Voiko kaupunkilainen perustaa maitotilan?

kysyvä

Onko mahdollista, siis elinkelpoisia tiloja myynnissä peltoineen, järkevällä hinnalla (pankkilainamahdollisuus)? Ja saako yleensä perustaa kuka vaan, vai onko "suljettu piiri" , onko esim. jotain "kiintiöoikeuksia" maidolle ....ettei kuka vaan voi alkaa tuottaa??

191

3240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kewadq

      Määrittele ensin, mikä on järkevä hinta? Onko se sama asia kuin peltojen, rakennusten, koneiden ja laitteiden markkina-arvo (vähennettynä jonkinlaisella kokonaisarvon korjauksella)? Vai onko se tilan tuotto-odotuksesta laskettu tuottoarvo? Vai ihan jotain muuta?

      Nuo arvot kun useimmiten poikkeavat toisistaan hyvin suuresti.

    • kysyvä

      Järkevä hinta on tilan tuotto-odotuksesta laskettu tuottoarvo. Yritystä joka ei kannata (eikä tule kannattamaan) on tyhjä edes yrittää perustaa.

      SIIS onko tuottoarvoon hinnaltaan perustuvia tiloja myynnissä?

      • lhku

        "SIIS onko tuottoarvoon hinnaltaan perustuvia tiloja myynnissä?"

        Voi olla aika hiljaista, ainakin julkisessa kaupassa. Ja joka tapauksessa siitä joutuisi sitten maksamaan lahjaverot päälle, koska verottaja vertaa markkina-arvoon ja toteaa kyseessä olevan lahjanluonteinen kauppa.


    • kysyvä

      Eli perusmaanviljelys on suljettu tuotannonala. Arvasin sen. Siitä voi saada elantonsa ainoastaan "suvussa".

      • Tuppaa--

        vaan nykysin oleh et kukaan lähisukulain ei tilaa huoli :)


    • pientilallinen2016

      Jos on rahaa tilillä ja olet valmis ostamaan tilan niin miks ei olisi mahdollista perustaa maitotilaa? Kannattaisi ehkä kuitenkin aloittaa vaikka ihan vaan viljatilana näin aluksi ja oppia peltohommat ensin ja miettiä sitten sitä maitotilaa. Hanki siinä sivussa tarvittava koulutus eli maatalousalan perustutkinto..

    • omantilanostanut

      Ei mikään estä hankkimasta maitotilaan tai muutakaan tilaa. Siihen sinulla on jo perustuslaillinen oikeus.
      Maatiloja on varsin runsaasti kaupan, joista voit kehittää itsellesi sopivan maitotilan. Tyhjillään olevia navetoita löytyy, joita voi käyttää semmoisenaan tai laajentaa ja kokonaan uuden rakentaminen esim. kierrätystavaroilla ei ole mahdoton juttu, sopivia kerrostaloelementtejä saa halvalla/ilmaiseksi, lypsyrobotteja saa käytettynä ostettua jne. Rehua saa ostettua ilman suurempia peltoaloja suhteellisen halvalla, käytännössä kuljetuskustannuksilla, lannan voi käsitellä biokaasuksi jne.
      Kaikki on mahdollista ja nuo pystyy kaikki toteuttamaankin suhteellisen vähällä rahalla, jos sitä vaan on itsellä. Jos sitä rahaa ei ole, kaikki muuttuu paljon vaikeammaksi, jo nuo kierrätysjutut voi unohtaa rahoituksen puoleen.

      Vaan tee kuten minä aikoinaan tein, muutin kaupunkgista tänne maalle, ostin ihan rahalla, jota olin tienannut kaupungissa kiinteistöillä ja pankkilainalla, pienen 61,35ha maatilan, mukana tuli lihakarjaakin ja muutamia kanoja. Muutaman vuoden päästä ostin tuohon tilaan lisää maita naapureilta ja muutamista pakkohuutokaupoista. Lihakarjasta luovuin varsin pian, samoin kanoista. Suuntasin viljelyyn ja eräs naapurini rakensi suuren navetan ja teimme yhteistyötä, että tavallaan viljelmäni tuotti maitoakin epäsuorasti. Tuo yhteistyö päättyi naapurin äkilliseen kuolemaan. Minulla on nyt käytännössä tyhjästä laajennettu n. kymmenen erillistä tilaa käsittävä maatila ja lisää laajennetaan, ensi kuussa tehdään taas yksi tilakauppa yhden naapurin maista, vuosi sitten teimme luonnoskaupan.

      • innonni

        sitten voi alkaa myydä maitoa meijeriin suhteellisen vähällä rahalla... :)


      • A-alue

        Missä päin Suomea tilasi mahtaa sijaita. Täällä Varsinais-Suomessa peltohehtaarista saa maksaa noin 15 000 e/ha. Tällä hetkellä maidon tuottaminen ainakin Etelä-Suomessa on kannattamatonta touhua. Venäjä-pakotteet vievät tuloksen miinukselle. Myös kaupat halpuuttavat ja tuottaja maksaa. Työtä saa tehdä 350 päivää vuodessa ja lomitusjärjestelmä ei aina toimi. Tämä työ ei ole maalaisromantiikkaa, vaan kovaa työtä sekä fyysisesti että henkisesti. Kaikki tuotantopanosten hinnat nousevat ja maidon tuottajahinta laskee. Vuonna 1995 saatiin samanlaista tuottajahintaa kuin nykyisin eli 35 s/litra. Tukitaso on laskenut 20 vuodessa huimasti. En tiedä, miten jatkossa pärjätään. Maidontuotanto vaatii monenlaista osaamista: hyvää ammattitaitoa ja lehmäsilmää, tekniikan hallintaa, korjaustaitoja, traktoriajotaitoa, hyvää kirjoitus- ja lukutaitoa, talouden hallintaa, kätevyyttä fyysissä työssä ja nopeaa reagointikykyä, sitkeyttä ja varsinkin sitoutuneisuutta. Monet menot voi joutua perumaan, kun eläin tai lomittaja sairastuu, tulee putkirikko tai sähkökatkos tai lantakone hajoaa. Pitää varautua tekemään työtä kaikkina juhlapäivinä, viikonloppuisin, yöllä, vuosilomalla, sairaana, äitiyslomalla, hoitovapaalla ym. Työpäivän pituus on 8-12 tuntia, joskus enemmän, vain harvoin vähemmän. En tiedä, kuka voi unelmoida maitotilan ostamisesta. Kai niitä myynnissä on. Moni on lopettanut tuottamisen ja lopettaa, kun kulut ovat suuremmat kuin tulot.


    • Ihme_itkemistä

      Lähtekääppä kiertelemään sellaisia maitotiloja joissa on 70 - yli sataan lypsävää.
      Kyselkää ovatko he saaneet perinnöksi sen navetan lehmineen ja koneineen.
      Tasan varmasti suurin osa tiloista on ollut sukupolvenvaihdoksen yhteydessä muutaman kymmenen lehmän navettoja.
      Siitä viljelijä on sitten lainavetoisesti lähtenyt laajentamaan ja investoimaan.

      Joten miksi ei puhtaasti rahalla ostamalla voi aloittaa, jos pää kestää niin siitä vain.
      Tietenkin jos havitellaan niitä hurjia tuottoja niin pitäisi saada tila ilmaiseksi ja vielä myyjä tilalle ilmaiseksi töihin.

    • Maetopoeka

      Kyllä maititalliseksi saa kuka tahansa Suomessa ryhtyä. Miksi muista ammateista ei käytännössä kukaan matotilalliseksi ryhdy, johtuu tämän tuotantomuodon vaativuudesta, sitovuudesta ja huonosta kannattavuudesta. Kirjoitan tätä paikkakunnalta, joka on vuosikymmenet ollut Suomen suurin maidontuottaja. Silti tiedän vain yhdentapauksen, jossa tuotantosuunnan muutos on tapahtunut maidontuotannon hyväksi. Tälläkin tilalla oli aiemmin lihakarjaa ja nuoren isännän vanhemmat olivat aloittaneet maidontuottajina, joten tietotaitoa oli perhepiirissä valmiina.

      Vaikka mediassa maanviljelijöitä jatkuvasti nälvitään siitä, että he elävät yhteiskunnan tuilla, käytännössä kukaan sijoittaja ei vuosikymmeniin (tuskin koskaan) ole laittanut rahojaan maitotilayritykseen. Matotilalliseksi tullaan siten, että ainakin toinen yrittäjäpariskunnasta on syntyperäinen maitotilallinen. Tähän ammattiin siis sen vaativuuden takia tullaan vain syntymällä maitotilan perheeseen.

      • A-alue

        Kiitos hyvästä kommentista. Näinhän se menee. Tämän toisen puoliskan täytyy olla todella hyvä jossakin muussa esim. rakentamisessa tai kirjallisissa töissä. Apukätenä voi olla kokematonkin, mutta lehmä vaatii pitkän kokemuksen ja hyvän teoreettisen ammattitaidon.


    • kysyvä

      Voisiko homma kannattaa, jos on perustiedot navetasta, osaa lypsää ja hoitaa lehmät jne., taitaa rakennustöitä ja on teknisesti muutenkin taitava. Laittaa vuokranavetan, ostaa lehmät 20-30 kpl, ostorehut. Vanha raktorinremu etukuormaajalla pakollisiin siirtelyihin, vanha avantti jne. Maitotili olisi siis 80-120ke. Paljonkohan rehuihin kaikkiaan pitäisi varata? Mitä muita tukia tulee ilman omaa peltoa? Saako investointiavustusta alkuhankintoihin tässä tapauksessa?

      • EläUntaNiä

        Ihan ensimmäiseksi, mitään tukia ei tule ilman hallinnassa olevaa peltoa ja sitä pitää olla kutakuinkin hehtaari eläinyksikköä kohden.


      • omantilanostanut
        EläUntaNiä kirjoitti:

        Ihan ensimmäiseksi, mitään tukia ei tule ilman hallinnassa olevaa peltoa ja sitä pitää olla kutakuinkin hehtaari eläinyksikköä kohden.

        Pellothan voi olla siten vaikka missä, mistä vaan saa hankittua. Joten ei se ole ongelma kaupunkilaiselle, navetta pystyyn vaikka teollisuusalueelle ja onhan noita halleja tarjolla. Kaavamuutosta saattaa pukata joillakin alueilla, mutta elintarviketuotantoahan maidon tuottaminen on, että ei pitäisi olla ongelmaa.
        Kävin viime keväänä täällä Suomessa eräällä (aivan etelässä) maitotilalla, jonka tuotantorakennukset oli rakennettu tosi pienelle tontille n. 1ha asutuksen keskelle, pellot oli hankittu sitten kauempaa erilaisilla järjestelyillä.


      • o0o

        miksi huudat?


      • vellu11

        siitä kaupoille ja nopeesti.onhan noi kivoja lukuja,ite 28v yrittäjä.aina katotaan liikevaihtoa,sitä kun menee kalustoonkin/toiminnan yllä pitämiseen,et voi tietää joka "myllyn"toiminta ikää.hemmetin suora ja yksinkertainen kaavio.Ja VIELÄ SE.missä palkka kulut? kukaan ai jaksa 24/7 olla paikalla.MIKKÄ LOMAT??
        S-Tana kun rahaa tulis joka vuosi noin/muutuvat tekijät löytyy aivan muualta,kun yrittäjältä.


      • intowaatio

        Et saa kannattamaan millään. Peltoa on pakko olla, jos aiot pitää eläimiä. Nykynavetassa jo sähkölaskut ovat melkoisia, eläinlääkäri ottaa ainakin satasen joka käynnistä. Yksi lehmä tarvitsee 40 -50 kg säilörehua ynnä kymmenisen kiloa väkirehua (viljaa , tiivistettä kivennäistä tai täysrehua) päivässä tuottaakseen maitoa. Jo pelkkä keinosiemennys maksaa maltaita, eikä monikaan lehmä tule ensimmäisellä siemennyksellä tiineeksi. Unohda koko juttu...


    • kysyvä

      Eli tukia en siis saisi ilman omaa peltoa, selvä. Jos otan 100.000 e maitotilin 25 lehmällä, niin paljonkohan pitää varata rehuun...jos ostaa halvinta pyöröpaalia mitä on tarjolla, entä viljaan ja kivennäisiin. Lehmät ajattelin hoitaa niin hyvin ja taidolla etten tarvitse eläinlääkäriä juurikaan. Konekanta siis minimissään, esim. Valmet 702., eikä ehkä avannttia, pelkkä hamsteri riittää. Saan silloin samalla tervettä liikuntoa, ja kehitän ruumiinkuntoani lihaksikkaaksi. Yksi ongelma vielä: mihin virtsa ja lanta? Kompostoida ja myydä hyvään hintaan kaupunkilaisille kasvilannokkeena? Vai helppotekoinen biokaasutehdas ja myydä kaasuautoilijoille?

      • mutajussi

        Missä muuten sanotaan, että lantala pitää olla? Riittää, kun sellainen löytyy jostain ja siitä on paperit. Biokaasua ja kompostointia voi tehdä lannasta. Lannanlevityssopimukset voi tehdä minne hyvänsä, valvooko sitäkään todellisuudessa kukaan, että meneekö ne lannat sinne mihin paperit osoittaa?


      • MeneOikeestiTilalleTöihi

        Joka lohkosta kun pidät kirjanpidon mitä sinne on laitettu lantaa, lasket lohkojen fosforikuormat ja silti kaikki laskennallisesti tuotettu ja varastoista löytyvä lanta pitää jonnekin upota sen laskelman puitteissa, lanta-analyysin antamat pitoisuudet huomioonottaen, tietysti. Huomaat, että helpointa on toimia ihan lakien ja omien maiden puitteissa, muihin virityksiin ei jää aikaa eikä energiaa.


      • mutajussi
        MeneOikeestiTilalleTöihi kirjoitti:

        Joka lohkosta kun pidät kirjanpidon mitä sinne on laitettu lantaa, lasket lohkojen fosforikuormat ja silti kaikki laskennallisesti tuotettu ja varastoista löytyvä lanta pitää jonnekin upota sen laskelman puitteissa, lanta-analyysin antamat pitoisuudet huomioonottaen, tietysti. Huomaat, että helpointa on toimia ihan lakien ja omien maiden puitteissa, muihin virityksiin ei jää aikaa eikä energiaa.

        Meinaan, että meillä on tässä naapurstossa yksi sikala, jolla on peltoa lähellä asutusta, mutta en ole koskaa nähnyt OIKEASTI levitettävän sinne myös lantaa, käsittääkseni lanta levitetään todellisuudessa paljon pienemmälle alueelle.
        Olen aika monta kertaa istunut keväällä noissa EU-tukikoulutuksissa ja minulle ei ole vielä auennut tuo lantalajuttu lainkaan. Olen käsittänyt, että riittää, kun on tarkastuksessa esittää joku paikka, jonne lanta viedään, siis että siitä on joku sopimuspaperi olemassa, vaikka lanta ei todellisuudessa sinne päätyisikään.
        Virtsaa tietty kertyy, mutta siihenkin kaiketi löytyy ratkaisuja ja kummoisia säiliöitä tarvitse tai putkea kuljettaa.


      • mitämaksaa
        mutajussi kirjoitti:

        Meinaan, että meillä on tässä naapurstossa yksi sikala, jolla on peltoa lähellä asutusta, mutta en ole koskaa nähnyt OIKEASTI levitettävän sinne myös lantaa, käsittääkseni lanta levitetään todellisuudessa paljon pienemmälle alueelle.
        Olen aika monta kertaa istunut keväällä noissa EU-tukikoulutuksissa ja minulle ei ole vielä auennut tuo lantalajuttu lainkaan. Olen käsittänyt, että riittää, kun on tarkastuksessa esittää joku paikka, jonne lanta viedään, siis että siitä on joku sopimuspaperi olemassa, vaikka lanta ei todellisuudessa sinne päätyisikään.
        Virtsaa tietty kertyy, mutta siihenkin kaiketi löytyy ratkaisuja ja kummoisia säiliöitä tarvitse tai putkea kuljettaa.

        nii jos se suostuu kirjaa et sille levitettii vaikkei levitettykä....empä tosin usko et kukaa huviksee papereita täyttelee


      • mutajussi

        Niin, ei mitään provoja vaan olen kyllä ihan oikeasti viljelijä ja olen näissä koulutustilaisuuksissa vuosittain, lisäksi muuta pakolliset mm. kasvinsuojelu aineiden käyttäjän koulutukset. Tilatunnus on ja pahimpana vuotena oli näitä tukitarkastuksiakin viisi kertaa, viimeksi itse tilasin pinta-alavalvonnan digitoinnin vuoksi ja mitattiin lohkoja gps-laitteella.
        Vaan näissä koulutuksissa on monasti kouluttaja suoraan kertonut, että taas ei ole järjellä mitään tekemistä näissä ehdoissa ja ohjeissa. On aika hyvin osannut selittää mitä oikein tarvitsee tehdä ja mitä ei tarvitse tehdä.
        Paperiahan riittää ja osa menee sähköisesti.


      • o0o

        Taitaa nuo maitotilalliset olla tampioita kun vaan huutavat täällä


      • oooovoi

        Jos ostat halvinta pyöröpaalia, mitä on tarjolla, niin et kyllä eläinlääkäriltä välty. Eikä lehmät lypsä. Kas tuottaakseen lehmä tarvitsee päivässä vähintään 40 kg ENSILUOKKAISTA säilörehua, lisäksi väkirehua ja kivennäistä. Huonolla ravinnolla ne eivät tule edes kiimaan. Ja eläinlääkäriä tarvitset vähän väliä. Niin tarvitsin minäkin, vaikka paapoin lehmäni kuinka, annoin hyvää rehua, hoidatin sorkat, pidin kesät laitumella, pesin ja harjasin joka aamu... ehei, ei sitä ihmistä vielä ole syntynytkään, joka osaisi hoitaa lehmän niin, ettei se eläinlääkäriä tarvitse. Ja lääkärin lasku on vähintään 100e per käyntikerta. Mutta mitäs, rupea hoitamaan lehmiä, niin parinkymmenen vuoden päästä ymmärrät monta asiaa paljon paremmin.


      • Vos-vori
        mutajussi kirjoitti:

        Meinaan, että meillä on tässä naapurstossa yksi sikala, jolla on peltoa lähellä asutusta, mutta en ole koskaa nähnyt OIKEASTI levitettävän sinne myös lantaa, käsittääkseni lanta levitetään todellisuudessa paljon pienemmälle alueelle.
        Olen aika monta kertaa istunut keväällä noissa EU-tukikoulutuksissa ja minulle ei ole vielä auennut tuo lantalajuttu lainkaan. Olen käsittänyt, että riittää, kun on tarkastuksessa esittää joku paikka, jonne lanta viedään, siis että siitä on joku sopimuspaperi olemassa, vaikka lanta ei todellisuudessa sinne päätyisikään.
        Virtsaa tietty kertyy, mutta siihenkin kaiketi löytyy ratkaisuja ja kummoisia säiliöitä tarvitse tai putkea kuljettaa.

        Vaan kun joka lohkolta on otettava viiden vuoden välein maanäytteet, useampi näyte joka lohkolta. Jos siellä onkin alkaneet fosforit nousta, on aivan selvää, ettälantaa ei ole levitetty ohjeiden mukaan. Ja sitten tulee niitä sanktioita, eli tukia aletaan periä takaisin. Kannattaa uskoa, että tässä hommassa pärjaa tekemällä niin kuin käsketään. Ja valvojia riittää.


    • He.h

      Kyllä voi, ei mitään esteitä. Tervetuloa, alalle kaivataankin uusia yrittäjiä.

    • Helpoinkeino

      Ainoa halpa ratkaisu on että tulet maitotilalliseksi ns; "reittä pitkin", eli avioitumalla(muuten miljoona kertaa helpompaa naisille). Rahalla pelatessa tulee todella kalliiksi ja muutenkin vaikeaksi, koska koko homma on alunperin suunniteltu juurikin sukupolvenvaihdoksiin. Pari pientä lihaelukka tilaa tiedän jotka on rahalla ostettu.

      • Et_sittten_tajunnut

        Sukupolvenvaihdoksessa uusi isäntä ostaa tilan luopujilta (tosin halvemmalla hinnalla ja maksaa sisarosuudet.
        Monesti tilat ovat pieniä joten heti lisää lainaa ja laajentamaan.
        Jos tila on jo valmiiksi laajennettu saat kaupanpäälle loppuvelat jotka ovat miljoonaluokkaa.
        Ainoa tila jossa ei ole velkaa on tila jota ajetaan alas, tällaisissa voi tehdä ihan mukavaa tiliä useita vuosia.
        Mutta sitten kun se korjausvelka kasvaa lian isoksi niin tilan arvo romahtaa ja tuotto myös.

        Tietenkin naisilla on mahdollista päästä sillä yhdellä elimellä emännäksi ja siiten kun alkaa vituttamaan niin yrittää viedä puolet tilasta mukana (tietenkin saa puolet veloistakin mukaan).
        Sitten tuo alkuperäinen isäntä aloittaa tilan maksut uudelleen.


    • Maitotilanemäntä

      Tällaisia rohkeita suomalaisia tarvitaan. Suosittelen varaamaan ajan kunnan maaseutuasiamieheltä tai pro agrian talousneuvojalta tms. Saat varmasti vastauksia kysymyksiisi.

    • yksityistilallinen

      Kannattavampi olisi perustaa sonnienlypsytila, kuten edula.

      • lopetankolopultakin

        Suosittelen ,että pidät nykyisen työpaikkasi ja aloitat kasvinviljelytilana n,100 ha peltoa ja sopivan tilaisuuden tullen kattelet henkilön jonka kautta pääset ns."Reittä pitkin" maitotilalliseksi,rakennatte 120 lehmän robotti-navetan yhteisen peltoalan turvin ,teette kaikki navettatyöt kaksistaan n,4€ tuntipalkalla ,maksatte myös omasta pussista lakisääteiset MYEL maksut ,liete-lantaloita sais olla ainakin 2 ja komposti jätteelle vielä 1,jotta saisitte kaikki mahdolliset tuet ,ilman tukia tai muita tuloja vasara paukkuu nurkissa melko joutuin (tuota vasaraa ei käytetä naulaamiseen),Tervetuloa maaseutu yrittäjäksi ,alle 50 ha aktiivi-tilat näyttävätkin olevan jo mennyttä aikaa ,ainakin maidon ja naudanlihan tuotannossa.


      • totuus_vapauttaa2
        lopetankolopultakin kirjoitti:

        Suosittelen ,että pidät nykyisen työpaikkasi ja aloitat kasvinviljelytilana n,100 ha peltoa ja sopivan tilaisuuden tullen kattelet henkilön jonka kautta pääset ns."Reittä pitkin" maitotilalliseksi,rakennatte 120 lehmän robotti-navetan yhteisen peltoalan turvin ,teette kaikki navettatyöt kaksistaan n,4€ tuntipalkalla ,maksatte myös omasta pussista lakisääteiset MYEL maksut ,liete-lantaloita sais olla ainakin 2 ja komposti jätteelle vielä 1,jotta saisitte kaikki mahdolliset tuet ,ilman tukia tai muita tuloja vasara paukkuu nurkissa melko joutuin (tuota vasaraa ei käytetä naulaamiseen),Tervetuloa maaseutu yrittäjäksi ,alle 50 ha aktiivi-tilat näyttävätkin olevan jo mennyttä aikaa ,ainakin maidon ja naudanlihan tuotannossa.

        Lopettakaa toi kitinä 4 euron tuntipalkoista.. sekun ei pidä alkuunsakaan paikkansa.
        Vuodessa on 8760 josta työtä pystyy tekemään enintään puolet mutta tosiasiassa ei sitäkään.. muttavaika se puolet tulisi tehtyä niin 4€ tuntipalkalla vuosiansio olisi 17 500€ .. siitä verot ja muut pois niin jäisi about 12 500€.. sillä rahalalko te muka vaihdatte parin vuoden välein autoa, ostatte uusia raktoreita jne..


      • lopetankolopultakinnyt
        totuus_vapauttaa2 kirjoitti:

        Lopettakaa toi kitinä 4 euron tuntipalkoista.. sekun ei pidä alkuunsakaan paikkansa.
        Vuodessa on 8760 josta työtä pystyy tekemään enintään puolet mutta tosiasiassa ei sitäkään.. muttavaika se puolet tulisi tehtyä niin 4€ tuntipalkalla vuosiansio olisi 17 500€ .. siitä verot ja muut pois niin jäisi about 12 500€.. sillä rahalalko te muka vaihdatte parin vuoden välein autoa, ostatte uusia raktoreita jne..

        kyllä se tosi on tuo 4€ ,kun lasketaan että 8 tuntia on oikeaa työ-aikaa joka päivä ja 16 tuntia varalla oloa heti valmiina lähtöön ,kuten pakko on lähteä jos karjaa on ,duunarihan saa päivystyksen varalla olosta pienen korvauksen jos ei tarvitse lähteä yöllä korjaamaan ja korotetun palkan jos täytyy lähteä (tuli oltua aikoinaan 5 v sähköasentajana kaivoksessa joka toimi jatkuvassa 3-vuorossa ,pyhä ajan palkkoja on hiukan ikävä nykyisessä yrittäjän ammatissa ).
        Rattoreita ei taida nykyään kukaan ostaa hintansa vuoksi pihan koristeeksi ,vaan työnteko välineeksi tuottavuuden parantamiseksi .Autoista:Itse ajan 12 vanhalla entisellä taksilla ,jonka mittarissa on 490505 km ja vielä kulkee tarvittavat ajot .Pitemmille reissuille kannattaa ottaa vuokraamon auto ,niin saa joskus ajaa uuden karhealla ,eikä tarvi uuden auton kalliiseen ostohintaan investoita pääomia .


      • WanhaWalmet
        totuus_vapauttaa2 kirjoitti:

        Lopettakaa toi kitinä 4 euron tuntipalkoista.. sekun ei pidä alkuunsakaan paikkansa.
        Vuodessa on 8760 josta työtä pystyy tekemään enintään puolet mutta tosiasiassa ei sitäkään.. muttavaika se puolet tulisi tehtyä niin 4€ tuntipalkalla vuosiansio olisi 17 500€ .. siitä verot ja muut pois niin jäisi about 12 500€.. sillä rahalalko te muka vaihdatte parin vuoden välein autoa, ostatte uusia raktoreita jne..

        Traktori on työkalu, välttämättömyys, ei ylellisyystavara. Sen hankinnassa on kahdenlaista tapaa. Vaihdetaan parin vuoden välein, niin vanhasta saadaan vielä niin hyvä hinta, ettei tarvitse aivan mahdottomia maksaa. Näin menettelevät isännät, joilla ei ole taitoa tai aikaa korjata itse koneitaan. Toinen tapa on ajaa traktori "loppuun", ottaa sitten pankista laina ja ostaa uusi. Näin menettelevät isännät, joissa on itsessään niin paljon konemiehen vikaa, että osaavat korjata vanhoja vehkeitään itse. Traktori ei ole ajanviettoväline, jolla ajetaan hurunkyytiä pelloilla, vaan täysin välttämätön työkalu nykymaatilalla. Ja autokin on pakko olla, että maaseudulta pääsee asioilleen liikekeskuksiin.


      • assssss
        totuus_vapauttaa2 kirjoitti:

        Lopettakaa toi kitinä 4 euron tuntipalkoista.. sekun ei pidä alkuunsakaan paikkansa.
        Vuodessa on 8760 josta työtä pystyy tekemään enintään puolet mutta tosiasiassa ei sitäkään.. muttavaika se puolet tulisi tehtyä niin 4€ tuntipalkalla vuosiansio olisi 17 500€ .. siitä verot ja muut pois niin jäisi about 12 500€.. sillä rahalalko te muka vaihdatte parin vuoden välein autoa, ostatte uusia raktoreita jne..

        Eiköhän Suomessa maatilojen pystyssä pysyminen ole yleensä sen ansiota että tiloilla on metsiä joiden puiden myynnistä saadaan tukea. Kyllä maatalouden pitäisi kannattaa ilman puiden myyntitulojakin.


    • maaltaeimaalainen

      Tietenkin voi. Mutta eipä kannata lainarahalla sitä ruveta miettimään. Ehkäpä kannattaisi ensin hankkiutua vaikka vuorotteluvapaalla ilmaiseksi rengiksi hetkeksi ja katsella työt ja tehdä paperityöt apuna. Kyllähän noita tiloja sitten varmaan myyntiin löytyisi. Ja kannattaa perehtyä sääntöihinkin. Kunnissa joissa on maataloutta on maatalousasiamies useinkin. Ja saahan tila olla kaupungissakin, mutta lanta ei saa haista, se on saletti, kun ei se saa haista enää maallakaan kuin hetken, ennenkuin peltoon peitettävä. Maanviljelijän tyttärenä ei voi kuvitella, että joku vapaaehtoisesti haluaisi maanviljelijäksi. Tuotantohinnat on niin alhaiset, että tukia on oltava, jotta eläisi. Ja EU valvoo kyllä tarkasti satelliitinkin kautta. Vanhat työkoneet tuppaa leviämään juuri kun tarvittaisi, osat tulee muutaman viikon päästä ehkä. Lehmät sairastaa, vaikka kuinka hyvin hoitaisi, utaretulehduksesta maito menee karenssiin. Vasikointi voi epäonnistua ja lehmä kuolla poikimahalvaukseen. Vakuutuksesta voi sitten saada jotain, jos on vakuuttanut, mutta nekin on kalliita. Ja MYEL eläkettä on itselle maksettava tulevaisuutta varten. Ja työtä on 24/7. Ja käteen jääpi varmasti vähemmän kuin palkkatyöstä. Olisihan siinä toki sitä vapautta: ruokinko lehmät klo 5, 5.30 vai 6?

    • opiskelealaaensin

      Mitä höpöjä kirjoittelet, ei noilla tietotaidoilla saa pankista lainaa eikä muuten elä lehmätkään kauan.

    • tukiaiset_on_ihanii

      Perusta mieluumin viljatila..
      Töitä 2 kuukautta vuodessa , tukiaiset juoksee kokoajan , aivan sama tuotatko mitään niin elämä hymyilee ja mikä parasta maatalous tukiaiset on tabu johon yhteiskuntasopimuskaan ei pure.. tukia ei leikata...

    • näinseon

      Faktat haltuun.Nykyään ei voi aloittaa maatalousyrittämistä,jos esim. ei ole alan koulutusta.Vaadittavia lupia ja maataloustukia ei myönnetä,vaikka käteisellä ostaisit.

      • Aaa--nni

        Kyllä kuka tahansa voi ruveta maata viljelemään. Ei siihen koulutusta vaadita. Mutta jos joku myy maatilansa jatkajalle ja hakee luopumiseläkettä, niin sitä ei myönnetä, ellei jatkajalla ole koulutusta. Tukien saamiseen sillä ei käsittääkseni ole vaikutusta.


    • pali333333

      viisainta on mennä naimisiin maajussin kanssa saat kaiken ilmaiseksi.

      • lihantuottaja

        ota HKscanin erotettu toimitusjohtaja kaveriksi ,sillä olisi nyt n,1milj.€ eroraha käytössä saatuaan potkut lihatalon johdosta


    • fdgdkolmef233df

      Mä voin perustaa ydinvoimalan

    • AhneJussi

      Maajussit valittaa kovasta työstä ja pienestä palkasta. Kannattaa katsoa Jussien autoja ja traktoreita. Kaikki kiiltää uutuuttaan. Jussit vain ei pysty vertaamaan etuoikeutettua asemaansa muihin kansalaisiin, vaan uskovat, että muilla kaikki on paremmin. Maajussin toimi kannattaa aina, jos on fiksu. Vaikka kuinka tukia on saatavilla, niin idiootit niitä eivät osaa pyytää. Vierestä katselleena Jusseilla on täysin hämärtynyt todellisuudentaju. Ne eivät ole penaalin terävimpiä kyniä, joten normifiksu kaveri pärjää varmasti, jos uskaltaa yrittää. Ja en ole kateellinen suurille haiseville sikatilallisille. Päinvastoin. Jusseilla riittää enemmän keskustelua minun autojeni määrästä ja kesähuvilan pinta-alasta.

      • fdgdghsaddOVA123

        kelaa nyt jos ite asuisit maalla ... (wiikk wiikk tööt tööt)) ;D LOLOLOL))


      • Markus_49

        Tuollanen paskanjauhaja ei kyllä pärjää, sulla ei näytä olevan mitään käsitystä tukipolitiikasta ja sen valvonnasta, vai kaikkia tukia on saatavilla, voi jeesus. Niiden tukien saamiseksi on yleensä jotain ehtoja ja yleensä ne ovat aika sitovia myös. Ne omat traktorit ja autot nyt sattuu nykysin olemaan jonkun muun kuin sen jussin.


      • Iso_Pakastin

        Saman huomannu..
        Yli puolet maanviljelijöistä(/muistakaan yrittäjistä) ei osaa kannattavuuslaskelman alkeita ja kirjanpito, sekä tilinpäätökset ovat välttämättömiä pahoja. Ja eivätkä nämä pölkkypäät osaa tulkita edes tulos ja taselaskelman lukuja! Poistoista tai hyllypoistoista puhumattakaan.

        Ja silti nämä yrittäjät ovat niin yrittäjiä, niin yrittäjiä. Ja syyttelevät duunareita yrittäjän omasta osaamattomuudestaan ja ovatpa vielä duunareille kateellisia.


      • Iso_pakastin
        Iso_Pakastin kirjoitti:

        Saman huomannu..
        Yli puolet maanviljelijöistä(/muistakaan yrittäjistä) ei osaa kannattavuuslaskelman alkeita ja kirjanpito, sekä tilinpäätökset ovat välttämättömiä pahoja. Ja eivätkä nämä pölkkypäät osaa tulkita edes tulos ja taselaskelman lukuja! Poistoista tai hyllypoistoista puhumattakaan.

        Ja silti nämä yrittäjät ovat niin yrittäjiä, niin yrittäjiä. Ja syyttelevät duunareita yrittäjän omasta osaamattomuudestaan ja ovatpa vielä duunareille kateellisia.

        Ja ostetaan naapurilta käytetty raktori selevään ylihintaan ja maa alihintaan. Toisen saa poistoihin toista ei, mutta lystin verokikkailusta maksaa yhteiskunta.


      • vokkior

        Johan on kateus kovaa maanviljelijöitä kohtaan. Käsittääkseni maanviljelijän älykkyysosamäärää ei missään tutkimuksissa ole todettu yhtään huonommaksi kuin muiden ihmistenkään. Toisekseen jokainen viljelijä varmasti hakee kaikkia niitä tukia, joita on mahdollisuus saada, koska niiden varassa on maatalouden kannattavuus, kun tuottajahinnat on tukien avulla pudotettu minimiin. Sen kummempia tukiaisia on turha anella, koska jokaisen tuen kohdalla on tarkkaan määrätty sen suuruus ja saantiehdot. Kirjanpito on oltava jokaisella kunnossa, tai verottaja laittaa tilan takuuvarmasti konkurssiin. Ja koneiden on pakko olla kunnossa ja niitä on oltava, sillä niillä tehdään maatilan työt. Enää ei ole käytettävissä lähes mahapalkalla heinää keppiin laittavia palkollisia, niin kuin joskus 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla vielä oli.
        Sitäpaitsi maatalous on ala, jossa kannatavuuslaskelmiin ei voi kovin paljon luottaa. Koskaan ei tiedä, mitä luonto järjestää. Lienee ollut kolmisen vuotta sitten, kun allekirjoittaneen tilalla saatiin talteen vain neljännes viljasadosta. Syksyllä tuli niin kovat ja jatkuvat sateet, että loput viljat mätänivät peltoon. Eikä muuten saatu katokorvauksia ainuttakaan euroa. Kiristettiin vaan vyötä ja uskottiin, että seuraavana vuonna onnistutaan taas paremmin. Ja onnistuttiinkin. Mutta uskokaapa te vaan, että maanviljelijät kylvävät ihan vaan huvikseen myrkkyjä peltoon, tekevät töitä kaksi viikkoa keväällä, kaksi viikkoa syksyllä ja ajelevat lystikseen komeilla traktoreilla. Niin se ajatteli yksi naapurikin. Tuli kaupungista, osti 15ha:n tilan ja kysyi, ettäs mistäs niitä tukiaisia sitten alkaa tulla. Ei muuten omista maatilaa enää.


      • Iso_Pakastin

        Paljonko lomittaja tekee työtunteja?
        Yleensä yks lomittaja vastaa kymmentä viljelijää?

        Tarkoitin, että jos lomittaja tekee kahden hengen työt 4 tunnissa niin kovin on vähän töitä maatalousyrittäjälläkin!

        Ja normi 8 tunnin työajan jälkeen tavallinen duunari käy kaupassa ja vie lapset hoitoon ja tekee vielä ne paperityöt. Lisäksi on tapaamisten suunnittelut ja kalenterin organisointi. Ja ruokatuntikaan ei ole työaikaa. Lisäksi normiduunarilla on oman omaisuuden ja kiinteistönhoito ja huoltotyöt.

        Näitä ei vaan lasketa duunarin työtunteihin. Toisin kuin maanviljelijän joka laskee kauppa reissutkin työaikaan.

        Oon muutaman kerran kuussa ollu maatilalla isännän matkassa ja koskaan minulla ei ole ollut niin kevyttä työpäivää tehtaassa, ei edes toimistossa.


      • Hirssinen
        Iso_Pakastin kirjoitti:

        Paljonko lomittaja tekee työtunteja?
        Yleensä yks lomittaja vastaa kymmentä viljelijää?

        Tarkoitin, että jos lomittaja tekee kahden hengen työt 4 tunnissa niin kovin on vähän töitä maatalousyrittäjälläkin!

        Ja normi 8 tunnin työajan jälkeen tavallinen duunari käy kaupassa ja vie lapset hoitoon ja tekee vielä ne paperityöt. Lisäksi on tapaamisten suunnittelut ja kalenterin organisointi. Ja ruokatuntikaan ei ole työaikaa. Lisäksi normiduunarilla on oman omaisuuden ja kiinteistönhoito ja huoltotyöt.

        Näitä ei vaan lasketa duunarin työtunteihin. Toisin kuin maanviljelijän joka laskee kauppa reissutkin työaikaan.

        Oon muutaman kerran kuussa ollu maatilalla isännän matkassa ja koskaan minulla ei ole ollut niin kevyttä työpäivää tehtaassa, ei edes toimistossa.

        Taisit olla viljatilan isännän matkassa tammikuussa


      • Iso_Pakastin

        En tainnut. Paskat puskulevyllä pois ja pyöröpaalit nosturilla. Ruokinta ja lypsy. Ei siinä sen muuta suorittavaa työtä ole. Tämän suorittavan työn määrä täytyy ensiksi nostaa 8H/päivä, ennen kuin ruvetaan vertaamaan tavan duunareihin.

        Ja vasta tämän jälkeen ruvetaan vertaamaan niitä oheistöitä, (työmatkoja, eväidentekoa, eväiden kaupastahakua, kulkupelien huoltoa, kiinteistönhoitoa, päivähoitomatkoja, paperitöitä).


        ----

        Voitaisiin myös tutkailla maatalousyrittäjän saamia tukia (mukaanlukien lomituspalvelu, jonka yrittäjän kuuluisi itsekkin hoitaa).

        Lisäksi voitaisiin tutkailla maatalousyrittäjän erityisesti nauttimista poistoista, joilla kuitenkin verovapaasti kasvatetaan omaisuutta. Poistot salaojista (peltojen arvo kasvaa), Poistot koneista, Poistot rakennuksista, toimistokalusteet, tietokone, työhuonevähennys, diesel..

        Että kirjanpitoa vaan esille niin näkee mistä ne kulut muodostuu ja sieltä sen näkee mihin sitä aikaa käytetään.


      • 13LomittiViimeVuonna

        Vai yleistät kerran kuussa näkemäsi Isännän hommat kaikkiin tiloihin ja yrittäjiin. Entäpä jos tämä Isäntä ihan vieraskoreuttaan ja kohteliaisuuttaan on järjestellyt työnsä vuoksesi niin, että juuri sillä kertaa selviää mahdollisimman äkkiä ja helposti niistä? Meillä oli kerran lomittaja, joka yksin hoisi karjan viiteen tuntiin, kun meiltä meni kahdelleen enemmän aikaa. Kolmen lomituspäivän jälkiä siivottiin täyspäiväisesti kaksi päivää, loppui sen lomittajan ura meillä lyhyeen. Edes kolmea päivää peräkkäin ei voi mennä aina siitä, mistä aita on matalin. Ja vai lomittaja vastaa kymmentä viljelijää? Oikeasti ei usein vastaa kokonaan yhtäkään, koska on yhä kasvava joukko asioita, joita lomitukseen ei kuulu. On siis töitä, jotka itse teemme heti kohdalle sattuessa, mutta lomittaja saa jättää tekemättä sääntöihin nojaten. Eri asia, kuka on niin laiska tai tyhmä, että jättää tekemättä, usein on itselleenkin riesaa jos ei vähän ole valmis joustamaan.


      • Iso_pakastin
        13LomittiViimeVuonna kirjoitti:

        Vai yleistät kerran kuussa näkemäsi Isännän hommat kaikkiin tiloihin ja yrittäjiin. Entäpä jos tämä Isäntä ihan vieraskoreuttaan ja kohteliaisuuttaan on järjestellyt työnsä vuoksesi niin, että juuri sillä kertaa selviää mahdollisimman äkkiä ja helposti niistä? Meillä oli kerran lomittaja, joka yksin hoisi karjan viiteen tuntiin, kun meiltä meni kahdelleen enemmän aikaa. Kolmen lomituspäivän jälkiä siivottiin täyspäiväisesti kaksi päivää, loppui sen lomittajan ura meillä lyhyeen. Edes kolmea päivää peräkkäin ei voi mennä aina siitä, mistä aita on matalin. Ja vai lomittaja vastaa kymmentä viljelijää? Oikeasti ei usein vastaa kokonaan yhtäkään, koska on yhä kasvava joukko asioita, joita lomitukseen ei kuulu. On siis töitä, jotka itse teemme heti kohdalle sattuessa, mutta lomittaja saa jättää tekemättä sääntöihin nojaten. Eri asia, kuka on niin laiska tai tyhmä, että jättää tekemättä, usein on itselleenkin riesaa jos ei vähän ole valmis joustamaan.

        HaHa..
        Isäntä ei ole vieraskorea vaan on perusnaapurin miäs, jolla maata tosin yli 3km2.. Välillä myö hyöritään myös kenttäsirkkelin äärellä, mutta sekään ei niin raskasta kuin 8H perustyö tehtaalla.

        Sitte ku nykäset pelkällä lapiopelillä, routaseen maahan lapiolla tehtyyn uomaan, talikolla paskaa niin se rupeaa ehkä vain hiukan vasta vastaamaan 20mm teräksen käsittelyä hengittämättömässä palopuvussa 40 asteen hallilämpötilassa. Mutta tavan duunari tekee tätä vain 8h/pv ja käyttää hengityssuojainta..


    • eikiitosvsmielikuvitus

      Itse en ole maitotilalla asunut vaikka molemmat vanhemmat ovat kotoisin edelleen toimivilta maitotiloilta. Mikään tai kukaan ei estä ostamasta maatilaa tai vaikka useampaakin jos vaan on tarpeeksi rahaa.

      Jos tuottajahinnat nousisivat jollekin järkevälle tasolle saattaisi useammmalle tilalle löytyä jatkajia. Esimerkiksi täällä kylällä on heti 5 tilaa jatkajaa vailla, (vanhin isäntä taisi jo täyttää 90) ja ne yhdistämällä saisi jollain lailla kannattavan tilan tehtyä, mutta jos pellot ostaisi 10560 €/hehtaari 2 tilakeskusta lantaloineen olisi siinä aikakin elämäntehtävää yrittää ne lainat maksaa. Siis nimenomaan vähintään 2 tilakeskusta että olisi riittävä lantala/siilo/kuivuri/latokapasiteetti kunnan vesi.

      Toki 30 lehmänkin kanssa voi harrastaa silloin jos puoliso on muualla töissä.
      Tasan yhden tiedän jolla on lehmiä vaan ei oikeastaan peltoa.

      Se mikä oli elinkelpoinen vuonna 1988 ei välttämättä ole enää elinkelpoinen ja joskus niitä on myynnissä järkevilläkin hinnoilla.

      Ihan varma en ole, mutta todennäköisesti ilman koulutusta ei voi maitotilaa pitää. Jos on asunut koko ikänsä maatilalla koulutus on lyhempi kuin kaupunkilaisella.

      Sitten vielä noista traktoreista- toki alle 10000 € maksavalla hytillisellä traktorilla pärjää pienen tilan töissä kun on vaan työvälineitä. Ei ole kuitenkaan mikään ihme että 6000 sarjan Valmetit ainakin Suomessa pitävät arvonsa. Se tietysti tarkoittaa noin 25000€ investointia, mutta sitten sen ymmärtää kun on 10000 tuntia siellä suhteellisen mukavassa ja tilavassa ohjaamossa töitä tehnyt.

      Vaikka näyttää että maatiloilla on hienoja koneita niin aika monesti nykyään omistajana on rahoitusyhtiö, pankki tai vuokrafirma. Tälläkin kylällä oli iso kartano, parhaat ulkomaiset traktorit mitä rahalla saa, mutta velkaa niin paljon että koko tila meni vasaran alle.

    • eijärkevää

      Maatiloja toimii myös oy pohjalta ja ne toimivat tasan tarkkaan samoin säännöin kuin muutkin oy-t
      Ei maatilaa tarvitse ostaa . Jokainen alasta kiinostunut voi mennä pääomasijoittajaksi jo olemassa olevaan oy tilaan ja samalla pääsee "tienaamaan" niitä kadehdittuja tukia. Tilan voi tietenkin ostaa omalla pääomalla,mutta mikään pankki ei kyllä lähde rahoittamaan edes käyttöpääomaa, koska kannattavuus on se mikä on.

    • ropottilypsää

      Voiminen on aivan eriasia kun saaminen tai O-saami-nen.
      Meijä suvussa on osattu jo kohta ainaski 1000vuotta ja tauotta.

    • Iso_Pakkanen

      Tilatunnukset vaan ja tuottajaksi.

      Omavaraistuotantona homma kannattaa. 5-10 kanaa, Pari porsasta ja ehkä Lehmä, mutta ennemmin vuohet ja pari tuotantokania. Näitä ruokkii jo varsin hyvin kotitalouden ruokaylijäämillä, jotka muuten päätyisivät kompostiin.

      Pihanurmikko keräimellä elukoiden ruuaksi. Ja elukoiden lanta kasvimaalle (ja kasvimaan rikkaruohot kanoille). Lihat paria kanaa lukuunottamatta syksyn tullen omaan pakkaseen.

      Kotitalouden ruokahävikki loppui siihenpaikkaan kun alkaa omavaraistuottajaksi. Talvenaikana voi lisäksi kuivatella leipäkäntyt seuraavan kesän kanan/sian ruaksi.

      Näin se pyörii pienellä vaivalla ja kotitaloudessa ei ruuasta ole pulaa.


      Ai niin ja teurasjätteestä voi keitellä saippuaa, jos haluaa. Lopuksi laittaa ne ketun/supin/minkin loukkuun, jotka kuitenkin ilmestyvät elukkojen myötä pihapiirin läheisyyteen. Ja sitten voikin tehdä karvahatut että pääsee pilkille ja sitten ei ole kalastakaan pulaa..

      Ja kalojen perkuu jätteestä saa sitten valkuaista, että jaksaa kanat munia tai sitten kaivaa ne maahan kasvimaan ympärille niin ei myyrät tule (ja vuottelee toista kettua)..

    • Jake_50

      Kaikkea voi perustaa, mutta toimiva maatila maksaa sen millin tai pari, koosta riippuen eli onko parempi sijoittaa nuo rahat vaikka asuntoihin tai jonnekin muualle, suosittelen kokemuksella tuota viimeistä.

      • Iso_Pakkanen

        Toimiva on toimiva silloin kun setoimii siihen tarkoitukseen mihin se on suunniteltu. Omavaraisnavetta on siinäkinmielessä järkevä, ettei niistä ruoista tarvii maksaa alvia!

        Tilatunnus ja eläintenpitäjäksi on rekisteröitävä oli tuotantoeläimiä sitten vaikka sen yks, mutta ei pä se maksa kuin vaivan. Ja omavaraistuotantoon sopivia rintamamiestiloja kaupataan kaupunkien lähistöillä pilvin ja pimein, maaseudusta puhumattakaan.


      • Iso_Pakkanen

        Ei. Tilatunnus ja tuottaja voi olla, vaikka ei ole yrittäjä. Se on kuin kesäkanalanpitoa. Ulkopuolisillehan ei myydä mitään, niin silloin et ole yrittäjä.

        Tuottajaksi rekisteröidytään käytännössä vain siksi, että epidemiaaikoina viranomaiset tietävät olla yhteydessä ja varoittaa.


    • euuu

      millinpari,eituoolemitään tukiaisilla ne maksetaan

      • dsdd

        ONKOS VÄHÄN HOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOOOOO


    • pankki5

      kyllä! olet yhteydessä pankinjohtajiin, vaikkapa pohjois-savossa! riittää kun ilmoitat pankinjohtajalle että haluat uudehkon navetan lehmiä täynnä! se käy luontevasti, siirretään vaan velat sinun nimiin ja entinen omistaja on velka vapaa! ja niin olet suuren maitotilan haltijana! ilman muuta kannattaa alkaa yrittämään ,työllisyys on varma ,24/7 ! unelmat ovat paljon tärkeämpiä kuin raha! pidä unelmista kiinni!

    • euuu

      enole tavannut semmoista maajussia joka tekee töitö 24tuntia vuorokaudessa,ja seitsemänpäivääviikossa yötäpäivää,höpöhöpö puhetta

    • mietippätätä

      Eikähan maitotilallakaan, joka on tuotantomuodoista työllistävin, ole kuin rupeama navetassa aamuin illoin. Järkeistämällä toimintamenetelmät isollakaan karjalla ei mene kuin 2,5 2,5 h= 5h päivässä! Ja jos on pariskunta, navettatyön voi tehdä vuoropäivin. Silloin periaatteessa on vuodessa vapaata 365:2=182,5 päivää! No rehuntekoaikaan on toki pieni ruuhkahuipunpoikanen. Mutta sen kompensoi reilusti yhteiskunnan maksama lomitta, eli molemmille lomapäiviä lisää 24kpl, yhteensä 48 päivää!

      Kertokaa, kuka palkansaaja voi tehdä näin lyhyttä päivää ja lomailla näin paljon?! Lisäksi viljelijät saavat ihan vapaasti päättää milloin tekevät navettahommat, kunhan suunnilleen on lypsynväli siinä. Ja kun laittaa ropotin, niin ei ole kuin ruoan anto ja putsailu puuhana!

      • 12-16hPäivässä

        No siinäpä koko teksti pelkkää tuubaa, selvästi asiasta vain teoriatuntuma, jos sitäkään. Meneppä vaikka viikoksi robottitilalle , ja näät paljonko tunteja tulee Kolmannellekin työntekijälle, talonväestä puhumattakaan.


      • varmakorva

        Kyllä noilla luuloilla cityläinen jo tilan uskaltaa ostaa.


      • pankki6

        sanokaapas työ tunti laskijat , milloin lehmät poikii virka-aikana kuten tuossa esitittä! 32 vuoden kokemuksella voin sanoa että joka lehmät hoitaa kunnolla , on 24 tunnin hälytys valmius aina ! koska niihin poikimiseen liittyy myöskin epä onnistumisia ja sairastumisia eläimille! ps, joka laskee tuntia että kuinka vähällä karjan omistajat pääsee , näiden tunti nikkarien kannattaa kysyä sdp tai vasemmistoliiton puolutoimistoon töihin !


      • entem

        Oltiin me sitten isännän kanssa aikanaan tosi tyhmiä. Lehmiä oli 22kpl, sonnit kasvatettiin itse lihaksi. Työntekijöitä ei ollut. Pelkkään lypsyyn meni 2,5 -3 tuntia päivässä, eläinten siivoamiseen lähes tunti. Sen päälle kaikki ruokintakierrokset, joita lypsykarjalla on useita, vasikoiden juotot, rehunsiirrot, tiskaamiset. Vaikka kuinka hosuin, aina kului vähintään 7 tuntia päivässä, no kesäaikaan ehkä hiukan vähemmän, kun lehmät menivät ulos. Siihen päälle poikimisten valvomiset (usein öisin), lääkitsemiset, eläinlääkärin ja keinosiementäjän käynnit ja illalla aina iltatarkastus. Ja mitenkäs se lomittaja otetaan joka tilalle rehuntekoaikaan? Lomittajatkin tykkäävät pitää kesällä lomaa, ja rehut tehdään joka karjatilalla samaan aikaan. Mistähän niitä lomittajia oikein silloin otetaan? Meillä ainakin lomittaja saatiin, ei otettu.


      • toimistoduunari

        No monikin istuu toimistossa ja viettää aikaansa netissä. Tosin työpaikalla pitää olla, mutta työtä ei tarvi tehdä yli sen 55 tunnin.


      • toimistopomo
        toimistoduunari kirjoitti:

        No monikin istuu toimistossa ja viettää aikaansa netissä. Tosin työpaikalla pitää olla, mutta työtä ei tarvi tehdä yli sen 55 tunnin.

        siis 5 tuntia korkeintaan.


      • TuskinYmmärtävät
        pankki6 kirjoitti:

        sanokaapas työ tunti laskijat , milloin lehmät poikii virka-aikana kuten tuossa esitittä! 32 vuoden kokemuksella voin sanoa että joka lehmät hoitaa kunnolla , on 24 tunnin hälytys valmius aina ! koska niihin poikimiseen liittyy myöskin epä onnistumisia ja sairastumisia eläimille! ps, joka laskee tuntia että kuinka vähällä karjan omistajat pääsee , näiden tunti nikkarien kannattaa kysyä sdp tai vasemmistoliiton puolutoimistoon töihin !

        Kokemuksesta voin myös sanoa, että vakiohoitoajan ulkopuolella poikiva lehmä aiheuttaa noin tunnin työpiikin. Eli jos jonkinlainen vetovaihe tulee, vaikka helppokin, sitten vasikan siirto eteen, lehmän juotto ja mahd. kalsiumin anto, karsinan kunnostus vasikalle, emän käsinlypsy ja vasikan siirto karsinaan ja juotto. Äkkiä on tunti ja puolitoistakin mennyt, saati sitten jos jotakin ongelmia ilmenee. Eli yli 60 lehmän karjassamme poikii hiehot mukaanlukien noin 90 eläintä vuodessa. Jos niistä vaikka puolet tapahtuu vqlvotusti työaikaan, loput poikii joko yksin, lypsyjen välissä tai yöaikaan. Koska jokainen poikiminen aiheuttaa lisätyötä joko heti tai ainakin erikkolypsykauden ajan, lasketaan nyt varovasti puoli tuntia poikimista kohti. Tällöin meidän karjassa tehtäisiin 45h eli lähes viikko vuodessa töitä ihan pelkästään poikimisten turvaamiseksi.


    • minätiiän

      kaupunkiin ei saa perustaa, mm. kerrostalojen pihalla ei saa lehmät laiduntaa. minipossu saa olla

      • räikeänahneita

        miksi kaupunkilaiset ahnehtii lisää rahaa kun kerran on jo noin paljon kaikilla
        miksi he eivät ole valmiit tulemaan vastaan sipilän leikkauksille muusta syystä kuin ahneus


      • CAPSLOCKSSSSS

        ISOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


    • He.h

      Saattaa siinä jokunen homma tulla yllärinä kun karjanpitoon äkkiseltään alkaa.

    • Bathsuua

      Minä en kestä että Putin näyttää onnettomalta kuvassa.
      Hän näyttää ajatteleva Hyviä?! masentuneena,. Hän on niin kiltti.
      Hän on varmasti Pyhä.

    • ukkeli5

      Voi !

    • tilojakyllälöytyy

      Kaupunkilainen voi ihan hyvin ryhtyä viljelijäksi taikka maidontuottajaksi, onhan maassamme elinkeinon vapaus. Valmiita tiloja voi ostaa varsin kohtuullisella hinnalla ja pankeista ym. rahoituslaitoksista saa rahaa lainaksi.
      Aika moni kaupunkilainen onkin ostanut oman maatilan, itsekin kuulun sellaisiin, joka on ostanut maatilan kaupungissa tienatulla rahalla. Minä tein rahat maatilan ostoon autokaupalla ja rakennusbisneksellä. Ostin valmiin toimivan maatilan karjoineen ja koneineen, varsin yksinkertainen juttu! Karjaa meillä ei enään ole, ollaan keskitytty viljelyyn ja laajennettu sitä puolta, lisäksi on panostettu metsään, metsätiloja on ostettu ja ostetaan. Kotieläimiä ei olla kokonaan pois suljettu, etteikö karjaa voisi hankkia joskus, seuraava sukupolvi on aika innostunut kotieläimistä. Aika näyttää!
      Pieniä tiloja on runsaasti kaupan, mutta kyllä isompiakin tiloja on ollut kaupan. http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1420965811411.html
      Kaupungissa kasvaneella on minun mielestäni paljon mahdollisuuksia täällä maaseudulla, kun ei ole sitä maaseudun kasvatusta ja voi olla ennakkoluuloton uusille opeille ja ajatuksille. Suosittelen tutustumaan ulkomailla maatiloihin ennakkoluulottomasti.

    • AhneJussi

      Kun muistelen lapsuuttani, niin suurin osa Jussien lapsista lähti korkeakouluttamaan itseään. Tilaa jäi pitämään vain ne ylä-aste kaverit, jotka tuottivat jo ylä-koulussa myötähäpeää: "Eihän kukaan voi olla noin tyhmä". Mutta hyvä kuulla, että todellisilla yrittäjillä menee hyvin, vaikka työ on raskasta ja kovaa. Me "wannabe" yrittäjät vain valitamme, kun emme saa tukiaisia, vaan bisnestä on pyöritettävä pelkästään ihan saaduilla tuloilla.

      • vinkutivinkuti

        Saatte te , et vaan osaa hakee ja ruokaakin on hinnan alennus korvauksilla halpuutettu.


    • landhome

      kyllä,mut sinne kaupunkiin ei ehkä........

    • Asiantuntijakertoo

      Käytännössä aloittaja ei saa markkinoilta maatilaa, jolla voi elää. Tarkoitan, että ottaa lainaa ja maksaa sen pois tuotannolla, sekä elää siinä sivussa. Maitotilan kannattavuus on nyt tippunut niin paljon. Ainoastaan varakkaat tilat, joilla velkapääoma hallinnassa ja tuotanto riittävän iso voivat menestyä ja maksaa velat.

      • huomaakylläpunikista

        Jaa?? Yhdessäkös työ urassa ne enenkään on maksettu??? Aina oli ala kuin ala, jos edellinen polvi uhraa ( säästää) on jälkikasvulla mahdollisuus se tuplata, mutta joka suvussa ne tahtoo enen pitkää ryypätä sen ja katkeruus alkaa alusta.


    • Jake_50

      Kaikille jotka luulee pääsevänsä karjatilalla helpolla ja sen olevan kultakaivos, suosittelen lukemamaan läpi vaikkapa tämän blogin, saa erinomaisen käsityksen maitotilan arjesta. http://www.hukkala.fi/1

    • höpönpöppöö

      Jos olet mies etsi maatalon tyttö jne. Jos olet homo ilmoittaudu maajussille morsian ohjelmaan!!

    • Ei voi. Min 25opinto vkkoa pitää olla koulutusta muuten kokemusta. Mene ensin rengiksi karja tilalle!!! Kommenteista huomaa että osa on täysin pihalla ja osaviljeliöitä. Osa niin vitun kateellisia. Ite maatilan kasvatti juuri rakennettu 800 th lypsypihatto kotipaikalle.

      • omantilanostanut

        Ja höpö höpö, missä niin sanotaan, että pitää olla opintoviikkoja muuta kokemusta?
        Kukaan ei kysy mitään opintoviikkoja, kun ostat maatilan taikka useamman. Eu-tuet tulee että napsahtaa tilille, kun vaan suoritat aina kyseisen tukikauden koreogrfiat, jotka on lähinnä ympäristötukeen liittyviä, joko joku hulivili nettitentti, jonka saa ainakin kolmannela yrittämällä läpi tai istut koulutuksessa päivän jossain pankin kokoustiloissa. Kasvinsuojeluruiskutuksiin tarvitsee istua myös päivä koulutuksessa, siihenkään ei ole opintoviikoilla mitään tekoa, ellet ole juuri suorittanut jossain oppilaitoksessa sitä kasvisuojelukoulutusta.
        Olen tässä vuosien varrella ostanut n. kymmenen tilaa erilaisilla kaupoilla mm. pakkohuutokaupoista, kertaakaan ei ole kukaan kysynyt koulutusviikkojani, ainoastaan maksukykyäni heti huutokaupan jälkeen.
        Toki koulutustani on kysytty moneenkin kertaan joihinkin tilastollisiin tarkoituksiin, mutta muuhun sitä ei ole sitten tarvittukaan.
        Ainut missä ehkä tarvitaan juuri tuota koulutusta ja kokemusta, JOS ostaa joltain tilan luopumistuenehdoilla ja hakee maatilarahoitusta investointeihin, mutta raha on nyt niin halpaa pankissa, että niihinkään (maatilarahoituksiin) ei kannata sortua, pitää olla äidin kengännumerokin niihin papereihin ja teetätetään kaikki niin kalliisti, että on varma "työpaikka" pidemmän aikaan.


      • omantilanostanut

        Ei mitään satuilua, vaan totisinta totta!


      • mitääopintojatartte

        Onko muka Nalle Waalroosilla maatalouden opintoviikkoja?


      • tukianostava
        mitääopintojatartte kirjoitti:

        Onko muka Nalle Waalroosilla maatalouden opintoviikkoja?

        ei taida olla kun muutti pois suomesta ,tilanpitoa jatkavalla pojalla nuo taitaa olla suoritettuna ,jos tukiaisia tarvitsee (eipä taida tarvita .


      • omantinaostanut
        tukianostava kirjoitti:

        ei taida olla kun muutti pois suomesta ,tilanpitoa jatkavalla pojalla nuo taitaa olla suoritettuna ,jos tukiaisia tarvitsee (eipä taida tarvita .

        Niin onko vaiko ei ole koulutusta? Minulta ainakaan ei ole kukaan kysynyt maatalouden koulutusta sen vuoksi, ettenkö olisi saannut tukia tai ostaa maatilaa.
        Minulla on kaupallinen koulutus, toki sitä on kysytty, kun Tilastokeskus on tehnyt tutkimusta jostain, mihin minut on valittu kohderyhmään, mutta ei sitä muuhun ole koskaan kysytty, että en olisi saannut tukia.
        Ainut ongelma kaupungista tänne maalle muuttamisessa oli, että silloinen tv-lupamaksu ei siirtynyt ongelmattomasti kaupungista tänne maalle ja jouduin asiaa selvittämään, muuten meni mukavasti.
        Toki tästäkin koulutuksesta on ollut hyötyä täällä viljelijänä, verotus ja papereiden täyttäminen on helppoa!


    • maaeukko

      Osta Maaseudun Tulevaisuus-lehti. Siellähän nuota on myynnissä tämän tästä.

    • maa_jussi80

      Tästä vaan tilan ostoon, minulta joutaa sopuhintaan tila järven rannalta. EI muuta kuin tulet tukiaisista nauttimaan ja juomaan rannalle sangriaa.
      Minun uudet autot ja muutkin kadehdittavat vermeet on kyllä maksettu sillä että yritystoimintaani kuuluu muutakin kuin maatalous. Käyn kaupungissa duunailemassa rikkaille palkansaajille pihoja, terasseja, laatoituksia yms.
      Lehmät lähti jo ajat sitten vaikka niitä olisin mieluusti pitänyt jos sillä olisi työlleen kohtuullisen palkan saanut:/

    • wernerska

      Maitokiintiöitä ei enää ole, joten siinä mielessä saa tuottaa maitoa ihan niin paljon kuin pystyy. Tuollainen 200 lehmää pitää olla alkuunsa. Pari miljoonaa maksaa uusinavetta ja 500 000 voi saada avustusta. Loput lainaa. Traktori 100 000 euroa. Puimuri 200.000 euroa. Peltonmaahinta jotain 10.000 euroa hehtaari. 200 hehtaaria jos onnistuu vuokraamaan vuokrahinta jotain 150-300 euroa hehtaari. Tuet noin 3000 euroa hehtaari.

      • omantilanostanut

        Nuo hinnat on nyt wernerska heittänyt ihan hatusta. Tuet ei ole 3000€/ha ja traktoreita ja puimureita voi ostaa huomattavasti halvemmalla, nimittäin uusiakin saa halvemmalla, joilla hoitaa tuollaisen pinta-alan viljelyt. Navetankin saa paljon halvemmalla, kun ei sorru maatilarahoituksiin. Lypsyrobotteja myydään käytettyinä jne.
        Meinaa olen oman tilani ostanut ihan "pystystä metsästä", on rakennettu monenlaista mm. uusi kuivuri ja ostettu koneita. Traktorit (kaksi kappaletta) teetin tehtaalla ilman vaihtokoneita ja rahoituksia, eikä niihin mennyt yhteensäkään tuota 100000€, samalla summalla en olisi saannut niitä käytettyinä jostain vaihtokoneina. Leikkuupuimureita olen ostanut useamman ostoilmoituksella, vähän ajettu puimuri irtoaa tosi halvalla.
        Sanoisin, että kaupungista muuttaneena ei ole niin fakkiutunut perinteisiin kuvioihin. Itselläni on kaupallinen koulutus ja siitä on ollut todella hyötyä viljelijänä.


      • puutalousveroilmotusvelv
        omantilanostanut kirjoitti:

        Nuo hinnat on nyt wernerska heittänyt ihan hatusta. Tuet ei ole 3000€/ha ja traktoreita ja puimureita voi ostaa huomattavasti halvemmalla, nimittäin uusiakin saa halvemmalla, joilla hoitaa tuollaisen pinta-alan viljelyt. Navetankin saa paljon halvemmalla, kun ei sorru maatilarahoituksiin. Lypsyrobotteja myydään käytettyinä jne.
        Meinaa olen oman tilani ostanut ihan "pystystä metsästä", on rakennettu monenlaista mm. uusi kuivuri ja ostettu koneita. Traktorit (kaksi kappaletta) teetin tehtaalla ilman vaihtokoneita ja rahoituksia, eikä niihin mennyt yhteensäkään tuota 100000€, samalla summalla en olisi saannut niitä käytettyinä jostain vaihtokoneina. Leikkuupuimureita olen ostanut useamman ostoilmoituksella, vähän ajettu puimuri irtoaa tosi halvalla.
        Sanoisin, että kaupungista muuttaneena ei ole niin fakkiutunut perinteisiin kuvioihin. Itselläni on kaupallinen koulutus ja siitä on ollut todella hyötyä viljelijänä.

        Ja myös maataloyrittäjä saa vähentää koneet virmansa verotuessa sekä käyttää kotitalovähennystä omassa remontissaan..pitää vaa huolen siitä ettei omantalon ja virman rahat mee sekas.


      • wernerska

        Sanoin vahingossa tuon 3000 euroa hehtaarilta tukea, joka ei pidä paikkaansa, kun itse saan tukiaisia noin 600 euroa hehtaari ja siinä on sitten jo suojakaistojakin mukana.


      • omantilanostanut
        puutalousveroilmotusvelv kirjoitti:

        Ja myös maataloyrittäjä saa vähentää koneet virmansa verotuessa sekä käyttää kotitalovähennystä omassa remontissaan..pitää vaa huolen siitä ettei omantalon ja virman rahat mee sekas.

        Kyllä verotus on hanskassa, kuitteja on pyöritetty ja kirjanpitoa viimeiset 36 vuotta. Ei ole vierasta ja oli helppo siirtyä viljelijäksi, lisäksi kaupallinen koulutus taustalla.
        Teen kaiken paperityön itse ja hieman toisillekin, joten kaikki verotukseen ja EU-tukiin liittyvä "paperisota" on varsin helppoa.


    • Noei

      Ei voi

    • kalakänniin

      saanko pankkilainalla perustaa tänään humalatilan.

    • hersy

      Alkakaahan kaikki kitisijät maitotilallisiksi,kun se kerran on NIIN helpoa ja tuet juoksee,senkun kerkiää, ne voi sitten tuhlata etelänmatkoihin ja muihin turhuuteen,voi äidin pikku löysäpäät,ostakaahan maitotila siitä onni alkaa,puahhhaahhhaaa

    • huivi

      Voi ihmisparka. Toiset menee eteenpöin,sinä haaveilet takapäin menoa.
      Jos sinulla on esim.25 lehmää,niin se on liian pieni maitotila.Jos rakennetaan satojen lehmien robottinavetta sen kustannusarvio on useita miljoonia euroja.Se on ainoa joka on tehokas. Robottinavettaan saa lainan jot ei tarvitse maksaa nuoren viljelijän takaisin kun 40 prossaa kokohinnasta.Se on ainoa hyvä puoli ja siitä on kepu pitänyt huolen.Tällaista vain osa takaisinmaksua lainoista ei ole muilla kun maanviljelijoillä robottinavetoistaan. Tätä ei yleisesti puhuta. Se lipsahti vahingossa mullekin tiedoksi.
      Mitään muuta hyvää ei sitten olekaan koko touhussa. EU säännökset pitää niin lujilla kaikki tilalliset että sen taakan alle varmasti nääntyy .Jos et muuta tappokeinoa itsellesi löydä niin siitä vaan.
      Elinkeinoilmoituksen voi tehdä maistraattiin ihminen joka hallitsee itseään ja omaisuuttaan eikä ole konkurssitilassa. Sama pätee kaikkea yrittämistä. Ei kannata luulla luuta lihaksi ja olla kateellinen kellekään yrittäjälle.

      • muutkinsaatukea

        On muillekin yrittäjille ja yrityksille tarjolla erilaisia avustuksia ja tukia, viljelijät ei ole mikään poikkeus. Viljelijöiden saamat tuet saavat vaan julkisuutta.
        http://www.stat.fi/til/yrtt/2012/yrtt_2012_2014-03-25_kat_001_fi.html?tulosta
        Joidenkin yritysten saamat tuet ovat melkoisen suuriakin!

        Vaan ei robottinavettaan tarvitse välttämättä mitään ihmeitä, sellaisen voi rakentaa kaupunkilainenkin aivan mainiosti maitoa tuottamaan. Jos nyt itse alkaisin tuottamaan maitoa, ottaisin ensin urakan purettavasta kerrostalosta, josta saisin heti rahaa n. 200000€ ja valmiit elementit/ikkunat navettaan.
        Lypsyrobotteja myydään käytettyinä http://www.delaval.fi/delaval/DeLaval-Newsroom/?nid=104903
        Joten ennakkoluulottomalla ajattelutavalla asianmukainen robottinavetta on varsin vähällä rahalla pystyssä.
        Ja joka epäilee, niin voin sanoa, että eräs kaverini juuri tuottaa maitoa käytettynä hankitulla lypsyrobotilla ja halvalla navetalla. Itselläni on maatilarakentamisessa käytetty samaa metodia, kulut kuriin ja lopputuote ratkaisee, ei kannata alkaa rakentamaan kalliita kaurakirkkoja ja nautapalatseja. Ja noista tuista, joita saa noihin investointeihin, niitä ei juuri saa näihin halpoihin ratkaisuihin ja kalliit ratkaisut on jo valmiiksi hinnoiteltu tuen verran kalliimmiksi. Itselleni on riittänyt, kun olen lainannut piirustukset taikka piirtänyt itse ne rakennusvalvontaan, aina on tullut rakennuslupa. Vaan maatilarahoitukseen vaaditaan jo kalliit rakennuspiirustuksetkin ja kalliit tutka tai likvilaskelmat, sen jälkeen rahaa palaa hankintoihin. Omalla rahalla rakentava saa valmista murto-osalla maatilarahoituksilla rakentavaan verrattuna ja jokainen tietää, että kumpi pärjää jatkossa paremmin, kun rakennuskustannuksia aletaan kuolettamaan.


    • vaikeaammattimaito

      Aloittajan kysymykseen.
      Kyllä varmasti voit aloittaa maitotilan. Aloita se ostamalla tila maalta pieni tai iso. Hanki yksi lehmä ja muutamia kanoja sekä muutama vuohi harrastukseksesi.
      Keskity ensisijaisesti metsätilojen ostoon ja niissä sinulle riittää työtä. Metsien hoito ei ole kovinkaan vaativaa ja metsänhoitoyhdistyksiltä saat apua.
      Varsinaisen maidontuotannon riskit ja suuri työmäärä lienee melko kannattamatonta ainakin sinulta joka tämän keskustelun aloitit, kysymyksesi todistaa sen.

    • hersy

      Aloittajalle vois suositella pysymistä edelleen kaupungissa,kuin edes haaveilla maitotilasta,se on yhtä kannattamatonta,kuin ostaa uusi auto

    • JI8990

      Maatalous on suojatyötä tukiaisilla. SIINÄ EI KUKAAN VOI EPÄONNISTUA!

      • karjaonni

        Ooh , kuinka lohdullista.


      • sossunasiakas

        Hyvä, että meillä on maataloustuottajia.
        Maatalous ei todellakaan ole suojatyötä. Kyllä sitä ovat monet valtion ja kunnan virat.


      • ettässillee

        kyl miä epäonnistuin ja konkkaa menin.. moni muukii menny


    • juntero

      Maatalousyrittäjällä pitää olla alan koulutus,joten lähimmästä maatalousoppilaitoksesta kannattaa aloittaa. Sieltä sitten löytyy muutakin tietoa.

    • metsäämetsää

      Jos sinulla on 2miljoonaa euroa sijoitettavaksi maitotilaan, niin älä vain rahojasi siihen hukkaa. Osta mieluimmin metsätiloja kuten muutamat ovat ehdottaneet.

      • mökkeilijäSaaressa

        Osta tuolla rahalla rakentamattomia järvenranta tontteja lapista jonkin isomman hiihtokeskuksen läheltä n,alle 100km (Pohjoisessa on vähän pitemmät välimatkat ,mutta on enempi aikaakin ja valoa kesäisin kuin Uudellamaalla) ja tee niihin mökkejä ja myö ne sitten eteenpäin ,kyllä se Lapin hulluus johonkin aina iskee ja oma mökki täytyy olla.


    • johnharbo

      Lähetä kuva piirakastasi ja voita..

    • fbdating

      Tottakaivoi. Ei tarvii muuta ku hiihtää maitohapoille ja ottaa sefie.

    • Bathsuua

      Rukoilin kaikesta voimastani etä Jumala lakkauttaa sielut.
      ne eivät mene mihinkään taivaaseen.
      Uskon Jumalaan joka urheasti lakkauttaa
      Ei voi olla Jumalaa joka 10 vuotta, tai 20 vuotta antoi tunkea tämän lapsen päähän kaikkea sitä epätoivoa
      Jumala olisi laittanut Tonin pelastamaan, tai Ismon. ( luokseen )

    • Bathsuua

      Jos minun kuulumisista näin aamulla Liza Minelli vuonna 1972 elokuvassa Cabaret,
      näin hänen esiintymisessä itseni! ( näin ystäväni myös se oli ihmeellistä.. )
      meillä siis oli Cabaret Show ( näymme vuonna 31 tai 32 filmissä ( olen unohtanut nimen!!! Kuvastaa energioita..
      Olimme oikeasti ylväitä ja suuria, Marie Antoinette ja minä,
      ( niinkuin Liza Minellin esitys 1972 elokuvassa..
      Aloin itkeä kun näin sen... mutta sitten aloin havaita Liza Minellissä tarvetta kilpailla?
      Onneksi sain pitkän alun esitystä, New York New York laulun
      kokea myönteisesti.. että me olimme hyviä, ja hän oli hyvä
      Mutta kun aloin kuulla ääntä joka tahtoi miettiä etä voittaako hän meidät, onko hän parempi kuin minä olin..
      laitoin kesken sen laulun
      Roaring Twenties!! Sinä olen se rääpäle ilmeisesti,
      tummatukkainen hymyilevä,
      viiniä lasista siemaiseva, Broadwayn pöydässä v31 tai 32
      vieressä Maria Antoinette, valtavassa violetissa sulkapäähineesään, Cabaretin Kuningattarena.
      ;
      You tubessa siis filmi.MUtta EI SAA katsoa niitä puolipukeisena tanssivia!!!
      Mistään filmeistä. 1900 luvun alun puolipukeisia
      ovat niin häväistyjä.

    • Bathsuua

      Olin kyllä Pyhä, en osaa muuta sanoa

      taisin olla tuo joka häväisty kun valkeassa puvussa kumartuu maahan asti
      ainoana niin matalaksi menee
      Sehän on juuri pyhä , ja vainottu , häväisty
      Tajusin vasta että siksi kumarruin niin alas, koska olin näkövammainen
      Siksi myös harjoitin Pari tanssia, koska tanssipartneri käsivarsista pidellen ohjasi
      yksin olisin törmännyt jonnekin
      Olin melkein sokea?? Niin sumea näkö??
      ;
      siis kummarruin kun juhlissa Broadwaylla heitettiin jotain valkeita palloja
      ja siten näkee olemuksen ja pettymyksen että ei tämä ollut minulle
      Olinko se Jeesus minä?
      ( valkoisessa puvussa ) ( niinkuin! Poets of The Fall Dreaming Wide awake
      tai, eilen vilkaisin ne Tonin Pahempi toistan, valkoisessa puvussa! Samanlaisessa kuin tuo 1930-32 Broadway ( ja viimeinen pukunikin oli valkea..
      Se kuva missä nostaa käsiä ylöspäin Pyhän näköisenä todella koska oli Pyhä jo
      ( -43 ainakin toivon ett olin.
      ( Ja Tonin Koneeeseen hukkunut,
      samoin, se sama valkea puku ( Tonillekin tiedoksi )
      Maria Salomen tiesi. 1900 luvun alusta

    • EU_x_maidontuottajaorja

      Voi. Mutta maidontuottajahinta on niin matala, että koko maitotalous alkaa olla uhanalaista.
      Ei maidontuottaja voi itseään irtisanoa yt-neuvottelussa, mutta maitokarjan voi lähettää teurastimon lahtipenkkiin ja myydä sitten koko tila hölmöille jotka vielä jaksavat unelmoida tuottoisesta maitotuotannosta.

      Minä olen lopettanut koko maitotalouden koska se ei ole enää järjellistä.
      Nyt juodaan kasvismaitoa hyvällä innolla eikä ole neää pelkoa maitorasvojen huonoista terveysvaikutuksista.

      Tilalle on jo ostaja löydetty, tosin ostaja vielä unelmoi lihakarjatalouden perään, mutta se olkoon hänen ongelmansa. Omasta mielestäni tässäkin tuottaja saa aivan liian pienen tuntipalkan. (tosin kyllä se voittaa maidontuottajan tuntipalkan)

      Työtä tehdään jotta saisi riittävän tuntipalkan työlleen. Maidontuottajalla ei ole vuoro- eikä sunnuntailisiä. (kuluja sensijaan on ihan riittämiin)
      Kun kauppakirjat on tehty sitten pidetään aluksi kunnon loma ja sitten palataan näihin toisenlaisiin jatkotoimiin.

    • tiedänsenkyllä

      Minä rakastaisin maalaiselämää. Kieriskelisin piikojen kanssa heinäladossa ja päälle kulauttaisin kylmää luomu kirnupiimää. Talvet uuninpankolla veistelisin puu-ukkoja ja kesäisin niityiltä kedon kukkia. Kyllä maatilalla eläminen on lustia. Se on oikeaa elämää, eikä stressi paljoa paina. Maatilojen omistajat aina vähättelevät tilejään ja omaisuuksiaan ettei kaikki tuli osingolle ja nauttimaan puhtaasta maalaiselämästä.

      • ettäskehtaat

        Aina voi kuvitella ja höpötellä:
        Minä rakastan kaupunkilaiselämää. Kieriskelisin tyhmien kaupunkilais kotirouvien kanssa lakanoiden välissä, kun niiden tyhmät "ratikkakuski" äijät olisivat töissä, "napsauttelun" päälle hörppäisin sen "ratikkakuskin" jääkaapista bissen.
        Talvet istuskelisin "lähibubeissa" ja kesät lomailisin maalla ihmettelemässä kuinka maajussit painaa hikisinä hommia yötäpäivää pelloillaan.
        Kaupungeissa laiskanpulskat virkamiehet vähättelevät "viidentonnin palkkojaan" ja kesämökkejään pitkin Suomea, jottei maalaisjullit tulisi turhaan kateellisiksi ja muuttaisi kaupunkeihin, nauttimaan helposta elämästä.

        Itse olen kaupunkilainen, mutta minua harmittaa tuo valheellinen ja typerä maaseudun ihmisille "vittuilu."


    • Bathsuua

      Niin Eletään vielä kun ehditään Kuten Ismo lauloi
      Olen van sellainen, ett herään tahtoa tehdä parhaani kuten vuuosituhannet ja sieluni
      ;
      kun koin senkajoamisen koin 100 prosenttisesti jotakin
      se on vastakkaista
      en pysty olemaan elämänmyönteinen samanaikaisesti sen 100 prosentisen totuuden kanssa Jumala jotenkin halitsee molemmat
      En tiedä mihin Jumala päätyy
      ;
      ( koin en mene sen Jumalan taivaaseen joka antoi kajota
      en osaa sanoa miten siitä selviäisi

    • Bathsuua

      voihan olla että tämä planeetta on epäonnistunut
      niitä on niin paljon. Että jos sielut tekee sen että he tuhansia vuosia kehittyneen,
      herkkyydessä siveydessä tunteessa kehittyneen kohtelee kuten minut
      ;;
      lähden nyt lumisateeseen ja juomaan kahvia joka tapauksessa

    • Bathsuua

      Ei voita ne pitkäselkäiset eikä mitkään naiset
      Jumal vaatii vastuuseen joka sekunnista
      tämän tuhansia vuosia tunteessa kehittyneen,
      sielunelämässä, herkkyydessä siveydessä
      halventamisesta , kiduttamisesta.
      ;
      esim eilen uskova soitti väkivalloin vastoin tahtoani raa asti musiikkia
      Jonkin naisen laulamaa ( mikään musiik ei koskaa oole minulel liikaa olen sellainen
      ett mikä vaan menee musiikki
      teknoa jouduin kuuntelem ja laidasta laitaan en häiriinny
      mutat kun lii9an lujaa soittaa,
      tai kun olen tiet koneel kaiuttimen vieressä
      ja kun en jaksa sitä naista joka täysin röyhkeä.
      Kuulen että on tietoinen ajatuksistani.
      ( se on todella erilainen asia kuin 15 v sitten
      kun terve ajatusmaailma minulla ( kaikesta sielusta tahdoin henkisesti kehittyä ( olla se4 mitä olen tuhans vuosien kehityksellä.. )
      esim minulla oli rakkaus Ismolle tai Tonille
      ;
      ( Todella voimakkaat tunteet ( jos he olis olleet pahoja aiem vuos satoina ei olisi voinut tuntea.
      mutta nyt he koska olin kaunis kasvoinen ja kehoine
      ja keho ja kasvot muuttuivat paljon heikomman näköisiksi ( sielu on sama)
      he tahtoi ulkonäön takia, tuskastani välittämättä
      tai tuhansist a vuosista
      ( nyt en pysty tu8ntem mitään inkarnaatioideni kohdallakaan
      ,
      olen niink joutunut eroon itsestäni, syrjäytetyksi itsestäni
      Ensin koin normaalisti ja oikein, asuurin tunteinkin iloa ja ymmärrystä
      Ymmärsin sen joka olin. Esim Pyhyys oli tärkeä, Louise de la vallieren ( Louis XIV ;n
      esim nähdessä Lady Sarahin joka olin 1700 ( Louisen elämän jälkeen )
      tv ssä että mies uhkasi häntä.. suhtauduin kaikin tuntein huusin ääneen raivoissani että ET tee sitä!!!
      ( Tv hajosikin... kun he koetti näyttää sitä sarjan jaksoa jossa törkeästi ja kammottaval tavallal näytettiin lähikuvaa Lady Sarahin kasvoista
      ( "raiskauksen uhan hetkellä ) kasvot vääristyneinä tuskasta ( on mitä hyväksyn mutta lähikuva ei ( se4 mies EI voinut koskea Sarahiin.
      ( se kuva katkesi siihen, vääristyneeseen ilmeeseen ( Siinä tahdottiin väittää että hän olisi tehnyt jotain. Ilmehän kertoo että hän ei tehnyt, ei suostunut. )
      Mutat Tv hajosi kokonaan, he ei saaneet lähettettyä sitä jaksoa
      Kuuluttaja ilmoitti että filmiä ei saada toimimaan, he siirtää sen myöhemmäksi.
      Jumal suojeli.
      Niin tärkeitä asioita ne oli.
      Tonin Pahempi Toistaan ja Koneeseen kadonnut
      videoiden aikaan oli suuret tunteet .. mitä Toni huutaa..
      Mutta jälkeen päin ne ei ole mitään.. silloin ne olivat.. Mahdollisuus pelastaa
      Maria Salome ( valkopukuinen filmillä joka juoksee itkien ( EI se joka riisuu vaatteita vuoteessa , se oli kammottava ( minulla ei ole sellaista luonnetta )
      En siedä edes katsoa sitä. ( minul ei ollut sellaista intim elämää jossa seksikkäästi" ( ällöttävästi )) riisuutuisi miehen edessä. Tuskin vuosituhansiin.
      ( minul oli vaan rakkaus ) ( Että'se erityinen henkilö siis tuli viereen nukkumaan
      ne suuret tunteet ( ei Jumala anna vammauttaa tai rakentaa sellaisen päälle
      Että' jätettiin lohikäärmeelle neito, neitsyt ( kuten olen )
      raadeltavaksi , rauhassa , hitaasti kiduttamalla

    • Bathsuua

      Antaakaa minulel se maatila niin se vähän lohduttaa

    • Bathsuua

      En halua mitää pahuutta Vaan että kaikki on hyvin.
      Miksi Jeesus satutetaan niin paljon?
      Tytöt tapaavat, kohtaavat toisia
      ;
      se alkoi raiskata J a jokin väittää että se on se nainen joka tahtoo kristinuskon tai tällaisen inhimillisen kuin olen
      että minua loukataan henkilöllä josta kuulema tai muka pidän,
      ;
      niin tytöt esimerkiksi En ymmärrä mitään heidän elämästä
      Minul on oikeastaan epäilys tässä.....
      että onko jokin aivopesu olemassa.
      Jokin mind control
      ;
      mietin kun näin uskovan kartan, ja hänellä olikin aurinko 9 tai 10 huoneessa,
      ja myös noususolmu 11 huoneessa
      ja, en tuntenut MITÄÄN. Siis tuntuu kuin en pystyisi reagoimaan siihen
      että tuo idioo0ttimainen, todella idioottimainen on ollut usein ja todella loukkaava,
      todellla raa asti puhui minulle ( en päästä sellaista minneikään 11
      jos seur elämää kuvaisi,.
      en silti tunne mitään ( siis minulel on noususolmu 9. Miten minulal joka olen järkevä ja oikea tunteinen todella miksi hän menisi korkeaammalle? )
      En ole koskaan loukannut iohmisiä niinkuin hän mi9nua. Että alkoi yhtäkkiä huutaa, yms epäoikeudenmukaisesti. Olen aina hienotunteinen ja herkkä.
      ;
      Olen niin epäluuloinen ( olihan että Joseph Baker hänel oli korkealla planeetat..
      ja hän oli hirvittävän raaka alastomana melkein esiintyvä
      ( vaikuttaako sitten sellainen???`??
      On selvää että ei voi olla korkeal 10, 11 sellainen huora.
      Mikä sen määrää
      Kuak määrää ketkä saavat rakastua.. lauloi Paula PMMP
      ( no siveettömät saavat
      mutta he eivät pysty tuntemaan rakkautta
      ;
      ( minä tahdon vaan että kukaan ei voi käyttää valtaa eikä voi sekaantua
      kehenkään
      että Jumala hallitsee
      he ei minun rasikauksen perustalle rakenna mitään
      ( kukaan ei ole toistaiseksi välittänyt sellaisest mistä normaalisti välitettiin..
      ( Tulee taas mieleen nuo tytöt.... )
      ;
      hän ei ikinä auta että se on se pieni jos se saatiin alas?
      mutat se iso joka nussi kun minulel oli kerrtottu että tämä mi8nun kristinusko
      että olen maria salome Jeesuksen sisko
      ;
      ja minulel ei annettu mitään
      ja en pidä lainkaan niistä naisista
      en näe mitään inhimillistä tai oikeaa reaktiota. ( koulu ja lukio pilaa?)
      Kaikki on kuin painajaista.
      Niinkuin kun terve tyttö on tekemisissä tädin tai isoäidin kanssa.
      Onhan selvää että hän pitää hömppänä sitä tätiä
      Sellaisena joka ei ymmärrä mitään oikeasti, Koska sellaisia he on.
      heille on oikeesti tärkeetä lukion koe viikko vaikka,
      He on sovinnaisia
      Ei heidän kanssa pysty keskustelemaan.
      He ei ymmärrä sitä rock musiikkia vaikka.,
      Nyt5kö ne tädit saaneet vallan??
      Minkään en ymmär enää Ismon musiikkia esim..
      tai Rock,, hanoi Rocksin
      tädit sai raiskatuksi sen jolla suuri tunne elämä
      Se joka soitti viulua.. Joka soitti ja tunsi ja koki ne rakkauddesta biisin alun
      tunnelmat
      se iso nainentäti ei saa koskaan! mitään hyötyä tai voittoa
      tästä joka oli elävä
      Hän on lehmnä joka luulee voivans a olla tässä ihmisessä
      siksi
      että
      ja minua piti raiskata tuhansia kertoja
      ennenkuin luovuin rakastamasta
      uskomasta että Jumala antoi todellisen rakkauden
      ja että neitsyyteni tai arvoni ei ole minkään arvoinen jne
      että aiem elämät eivät
      ( kun Toni esim lauloi Pahempi Toistaan ja Koneeseen kadonnut
      ( koin ne kaik suuret tunteet..
      ( kaik koko ihmiskunta piti tärkeänä miten Maria salome , neitsyt
      selviytyy , siveellinen

    • Bathsuua

      ai Ismo vaan kuoli helvetissä
      Ismoll oli kyllä tummatukkanen parisieluko
      Miten Jumala voinut luoda!! että tällaista lapsen näköistä ja viatonta lasta ei pelastettu
      Että kaikki parisielut kaikkien
      ,
      ( siis sanoin että se lehmämäinen nainen
      se kuten vaale atukkainen seurakunnssa
      joka astui askeleen lähemmäksi, kun olin ahdistunut.
      ( minulla on ihmisen tunteet, ahdistus esim
      Tädillä ei ole. Hän on koe viikko, ja siivoaminen varmaan
      Ne , J a millainensää On!
      Juuri kuulin
      Tosi tärkeetä että tuleeko plus 2
      ;
      Ne on tätejä
      Rock hanoi Rocks ym joilla oli oikeat tunteet autuus yms
      ;
      se on juuri se ero sen Olemisen Sietämätön keveys ( ilman mitään seksi ko9htauksia
      joita siinä ei ollut siihen aikaan
      Ne on lisätty,
      ja sitten se kalsea Orlando,
      siinä oli se täti! joka eli 500 vuotta
      mutta nussi yhden kerran siinä ajassa
      ( minä tarvitsin rakkautta kuin happea tai ruokaa, tai unta
      tai Jumalaa.. )
      ( se oli kaamea se3 elokuva, kalsea.
      Nyt muöhemmin ihmettelin, se pukuloisto taio että he oli se nainenolikinaika "ison " näköinen, yhä
      vaikka olen vanhempi, se ei tehnyt vaikutusta.
      Mutta se oli niin saatanan kalsea.
      tarkoitukseton! se on lehmän elämä.

    • Bathsuua

      Tarkoitan se, että hänellä ei oollut Rakkautta!!!!
      Häenlle rakkaus oli se naiminen yhden kerran! 500 ssa vuodessa!
      ( ja piti olla kuivan näköinen kalle minkä pötköä pistellä jalkoväliin)
      ( Ja syntyi penska. Siinä kaikki naisen elämän piirteet.
      Oli täyttä pienen kanan päässä?
      ;
      Niin se olemisen siet keveys siinä oli RAKKAUS!!! Suuri
      Muta seks kohtauksia siinä ei ollut
      ne on lisätty
      ( sillä rakkaudella olin suuri! tai jotain ( mistä hän muodostui neroksi.
      Ismolle 1800,. 1700
      tai Tonilel Kuninkaalle Kuni9ngat6tarena
      Mistä nuo videot pahempi toistaan,,,,, "ei valtikkaa kuninkaall ei kuningattarel" lauloi
      1200

    • Bathsuua

      Uskovainen palveli jotain kateellista naista
      joka sai kohtauksen koska olin kirjoittanut hyvin tai sellaisille jotka saattoi ymmärtää.
      Silti hän menee 11 huoneeseen ja minä vain 9. ?
      Minulla on päähän pinttymä.. että se kuvastaa seuraavaa elämää.. se noususolmu. ?
      ;
      Minä myös näin ( käsittelen meidän mieltä ja ihmiskunnan elämää vahingoittavat
      ajankohtaisena Psyyken jotkin asiat joihin ehkä kinnitettävä huomio
      Näin hänestä näyn että hän vastusti tai meni alas kun olin Pgrogoffin Luostarissa
      ( J akoin siellä myös, että Se oli Tonin ja ismon sopiva kristinuskon muoto ???
      Koska siel oli sellainen transsiin vievä? suitsutus... Se Rukouksen luenta jne
      ( mutta savua... Niin että siellä ei voinut olla.. )
      Kohta ei o mitään? jos he ei tajua pitää sitä suurena??????
      Kyllä Jumala antoi Jeesuksen..
      ,
      aloin itkeä yhdel kohtaa sitä rukouksen luentaa.. Kun siinä oli Herrasta..
      ja tuntui että se lukija oli ihan säälittelevä minua kohtaan ( kun minäkin olen Jeesusta
      ( minua pitäs kunnioittaa kuten Jeesusta
      Jeesuksen siskona sentään
      mut he ei jhalua elävää ihmistä
      ( auttaa, tai rakastaa,, tai ilahduttaa..
      ellei sillä ole seksikäs keho
      Olin niin vaurioitunut..... mutta keksin sellaisen ajatuksen sentään.. että nyt heidän, pitää olla se Herra..
      Että jos heiltä vaikak siellä pakkasessa maaseudulla joku hakee apua ( koin sen avuttomuuteni..
      sitähän on sen Herran varassa joka on rikas, jolla on Jumalan antamana talo tms
      ( mietin sitä aika rasittavana.. ett miten sitä jaksaa..
      Olen niin väsytetty niisssä itsekkäissä miehissä.
      ( mut ne on nyt se Herra.. Se sai kyyneleet silmiin!!

    • Bathsuua

      jos on olemassa se tummatukkainen joka tahtoo parantuvan Maria Salomen

      että voi istua autossa kyydissä. Että välittää mitä tunteeni sietää.
      Jos on olemassa se.. Ett voi vaikka kerran viikossa tavata
      [email protected]
      ( Vie aikaa varmaan luottamuksen syntyä, sydämen luottamuksen.
      Siis nyt sitä esim ei ole.
      ;
      Kun on sydämen luottamus.. Että voin saada yhteyden..
      ( se aiheutta a raiskaamista??
      Joku henkilö minua koetettiin sillä kiusata, että Ismo ja Mike Monroekin olisivat selllaisi aetä he aiheuttaa
      mutta eihäns e niin ole ennenkään ollut ( pystyin kohtaamana kenet vain )
      Eihän kellään täs maailmassa miljardeilla ihmisillä ole sellaista ilmiötä.
      ;
      he ei ole? sillä aaltopituudella? He on tädin?
      Joka ei keskustele hanoi musiikista
      vaan kahvikupillisen juo ( Olen yhä se punkkari tms
      Voisin lähjt Koijärveä puolustamaan tms ?
      tekisin musiikkia todellisista tunteista..
      mutta ei ole KEtään!!! jota kohtaan tuntea.
      Koira? jos hankin koiran??
      ;
      ;
      esim jos seur kunnassa menen puhuttelemaan
      ( olen kapinallinen kuten Jeesus ... ) Nii jos menen Kilttinä tietysti puhuttelem jotakuta, hänen reaktio, on ( muistelen sitä älykästä tyttöä.. jonka kirjastossa tapasin kerran.. Hän taas oli liian älykäs ehkä??
      vai mihinkähän suuntaan hänen elämä mennyt. Hän oli asunnoton ja huumeet uhkasivat ??
      ( emme olleet samal aaltopituudella.. )
      Pidin Jeesuksesta...Ehkä...
      Muistan siinä ihmisen jonka seurassa pystyi olemaan..
      Mut ei meillä ollut rakkautta...
      ( se olisi ihana! Jos on sellainenkuin Jeesukselle lauletaan..
      Koinn niin.. Kirkossa... ett se olis niin ihana. Siis uskon siihen!
      ( eikö julkkikset ole paljon kokeneet? että on hyviä ihmisiä??
      ,
      ( tässä kirjoituksessa ei ole minun tunne? kun katson ylläolevaa
      siinä on jokin hirveän innokas innostunut tunne
      Se on jonkun muun.
      Joku reipas, lukiot käynyt vahingoittumaton
      mutta minusta on kiinnostavaa jolla ollut vaikeuksia jne
      tarkalleen se elämä mitä ollut mitä onkin
      mut ei minul ole innostunut energia en tiedä mistä olisin
      reagoin tunteella siihen mitä koen Ei tässä ole mitään,
      ei Sitten kun kuulen sen lauseen sittenreagoin siihen
      Välittäisikö vaikak Mike Monroe
      ( nyt siltä meni fiilikset..
      ei näy tuossa lauseessa.. Kun se on MINun elämää
      ja minun tunteita eikä hänen tai heidän

    • bathsuua

      nyt lähdetään lapset sinne.
      ei ole koulu kun se teki itsevarmemmaksi kuin minä,
      vaikka olette epäkypsempiä.

      Nyt lähden on hyvä fiilis.
      Tuo joku
      me nukuimemkauan yhdessä
      alkoi tunne olla päässä Sydämessä ja päässä
      ( Ismo on kyllä kirjoittanut aina hyvin
      mut hänel on joku nainen joka on raaka.
      Hän menee sen kanss akokem millaista on insesti tms ?
      koska heidän mielestä kateudesta sopi raiskauttaa Pyhä , neitsyt

      enkö minä ole kateellinen Ismolel jota ei ole raiskattu Ei ole tullut mieleen
      ( mielessä on hänen sellainen hymy... makea ... sellainen en kuvitellut Ismo Alankoa selaiseksi..
      että jolalolisi mairea hymy tms
      Niink lauloikin että Marsu hi9ihtää vastaan ja lyö
      miten hän muuttunut marsuksi? tms. Miksi ei valits evakavuus
      kun on vakavia asioita. sitten täti ei voi rauhass ajuoda kahvia
      ( Onko Ismo elänyt selibaatissa?
      kehen hän nyt on sekaantunut?

    • laidunta-riittää

      meillä on yhden "lehmän" navetta ja emäntä tuottaa maitoa niin että piti oma meijekin perustaa

    • Bathsuua

      On uskovainen todella älykäs!! On ihana.
      Auttakaa Toni ja Ismo että olen positiivinen sellaisessa

    • Bathsuua

      Hovin ihmisillä ei ole ongelmaa
      ja ihmisuhteet tarvitsevat hoitoa, silloin pysy positiivisessa näkemyksessä muuta vain katuu pitää poistaa koska ei ( oli järkyttävää kirjoittaa idiottimainen kun ei ole. Keskustellessa voi ehkä sanoa siten hetkellisesti mutta ei ole tarpeen jos pitää yhteyttä Silloin PYSYY VALOISAMPANA älY JA TUNNE
      ( tONI JA iSMO TMS.

    • Bathsuua

      Tuo joku
      me nukuimemkauan yhdessä
      alkoi tunne olla päässä Sydämessä ja päässä

      Tuo oli tulevaisuuden odote En ole nukkunut kenenklään kanssa.
      Tuo kuulostaa yhtä ällöttävältä kuin Ismon mairea hymy jutut.
      Voisiko kaikki olla parhaimmilaaan?
      Jo sminä olen IKristinuskon, tahto9isko Toni vaikka auttaa? vaikak hänel ei ole paras vaihe hengellisesti ( vaikak antaa jotain tukea
      ( katsos kun hermostun kun minulal on visio ett mitä voi tehdä.
      Esim kuunnelless eSMERALDA bATSHEBA TUNNUSMUSIIKKIA ALOIN ITKEÄ KOSKA SIINÄ OLI TUNTET ( MIKÄ ON JUMALaSTA..
      Ja tuntiessa tunsin että se mitä tehnyt yhdessä, se muistui mieleen
      ( ihmeellisiä! kohtauksia
      Jossa en ollut tiennyt olevan tunnetta.
      Että olin lapsuudenkaverin pihalla menossa heille
      Sitten tunsin tunteessa että hä'nkin voisi lähteä mukaan jos Toni vaikka järjestäisi juhlia!!
      ( ME VOISIMME MYÖS ELÄVÖITTÄÄ MASEUTUA!)

    • kovatyömies

      Elä ikinä ala siihen velkahelvettiin sulle ei ikinä jää siitä mitään ja ymmärrätkö kaupunkilaisena mitään viljelystä ja elukoistakaan. Et tule ikinä saamaan mitään ainaista menoja ja velkaa velan päälle ja vekseliä vaan otetaan kunnes huomaat että kohta tulee konkurssi ja lopun ikäs saat kärsiä siitä. Mene minne tahansa muualle töihin mutta älä haaveilekkaan tuosta hommasta. Se on aikansa elänyttä. Ennen oli jotain järkeä kaikessa mutta nyt ei pärjää kukaan ja koko ajan pitää suurentaa navetoita ostaa koneita ostaa kaikkea mahdollista kallista apulannat ruuat kaikki ei siitä jää mitään muuta kun velat jäljelle ota taas lisää lainaa lyhennät vähä kerralaan ja taas hajoo joku vitun sähkö jontikka ja taas menee saatanasti rahaa. Meiltä lehmät laitettu pois ja kyllä on ihan eri hyvä käydä muualla töissä huolet jää sinne ja raha tulee tilille parin viikon välein sitte voi joskus vaikka vaihtaa autoa tai ostaa jotain mukavaa. Onhan meilläkii viljaa pelloilla mutta sekii on plus miinus nolla eli kaikki mitä saa menee pois sitä myötä kun aina sataa niin menee ohrat piloille ja kaikki kalliit aineet ja jyvät ja kaikki muu on turhaa ja jyvistä ei saa mitään käteen muuta kun käsnät ja kivut kun kiviä kerää ja kaikkee tekee muun lisäksi vielä puimurit ja kaikki jos toimisi kunnolla yhelläkii naapurilla yli 50000 euron puimuri ja saatanan paska on hajalla parin tunnin välein kun on kaiken laista sähköhilua täynnä koko romu. Ite pärjään vanhalla fahrilla onhan siinäkin joskus ongelmia mutta ne on enempi ite korjattavissa.

      • ohrastapois

        vaihda ohra kauraan ja valkoapila nurmeen ja vuorottele ,ei tarvi lannoittaa ja tautiaineta ,jos tyydyt 2,5 ha satoon,kivetkään ei sitten haittaa ,kun ei tarvi lako ohraa puida


    • maanperikuntavero

      Suomessa sukupolvenvaihdossa helpotetaan aika paljon muuten kepulikonsteilla maatilanperiymistä suvussa etenkin verohelpotuksella jota ei missään muussa virmassa/alalla oikeestaa tehä, joutusit helposti hurjastikkin viellä verollepantavaksi heti alkuvajeessa jos olisit noin hölmö et ostasit jonkun älyttömän tuotantolaitoksen mikä ei kannatakkaa vaa tuottaa tappijoo jota tuet ja korvaukset ei kata, eikä ees verotuksessa saa vähentää tappiotaan.
      Sitte E-huuhaa säätökset rirektiivit ja muut sekä tuet o aina jokaiänkaikkinen arvoitus jotka saattaa muuttua noin vaa yhenäkin..kesken kauden.

      • osta_tila

        Osta sitten tila lainarahalla niin näet mitä se on. Kyllä siinä joudut aikamoisten tuottavuusvaatimusten eteen kun makselet tilalainoja niillä tuloilla ja tukirahoilla.
        Miksi niin moni lopettaa tilanpidon jos se on niin tuottoisaa ja helppoa?


    • Bathsuua

      Ei se voi olla niin että ihminen katsoisi karttansa ja jos näkisi että noususolmu olisi alhaalla ajattelisi että seuraava elämä olisi sillä alueella.Ei Jumala ole niin voinut tehdä. Nuo Ismo ja Toni yms vain tekivät niin toivottomaksi Voisivatko he viimein auttaa. Kieltäydyn uskomasta astrologiaan

    • maajuss.i

      Hei! Nyt alkaa olla se tilanne, että saa elinkelpoisen maitotilan, kunhan on valmis muuttamaan vähän kauemmaksi taajamista. Katsopa kartalta jokin syrjäiseltä näyttävä kunta ja kysäise paikalliselta maaseutuasiamieheltä, tietääkö tämä eläköityvää maidontuottajaa. Tarpeet voisivat kohdata eläköityvä etsii jatkajaa ja sinä etsit tilaa. Tuolla tyylillä voisit saada oppisopimus tyyppisesti tietotaitoakin lisää luopujalta. Silloin, kun puhutaan luopujasta ja jatkajasta, voi olla hinnatkin kohtuullisia. Vuokraamalla saa peltoa, ei tarvitse aluksi laittaa suuria summia lisämaihin.

      Ei ole enää maitokiintiöitä ja paikalliset ovat mielissään uusistakin asukkaista ja yrittäjistä. Yhteisnavetta voisi olla järkevä, jolloin jäisi aikaa muuhunkin kuin navettailuun.

    • Bathsuua

      Valitsisin elää rakkaudesta. KUn olin 16 rakastuin ja pidin sitä rakkautta suurena.. Tyhjässä elämässä..
      Rakastin sitten maalaamistakin.. Ismoa tietystio rakastin
      Lamaourha siihen rakastuin
      Kirjoitin hänelle puolivuotta kirjettä
      19 vuotiaana Sitten minusta tuntui hän vastasi minule
      ( oliko niin vaikea löytää tyttöystävä joka mahdollinen? vaikka satojatuhansia naisia
      Hän näki minut Lepakolla
      "Timanttisilmä ja kultasuu, kauan eläköön
      Me muut mennään rukoilemaan raha pyhäkköön"
      Oliko se hänen vaimolle? ajattelen nyt..
      ,
      miten ihminen tarvitsee? jotakin ylistystä?
      ja että olis jokin rakkaus ( he ei halua että se olisi todellinen? )
      Olen kuollut niin moneen ( muistutan, olen St Maria Salome
      he haluaisi jo halventa
      he haluaisi heidän kauniskehoiset ja kasvoiset Minkälainen Poets of the fallin Markolla on?? ) ( no en minä se olisi voinut ola.... Hän on liian suuri ja keisarin näköinen.
      Fiilikset ovat jossain... ett menee oikein jotain
      He haluis aina pitä suurena jotakin joka johonkin 1 huoneeseen painetu
      joka ollut joku vahva
      hänestä he haluaanyt välitää?
      Vaikka hän oli todella paha tälle Maria Salomelle
      ,
      tai heillä oli kivaa vain? mennesään tiehensä

      Et kun odotin iltapäivän tavaratalossa ja illan että Toni saapuu nimikirjoituksia jakamaan,
      ( täs on vain hyvä energia?
      koska se nainen joka on mätä liha jakärvennetään koska hän tunkeutuu raiskaamaan sieluani
      Jumala välittää, että Saint Maria Salomen sielua ei voi raiskata
      kajota minun sieluun
      ei voi pidettyään häpeässä kymmeniä vuosia..
      ( edellisessä elämässähän selvisin vielä.. Olin Broadwaylla..
      Maria Antoineten kanssa..
      Mutta täällä en voinut hänen kanssa koska ei ollut poikaystävää
      vaik tarvitsin sitä kuin happea, tai unta, tai ruoka , vettä
      Mätä liha ja sielu kuka tahansa joka tahtoi minua kohdeltavan vaurioittaen
      Mätä on ehkä liioitetllusti sanottu
      se olisi myös toivotonta.. mätä
      miten kuvastaisin että totaalisesti ja absoluuttisesti kuten kuninkaallisena ja pyhänä
      puhtauteni esimerkiksi
      Olemme yhdistyneet rakkaudesta, ja rakentuneet
      tuhannet vuodet 4000 vuotta.. ei koskaan ole ollut että
      neljä viisi miestä Toni Ismo Marko BVille

      ja nekin joilelkirjoitin Njassa ja Norppa esim he ei vastaneet mitään!
      Nyt oli mahdollista, että Mike Monroe olisi vahva
      ( jos hän tahtoo olla )
      vaikka on 1 huoneessa.. ja noususolmu 2 huoneessa
      Rakastaisin käydä siellä' Kirjoitin ett voisin lähteä hänen luota aamulla Luostariin
      Mike Monroe ole rakkaus joka tahtoo tavata

    • tukissa

      tuleeko ne tukiaiset jokakuukausi vai kerranvuodessa,

    • TämäOnTotta

      Sen mukaan kuin kussakin kuussa on lähtenyt maitoa meijeriin, tulee seuraavassa kuussa maitotuki. Muut tuet tulee, kun Mavi saa tarkastuksia valmiiksi ja toimimattomia ohjelmiaan pyörimään, jos työvoimapula ei sitten maksatuksia hidasta. Huhtikuussa mitä olet hakenut, ensimmäiset tuet tulee normaalivuonna syyskuussa, viimeiset ehkä seuraavassa huhtikuussa. Nyt 2015 tuli ensimmäiset lokakuussa, osa joulukuussa ja lopuista ei vielä tietoakaan. Eli isompia hankintoja kun sovit hyvässä uskossa tuilla maksettavaksi, saattaa olla että ulosottomies niitä rahoja ennen kaipaa, kuin tuet tilillä ovat.

    • Bathsuua

      Maria salome perustaa nyt
      Maatila ilmestyy. Kasvatan lapsia kuin haluan. Ei tytlöt korvauksia yms
      ( Näette sitten miten hienoja heistä tulee!!! )

    • Bathsuua

      En ole saanut mitään.. aikoihin

      olin hyvin myönteinen kaikelle mitä näin tai kuulin Tonista tai ismosta
      Miksi he eivät voisi puhua puhelimessa kanssani ?
      Voisiko joku selvittää
      miksi siitä tehdään niin vaikea?
      Nyt on tuo, mitä kirjoitin äsken,


      ai näen jannikaa että hänellä’ vallanhalua
      ett hän tahtoisi jotain valtaa käyttää

      hän on mennyt jossain hengen tilassa väärin
      hän tiesi näin sen siinä mus videolla kun tanssi, näin että hän koki että ei ole Jumalasta
      Että hänen ei olisi pitänyt esiintyä
      se johtuu siis koska Olen Kristinuskon perustaja

      en ymmärrä miksi Jumala luo? sellaista missä ei ole hyvin
      Yksi syy on se ulkonäkö
      on selvää se on aineellista.
      Olen sielu
      ei aineellinen keho saisi olal tärkeämpi
      On selvää
      he olisi suhtautuneet kohteliaassti jos hyvin pitkä selkä minulal olisi ollut ja kauniit kasvot,
      he olisi olleet kohteliaita. Ismo marko toni

      saavatko he kauan yhä jatkaa sitä ruma kehoisen kojhtelua kaltoin
      En pidä siitäkään, että joku suhtautuu minuun ”normaalisti”
      en välittäisi vaikakhän oksentaisi ulkonä’köni takia

      Häiriinnyn ehkäsiksi… äskenkin kun tuossa oli poika .. mies hklö
      joka jutteli kanssani..
      häiriinnyin koska koin sen että olen ruma
      mutat hän ei antanut sen näkyä käytöksestään..
      tunsin sen vain sieluna että hännäki minut rumana
      ja häiriinnyin..

      ei se tajua kuin sen ulkonäön? sillä ei ole koskaan ollut mitään
      Olenko se minä itse sitten?

      ei vaan, se oli samaa suunnitelmaa..
      Se oli Taas HENKILÖ JOKA SITÄ LAATUA JOKA VIE FIILIKSENI.
      SELLAISIA VAAN SAA KOHDATA.
      Ei vaan palvele minun fiiliostä ja tarvetta elämä’
      kun nussittu kaunis kehoisia ja kasvoisia
      me odotamme etä heidät rasikataan ja revitä’än
      koska he jättivät Pyhän Nietsyen mielihyväkkseen raiskatatavaksi
      ja tuhansia vuopsia kehittyneen sielunsa tunteet ja herkkyyden
      tahtoivat rikkoa ja tuhota.
      Se pitää odott6aa?
      Kaikki palvelee vaan niitä nussituja reikiä
      jotka yhä elävät

      ja tulevat elämään
      Pitää odottaa Jumalan suunnitelmaa

    • Bathsuua

      Niin, Minulal on Saturnus 8 huoneessa
      en voinut enmpää olalkun vastustan kaikeka mitä haluavat nussia miehet petturit
      Ismo lauloi ;; "Saturnus on pyörähtänyt vaikertaen,
      varjot vuorille vaeltaa.. "
      ;
      pahuutta ollut elämäni..
      vain koska olin vrietee teatterissa marioe antoineten kanssa yms
      ( kaikki ollut paha akoska he ei halua olla tämän näköisen kanss a urheasti
      KUin saduissa opetettiin että oli loitsittu rumaksi joku
      kaikki on vaan pahaa. koska heitä on nussittu
      Juurihan meni pari ohitse tyttöä
      lasten vaunujen kanssa toinen
      ( minä en tahtonut sitä asiaa niin ehkä Jumala suo0jelee
      ett vaik en pysty tekem hyvää karmaa siten että voisin toimia ja että voisin edes rakastaa..
      ( ehkä Jumala minussa ja kanssani ei kuitenkaan tee minulel sellaista elämää kuin heillä on ( kun inhoan kammoan niitä koululaitoksia..
      9-12 vuotta.. Tai että pitäisi toimeentulon vuoksi
      Voihan se olla ett Jumala tekee sitten paremman tulevaisuuden
      vaikak ebn voi niin aktiivisesti toimia ?
      koska he ei vaan rakasta minua jne vaan niitä naituja kaunsi kehoisia jotak oli niin pahoja?että antoi krist uskon perustajalle,
      Jeesuksen ssiskolle tehdä vähemmän kaunniin kehon esim
      ja kasvot ( Mutta opin siinä että rakkaus ei ole todellinen..
      Mitä tekisi sellaisella mikä ei ole totta

      Hyvin itsevarmalle rumalle he olisi olleet kunnolla ehkä
      ( olinniin yliherkkä se ei9 ole minun tyyli....
      Taidan jäädä Jumalan seuraan vaan.
      katsotaan miten heidät rangaistaan.
      Täällä on niin kieroontunutta niiden 50 vuoden
      ja kauemmankihn ajan..
      ( sisi koululaitios tosiaan yms
      että Jeesuksen opin "Tehkää muille kuin toivoisitte itsellennne tehtävän"
      Kristillisen rakkauden
      käyttävät sitä
      mut eivät enää antaneet Kuninkaallista syntyperää
      vaan sen sijaan kiduttivat vainosivat halusivat vaurioittaa ylhäisiä
      ( esim, näkyi vanhass alehdessä... Kun näin jotain neule lehteä vlta 50? että kuvissa lähes kaikilal oli julma ja ilkeä hymy..
      ( samannäin Michale Jacksonista mus video jossa tummaihoisen naisen kanssa.. sillä naisella oli kaiken aikaa ju7lma ja ilkeä hymy.. He olivat paholaisia
      ( tuli eteen jonkun sivuilla.. Hän piti siitä mus videosta!!
      Hänel ei ollu arvostelukykyä edes nähdä etä sillä naisella oli julma hymy
      ( se liittyi ehkä että he joilal oli suuri rakkaus suuret tunteet
      Olisivat rakastaneet olla julki jne
      ( samoinhan ne Missit, luopui Kruunusta..
      se varastettiin heiltä..
      ja he sai uudenlaisen kruunun.. kauhean härvelin
      ( säälitti vähän tuo uusi missi kun näin kuvban.. että hän oli NIIN innoissaan!!!
      Näytti siltä, että hänellä ei olisi ollut paljon mitäåän? elämässään ettäs eoli suurta päästä missiksi
      ( minulal ei ole aaikaa en ole ehtinyt miettiä edes.. ( tai voimia tms 9 ku ei oel ollut poika ystävää kään koskaan
      ja hän on paljon kauniimpi jne Tietysti sen miehenkin löytää
      mikä minä häntä neuvomaan
      Miten jaksaisin? että elä nyt5 esiinny bikinit päällä tms ??
      ( en tiedä yhtään ( Jumala ehkä suojellut..
      en tiedä missä puvuissa hän on esiintynyt..
      Mutta niin, ne miswsit osoitti että ei heidän olsi pitämnyt olal julki,... vaan niiden Kuninkaallisten
      jotka tuhansia vuosia kehittyneet
      Kristinuskon
      mutat he juuri olivat5 vainottuja?
      Kuten se nainen joka kulki kumarassa ja poltti ja myi 5 euurolla runokirjaa
      Ne runot olvat kin hyvin kypsän ihmisen tekemiä, kypsiä
      J ayhdessä luki ( hänet mielleetii9n ehkä joksikin spurguksi??
      Luki että Synnyin maalla..
      ja kasvoin niin kuin vilja pelto mutat jäikin oraalle

      se kasvu
      etä ei anneettu kasvaa ( niin kuin minutkin jätwetty lapseksi
      ei teini iän ei mitä olisi tartcvinnut6
      ei minun tarpeita palvellut mitä tapahtui vaikaksekunnit toiseen olin niin suurin tuntein jne
      mitä ehkä Tonin mus videoiss a ilmeni... ne suuret mahtipontiset tunteet jne
      ;
      maria Antoinette loi lantaa.. 30 vuotta.
      Hänel oli oikeesti se mikä sinen Versaillesin pihalle silloin rakennettiin hänelle
      huviksi
      Me ei tultu toimeen.. ksoak minul ei ollut ismoa ( olin oiekasti todell hädässä
      kaikin tuntein siinäkibn
      kun koin että en voi auttaa sitäytttöä tai monia muita
      koska Ismo ei tehnyt tehtäväänsä otta aminut elämäänsä
      siis nythän ne on tyhmiä tunteita.l.
      silloin ne olisi voineet olla ( Rasmuskin lauloi " World Without You"
      se Maria antoinette taisi9 olal hänen joku, Laurin
      Lauloi Paulakin,.,,," Että kuningatar on voittanut.... "
      Ja tiesin, että minulle se ei ollut
      Se taisi o9lal marie Antoinetelle.

    • Bathsuua

      Vaienneet äänet, taistelu turha raukeaa
      Auennein nyrkein katselen raakaa aukeaa
      Polvilleen maahan ratsuni uljas kumartuu
      Niin siis kaikki taipuu
      ja viirit maahan vaipuu
      Vielä aamu aukee
      auringon kanssa nousee
      ;
      Voittaja kulkee tuolla kanssa valtikan
      kruunun ja viitan kiihkeän taiston tahriman
      Tuon viimeisen aamun airuen
      jälkeen joukko huutaa:
      "Milloin harha jatkuu, mistä taivas alkaa
      ja miksi kaikki loppuu"
      ;
      Voitto heille kuuluu
      se tuhkan alle hiipuu
      Nuotioiden ääreen aarteineen käy
      vielä etsii
      ;
      Ei näy mitään

      /pmmp-lyrics-se-vaikenee-joka-pelkaa-
      ;
      ;
      ( En tykä'nnyt yhtään tuosta että Voitto heille kuuluu
      Mutta ei se kuulunut Paulallekaan
      ( Hänkin oli sellainen.. Joka ei olisi saanut edes mennä julki,.
      ;
      Paula oli ehkä Maria Magdaleena ; Betanian maria ?
      Hän oli8 kyllä hyvin vi8ehättävä mus videoilla
      mutat ei se minun sielulle ollut mnitään hyv
      Hän oli myös se ehnsimmäinen vaimo? Elisabeth Pollock??
      joka kuoli kuumeeseen,.
      jonka aviomies George sitten Lady sarahin mieheksi ryhtyi

    • Bathsuua

      Niin Ismohan näkyi lehtikuvassa koputtamassa PMMP ; n ovelle..
      Hän varmaan oivalsi että sellainenkin niin pieni kokoinen kuin paula on
      voi olaljotakin. Paulahan on varmana hyvin älykäs.
      Minsuat olisi vaan ihanaa jos ihmisiä ei olisi luotu. Jos sieluja ei olisi luotu.
      Olisi todella ihanaa.
      Joskus oli vain 2 miljardia,
      On todella inhottavaa ettäse iljettävällä tavalla pökkimisen ja lihaklöänttien tarkoituksettomien plöräyttelemisen myötä paisunut 6 ksi miljardiksi

    • Bathsuua

      Olin tosiaan toivoton olento
      mutatmiksi ei sitten voinut anta a mitä tarvitsin?
      ;;;
      ;;;
      niin yksinkertaista kun se oli
      Vain oikealla hetkellä, minun tunteiden mukaan
      Voittaemn se mikä oli paha, joka ei tahtonut antaa, mitään.


      ,

    • bathsuua

      Paulassa ilmeni energiaa että tahtoi hiljentää minut..
      Oli se että esiintyi Prinsessa elokuvassa..
      että se olisi ollut mielisairas joka tiesi olleensa joku kuninkaallinen
      ( se oli vielä suurta.. että oli kuninkaallinen..
      ;
      ja.. oli se maria magdaleen a laulu jossa halusi pilkata mielisairaaksi sitä joka luulisi olevansa maria Magdaleena..
      Minsuat olis pitänyt olal ihminen
      sielu
      Mutta Paulakin juoksi minua pakoon!! kun menin tapaamaan.
      ;
      ha halua avaan olal ylimielisiä.
      ja minulel joka en tarvinnut olal
      eivät anatneet mitään ( poikaystävää tm
      ( tarvitsin rakkauden rakkautta niin kuin happea jne
      ,
      ( alan taita aolal tuklehtunut
      siihennähden sitä rakkautat ei tosiaan ole ollut.

    • Bathsuua

      Niin, Kun tarvitsi rakkautta kuin happea,
      alkaa olla tukehtunut,
      Rakkautta Ei ole tosiaan ollut.
      ,
      Yleensä kuluu päivä aamusta iltaan
      että yksin saa rauhassa olla ei ismoa ei Tonia
      ei heillä sielua vaikak mölysivät niin paljon

    • Bathsuua

      on ollut jotai8n rakkautt5a.. Niin kuin rahvaan??
      On muistoja,, kun kuuntelee batsheba Emeralda tunnusmusiikkia..
      lapsuuden kaverin pihaa kohti muistaa kulkeneensa kerran..
      Ett siinäkin oli tunnetta!!
      Toni ei varmasti tiedä.. Kun onblondi
      ja halusi tappaa minulta tunteet
      että saisi olal ylempi Liha
      ja hänen reikä olisi Ylempi nussittava
      ,
      he ei tunteista välittäneet
      Hän haluaa ett hänellä on siellä ylempi nussittava
      Minä entiedä miksi he ovat niin pahoja,
      eik ole opetettu käytössäänntöt.
      sano0taan hei , tervehditään,
      tehdään ehkä kohtelias kysymys,
      Miten olette voineet Välitetään OIKEASTI
      ,

    • bathsuua

      Jos olisin saanut tämän Tonin eteen
      Hän ei olisi tehnyt 4-5 viimeistä sairasta musiikkivideota.
      ,
      Hä'n teki vaan sairaita.
      Ismokin teki huonon levyn.
      sitten esiintyi naisten lehdessä,
      Ei olisi Sielun Veljet uljas ismo esiintynyt naisten lehti haastattelussa.
      ,
      Hän tarvii ruokaa??No tulkoon kanssani kun mi8nulal on maatila jos se täti lupauksenmukaissti antaa
      olen niin pieni tarvitsen ismon autktoriteettia
      niin hänennainen ei saanut nauttia sittebn tuhoutumisestani
      jos ismo käytti auktoriteettiaan minun suojelemiseen tytöiltä kateellisilta
      tai nyt maatilan saamiseen käyttöömme ( = ruokaa )

    • Bathsuua

      se antaa senkin
      he väittää ko0koajan että he tunkeutuu minun sieluun raiskaten
      jotkut täti hahmo naiset
      vallanhaluiset
      ;
      Olen sielu jolla on intimiteetti ja yksityisyys
      ja jolle he eivät ole läheisiä naishenkilöitä sieluja.
      ;
      Missä on se Jumalan luoma joka on minua varten? Joka ei halua naida jotai8n joka ei välittänyt Maria Salomen tuskasta
      Hän ei ole minkäänlaisena atomi8n murto osa sieluani
      on absoluuttsesti varma asia,.
      Ei kunnioita tunteitani! ja YKSi KERTA SEN TUNTEEN KOKEMISTA RIITTÄÄ
      ja KOIN 20 VUOTTA
      ;
      kyllä kai Jumala luonut sen mikä sopii minulle
      ( selibaatti ja elää yksin? kun he kaikki tahtoi jonkun
      Voishan se olla niinkin että haluaisi pelastaa kuninkaallisen, Pyhän ( siinä oli tunteet..
      ;
      ei minun kanssa tarvinnut seurustella.. Mutat se heidän nainen ei tahtonut edes pelastettavan ( se oikeasti kuvitteleeniinkuin tai esiintyy siellä parempana koska minua ei pelastettu tarvitessani ja ajallaan

    • Bathsuua

      Niin se nainen ei ole atomin murto osa sieluani.
      Minä olen Maria salome, ollut 2000 v sitten.
      ;
      täällä on väärin mennyt ( nyt tuli parempaa henkeä!!!
      Kerran luettu7ani siitäPaulan kaverista.. Joak lauoloi Tonin kanssa..
      Mira! Oli kuvia hänestä.. salaa kuvattuja kyllä.. Mutta siin hänessä jokin herätti tunteen! oiekan. Olin surumielisessä tunteessa
      jospa se palaa
      ( tummatukkaisten oikea tunne? mihin blondi ei edes kykene
      meidän pitäis taistella sen puolesta
      ja suojella ( kun olis nyt ensinnä edes yksi ( jota rakastaa
      tms

    • Bathsuua

      Nyt on vallalla yleensä aamusta iltaan että ei ole mitään
      Silloin tunsin Miran ansiosta ehkä tunnin pari jotain surumielistä voimaikasta tunnelmaa Tai joskus tunsin minuutin tai puoli minuuttia jotain,
      rakkautta esim. Mike Monroe osoittaessa huolenpitoa sai tuntemaan juuri
      minuutin murto osan rakkautta.
      Eikö olisioikein, että maria salome olis ensin huolehdittu, ennen kuin pökitään raakojen naisten reikiä?

    • Bathsuua

      Niin, se oli tarkoituksellinen elämä!! Innostuin aigvan1 kun tajuan, muistan sen. Siinä oli hämnen lapset, sen Rock tähden kanssa, tms
      Ett hänellä oli elämä.. en tiedä mikä siin'
      ( ehkä se oli kaikki!! tumamtukakiset tytöt!!! Jotak ovat hädässä
      Kuninkaiden valtakunnassa jotak pökkivät raakalaisia
      ;
      janhnikasta
      Sandrasta
      tehtiin kuten Vilel kirjoitti Jonnasta
      että siinä teillä Kuningatar seuratkaa häntä
      Se ei ole oi8kein! kun ""Kuningattarien Kuningatar ""
      on todella onneton Oli yksin vastoin tahtoaan
      ;
      tahtoi tavata ismon
      Tonin
      ;He EIVÄT voi tehdä niin
      eivä't saa tehdä niin
      he mädätti koko hengen kun he nussi jotain tummatukkaista nuorta
      ennen kuin pelastivat minut..
      ilmeisesti
      ( sellaista joka siveetön..
      kun minua raiskattiin.. Mutat minusta oli välitetty..
      Olin yksi jonka pitää olla ylhäienn tai huomioon otettu
      Koska tämä on minun Kristinusko
      ja olen valaistunut myös.
      ;
      he mädätti koko hengen kun he nussi jotain tummatukkaista nuorta
      ennen kuin pelastivat minut he ei voi olla niitä esikuvallisia
      ;
      tääl on niin hirveesti sity' negati8ivista energiaa!! tajuan sen
      kun joku tahtoo kertoa minulle kuninkaallisista , juuri kun en jaksa kuunnella..
      Siis on niin paljon! Muslimien tai rahvaan pahaa energiaa.
      NNe ei vain halua kunnioittaa
      He sa akulkea röyhkeinä Kristinuskoa käyttäen
      Puhelimia kännyköitä', pattereita, televisioita, tietokoneita ujne

    • Bathsuua

      Oikeasti Jannikan henki ei ole oikea!
      Kun sanoo esim että "tahtoisin anta a kaikille pienilel tytöille mitä vain he haluavat!"
      hei minulal ei ole rakkautta sille!
      Minulal pitää olal ensin n 50 vuotta vanhempana
      Kristinuskon perustajana
      sitten vasta kaikenlaista niille
      Niistä kasvaa vain röyhkeitä!

    • urtsukainen

      Onks pakko syödä mämmii jos ei taho?

    • Bathsuua

      perustan nyt uskonnon Bathsuuan. Koska en ole tyytyväinen Jesukseen.
      Ei antanut rakkautta tarvitessani. Hän ei tajunnut minua eikä itseään
      "Kaikille hän tahtoo anta autuuden ja elämän "laulaa
      Köyhä kurja syntisparka hänen luona rauhan saa
      Bathsuua ei ole tyytyväinen! siihen mitä on
      Ei ole ollut ihmistä kymmenien vuosien aikana. Vaadin veroa joka hetkestä PMMP n tuotantoa, Ismo Alangon ja muiden
      Jos ei hyvällä niin pahalla siten
      Te ette tee tuollaista!
      En pysty uskomaan rakkauteen! Nyt joku teistä kirjoittaa!!
      [email protected]

    • Bathsuua

      Jesusta pitää kunnioittaa!
      "Ihmisten ainoa on kaikkivoitava rakkaus
      joka päivä eteen avautuvat uudet mahdollisuudet ja tiet
      Sinä johdatat meitä ..maailman ja voima suot yhä uudestaan
      Sinä kannat sinä viet
      Ylitse kaikkien rajojen kiitos ja reimu on yhteinen
      Kristuksen armo ja Siunaus on meile pelastus" ( Laulu soi )
      olen tuohon tyytyväinenen!
      mutat en siihen ttä ei sa a Ismoa keskustelemaan kanssani , soittamaan
      Tonia Tuomas??? ( olen aktiivinen ihminen Jotain on tekemättä eikä ole mielenrauhaa ( On samaa tunnetta kuin silloin kun oli vielä toivoa,
      ja kaipasin kaiken aika luokse, koska oli vielä toivoa

    • Bathsuua

      ..etä täällä toisiame palvelemme . Nin

      Rakasta herraa Jumalaasi kaikesta sielustasi ja sydämestäsi..
      Luen Toinen on tämä
      Rakasta lähimmäistäsi ninkuin itseäsi.
      Silloin minun pitäiis saada olla kanssa sellaisen joka on läheinen???

      Miksi se nainen järjesti Joelin luo kynitty hiuksien vaalea tukkaisen
      ja miksi jouduin sellaisen hänelle sopivan miehen luo?

      Minä en rakasta
      eikä hän minua
      hän tekee sen se akka jos se on suuri!
      sekö on suuri se sadisti jonka reikää tahdottin naida koska keho oli kivan näköinen siihen
      Vaadin kaiki rangaistavaksikaikesta
      ninkuin koin Hän sano että sä vihaat sitä äijää
      Hän ei tiedä enää kuin huoran
      Hän on oikeasti minun poika Salomon. " ei ole mitään parempa a kuin olla hänen lapsenan " laulaa.
      Oliteko te JOel Fjäderin lapsia?
      Tai minun joka olin äiti salomonin?
      Kiellän edes käyttämästä sitä Kristinuskon rikkautta!
      MItään ydinvoimalaa ei Pyhäjärvelle tehdä!!
      tai Pyhäjoelle.
      saatanallinen Toni jolaloli oikea henki mutat tahtoikin itsekkäästi itselleen avin kaiken ja nuorelle tytölle
      Ei ole ollut mitään eikä ketään Mikä JUmalan tarkoitus on?

    • Bathsuua

      minua ei kinnosta se suuruus
      Siitä lähtien kun minulla tunne jossa tarvitsin jotakin
      mitä ei minulle annettu. Minulal ooli kaikki oikeat tunteet. Kärsivällisyys, kiitollisuus , rakkaus, ihailu kunioitus uskollisuus yms
      Mutta kun tahdoin tavata

      koska minulel laulettiin esimerkiksi,
      ( Ismo lauloi "Mä tuun sun luo
      sä tuut mun luo
      Kumaan rakkauteen
      kylmään totuuten
      Pyhään arjen pyhyyteen "

      reagoin siihenkin ehkä oikealla tunteella sillä hetkellä
      Teidän pitää huolehtia että pystyn elämään tunteiden kanssa

      Tietysti minä olen enemmän kuin joku joka laitetu jonain pellenä 9 tai 10 huoneseen,
      olen minä siel 12 ja olen siellä järki ja tuli jatotuus
      Ei kai TOnikaan turhaan kunioittanut minau?

      Mut olen nyt vaikak vaan pieni tyttö joka tahdon kuulla hänen äänen
      Ai jokin hajoa siihen että minulal on normaali ihmisuhde, etä san yhetyden
      Siitäkö nuo minun alamaiset elää. lukion kävijät yms
      että en
      nninkuinnäin tänän nuoren naisen joka koeti sielun änellä sano aminulle
      Prostituoitu
      Etä hän käsiti pienelä ja mitättömällä mielellään niin väärin tai heikosti

      Kun olen neitsyt , miten niin typerää naista voisi olal että luulisi neityttä joksikin prostituoiduksi
      Hän sa maksaa joka hetkestä jona käynyt minun kristinuskon kouluja , käyttänyt keksintöjä
      ja kulki siinä ylpeänä
      ( niin , he ei ymmä'rrä että se ei ole että he ei ansaitse sitä tyhjästä tai itsestäänselvyytenä
      ( heillä oli niin heikot olot aiemmin.. että mikä vaan on heille hienoa?
      ymmärsdin niin, mikä on säälittävää ati soisi heille sen ilon,
      mutta minulal on ollut paljon, ja minun pitää voida kehittyä tai kehitystasollani voida
      tajuatko sen Mike?
      että minä en ole tyytyväinen niinkuin kehittymättömät ja kokemattomat
      ettekö nyt tajua antaa mitä MINÄ tarvitsen
      Ai unohdin taas että se elää siitä että minulle ei annettu vaikak yhteyttä??
      siis ne on kaikki huoria? ne Paula, MIra, heillä ei ole normaaleita tunteita?
      He ei ole ystävällisiä, ikävöi, kaipaa, ole vieraanvaraisia sydämellisiä
      ym Heihin ei vetoa tämäkään? He ei sure tms
      heissä ei herää oikea tunne?
      he ei edes välitä?
      niin rahvas tms on tyytyväinen? He luulee että he on meitä isompia??
      Onnistuin kokemaan oikeita tunteita usein ja paljon
      en nähnyt että siitä olisi ollut vaaraa
      ei ollut
      SE on väärä teoria.
      Sain kyllä olla onnellinen ja tuntea
      ( Tahtoisin vain jutella Ismon kanssa.
      ( Anna lehteen antoi haastattelun Johtuuko se siitäSannasta?
      Sannan pitää olla maailmankaikkeus?? onko hän vainaja henkimaailmassa vai tässä maailmassa joku??
      Voisiko Ismo vaikka viedä kukkia hänelle joka viikko?

    • Bathsuua

      soisi heille sen ilon, olen aina toivonut etä on hyvin asiat ihmisilä
      SIksi toivon etä minulal olisi että eläisimme ilossa ?
      ettäolisi voimia ( Kuka mua halaa lauloi Joel..
      ( mutatminä en edes pitänyt Amman halaamissita
      ( en ole mennyt halattavaksi!! )

      se kaikki oli minulel TODELLA sijaistoimintoja,
      että menin aina syksyllä Ammankin tilaisuuteen
      Tai mikä tahans amitä olen tehnyt
      Istuin siellä kärsimättömänä kahvilassa

      En voi autaa jos en voi hyviin
      ( envoi edes ymmrätt heidäniloa jos itse en iloits ejostain jne
      ( koetan saaad JONKIN ilon, mikä sopi minulle, vaikak 3 huoneessa
      en mitääns uurta
      vaan vähimmäsimäärän sen mukaan mikä SOPIi minulle
      ( ei oel nyt elämä että olisin KUningatar tai Presidentti tms
      tai MInisteri tai jossain julkisudesa
      ( jos he ei tajua etä en halua sitä
      Luuleko Toni etä tahdon kuviin ja televisioon?
      Thadon kuulal hänen änen!
      Jumal on anatnut m,inulel tarpeeksi kaikeka
      Olen normaali inhillinen sieluntoiminta
      niinkuin pitää olla Pitää olalvuorovaikutus
      Tapaaminen Kuulalk ( tätä kirjoitaesa ei ole tunteita

      se joku aka ei tahdo tätä?? se jonka tuntet näkyyi minun kirjoituskess avai?
      Se saa maksaa joak hetkestä minun häpäisyä.
      Tahdon elää omist atunteistani
      Tavata omat ihmissuhteeni
      Se onTODELLAKIN m9inun alamainen
      se mikä elää minun Kristinuskossa tai kun olen valaistunut
      olen esim INtiassa ylhäisempi noin miten paljon ihmisiä siellä on??
      Siellä on miljoonia ihmisä Miljardeja?
      Joita ylhäisempi olen valaistuneena.
      Siksi minun pitäisi voida vaatia jotakin, mitä tarvitsen
      sekä hindulaisuuden, buddhalaisuuden valaistuneena new agen
      ( esim Jeesus vaati, kun menin Henegne tiedon messuille, että heidän PITI kunnioittaa minua, koska olen
      valaistunut
      ja Jeesuksen sisko
      sitähän ne eivät olisi tahtoneet ne tahtoi vaan olla ylimielisiä
      Heidän kanssa ei voinut edes jutella.
      Voisiko Pappien kanssa..
      ( mietin olen tyytymätön oloihini, ihmisuhteisiin,
      Mistä juttelisin Papin kanssa?
      Toivon, että he voi auttaa ihmisiä
      Me annamme siunauksen siihen
      vaikak itse voin huonosti toivon ihmiset pärjäävät

    • Bathsuua

      ahaa... minul on ollut jokin sydän joidenkin heikkojen ,pienien kanssa ?
      ja olen lian ylhälläkö ?
      jaminul ei ole ihmisuhdetta esim tähtien kanssa
      ( he ovat jonkinlaisia tähtiä
      Joskus he osasi, tehdä jotain loistava.. et oikeasti esim Hassisen KOne
      tai Bowien musiikki tms
      Hanoi Rocks... Nyt heidän pitäisi osata uudistua
      tai olisi pitänyt
      ( mutta voisivat ainakin ( JOtain
      ;
      Olenko Jeesus minä nyt ylhäällä ? vai missä minä olen?
      ( minä en ole itsevarma ihminen.
      Uskovainen syö suklaata ! hän kokee että eiole rakkautta
      ( 9 -10 huone?
      Kun minä koen vähän parempa a oloa
      ( onko uskovaisuus väärässä... sis minusta tuo mies ei ymmärä Jeesuksesta mitään
      Kysyin häneltä tänän että mensiikö hän Joelin syliin?
      Kun lauloi että Jeesus saamme olla sylissäsi..
      Hän ei välitä Jesuksesta elävänä epäilen.
      Hän ei ymärä useinkan MItään Jeesuksesta
      ( Jeesus sanoi Pitää olla rakkaus, tunteet intohimo ninkuin Kurt Kobain sanoi..
      ( Minulel sanoi puhelimessa.. Joel.
      Minulal oli intohimo kaipasu jne menä joelinkin luo

    • Bathsuua

      Ismo ymmärsi rakkautta
      On Kotini Linnaakin komeampi, sydämesi
      On kotisi lämmin ja lohdillinen , sydämeni
      ;
      Miksi se kuuluu jollekin kauniilel pitkälle??
      Miksi aja a ruman oveltaan??
      Hä'n loukkasi todella pahoin sillä.
      Tiedän kun siinäs eisoin että ulkonäköni takia
      Tunsin olon vaikeaksi

    • Maamies1213

      Voi muttei kannata.
      On mahdollista ostaa tila jos joku sattuu myymään, mutta jos otat pankkilainaa sen ostamiseen niin saat elää velkavankeudessa aika kauan.
      Tietenkin täytyy olla kaikki luvat ja koulutukset kunnossa.

      • kaupungistamaalle

        Mitä ihmee lupia ja koulutuksia täällä kaivetaan? Ympäristöluvan joutuu hakemaan, jos ei tilalla ole voimassa olevaa ja muut tukiehtojen mukaiset koulutukset pystyy hoitamaan kuten toisetkin viljelijät tukikauden aikana.
        Ja pankkilainaa välttämättä edes tarvitse, jos on myynnyt kaupungista vaikkapa kerrostaloasunnon, siitä saa jo sen verran rahaa, että pienempi maatila irtoaa.
        Minä itse ostin ihan "pystymetsästä" maatilan, olin rakentanut kaupunkiin muutaman omakotitalon ja myin ne, niistä sai sen verran rahaa, että sain ostaa valmiin maatilan koneineen ja karjoineen, rakensin vielä osana kauppahintaa myyjille omakotitalon heidän tilasta lohkaisemalleen tontille.
        Myöhemmin olen ostanut maata lisää ja laajentanut tätä tilaa. Nyt on omistuksessa n. kymmenen tilaa, osan olen ostanut pakkohuutokaupoista, osan naapureilta. Tässä kuussa tehdään taas yksi tilakauppa, ostan naapuritilan. Velkaa on hieman pankkiin, mutta missään velkavankeudessa en ole ollut!


    • Puuveli

      Tottakai voi! Miksi ei voisi??

      Hyviä esimerkkejä on esimerkiksi Kuorevedeltä (Kuorevesi on nykyisin osa Jämsää, joka siis kaupunki). Kuorrevedellä on paljon maitotilallisia, jotka kaiken lisäksi käyvät vielä ansiotyössä (joka vieläpä vuorotyötä!!) Mäntässä Metsä-Tissuen vessapaperitehtaalla!!!

      Joten miksipäs ei?

    • KatoVittuGooglesta

      KVG

    • jaamäävaitaas

      ei voi konkurssi tuloo niinkuin SKN.lle

    • Anonyymi

      Älä perusta. On niin korkeaa ammattitaitoa vaativa ala,että ilman koulutusta menee omat ja lainarahat. Muuta maalle kuitenkin ja pidä vaikka lampaita muun työn ohessa,siinä ei tule isoja tappioita. Olin neuvojana aiemmin,siihen perustan mielipiteeni. Jos puoliso osaa hommat,silloin on eri juttu,muuta työtä hirveästi jokatapauksessa olisi. Itse en missään tapauksessaryhtyisi viljelijäksi.

    • Anonyymi

      Elätti en jälkeläinen saa käsittämättömän määrän tukia sukupolvenvaihtuessa.
      Vapailta markkinoilta eihevillä siirrytä sukupolvia tukia nauttineen tilan isännäksi

    Ketjusta on poistettu 70 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe