeen pitäisi elää kurjuudessa. Enkä ainakaan itse ikinä alentuisi tekemään esimerkiksi mitään päivän kuukaudessa töitä, jotta joutuisin odottelemaan kaksi kuukautta, kun Kelan seniilit ynnäilee, että onko kyseessä nyt jatkuva työsuhde ja niinku mites se viistoista euroa niinkun jaettais koko vuoden ansioiksi ja miten niinku riittäiskö että kahdeks kuukaudeks tuet vekka - onha se viistoista euroa iso raja, koska meillä niinkun malli, että jokainen joka työllistyy, niin sitte niinku on työpaikka, niinku 1980-luvullakin oli. Joo ette ymmärrä, mutta mä tulen vihaiseksi, kun ajattelenkin tän maan työllisyspolitiikkaa.

      • työttömyys_ei_ole_häpeä

        Kirjoituksesi on kai takoitettu hurtiksi huumoriksi. : )
        "työtön ei halua esimerkiksi jonkun turhanpäiväisen naapurinsa tai kiusanhenkisen puolituttunsa tietävän olevan työtön". Ikään kuin naapurit pääsisivät katsomaaan tietojasi! Tosin pienellä paikkakunnalla tuskin on kummoinen salaisuus, jos et sitten jaksa joka aamu näytellä lähteväsi töihin.
        "kertovat vaan että millaista työntekijää millä koulutuksella hakevat ja niin edelleen ,niin sieltä voivat virkailijat etsiä alan koulutuksen omaavan työttömän ". Eikö tullut mieleen, että juuri noinhan eivät voi tehdä, jos on kieltänyt tietojensa luovutuksen.


      • dfsfgghfg

        Hyvä kirjoitus, ldirjgifgjtihjyuj.


      • ksefhrgyuhuh
        työttömyys_ei_ole_häpeä kirjoitti:

        Kirjoituksesi on kai takoitettu hurtiksi huumoriksi. : )
        "työtön ei halua esimerkiksi jonkun turhanpäiväisen naapurinsa tai kiusanhenkisen puolituttunsa tietävän olevan työtön". Ikään kuin naapurit pääsisivät katsomaaan tietojasi! Tosin pienellä paikkakunnalla tuskin on kummoinen salaisuus, jos et sitten jaksa joka aamu näytellä lähteväsi töihin.
        "kertovat vaan että millaista työntekijää millä koulutuksella hakevat ja niin edelleen ,niin sieltä voivat virkailijat etsiä alan koulutuksen omaavan työttömän ". Eikö tullut mieleen, että juuri noinhan eivät voi tehdä, jos on kieltänyt tietojensa luovutuksen.

        Sulle ei kuulu mikään minuun liittyvä. En ole internetissä kertonut mitään itsestäni. Voisin yhtä hyvin olla vaikka Kiinan keisari tai Ukko Ylijumala, mutta en internetissä avaudu mistään. Tämä on nimetön mielipidekirjoitusfoorumi. Anteeksi mitä ymmärrän väärin, kun olen sitä mieltä, että työtä tarjoava työnantaja jokainen voi hyvin helposti soittaa työvoimatoimistoon, että mulla olis tällanen työpaikka ja tällasen ja tällasen alan koulutuksen työntekijälle? Jos TE- toimistojen kautta työtä välitetään, ihan varmasti sieltä oikean alan koulutuksen omaavat löytyvät, jos todellisia palkkaa maksavia työnantajia on.. siis muitakin kuin niitä, jotka haluavat ilmaistyövoimaa kuntien maksamana, jottei niiden tarvitsisi maksaa normaalia palkkaa.


        Ei ihan oikeasti ihmisten yksityisasiat kuulu kenellekään kuin ihmisille itselleen. Mulla esimerkiks ei ole vihamiehiä, mutta en mä silti välittäis joidenkin vaikka vuoskymmeniä sitten kerran päivää- sanomieni pahanilkisten ihmisten tietävän, mitä mulle kuuluu - olin sitten työtön tai en, ja ETENKÄÄN KOSKA TYÖTTÖMYYS EI KERRO SIITÄ, ETTÄ KUINKA VÄHÄN TAI PALJON IHMINEN SAA SOSIAALITURVAA. Tälläkin foorumilla haukutaan koko ajan työttömiä. Minusta se on naurettavaa, koska jos osaa kansantalouden alkeetkin ja jos tietää mistä valtion BKT muodostuu, niin ihan oikeasti ( ja heitäkään syyllistämättä yhtään!) vaikka jokainen työikäinen nyt kaksi- kolme- neli tai viiskymppinen joka on viettänyt per pikkulapsensa kolme vuotta lapsiperhetuilla kotona, on jo siinä saanut enemmän sosiaalitukia kuin mitä vaikka viis vuottakin työmarkkinatukea saanut lapseton ( ja mä en ole sellaisia määriä saanut EDES työttömyystukia, ennen kolmeakymmentä ikävuotta mun olemassaolemisen kulut valtiolle oli miinus täysin ja senkin jälkeen TODELLA VÄHÄN, jos rahasta puhutaan). Sosiaaliturvaa ei juu ole määrättömästi, mutta työttömät ei ole syypäitä siihen, että maassa ei ole riittävästi töitä. Käy tosi huonosti maalle kyllä, jos nykyiset pikkulapsiperheelliset alkaa luulla olevansa jotakin nettomaksajia: ei ne ole, vaan valitettavasti ainoastaan jotkut koko työikänsä töissä käyneet eläkeikäiset korkeintaan on niitä, jotka tässä maassa kustantaa oikeasti sitä sosiaaliturvaa.


        Onko väärin olla vähän vihainen, jos haluaisi olla töissä ja jos ainoat työt mitä olisi tarjolla, olisi joko pätkätöitä tai jossakin hornan tuutissa, missä milläkään tavallisella ei ole varaa asua? En minä lukenut vuosikausia korkeakoulussa joutuakseni lukemaan mollia, missä on työpaikkoja korkeintaan puhelinmyyjille, dösäkuskeille tai hammaslääkäreille tai kaiken sortin terapeuteille. Sanon vaan, että tässä maassa on pilalla maan työllisyyspolitiikka, pilalla!! Tietyille aloille ei kouluteta kuin jonkun seulan läpi, mutta onpa vaan kummallista, että ei "riitä" niistä valtion isoista taloudellisista panostuksista huolimatta silti vaikka lääkäreitä tai sairaanhoitajia. Miksi ei "riitä", ja miksi korkeimmin koulutettuja ei palkata? Missä ei "riitä" ja mikä, yksityisyrittäjillä vai? Ei se ole valtion asia niitä elättää, yksityisyrityksiä.


      • dkgjrigjujuju
        dfsfgghfg kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus, ldirjgifgjtihjyuj.

        Kiitos.:) Niin, työttömien kohteluhan ei ole oikein tässä maassa.


    • fdgdfgfhs

      En tosiaan halua minkä tahansa 'työnantajaksi' itseään tituleeraavan puhelinmyyjäpuljun pääsevän käsiksi tietoihini. Se yksi työnhakumääräys, joka minulle on työkkäristä lähetetty, oli käsky hakea tiettyä työpaikkaa. Minä hain, pääsin haastatteluun (olin silloin ollut vain vähän aikaa työtön). Miksi työnantajalle olisi pitänyt jaella useiden ihmisten henkilötietoja? Helpompi pakottaa työnhakijat hakemaan tuota työtä.

      • skefhrugtugyjuyj

        Juuri sitä se varmaan onkin, että työnantajat - joista useimmilla ei ole edes tarkoitus työllistää juuri ketään, haluavat mahdollisimman paljon työttömien tietoja. Etenkin pienissä kunnissa onhan se ja isoa tietovaluuttaa yrittäjien kannalta "kätevää", jos tiedetään ihmisistä mahdollisimman paljon asioita, jos yrittäjät siis tietävät... Sitten voivat yhdessä nepotististen työvoimavirkailijoiden kanssa yhdessä sopia, että kukahan työtön milloinkin olisi sopiva tyyppi saamaan normaalipalkkaisen työpaikan - pois on tietysti luettu ne joilla ei ole kaupungissa suhteita ja jotka eivät ole kaupunkien syntyperäisiä, koska sillä ja tolla lapsia ja koska virkailija tuntee sen ja sen työnhakijan mummon mummon, jne... ( jos nyt vähän kärjistys mulla tässä). Itse kävin aikoinaan yhdessä työhaastattelussa asuinkaupungissani: en muuten nauttinut silloin MITÄÄN valtion sosiaaliturvaa, kun sitä ei myönnetty noina aikoina opiskelijoille joilla oli opintotuki loppu ilman omaa syytään sairastumisesta MITÄÄN SOSIAALITURVAA en maaltani saanut paitsi asumislisää kun yksin asun, ja kävi sitten ilmi työhaastattelussa, että firma joka niitä työhaasteluita teki, teki niin sanotusti "bisnestä", että koko työpaikkaan ei ollut edes tarkoitus palkata mitään muuta ihmistä, kuin sellainen, jolta se ylikansallinen iso firma sai tukia työttömän palkkaamisesta. Sitä vaan ei mulle oltu edes kerrottu, vaan mielellään minutkin sinne ottivat "haastatteluun". Ne onkin nykyisin työnhakijoiden pilkkaamista kaikki mollit ja muut. Luultavasti kaikkiin vähänkin paremmin palkattuihin työtehtäviin on jo valittu joku, mutta koska laki virkojen julkiseksi laittamisesta, siksi sitten ilmoitukset... Etenkään pienet perheyritykset eivät myöskään todellakaan palkkaa tuntemattomia. Maan kaikenlainen nepotismi julki ja muuten yksikään virkamies ei ole hyvä virkamies, jolla on yrityssidonnaisuuksia ja jotka toimivat julkisissa viroissa..ah mä nautin tästä nimettömästä pahan mielen purkamisesta! Nimelläni en tietysti valtion nilkkipolitiikkaa uskaltaisi haukkua. Miksi valtion ja kansalaisten pitäisi maksaa yksityisyrityksille tehottomasta ja ihmisarvoa alentavasta halpatyövoiman tuottamisesta yksityisyritysten tarpeisiin, jos se tarkoittaa kansalaisille sosiaaliturvan tason alentamista? Valtio ja kansalaisten hyvinvointi tärkeää vaiko yksityisyrittäjien kasvottomien sijoittajien tuotot yksityisestä liiketoiminnasta, kumpi tärkeämpää, jos samalla laarilla valtion tukien kimpussa ovat sekä ne rikkaat sijoittajat ja köyhyyttään yhteiskunnan tukea hakevat kansalaiset, kysyn vaan ( retorinen kysymys)?


    • CV-netti

      Aikaisemminhan se te-toimiston sähköisen systeemin "CV-Netti" oli ihan vapaasti kenen tahansa selattavissa..... olipa siellä omatkin tietoni ja yhden työpaikan sitä kautta onnistuin saamaan, puhelinmyyntiä tosin, mutta tienas silläkin aikansa.

    • hetisitten

      Maaseudulla moisesta saisi karenssia.

      • VainoHarhanen

        Jos palstaan on uskominen, maaseudulla voi vapaasti katsella naapurinsa tietoja ja puhelinfirmoilla on myös vapaa pääsy tietoihin. Täällä kaupungissa kävin työkkärissä kysymässä, miten se onnistuu, mutta minut naurettiin pihalle.


      • AinakinPariVuottaSitten
        VainoHarhanen kirjoitti:

        Jos palstaan on uskominen, maaseudulla voi vapaasti katsella naapurinsa tietoja ja puhelinfirmoilla on myös vapaa pääsy tietoihin. Täällä kaupungissa kävin työkkärissä kysymässä, miten se onnistuu, mutta minut naurettiin pihalle.

        Kyllä työnantajan tunnareilla pääsee selailemaan työnhakijoiden tietoja... on tullut joskus aikoinaan oltua puhelinmyyntifirmassa rekrytoimassa.


      • annoit_väärää_tietoa
        AinakinPariVuottaSitten kirjoitti:

        Kyllä työnantajan tunnareilla pääsee selailemaan työnhakijoiden tietoja... on tullut joskus aikoinaan oltua puhelinmyyntifirmassa rekrytoimassa.

        Ei pidä paikkaansa, ei taatusti pääse. Rekisteröityneen työnantajan tunnuksilla voi katsoa CV-nettiä, ei mitään muuta. Mutta CV-nettiin ei tarvitse laittaa edes nimeä saati sitten puhelinnumeroa. Minimissään pelkkä linkki, niin että työnantaja voi laittaa sähköpostia ja tarjota työtä, mutta se ei näe edes sähköpostiosoitetta.


    • bittimies2

      Lähtökohtaisesti työtä ei kannata hakea "työmarkkinoiden" sisältä, vaan työmarkkinoiden "ulkopuolelta". Kuitenkin työmarkkinat ovat yhtenäiset ja työllistyminen vaatii hieman laajempaa ajatuskantaa, kuin kuvitteleminen "vakityöstä" kuukausipalkkoineen.

      Mulla on kädet täynnä töitä työmarkkinoiden ulkopuolelta ja maksetaan hyvin. Sosiaalivakuutusmaksuja ei työnantaja kuitenkaan maksa ja näin ollen eläke ei kartu, mutta töitä on tehtävä.

      Työn iloa!

    • TietosuojaMies

      Tietosuojan takia tietojen luovuttaminen kannattaa kieltää.

      Jos TE-toimistosta luovutetaan tietoja jokaiselle, kuten siellä tehdään todistetusti, työttömän tietosuoja heikkenee melkoisesti. Sen vuoksi kannattaa pitää huolta, ettei tietoja levitetä ilman lupaa. Jos TE-toimisto levittää tietoja ilman työnhakijan lupaa, se on rikos.

      • Onko.minun.pelättävä

        "TE-toimistosta luovutetaan tietoja jokaiselle, kuten siellä tehdään todistetusti" Missäs tuo on todistettu? Onko linkkiä?


    • Anonyymi

      Pitääpä käydä laittamassa kielto päälle.

    • Anonyymi

      Kelan tollot virkamiehet eivät osaa kirjoittaa edes nimeään asiakkaalle lähettämiinsä viesteihin eivätkä osaa vastata julkisuuslain mukaisiin tietopyyntöihin siten kun laki edellyttää vastaamista.
      Julkisuuslaki on ollut voimassa jo yli 20 vuotta eikä vieläkään sen noudattaminen yksinkertaisissakaan asioissa onnistu.
      https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621#L4

    • Anonyymi

      Benille voi vastata että ei mihinkään. Yksityistä ihmistä suojaa tietosuoja laki ,eikä syyttä. Kun henkilökohtaiset tiedot luovutetaan ulkoiselle taholle häviää virkamies suoja jolla on velvoitteita tiedon salassa pitoon. Nyky yhteiskunnassa on aivan toinen tilanne yksityis suojan tarpeen suhteen kuin menneinä aikona jolloin ei ollut tieto yhteiskunnasta tietoakaan. Nykyisellään verkossa tuon suojan parantaminen on tarpeen yhteiskunnan suojan kannalta kun tietojen kalastelu on kasvanut ja rikollisuus sen myötä mm. identiteetti varkaudet ym ,pankkitietojen kalastelua myöden. Näin ollen Benin ajatus jakaa ihmisten tietoa ulkoiselle taholle olisi suoranainen tietoturva riski .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe