Edullisin 80-100m2 4h talo?

maatöitävaille

Mikä valmistaja tekee ja mihin hintaan edullisimman valmistalon?. Talo saa olla todella simppeli, ei mitään"kartano,kivilinna"... Noilla omasisusteisilla ei taida tehdä säästöä?

22

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • desingkastelli

      Helpoin, halvin ja nopein on Designtalo ja Kastelli. Ennen rakentamista tilaajalla pientä hommaa hoitaa maanrakennus, liittymät, yms. Rakentamisaikana sitten siivous. Molemmissa rakentamistapana on suurelementti.

    • jukky

      Joo, maatyöt taitaa olla ne mistä ei tie paljon maksaa??

    • 6654ttr5

      Tuohon 100m2 ei saa ku 2-3 mh:tta. Lisäksi ne maatyöt, perustukset, salaojat, routaeristykset, liittymät jne. Ovat käytännössä saman hintaiset, oli talo sitten 80m2 tai 200m2. Valmista ei saa halvalla, vaikka ois kuin pieni talo. Itse tekemällä tulee se säästä. Ja just nuo hommat, jotka ei siihen talopakettiin kuulu. On niitä kaikkein keljuimpia, ja niihin voi maaperästä riippuen mennä jo enempi rahaa, ku siihen ite taloon.

      • siisvähintään

        Miksi muuttaa tuollaiseen loukkoon... Niitä löytyy kerrostaloistakin. Kyllä omakotitalossa pitää olla vähintään 150m2


      • masamiesoo

        Taantuman aikana rakennetaan pienempiä...?! Itselläni kokemusta kuinka paljon halvemmaksi tulee pienessä lämmityskustannukset..


      • masamiesoo

        Siis makkareita 3 1 olkkari... On niitä jopa 80m2:n


    • talonta

      Juu, pientä rakennetaan nykyään ehkä taantuma tai olisko pysyvämpi ilmiö?

    • tönöhus

      Jos haluaa 4 h k niin mielestäni kannattaa raknetaan hieman suurempaa, esim 110 neliötä ja yhteen tasoon tietenkin. Ne 10 lisäneliötä eivät maksa kovinkaan paljoa, kalleimmat neliöt eli keittiö ja pesutilat ovat kuitenkin kaikissa mukana.

      Avaimet käteen paketti tunnetulta toimitsijalta, se varmasti helpoin keino. Itselle jää silti paljon tehtävää ja säätämistä.

    • Kkko

      Isot merkit Jukka ja desing tuollaisen 100m2 talon Mv-hinta on noin 150t poistoilmalämpö pumpulla, sisustaitse hinnat noin 110t. tontti maatyöt liittymiskustannukset.. Kokonais budjetti noin 200t ilman tonttia.

      • sata.nen

        200 ke kokonaisbudjetti on satua. Satanen lisää, niin aletaan olla oikeilla lukemilla.


      • Ccp

        Riippuu pitkälti tontista, mutta jos laskee että 10t liittymät, mestari/valvoja 5t pihat/maatyöt/sisätäyttö 20t rakennuslupa yms 5t muut kulut mm. Vakuutukset muuttovalmis talo 80-110m2: 140-160t sisältäen lämmönlähteen.. Kyllä 200t on aika lähellä totuutta..


      • Ccp

        Riippuu tietysti tontista osa tonteista 10-15t osa 50-150t köyhän kannattaa valita tietysti vuokratontti n.200-400€ kk. varaus maksu 2-5t


    • rakentajatikku

      Saako tuollaista 170teur? Siis tuon kokoista??

      • Myyjämies

        Kyllä saa! Jos kysyt tarjoukset talofirmojen valmismalleista niin saa, tietysti riippuu myös paljon myyjästä/talofirmasta mutta näin talomyyjänä voin luvata että saa jos siis puhutaan 80-100m2 taloista niiden neliö hinnat ovat noin 1500€


      • talomielessä

        Kyllä tuo kokoisesta siis 3makkari pitäis olla... Yksi on jo tarjonnut talo meni siihen n.140teur sähkölämmityksellä. Tietty tonttityöt liittymät päälle, niistä en mene varmaa sanoo, ilmeisesti pumppaamon tarvis laittaa, kun ei tuu kaatoja viemärille tarpeeksi. Perus pelto pohjana.


      • makkaramies66
        Myyjämies kirjoitti:

        Kyllä saa! Jos kysyt tarjoukset talofirmojen valmismalleista niin saa, tietysti riippuu myös paljon myyjästä/talofirmasta mutta näin talomyyjänä voin luvata että saa jos siis puhutaan 80-100m2 taloista niiden neliö hinnat ovat noin 1500€

        Minkäs firman myyjä sitten olet?


    • raksaaja

      Entisaikaan oli älvsbytalo kilpailukykyinen hinnaltaan jos ei laadultaan.
      Taitaa olla myös nopeimpia saada pystyynkin.

      Joskus olen nähnyt myös talotoimittajia jotka toimittavat valmiin talon lavetilla pihaan, yhtenä kappaleena. En tiedä onko niitä vielä hengissä jossain lounaissuomen perukoilla.

    • Rakentaja4500

      Ylivoimaisesti edullisinta olisi tehdä itse ja talkoilla, niin kuin ennenkin tehtiin mutta tottakai verottaja on repinyt pelihousunsa noista talkoohommista jo aikaa sitten ja niitä kyttäillään suurennuslasien kanssa.
      Mutta jos aikaa on ja osaa tehdä, se on halvin keino.
      Toiseksi halvin, mutta paljon vaivattomampaa on ottaa ns. aloituspaketti valmiiksi pystytettynä ja tekee sitten itse niin paljon kuin pystyy ja saa tehdä.
      Jos vielä itse sattuu olemaan sähkö-/lvi-ammattilainen ja rakennusmestari siihen päälle, niin säästö on jo huikeaa tasoa.

      • ruskipojaltatarvikkeet

        Aivan, täällähän joku väitti tekevänsä reilusti alle 1000€/m2?, ilmeisesti kaikki itse, niin sähköistä en tiedä? tai jos on alan ihminen... Oliko se niin että suorakaidemuoto 1.krs, tai myyntiin yläkertavarauksella saadaan helposti neliöitä?


    • papukivi

      Semmoinen huomautus tähän alkuun niin laskenta kaava mitä käytän on seuraava.
      Tontti 45000€ autotalli 30000€ vastaavat 8000€ maatyöt 30000€ pihat 15000€ liittymät luvat noin 10000€ ja sen jälkeen päälle vielä talo
      Älväri unohda vaikka on halpa.
      Kysy seuraavista kastelli,sievitalo,dekotalo,mammuttihirsi,desingtalo tai jos on yhteyksiä niin joltain asianosaavalta timpurilta. Alle 1000 neliö on utopiaa.
      Omakohtainen kokemus on noin 250000-300000€. Neliöitä on mulla 138 kokonaisuus
      tuli maksamaan vuonna 2012 noin 285000€ euroa eli nopeasti laskettuna 2065€ neliö.
      Huom autotalli on kahdenauton lämmintalli

    • eivoilaskea

      Tontti voi maksaa mitä vaan! Sitähän ei yleensä lasketa ja voi olla vuokra tonttikin.
      Piha on samajuttu laidasta laitaan hintaa....No hei taitaa kaikki olla yksilöitä ja jos tietää ja osaa niin aina vaan parempi.

      • Laskentakaava on helppo, 2100 € rakennusneliö tontti liittymät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe