Finnair - Cabin Crew 2016 - Ryhmähaastattelu

Haku2016

Aloitetaan taas uusi ketju, koska edellinen niin pitkä.
Tänne mieluiten ryhmähaastatteluihin liittyvät jutut :D

169

5275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haku2016

      Kyselin kaveriltani joka pääsi Finskille viime haussa, että millaiset nuo ryhmähaastattelut olivat olleet viime kerralla.
      Kuulemma olivat ensin esitelleet itsensä. Sitten keskustelua annetusta aiheesta ja lopuksi ryhmätehtävä ja sen esittäminen englanniksi.

      • possibly

        Suomeksi vai englanniksi keskustelu? Entä itsensä esittely? Minkäköhänlainen ryhmätehtävä on... Olin erään toisen firman haastattelussa, ja siellä kyllä oli sellaista porukkaa, jotka katsoivat niin "nenänvartta pitkin", että alkoi heti vähän epäröimään, et minne sitä oikein on tullut... Toisaalta ehkä muutkin vaan jännitti, en tiedä.


      • kaksikieltä

        Suomeksi ja englanniksi koko ryhmähaastattelu.


      • Ryhmis

        Minkälainen ryhmätehtävä oli ollut? :)


    • Toisessayhtiössälentävä

      Hyvä idea... Hieman pitkiksi venähtää nää keskustelut ja vielä on pitkä polku edessä... Mutta kiva keskustella jo nyt, ryhmähenkeä :)
      Viime haussa en päässut hakemusta pidemmälle, paikka olis mulle henki ja elämä, pettymys todella suuri jos ei pääse loppuun asti. Eli paineita on!

    • emilyh

      Mikä mahtaa olla fiksuin tapa päästä Helsingin keskustasta paikan päälle? Ajattelin bussia. Tulen toisesta kaupungista joten Helsinki ei ole kovin tuttu.

      • tervemenoa

        615:lla pääsee viereen. www.hsl.fi löytyy reittiopas ja aikataulut :)


    • Emonen

      615 bussi Rautatieasemalta. Junakin mene, hitaampi ja bussi menenee ovelle.

    • emilyh

      Kiitos! Bussilla siis :)

    • Kyssäri

      Onko joukossamme paljon hakijoita, joilla ei ole vielä kokemusta lentoemännän työstä ollenkaan? Minä olen ainakin yksi niistä!

      • eiemokokemusta

        Sama täällä =)


      • noworriesss

        Varmastikin, viimeksi ainakin valtaosa uusia. Olisko ollut 5 peruskurssia ja 3 lentäneille tjsp.


      • Taivaallalentelen
        noworriesss kirjoitti:

        Varmastikin, viimeksi ainakin valtaosa uusia. Olisko ollut 5 peruskurssia ja 3 lentäneille tjsp.

        8 kurssia, 4 lentäneitä ja 4 uusia.


    • Olavi81

      Ahdistaa ja jännittää. Millaisiakohan kysymyksiä siellä on ja mitkä osiot puhutaan englanniksi tai ruotsiksi? Milloin yksilöhaastattelut ovat tai onko niitä ollenkaan?

      • noworriesss

        Ei ollut viimeksi ruåtsia ollenkaan, ei missään vaiheessa mitään muuta kuin suomea ja enkkua. Enkkua vain ryhmätyön esittely


      • Hakija16

        Jos alkuperäinen suunnitelma pitää vielä paikkansa niin seuraavalla viikolla pitäisi alkaa jo yksilöhaastattelut ja jatkua viikolle 6.


      • Zarafa

        Ei millään pahalla mutta ihmetyttää kun niin moni täällä pelkää tuota englantia. Täytyyhän tuossa työssäkin osata englantia puhua niin on liene loogista että testataan hakijoiden kielitaito. Mä en ainakaan sitä osaa sen kummemmin jännittää kuin suomen kielellä puhumistakaan. Tosin nykyisessäkin työssä puhun päivittäin englantia yhtä paljon kuin suomea niin kai siihen puhumiseen on vain tottunut.


      • Taruuuu

        Eiköhän tuossa englannin kielen jännittämisessä ole kyse nimenomaan englannin puhumisesta haastattelutilanteessa :) Siellä kaikki ovat kuitenkin arvioitavana mm. kielitaidon osaamisen kantilta eli jännittäminen on ihan luonnollista. Hurjasti tsemppiä kaikille haastatteluihin! :)


    • Inenglish

      Kielitaidosta sen verran, että englantia on osattava hyvin. Kurssin materiaali ja kokeet ovat englanniksi. Ilmailukieli on englanti sekä jo pelkästään Finnairin matkustajista 85% ei edes puhu suomea.

      • e1kka

        Sujuva lukion englanti tai vastaavat tiedot on yleensä vähimmäisvaatimus. Helsinki-Vantaan matkustajista 85% on ulkomaalaisia.


      • Finngglishh

        En ole käynyt lukiota, mutta sujuva englanti. Toisaalta myös monen lukion käyneen englanti ei todellakaan ole sujuva, en missään ole kuullut moista vaatimusta. Sujuva kuin sujuva, sama se missä on oppinut :)
        Manuaalit todellakin englanniksi, eikä ilmailukieli helppoa monelle, vaikka englanti olisikin sujuva, jos ei alalla ennen ole ollut. Eiköhän suurimmalla osalla suomalaisista ole nykyään tarvittava englannin taso, joten no worries.


    • itse666

      Huvittavaa että tonniviidensadan tarjoilija hommat ovat näin haluttuja. Itse en lähtisi tuolla rahalla edes haastatteluun. Ja toisena ajatuksena, miksiköhän Finnairin henkilökunta on täyttä paskaa vaikka näyttää olevan mistä valita.

      • Hohhoijakkaa

        Onneksi päälle tulee lisät ja verottomat päivärahat. Asiakkaat ja työtoverit kivoja. Kokonaistyömäärä normiduunaria pienempi (palkka kannattaa suhteuttaa työmäärään). =ylityökorvaus kaikista kk 110h ylittäneistä tunneista.

        Olen lentävä, tienaan paremmin nykyisessä lentotyössäni kuin Finnairilla ja olen työskennellyt myös mm. ylemmän toimihenkilön tehtävissä. Silti haluan Finnairille ja se, että sinne porukka haluaa, on varmastikin syynsä :)

        Ja kovin kiinnostuneita ammatistamme ovat nämä provosoijatkin, kun vaivautuvat aikaansa käyttämään lukien meidän palstoja ;)


    • professonal

      Hassua, että nämä henkilöt, jotka kritisoivat lentoemännä palkkatasoa 'tonniviidensadan tarjoilijoiksi' eivät tajua, että kyse ei ehkä ole rahasta. Itse teen ravintolan salipuolen hommia vajaan kolmen tonnin palkalla, mutta olen heti valmis vaihtamaan emoksi jos vain pääsen. Loppujen lopuksi, jos pääsee pitkää uraa tekemään, niin palkka tulee olemaan paljon parempi.

      • Nuoriemoko

        Juurikin näin ! Kaikki ei ole kyse aina rahasta. On minullakin tällä hetkellä vakituinen työpaikka kuukausiliksalla viikon vapailla,mutta en mieti edes kahta kertaa otanko kurssipaikkaa vastaan jos minulle se suotaisiin. Eiköhän kaikki lentoemänniksi haluavat tiedä jo tämän palkka-asian :)


    • Emonataivaalla

      Ja kuka haluaa tehdä Ma-Pe, 8.00-16.00 duunia? En ainakaan minä.
      Mielummin teen noin 110h kuukaudessa ja pääsen ympäri vuoden moikkaamaan aurinkoa. Lippueduilla pääsen reissaamaan edullisesti perheen kanssa.
      Palkalla tulee loistavasti toimeen, koska lisät ovat kuitenkin se toinen "peruspalkka" kk-palkan päälle. Ja mikään viikko ei ole samanlainen :D
      Tervetuloa lentämään :D

      • Minäkinlentmässä

        Minä hain - ja pääsin viime haussa ja nyt lennellyt reilun kuukauden! Käynyt muutamassa aasian kohteessa, uuden vuoden olin pari päivää myöskin siellä pöin. Lisäksi eurooppaa ja kotimaata. Tänään taas kahdeksi yöksi 28 lämpöön.

        Hakiessani pohdin ja mietin onko tämä minun juttu. Voin sanoa että mistään en ole ikinä ollut niin tyytyväinen kuin siitä että vaihdoin tähän duuniin! On ollut AIVAN ihanaa ja todellakin tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Todellakin ammatinvalintakysymys, ja minä kyllä valitsen tämän! <3

        Suosittelen siis erittäin lämpimästi kaikille jotka pohtivat ottaako paikkaa vastaan jos sen saa :)


      • Heijeji

        Ihana kuulla että olet päässyt ja nautit työstä!


      • Justasking
        Heijeji kirjoitti:

        Ihana kuulla että olet päässyt ja nautit työstä!

        Tiedätkö vielä vakinaistetaanko suoraan koeajan jälkeen vai jatkuuko työt määräaikaisella sopimuksella? :)


      • eräspyrkijä

        Kiva kuulla, että että "Minäkinlentämässä" nauttii työstään. Itse kans pähkäilen että onkohona oma juttu. Haastatteluihin kuitenkin menossa, mutta eniten mietityttää perhe-elämän ja lentämisen yhdistäminen, että onkohan liian uuvuttavaa. Mutta toisaalta jos tunteja vähemmän kuin normi päivätyössä, missä nyt olen, niin silloin se varmaan olisi ihan ok. Rahallisesti pärjään ihan hyvin vajaan 2000e/kk palkalla tälläkin hetkellä.

        Toisaalta, en kyllä tiedä yhtään olenko sellainen mitä hakevat. Mitä luulette minkälainen tyyppi on se joka valitaan Finskille lentoemännäksi?


    • Semmostaaa

      Aika paljon vielä varaamattomia paikkoja ryhmiksissä. Vieläköhän menee? Katsoin että n. 720 varattu aikoja vasta... Kaikki ei välttämättä pääse, vaikka kutsu tuliskin, erityisesti lentävillä ongelma. Ja yhtiöt tietävät rekrystä, eivät jousta ja siinä aika riski saikutellakaan...

      • Ohohhh

        Edelleen yli sata varaamatonta paikkaa...?


      • Ehkäp

        Ehkä osa luovuttanut? Ei ole hakenut tosissaan? Tai sitten ei vaan saa vapaata töistä/on reissussa/tms.


    • Kiiinnostunut

      Hei
      Asuvatko kaikki lentoemännät helsingissa vai onko lentoemännän mahdollista asua jollain toisella paikkakunnalla?

      • Tammiskainen

        Tästä oli jossain aiemmassa keskustelussa puhe. Eivät kaikki asu pk-seudulla mutta helpompaahan se on jos asuu. Jotkut muualla asuvat hankkivat pk-seudulta kimppakämpän jossa ovat kun työvuorojen väli on niin lyhyt ettei kannata kauemmas kotiin lähteä. Ja sittenhän on niitä "päivystysvuoroja" jolloin pitää tunnissa olla kentällä.


    • Gettingthere

      "Minäkinlentämässä" millainen oli käytännössä ekan kk palkka? Kun täälä niin puhutaan että huono palkka,eikä osata laskea lisiä päälle. Montako vapaapvää kk?

      • Mietinminäkin

        Eka kk-palkka on se peruspalkka, lisät vasta seuraavan kuun palkassa, ovatkohan saaneet vielä edes kokonaista kunnon palkkaa...?


      • Minäkinlentämässä

        Peruspalkka ekan 4kk 1170e lisät. Päivärahat verottomana lennoista riippuen, minulla tässä kuukaudessa noin 600 euroa. Käteen jää noin 2000. Neljän kk jälkeen nousee perusliksa 1370, sitten seuraavan kerran vasta kun 2 vuotta täynnä. Luultavasti noin 2200e käteen tulen tienaamaan koeajan jälkeen. Joo, ei huikea mutta näillä eduilla ja omassa unelmaduunissa kelpaa oikein hyvin :) terveisiä phuketista!


      • Minäkinlentämässä

        Ja vapaapäiviä tässä kuussa minulla yhteensä 16. Riippuu paljon millaista lentoa lentää.


      • Gettingthere

        Onko siis kotona vietettävät vapaat noi vaa laskettuna jotenkin ne ulkomailla jäävät työttömät "vapaat". Ehkä tyhmä kysymys mutta..
        Kiva kuulla kun kerrot näitä miten asiat käytännössä menee. Terveisiä kylmästä Suomesta sinne Thaimaaseen!:)


      • Toisessayhtiössälentävä

        Ainakin yleisesti vähimmäisvapaat tarkoittaa aina asemapaikalla olevia vapaita, eli kotona olevia vapaita. Lennän toisella yhtiöllä, meillä vähimmäisvapaat kk 11kpl. Ei aikaerolentoja.


      • fhddfc
        Minäkinlentämässä kirjoitti:

        Ja vapaapäiviä tässä kuussa minulla yhteensä 16. Riippuu paljon millaista lentoa lentää.

        Työvuoroihin ei ilmeisesti kauheasti voi vaikuttaa, mutta voiko toivoa haluaako tehdä enemmän esimerkiksi pitkiä lentoja, Eurooppaa tai kotimaata?


      • Ryhmis

        Kiva kun kerrot kokemuksista "minäkinlentämässä", palkka ei tosiaan mikään erikoinen nykyiseen palkkaani verrattuna,mutta olen valmis heittäytymään uuteen. Saako lentoedut heti vai vasta koeajan jälkeen,ja millaiset ne nykyään on?


      • Toisessayhtiössälentävä

        Vastaan vaikkei multa kysyttykään ajankuluksi :D Lentoedut Finskillä saa 6kk jälkeen, paits jos olet jo aiemmin työskennellyt Finskillä, ei uudelleen tarvi odottaa. Kaikkea yrityksen sisäisiä asioita ei netissä kannata huudella. Mutta hyvät edut on edelleen.


      • minäkans

        ..ja huom! ID-lippueduista ei ulkopuolisten kanssa ole suotavaa keskustella muutenkaan, missään yhtiössä. Esim. juuri lippujen hinnat. Ja kun näillä lipuilla matkustat, täytyy käyttäytyä/pukeutua fiksusti jne - niihin on siis ihan oma politiikkansa.


    • Finnairilla

      Vapaita on 10/kk talvella ja kesällä 9/kk aikaerovapaat vielä päälle.

      • lqkajsf

        Osaatteko jo Finnairilla lentävät tai muut sanoa miten suhtaudutaan siihen jos haluaa tehdä esim 80% työviikkoa? Tai muuta osa-aikaista?


    • Anybodiii

      Mitä meinasitte laittaa päälle tonne ryhmähaastatteluun? Käykö joku perus bleiseri ja mustat housut? Pitääkö olla hiukset kiinni? Haluaisin jättää auki...

      • äääks

        Apua mä en edes omista mitään bleisereitä tai mustia housuja... Mitkä sun muut vaihtoehdot on?


      • Anybodiii

        Ei mullakaan mitään ´professional´ tyylistä bleiseriä tai jakkua ole :D siksi täältä kyselin neuvoa. Mutta vissiin aika rennon virallisesti aion pukeutua. Onkohan mustat jegginsit huono valinta? :D


      • Peruskuteissa

        Ihan normaaleissa siisteissä arkivaatteissa mä aion mennä huomenna. En laita jakkua tai bleiseriä. Niitä saa töissä pitää ihan tarpeeksi. Mä en ainakaan ala hienostelemaan liikaa.


      • äääks

        No ei kai, riippuu yläosasta :) Ajattelin itsekin laittaa jeggings-tyyppiset housut siistin neuleen kanssa. Mut täytyy viel miettiä... Ei ole kiva olla sit liian arkinenkaan.


      • Perussiistiä

        Aika monessa lentävien haastatteluissa oon käynyt. Ihan normaaleissa perussiisteissä vaatteissa porukka on ollut. Ei tarvii olla mitään jakkupukuja, jollei se kuulu muutenkin tyyliisi.


      • tuotatuota
        Perussiistiä kirjoitti:

        Aika monessa lentävien haastatteluissa oon käynyt. Ihan normaaleissa perussiisteissä vaatteissa porukka on ollut. Ei tarvii olla mitään jakkupukuja, jollei se kuulu muutenkin tyyliisi.

        Olet käynyt monessa haastattelussa, oletko töihin asti päässyt vai aina jäänyt tuohon haastatteluvaiheeseen? Jos jälkimmäinen, niin tuota... eikö olisi syytä ottaa vinkistä vaari, jossei ekalla n kerralla nappaa eikä tulla palkkamaan?


    • Zarafa

      Tietääkö joku onko haastattelupaikan läheisyydessä/pihassa parkkipaikkoja vai kannattaako mennä bussilla?

      • karink

        Tämän minäkin haluaisin tietää. On kyllä pakko mennä autolla, kun pitää ehtiä siitä sit suoraan töihin aika pitkän matkan päähän.


      • P-paikka

        Sen HOTT talon oikealla puolella on hyvin parkkipaikkoja.


    • UpInTheAir

      Tsemppiä kaikille ensi viikolle! Itse varasin ajan keskiviikoksi. Kiva kuulla teidän jo töissä olevien kokemuksista.

    • masis

      Milloin teillä tuli kutsu ryhmähaastatteluun? Itse olin saanut sähköpostin viime torstaina ja tosiaankin ihmettelen että miten voivat lähettää kutsut vain muutaman päivän varoitusajalla.. Itse olen nyt matkalla ja palaan vasta lauantaina. Että minun osaltani homma kaatui sitten siihen. Harmittaa, paljon käyttänyt ajatuksia tähän ja toivonut jatkoon pääsyä, hain myös viime kesänä mutta silloin en edennyt alkua pidemmälle. Muutenkin haastattelut näyttävät olevan virka-aikaan jolloin monet ihmiset suurella todennäköisyydellä ovat työssä eivätkä välttämättä saa vapaata järjestymään noin nopeasti.

      • nuoriemoko

        Torstaina taisi tulla kutsut kaikille. Finnair ilmoitti kyllä hakemusten jättämisen yhteydessä, että mille ajankohdalle haastattelut ajoittuvat (eli vko 3 ryhmikset ja viikolla 4-6 yksilö). Toki aika myöhään lähettivät haastattelukutsut, mutta itse ainakin raivasin kalenterista tilaa tälle viikolle jo heti terveyskyselyn saapumisen jälkeen, vaikka varmuutta haastattelukutsuista ei vielä silloin ollut.


      • Tuuristakiinni

        Näin on. Tieto oli, että viikolla 3 ryhmikset, mutta itse myös työmatkoilla. Itse sain onneksi aikaistettua paluuta yhdellä päivällä omakustanteisesti, mutta viime tippaan jäi, kun ei varmuutta ollut saako edes kutsua. Kaikki ei kuitenkaan pysty muuttamaan aikataulujaan, tai voi ottaa riskiä (esim. saikuttaa nykyisen työn kustannuksella). Tällä kertaa kävi tuuri.


    • Iltapäivällä

      Mites meni ekat ryhmähaastattelut?

      • Finskillehakeva

        Minuakin kiinnostaa tietää haastatteluista, täällä jännitän kaikkien puolesta jo tänään! Huomenna sitten itsellä tosipaikka edessä :)!


    • Ellusetä

      Haastattelussa käyty. Ihania ihmisiä ja ihanat haastattelijat. Pysähtykää hetkeen ja malttakaa olla rauhallisia. Ei tarvitse olla mitään muutakuin oma itsensä! Nauti.

      • Jännittäjä

        Voi kiitos tästä! Tuli hyvä mieli :)


      • Nnnnnnnn

        Ihanan positiivinen kirjoitus ellusetä! :) itsellä haastattelu torstaina.. Jännittää, mutta hyvällä tavalla!


    • Emäntätoivo

      Mäkin kävin haastattelussa tänään, 22.1 tulee jo tulokset tästä vaiheesta! ☺️ Kivoja haastattelijoita ja hyvin järkätty tilaisuus, kesti vain noin puolisen tuntia.

      Pitikö niitä terveyskertomuksia jo hakea yksilöhaastattelua varten? Ja onko joku hommannut :)

      • Finskillehakeva

        Oliko samanlainen kuin viimeksikin? Eli itsensä esittely, keskustelua ja ryhmätehtävä :)? Ihana kuulla positiivisia kokemuksia! Sinne ei ilmeisesti tarvitse muuta kuin henkilöllisyystodistuksen?


    • Emäntätoivo

      Ps. Parkkiksia löytyy ja siisti pukeutuminen riittää, jos joku on pelotellut jakkupuvuilla ja tiukoilla nutturoilla, niin kaikenlaisia näkyi ja ehkä erottuvuus massasta on ihan vain positiivinen juttu ;)

    • Jännittää

      Uskaltaisko joku paljastaa millainen enkun osuus oli? :)

      • Saara9099

        varmaan reilua että kaikki menevät yhtä pystynetsästä.


      • ehkäsittenkin

        Hyvä fiilis jäi mullekin, vaikka en ole yhtään varma omista jatkoistani :) Sen verran englanninkielestä, että kyllä sitä pitää osata, ja jos joku ei osaa, niin kyllä sen tuossa tilanteessa huomaa. Toki jännittäminen on ihan normaalia, eikä täydellistä suoritusta varmaan ollut kenelläkään...


      • TulevaEmoko

        Täällä kanssa yksi, joka menossa keskiviikkona haastatteluun ja jännittää kyllä jo, vaikka teidän tänään olleiden kokemukset kuulostaa tosi kivoilta :) Lennän varta vasten Suomeen pariksi tunniksi tämän takia keskiviikkona, joten odotukset aika korkealla ettei vaan jo tähän tyssäisi, vaikka olenkin jo tosi iloinen, että edes ryhmähaastatteluun pääsee!


      • emoo

        Mä lennän kanssa Suomeen keskiviikkona varta vasten tohon haastatteluun ja siitä takas tämänhetkiseen asuinmaahan. Mietin just että viitsiikö sinne ottaa lentolaukkua mukaan :D Tsemppiä!


      • 20tunninmatkallasuomessa

        täällä toinen ulkomailla asuva, kävin viimeviikolla HOTT rakennuksessa toisessa haastattelussa lentolaukun kanssa, siellä on hyvänkokoiset lukolliset kaapit aulassa, eli ei huolta ;) itse aion tehdä taas saman.


      • Emoo

        Aa loistavaa, kiitti vinkistä! :)


      • AY2016ehkä

        Mä lennän myös ulkomailta keskuviikoksi haastatteluun


    • Ryhmis

      Minä myös keskiviikkona menossa, jos joku haluaa kertoa niin oliko ryhmähaastattelu jutustelua tietystä aiheesta ryhmässä,vai esitelmän teko ja sen esittely haastattelijoille? :-) Tsemppiä kaikille!

    • Minäkävinjo

      Oli tänään haastattelussa. Mun mielestä meidän ryhmä ei ollut mitenkään kauhean hyvä ja tehtävä oli mielestäni haastava. Ei enkun puolesta vaan ihan muuten. Kyllä siis enkkua täytyy osata hyvin. Sen kyllä huomaa jos joku ei hallitse. Mielestäni on reilua, että kaikki ovat samalla linjalla, joten en siksi kerro enempää. Haastattelijat olivat ihania ja helposti lähestyttäviä. Tsemppiä kaikille. Perjantaihin asti jännäillään!

      • Lisäään

        Niin ja piti lisätä, että 500 pääsee yksilöhaastatteluihin.


      • paljonpuhuvablondi

        Minäkin olin tänään ja ehkäpä samassa ryhmässä, koska supereita ei oltu :) kokemys oli erittäin positiivinen, kivat ryhmäläiset ja ihanat haastattelijat. En usko, että pääsen jatkoon, koska puhun liikaa :( tsemppiä kaikille!


      • lennetään1

        Meidänkään ryhmä ei ollut mikään superi, mutta ei kukaan kyllä myöskään puhunut liikaa, joten ehkä eri ryhmä kuitenkin kyseessä. Tai sitten sinusta vaan tuntui siltä :)
        Mutta siitä olin yllättynyt miten huonosti osa puhui englantia! Ehkä ne englannin testit olisivat kuitenkin olleet paikallaan jo alkukarsinnoissa, vai eikö kielitaitoa sitten vaaditakaan?


      • 8poltsi

        Johtuiko se huono kielitaito vaikeasta aiheesta vai oliko siellä puutteita jo ihan perusosaamisessa?


      • lennetään1
        8poltsi kirjoitti:

        Johtuiko se huono kielitaito vaikeasta aiheesta vai oliko siellä puutteita jo ihan perusosaamisessa?

        No aika tankeroenglantia oli ja niin pahaa hakemista, että ei kyllä kovin hyvältä vaikutta palvelutilanteessa jos vastaavasti hakee sanoja. Kyllä vaikutti siltä että ihan perusosaamisessakin oli puutteita.


      • kymysys
        Lisäään kirjoitti:

        Niin ja piti lisätä, että 500 pääsee yksilöhaastatteluihin.

        500?? Mistä tämä tieto on?


      • djdjjfjflksklak

        Haastattelijat sanoi niin


      • fgh
        lennetään1 kirjoitti:

        No aika tankeroenglantia oli ja niin pahaa hakemista, että ei kyllä kovin hyvältä vaikutta palvelutilanteessa jos vastaavasti hakee sanoja. Kyllä vaikutti siltä että ihan perusosaamisessakin oli puutteita.

        Itseäni jännitti koko haastattelu ja alussa olin ihan paineissa. Englanninosiossa en loistanut, vaikka puhun kieltä hyvin. Aihe oli haastava mielestäni - suomeksikin ois ollut vaikea keksiä sanottavaa. Itselläni oli kivat ryhmäläiset jotka auttoivat ja haastattelijat olivat mukavia. Oltiinkohan lennetään1 samassa ryhmässä eilen?


    • Huhuhuhu

      Kiva kuulla että tilaisuus miellyttävä vaikka varmaksi kaikkia jännittää edes vähän! Eihän koulu- tai työtodistuksia vielä kyselty?

      Huomenna sitten... Tsemppiä meille kaikille! ;)

    • paljonpuhuvablondi

      Henkkarit vaan mukaan :)

    • Toivoavielä

      Mäkin olin tänään haastattelussa ja jäin vähän miettimään että oliko tuon ryhmähaastattelun tarkoitus nimenomaan testata sitä kielitaitoa koska omasta mielestäni tuossa "haastattelussa" ei oikein kenenkään todellinen persoonallisuus ja alalle soveltuvuus tullut esiin. Omassa ryhmässäni oli selkeästi yksi joka puhui muita enemmän ja muut jäivät vähän taka-alalle. Aihe oli vaikea ja siksi oli hankala keskustella. Ja mua jäi häiritsemään juurikin tuo vaikea aihe enkä päässyt "loistamaan". En olisi aiheesta osannut paljoa suomeksikaan sanoa. No täytyy toivoa parasta. Mutta yllättävän positiivinen kokemus ja rennot haastattelijat.

      • paljonpuhuvablondi

        Luulisin, että englannin k6elen lisäksi gaettiin tiimityöskentelykykyä, kuinka ottaa muut huomioon ja antaa tilaa ja kuunnella muita. Enkuntaitoja ei tosiaan tuon perusteekla arvostelka, ehkä halyttiin stressaacampi tilanne, kun puhuttiin iueraalla kielellä


      • paljonpuhuvablondi

        Sorry typot, tabletti vetää viimesiään, en pystyny enää korjaamaan :(


      • Tänäänhaastiksessa

        En usko, että oltiin samassa ryhmässä, mutta saateltiin jutella ennen ja jälkeen haastiksen? :) On kyllä itelläkin tosi epävarma olo jatkosta. Tuntuu, että en päässyt näyttämään parastani ja vähän harmittaa. Nyt tuntuu kyllä siltä, että en mitään muuta halua yhtä paljon kun päästä jatkoon!


    • tankeroenkkulainen

      huh! haastis kanssa takana! ja en halua myöskään paljastaa mitään sen kummempia, että ollaan kaikki samalla viivalla:) onnea kaikille vielä haastiksiin ja oli positiivinen kokemus! ja niinku jo sanottu niin tosi mukavat haastattelijat!!

    • keskiviikkona

      Minkä kokoisia ryhmät olivat? Joku mainitsi jossain haastateltavat jaetun kuuden hengen ryhmiin, taitaa tällä kertaa olla samanlainen eikä suinkaan jotain 36 hengen messuja?

      ti-to vielä päälle 40 tyhjää paikkaa, aika hyvin nuo paikkaa hakeneet siis kuitenkin ovat ryhmähaastatteluun tulossa. Tämän viikkoiset ryhmähaastattelut kun ovat kuitenkin ensimmäinen asia, jota ei voi tehdä etänä oman kotikoneen ääreltä, niin odotinkin tämän karsivan jonkin verran porukkaa jo pois.

    • mnmnm

      Eli jos 500 haastatellaan vielä yksilöhaastatteluissa, niin eihän kovin moni edes tipu tuossa ryhmähaastiksessa. Milläköhän perusteella lopulliset valinnat tehdään? Olisi kiva tietää... Aika moni pääsee kyllä jatkoon, hyvät mahdollisuudet kaikilla jotka vielä mukana.

      • kukkuluuruuuu

        Joo täytyyhän sitä aika monen päästä eteneen kun palkkaamassa ollaan 300 henkilöä. Hoksasiko kukaan kysyä, että miten valinta tehdään käytännössä. Harmittaa kun tämä jäi kysymättä itseltä. Tarkoitan siis, että saako kaikista osioista pisteitä tms.


      • Finskillehakeva
        kukkuluuruuuu kirjoitti:

        Joo täytyyhän sitä aika monen päästä eteneen kun palkkaamassa ollaan 300 henkilöä. Hoksasiko kukaan kysyä, että miten valinta tehdään käytännössä. Harmittaa kun tämä jäi kysymättä itseltä. Tarkoitan siis, että saako kaikista osioista pisteitä tms.

        Mä kysyin tänään tätä, ja jokaisesta osiosta on annettu pisteet jotka lasketaan lopulta yhteen :)


    • heidiri

      Onko kukaan perehtynyt uuteen työehtosopimukseen?

    • 1912

      olipa todella ihanat haastattelijat :) jäi hyvä fiilis vaikka ei sitten jatkoon pääsiskään. Ryhmähaastis oli mun mielestä nopeasti ohi, vähän jäi sellanen fiilis, että oliko se nyt sitten hyvä vai huono juttu....

    • Toivoavieläon

      Mulla jäi sama fiilis eli että niinkö nopeesti se oli ohi, noin puolessa tunnissa. Mä jotenkin odotin vähän jotain toistakin osiota. Vaan ilmeisesti siinä ajassa ehtivät nähdä sen mitä tarviikin.

    • RyhmäHaastatteluEdessä

      Hei! Onko joku kartalla täysin näistä palkka-asioista? Finnairillahan tosiaan vuoden 2014 YT-neuvotteluiden tuloksena palkat huononi - varsinkin taloon tulevien palkat :( Itsellä kuukausipalkka pyörii nyt vakityössä 3000eurossa, ja kauhistuttaa tämä jonkun mainitsema 1100-1300e perusalkupalkka :( Eli siis millä varmuudella niitä lisiä ja päivärahoja oikeasti saa - ja minkä verran? Ei kai oikeesti tarvitse kokoajan elää pelko perseessä, että tulot jää lentoemona jonakin kuukautena hyvin huonoiksi?

      Kiitos vastauksista! :)

      • Eivaanrahantakia

        3000€ tuloihin ei kyllä valitettavasti näillä uusilla palkoilla yllä :/


      • Palkoista

        Palkoistakin on keskusteltu täällä aika moneen otteeseen. Lue muutamia rivejä ylemmäs. Lisiä saat varmudella kun teet töitä. Jos sairastut pidemmäksi aikaa, on huonompi tilanne kun lisiä ei tule.


      • RyhmäHaastatteluEdessä

        Olen lukenut kaikki viestit, kiitos. Mutta kaipaan eksaktimpaa tietoa. Esim. ystäväni ei hakenut, koska oli kuullut stuertti-kaveriltaan, että palkka vaihtelee ihan hirmuisesti sen mukaan lentääkö tyyliin pelkkää Suomea ja Eurooppaa = paskempi liksa. Eli onko tosiaan ihan tuurista kiinni, että minkälaista liksaa sattuu kussakin kuussa saamaan? Että huonolla tuurilla sut laitetaan vain Suomen ja Euroopan lennoille, etkä saa edes laskuja maksettua :/

        Eivaanrahantakia: joku lentoemo kirjoitti, että jäisi käteen 2000euroa - sehän tarkoittaa, että bruttopalkka pyörisi jossain 3000eurossa.? Mikä nyt mahtaa olla totta? :/


      • RyhmäHaastatteluEdessä

        Ja jos jollain on linkata tänne voimassaoleva Finnairia koskeva lentoemojen työsopimus niin olisin enemmän kuin onnellinen! Finnairin omilla sivuilla on linkki jo vanhentuneeseen sopimukseen:( Finlexin sivuilla on kaikkien firmojen yleinen tes, mutta käsittääkseni Finnairilla on vielä erikseen omansa.

        Kiitos paljon! :)


      • Palkoista

        Mulla olis, mutta pdf:nä, en saa mitenkään linkattua. Onko jotain tiettyä mitä haluat tietää? Ymmärtääkseni lentoa jaellaan suht tasaisesti ja ilmeisesti eri ryhmiin voi hakeutua jos haluaa enemmän kaukoa. En ole Finskillä, mutta muualla lentävä ja tuttuja on.


      • Palkoista

        Ja siis toisessa yhtiössä lentävänä, lisät ollut parhaimmillaan vajaa pari tonnia ja tosiaan kun päivärahoista ei mene verojakaan. Tosi vaikea sanoa varmaan Finskiläistenkin kun tosiaan niin paljon riippuu lennoista, pyhistä jne. Omat tutut Finskillä näitä uusia niin se eka "kunnon liksa" tulee vasta tän kk lopussa.


    • Emonen

      Peruspalkka on n1100e (aloittava)-1800e (10 vuotta) ja lentotunteja 120 eli suht paljon.

    • ööööp

      Voiko todella olla 120 blokkituntia?! Mistäköhän sen uuden tessin saisi luettavaksi?

      • Moreinfo

        Yhteens tunteja kokoaikaisilla 110/kk. Sisältää blokkitunnit ja ei-blokkitunnit(onko niillä oma nimitys? :D) voi toki mennä delayn/vuorosuunnittelun vuoksi ylikin 110 kokonaistunnit/kk mutta niistä ylimenevistä maksetaan jo sellaisia korvauksia että käytnnössä ei juurikaan ainakaan tarkoituksella suunnitella mitään 120h/kk listaa, tulee muuten kalliiksi...


    • Lentävä2016

      Käteenjäävä summa on eri asia kuin palkka. Palkasta maksetaan verot ja työeläkemaksut ja palkka kerryttää eläkettä sekä otetaan huomioon esim. äitiyspäivärahoja laskettaessa. Palkan lisäksi maksetaan verovapaita päivärahoja, jotka nostavat joka kk käteen jäävää summaa. Eli rahaa tulee mielestäni ihan keskiverto normaalin palkan verran, mutta itse palkka ei ole kovin suuri. Mutta raha ei ole kaikki kaikessa, vaan se että tekee työtä, jossa viihtyy!

      • RyhmäHaastatteluEdessä

        Tarkoitin tuolla aikaisemmalla tuloja (oli ja tuli ne sitten mistä tahansa) - eli mikä mahtaa olla aloittavan lentoemon brutto/nettotulot (oli ne mitä tahansa, palkkaa, lisiä, päivärahoja - whatever - I don't care - kokonaistulot ratkaisee!) Ja olen samaa mieltä, että raha ei ole kaikki kaikessa, mutta kyllä lainat ja laskut pitäisi saada maksettua :D


    • Emonen

      Haastiksessa eilen sanottiin 120h/peruspalkkaan eli sama kuin Adeccolaisilla.

    • Palkoista

      Ja sanoisin, että palkka on ihan ok työmäärään ja vapaapäiviin nähden. (n. 16 vapaata/kk) Jos vaan rahasta olis kiinni, niin myös nykyiseen jäisin.

    • ööööppis

      Luulen että 120h on siis kokonaistyöaikaa. Kuinka pitkään ns.säästösopimus on voimassa?

    • Emonen

      Tuo palkka siis c/i- c/o eli ilmoittautuminen lento lennon jälkeen 30min (blokkiajasta)

      • Emonen

        Siis tunnit muodostuu noin. Ennen 120h, kun lensi niin sai kivat lisät.


      • Palkoista

        Edelleenkin saa yli 110h dutyh (eli kokonaistuntimäärän) kk ylittäviltä tunneilta lisät uuden tessinkin mukaan. Myös työajan ylittäessä 8h päivässä.


      • RyhmäHaastatteluEdessä

        Paljonko nämä mainitsemasi lisät on? Ja siis saako uudet lentoemot varmasti myös lisät 110h ylittävistä lentotunneista? Pelkään, että nekin on uusilta on otettu pois :/


      • Palkoista

        Tässä jotain otteita tesistä:

        Ca:lle maksetaan lisätyökorvauksena 10 o/oo vähimmäispalkasta yli 110 tunneilta kuukaudessa.

        Sunnuntaisin, kirkollisina juhlapäivinä, itsenäisyys- ja vapunpäivänä kello 00-24 sekä joulu-, uudenvuoden- ja juhannusaattona kello 18 alkaen tehdystä työstä maksetaan ca:lle peruspalkan lisäksi pyhätyökorvauksena yksinkertainen tuntipalkka tehdyltä työtunnilta. Ajan määrittelyssä käytetään asemapaikan aikaa.

        Ca:n tuntipalkka saadaan jakamalla vähimmäispalkka luvulla 120.

        Kello 23.00 - 07.00 välisenä aikana tehdystä työstä maksetaan yötyölisää 4 o/oo vähimmäispalkasta tunnilta

        Sellaisilta tunneilta, jotka ylittävät 8 tuntia vuorokaudessa, maksetaan ca:lle erillinen tuntikorvaus seuraavasti:
        8-10 t
        0,5
        10-12
        1
        12 - 13
        2
        yli 13
        3

        Varallaolosta maksetaan ca:lle tuntia kohden perustuntipalkasta seuraavasti:
        - arkisin 50 %
        - pyhäisin 100 %
        - jouluna (aatto klo 18 eteenpäin, 1. ja 2. joulupäivänä) 200%.


      • eräsrouva

        Siis mikä on lisätyökorvaus ja yölisä?


    • fgh

      Itseäni jännitti koko haastattelu ja alussa olin ihan paineissa. Englanninosiossa en loistanut, vaikka puhun kieltä hyvin. Aihe oli haastava mielestäni - suomeksikin ois ollut vaikea keksiä sanottavaa. Itselläni oli kivat ryhmäläiset jotka auttoivat ja haastattelijat olivat mukavia.

    • Emonen

      Pointtini se, että nykyiset lentää tosiaan tuolla 110h/peruspalkka. Mutta eilen minulle sanottiin, että peruspalkka sisältää 120h eli 10h enemmän kuin nykyisillä- eli 120h, kuten myös Adeccolaisilla.

      • Palkoista

        No tuo TES, jonka uudet sai, lukee ainakin selkeesti, että 110h ylittäviltä tunneilta saa lisät. Ja sen nuo sinne siirtyneet kaverinikin sanoivat, ennen kuin edes tarkistin TES:istä. Onkohan nuo vanhat finskiläisetkään ajan tasalla...?


    • Haluanemoksi

      Olipa kyllä kiva haastattelu ja ihanat haastattelijat ja ihanat ryhmäläiset ja kyllä oli kova taso... Tosi vaikea sano että pääseekö jatkoon huhhuh

    • perjantainaaa

      en jaksa enää odottaa perjantaihin, että saa kuulla pääseekö yksilöhaastikseen! en oo varmaan ainut tän odottelupaniikin kanssa painiva xD

    • Emo7619

      Mulla on tosi epävarma olo, miten meni. Minusta 15min on todella vähän aikaa, kun ottaa huomioon, että siinä ei persoonat tulleet esille. Englantiko se ratkaisee?

      • Syttyy

        Eikö siellä varttia kauempaa tosiaan mene koko ryhmältä? Mikä se keskustelun aihe ikinä onkaan niin toivottavasti liittyy jotenkin haettuun työtehtävään.


    • Finskillehakeva

      Täällä kanssa kotiuduttu iltapäivän ekasta haastiksesta vihdoin! Meillä oli ihan superhyvä ryhmä, enkä tosiaan osaisi ketään rankata pois.. Muutenkin taso vaikuttaa aika kovalta, joten saa nähdä mikä se on mikä ratkaisee! En usko että enkussa haittaa vaikkei ihan täydellisesti menee mutta jos selvästi ei sillä pärjää niin rankataan pois. Paljon varmasti myös katsoivat kuinka toimii ryhmässä. Mulla on sellanen kutina ettei se oman itsensä esittely ollut mikään tärkeä, lähinnä että sai vähän alkujännitystä pois!

      Haastattelijat olivat aivan ihania, en tiedä ketä silloin kesällä on olleet haastattelemassa, kun saivat aika kovasti kritiikkiä silloin. Nyt taas kaikki kehuneet :)!
      Jännitellään perjantaita ja tsemppiä kaikille kenellä on vielä edessä haastis tällä viikolla!

    • puutuu

      Miten kauan haastattelu kokonaisuudessaan kesti ja montako oli ryhmässä?

      • Toivoavieläkin

        Meidän ryhmällä meni vajaa puoli tuntia esittelyyn ja ryhmätehtävään ja sen jälkeen sai vapaasti kysellä haastattelijoilta mitä ikinä mieleen juolahti. Siinä meni ehkä vartti. Kokonaisuudessaan meni n.45min.


      • Emppuli-

        Oliko ryhmässä oikeesti 36 henkeä? Miten voi kestää noin vähän aikaa?


      • Finskillehakeva

        Ryhmiä on kuusi, eli jokaisessa on kuusi henkilöä.


    • eräsrouva

      Hei apua mua nyt kyllä hämää tämä palkka-asia. Miten noi tunnit lasketaan? Mites päivystystunnit? Mitä niistä saa palkkaa ja lasketaanko ne tuohon vielä päälle? Tietääkö kukaan?

      • Itse666

        Palkkasi tulee olemaan noin tonniviisisataa kuussa ja sinun tulee olla aina lähtövalmiina. Eli ei kannata ainakaan palkan takia pyrkiä. Helpompi mennä tarjoilemaan niitä kaljoja lähibaariin, palkka on sama mutta työolosuhteet baarissa paremmat.


      • Joopajooooo
        Itse666 kirjoitti:

        Palkkasi tulee olemaan noin tonniviisisataa kuussa ja sinun tulee olla aina lähtövalmiina. Eli ei kannata ainakaan palkan takia pyrkiä. Helpompi mennä tarjoilemaan niitä kaljoja lähibaariin, palkka on sama mutta työolosuhteet baarissa paremmat.

        Hohhoijaa, varsinainen asiantuntija taas äänessä :D


    • 03033

      Jos on pienet lapset, niin voiko valita että lentää vaan kotimaata tai Eurooppaa? Tai vaikuttaa edes yhtään vuoroihin? Miten toiveet otetaan huomioon?

      • Finskillehakeva

        Itsellänikin on pienet lapset ja asun kauempana Helsingistä, eli itse taas toivoisin Aasian lentoja eniten jotta edestakaisin ajelua tulisi mahdollisimman vähän! Jossainhan luki että voi liittyä johonkin "ryhmiin" jotka toivovat tiettyjä lentoja enemmän, mutta nekin taitaa olla vaan toiveita?


      • Perheellinen

        Enemmän tässä työssä saa kotona olla lasten kanssa kuin ma-pe toimistolla.


      • toinenperheellinen

        Okei, ihanaa jos näin on. Toki jos monta yötä joutuu aina putkeen olemaan pois, niin se tuntuu pienistä lapsista pitkältä ajalta... Toisaalta ehkä ne pitkät vapaat sitten korvaavat jotain. Onhan se ma-pe viikkokin aika pitkä, etenkin jos pitkät työmatkat.


    • yksvaann

      Äh, musta tuntuu että mun tie tyssäsi. Toisen haastattelijan ilme oli sellainen, että mokasin jotain.

      • Eivoelävoitietää

        Älä nyt. Ehkä sitä vaan närästi;D


      • yksvaann
        Eivoelävoitietää kirjoitti:

        Älä nyt. Ehkä sitä vaan närästi;D

        Nojoo voihan se olla :) En tiedä miks tuli sellanen tunne. Oli jotenkin niin sekava koko tilanne, ja tuntu et sönköttämiseksi meni omalta osalta, vaikka englanti on melkeinpä toinen äidinkieli...


    • Emo7619

      Meidän ryhmässä oli 5 ja meni kaikkineen alle puoli tuntia.

    • Finnair2016
    • käyty

      Haastattelusta palattu. Huh huh, sen kummemmin ryhmätehtävää avaamatta, mutta omasta mielestä olisi ollut haastava suorittaa suomeksi, saati sitten englanniksi. Vähän jäädyin, omassa ryhmässä oli kova taso, tuskinpa jatkoon pääsen.

      • Finskillehakeva

        Sama juttu, aihe oli sinällään vaikea mutta en usko että se itse tehtävän sisältö oli pääasia, vaan miten toimii ryhmässä ja pärjääkö sillä kielellä :)


    • Ymmällään

      Hei te ketkä menitte bussilla 615, menittekö terminaali 1 asti vai hyppäsittekö jo jossain aiemmin pois? Osaan kyllä lentoasemalle mennä mutta kuinka monen mutkan takana tämä HOTT rakennus on?

      • Ihhoij

        Eikö se bussi mene sen finskin rakennuksen ohi? Kysy kuskilta. Kun joku sanoi, että pysähtyy siihen eteen.


      • Iwhhexu

        HOTT on se uusi Finnaiin rakennus. Sen vanhan vieressä.


    • Bussiii

      Terminaalista pääsee sillä parkkibussilla. Siihen 4 parkin luo ja siitä näkyy jo. Olikse nyt 4A vai 4B.

    • 618

      bussi menee siitä ohi ja pysähtyy lähelle, helppo tunnistaa kun rakennuksen seinässä on iso Aurinkomatkojen oranssi pallo

    • ohion

      Ehkä siinä mielessä parasta käydä nuo ryhmikset ke tai to, että odottavan aika ei ole ihan niin pitkä.... :D Itse kävin tänään puolenpäivän jälkeen ja hyvä fiilis jäi, haastattelijat oli selvästi pitkänlinjan ammattilaisia ja oma ryhmäkin värikäs, eri puolelta Suomea 20-30 ikävuoden haarukassa. Jossei kaikkien osioiden yhteispisteet jää matalaksi, niin eiköhän se ensi viikon haastattelukutsu tule sieltä... Harmitti kun ujostutti vähän, olisi tehnyt mieli jutella ennen ja jälkeen muidenkin kanssa, oli niin hurjan ystävällisen näköisiä hakijoita.

      • altapois

        No kyllä mä ennen ryhmistäkin jännitin.. :D Minusta on ihanaa, että se on ohi. Kävin itse jo maanantaina.


      • Luolamadonna

        Terve

        Minkä näköisiä haastettelijoita sulla siellä tänään oli?


      • ohion

        Vai minkä näköisiä... fiksusti pukeutuneita naisia ja miehiä, nuoremman puoleisia, osasta tuli yleisen olemuksen perusteella mieleen että olis mahdollisesti jo jonkun firman lentoemo. Muoti on hassu juttu, katselin ohimennen vaatteita niin kolmella oli lähes identtinen asuvalinta... Ei kovin moni ollut erikseen ykköset yllä, ajatuksia ihmisistä toki tuli vaatteidenkin perusteella, mutta monella oli niin ystävällinen perusolemus kasvojen puolesta, että se pisti silmään. Varmasti tutustumisen arvoisia ihmisiä oli monta, toivottavasti nähdään kurssilla :)


    • Tänäänolin

      Jäi kyllä super epävarma olo. Tuntuu, että meni ihan päin puita mutmut ei voi tietää. Toivotaan parasta!

    • LetMeFly

      Junassa porskutetaan kohti Hki-Vantaata! Jännää! :D

      • ehkäollaansamassaryhm

        moneta sulla on haastattelu


      • LetMeFly
        ehkäollaansamassaryhm kirjoitti:

        moneta sulla on haastattelu

        Mulla oli klo.13! Jos helotin kauniin ravun punasena "kerro itsestäsi" -vaiheessa niin ehkä oltiin samassa ryhmässä. Mulla erittäin vahva tuntemus, että mun tie jäi tähän. :( Mut tsemppiä kaikille! :)


    • Hakijana2015

      Moikka. Mulla oli tänään ryhmishaastattelu. Positiivisin mielin lähdin sieltä, oma ryhmä oli erittäin mukava, tulimme hyvin toimeen, ja jopa täydensimme toisiamme ehkä :) itse olin vähän hukassa, mutta hyvän tuen sain ryhmäläisiltä. Ja jäimme vielä jälkikäteenkin juttelemaan toisillemme - kiitos vielä kaikille kuka tunnistaa itsensä tästä :)

      Saa nähdä miten käy. Enkun taso oli minulla mielestäni heikoin kun muihin vertasin, jännitin, eikä ajatus kulkenut :) toiv. katsotaan muitakin piirteitä, alttiutta sanoa asioita, käyttäytymistä jne. Muutoin olin kyllä äänessä, itse vastausten esittely oli minulle vaikein.

      Tsemppii! Huomenna ratkeaa.

    • Paris666

      Finnairille pääsee perseennuolijat ja robotit. Lentoemännän työssä pitää olla robotti, siellä ei suvaita ihmisiä joilla on älyä, luovuutta ja omia mielipiteitä. Koiran ja orjan hommaa, kuka jaksaa kuunnella niitä vinkuvia ja määkiviä aasialaisia, ne haisee ja on helvetin rumaa kansaa. En palaisi kyseiseen hommaan mistään hinnasta enää.

      • Huohuohuohhhhhhhhhh

        Sinä mielenvikanen koskaan lentoemäntä ollukkaan :D


      • Ohhohohh

        Tai jos on ollut, niin ihan aiheesta on saanut potkut :)


    • Ida-Sophia

      Hei! En tiedä onko joku kysynyt jo tätä kysymystä, mutta pääsekö lentoemännäksi 18-19 vuotiaana? Koska olen lukenut paljon, että ikä tulisi olla n.20v- Ja toinen asia, mikä mietitytti on se, että jouluna 24. päivä ei ole mitään vapautuksia lentoemännille ja muille työntekijöille ilmeisesti?

      • JasminPöntiö

        Siis voi v*tu mitä pahvipäitä täällä on! Toivottavasti kysyit vain läpällä. Lentoemännän työ on vaativaa, epäsäännöllistä vuorotyötä toisinaan vaativien ja ...tumaisten asiakkaiden ( ja joskus myös kollegoiden ) kanssa ankeissa työolosuhteissa. Vaatii rautaisia hermoja, tavallista maalaisjärkeä, sujuvaa englannin kielen suullista taitoa, kohtuullista ulkonäköä ja erinomaista psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Glamouria on vain bimbojen mielikuvissa .


      • suityourself

        Kiitos erittäin asiallisesta ja aikuismaisesta vastauksesta! Olen varma, että nautit työstäsi kun sinne kerran hait :)


      • LookBook.katosi

        Lisäisin vielä, että kilometrien karttuessa jäljellä on liuta äkäisiä, kaikesta valittavia, kateellisia, ylipainoisia ryhävalaita tai ryppyisiä rusinoita, jotka ovat aikapäiviä sitten kyllästyneet työhönsä, mutta kohtuullisen hyvän palkan takia jaksavat virkapukuunsa ahtautua. En halua olla ikärasisti, mutta yläikäraja kyseisessä ammatissa pitäisi olla 35v. Tatuoinnit kuuluisi ehdottomasti olla kielletty, samoin kaikki ylimääräiset härpäkkeet hiuksissa ja ripsissä, kun niitä ei kuitenkaan jakseta - ainakaan kaikki, Huoh - säännöllisesti huoltaa. Eikä ne valtavat silikonitissit/ wc-ankkahuuletkaan matkustamohenkilökunnan olemukseen sovi. Nähty on yhtä sun toista... niin kotimaisella kuin ulkomaisella yhtiöllä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe