Lyhyen aikavälin sijoittaminen?

sijoittajan.alku

Hei!

Olisiko täällä ketään joka osaisi neuvoa että mihin kannattaisi sijoittaa lyhyellä aikavälillä jos mielii vähän voittoakin. En ole ajatellut sijoittaa alkuun isoja summia, joten en pelkää myöskään ottaa pieniä riskejä.

Olen täysin vasta-alkaja joten kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan :-)

11

3370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omakas

      En itse ymmärrä mitä eroa on lyhyen ja pitkän tähtäimen sijoittamisessa instrumenttien (esimerkiksi osakkeet) valinnan suhteen? Markkinoidenhan pitäisi arvioida nykyhintaan tulevat tuotot. Pelkän liikevoiton vaihtelu ja ennustaminen ei siis riitä. Jos tiedetään / pidetään todennäköisenä jonkun firman tekevän jättimäistä voittoa seuraavat pari vuotta, niin se ei tarkoita, että sen pörssikurssi nousisi samoin, koska nousu on tapahtunut jo sillä hetkellä, kun jättivoitot olivat näköpiirissä.
      Toisaalta jos joku firma menestyy seuraavien parin vuoden aikana, niin antaahan se paremmat eväät myös sen jälkeiseen aikaan.

      Eli mitään yleisessä tiedossa olevaa strategiaa lyhyen aikavälin voittoihin ei ole. Jos olisikin, niin silloinhan pitkän aikavälin sijoittaminenkin kannattaisi tehdä lyhyiden sijoituksien jonona. Vaan historia on osoittanut, että pitkän tähtäimen holdaaminen on kannattavinta. Kannattavampaa kuin jatkuva spekulaatio ja kaupankäynti.

      Riskitasoon sen sijaan voit vaikuttaa. Riskin mukana tulevat yleensä korkeammat tuotto-odotukset,koska valtaosa sijoittajista arvostaa enemmän vakautta kuin riskialtista suuren vaihtelun sijoituskohdetta. Näitä paremman tuotto-odotuksen korkeariskisiä osakkeita ovat pienempien firmojen osakkeet, suuren kurssivaihteluhistorian osakkeet ja epävakaampien alojen osakkeet, esimerkiksi Nokian ala ja kurssihistoria antaa syyn uskoa, että sen heilahdukset molempiin suuntiin tulevat olemaan suurempia kuin vaikka vakaan Keskon.
      Uhkapelin puolelle sen sijaan mennään warranteilla, optioilla ja muilla johdannaisilla. Niillä on isompi mahdollisuus saada "lottovoitto", mutta negatiivinen tuotto-odotus, siksi en niitä voikaan suositella. Mutta jos haluat "all or nothing", niin nämä ovat valintasi. Näillä voit moninkertaistaa pienen alkupääomasi nopeastikin, kuten lotossakin. Se, että yhtään warranttimiljonääriä Suomi ei taida tuntea, kertoo samalla siitä, ettei kukaan näe tulevaisuuteen. Eivät siis edes rahoituksen professorit, alaa lukeneet ja älykkäät miehet.

    • totuusnytkerrankin

      Lyhyellä aikavälillä (yleensä <1 päivä) kannattaa myydä tai ostaa S&P-500 indeksiä tai vastaavaa suosittua, jotka ovat lyhyellä aikavälillä melkoisen ennustettavia (jos tietää mitä tekee). Pitemmällä aikavälillä (>1 päivä) sijoittelu taas on lähinnä uhkapeliä ja tulokset riippuvat mm. poliitikkojen päähänpistoista.

    • PääKylmänä

      Pörssissä rytisee nyt ja todennäköisimmin et menetä rahaa kun laitat rahat säästöön vaikkapa Nordax- tai TF-Bankkiin, vuosikorko noilla 1.45...1.6%. Sijoitat sitten myöhemmin vähän kerrallaan kun lasku edes jossain määrin on taittunut ja siihenhän voi mennä kuukausia tai vuosiakin - kukaan ei tiedä.
      Pörssin ns. volatiliteetti eli heilunta voi tietenkin tuoda hyviäkin voittoja hetkellisesti mutta lähikuukausien trendi on mitä todennäköisimmin laskeva.

    • eipahalle

      Lyhyen ja pitemmän aikavälin sijoittamisessa kannattaa huomioiden sijoitustoiminta kokonaisvaltaisesti kaikki mahdollisuudet.
      Sijoitus toiminnassa kannattaa laskeskella sijoituksen netto voiton ero riskittömään sijoitukseen.
      Riski on suuri haitta.
      Muista laskea myös vero menetyksenä tulosta.
      Sijoittaja voi myös vaikuttaa siihen haluaako edistää jonkun yrityksen kehitystä.
      Myös voi vaikuttaa edistääkö yrityksiä joiden tuote on lähes täysin tarpeeton ja heikko tuote sinänsä jota ei pitäisi tuoda markkinoille.
      Kotimaan kehitykseen kannattaa vaikuttaa sillä se antaa paljon eväitä tarkastellessa kotimaan työllisyyttä yms. tekijöitä tulevaisuudessa.
      Ennen kaikkea tulee tarkastella omia elintapoja ja kyseenalaistaa tarpeeton soppailun tuoma haitta minimiin toteuttamalla hankinnat todellisten tarpeiden mukaan.
      Kotimaisuus kaikilla aloilla on Suomalaisuutta parhaimmillaan.
      Sijoittaminen omaan perheeseen ja sen hyvinvointiin luo hyvinvointia alueille jossa ei välttämättä rahaa ja riskejä tarvitse ottaa.
      Elämä on muutakin kuin rahan himoa sillä järkevä tulee toimeen paljon vähemmälläkin.
      Paras veroton voitto tulee silloin kun jättää sellaisen toimenpiteen tekemättä jota ei todellisuudessa tarvitse.
      Tarkastelkaamme kokonaisvaltaisesti menoja ja menetyksiä että tuloja miten ne sijoittuu omaan budjettiin.
      Huomasitte varmaan miten kaikki vaikuttaa kaikkeen.
      Rahan käsittely on luovaa toimintaa jossa ei tärkeintä ole kuviteltu rahakasa vaan tasapainoinen elämän tapa.

    • Pietsku666

      Osta bitcoineja koko potilla. Jos osakkeiden syöksykierre jatkuu ja suursijoittajat lisäävät BTC:n omistuksiaan, BTCUSD:n kurssi tulee rikkomaan all time high:t tämän vuoden sisällä. 2013 tapainen takettimainen nousu parissa kuukaudessa on täysin mahdollinen skenaario.

    • pinota

      Sanoma ja Outotec ovat kohta kuumia.

    • Eilisenlumi

      Mikä on se aika missä haluat maksimoida voiton? Peli kannattaa pelata todennäköisyyksillä tuossa aikavälissä. Muu on turhaa, sillä tulevaisuutta ei voi ennustaa.

    • Huuugo

      Lyhyellä aikavälillä (1-2 kk) melko hyvään tuottoon voisi päästä esim. Nordean osakkeella, joka on käväissyt jopa alle 9 euron tason tässä lähiaikoina huonoissa markkinatunnelmissa. Osinko on kuitenkin hyvällä tasolla ja jopa hitusen korkeampi kuin vuosi sitten. Kevätaurinko ja osinkoaika voivat nostaa osakkeen reilusti yli kympin.

    • srht564

      "että mihin kannattaisi sijoittaa lyhyellä aikavälillä jos mielii vähän voittoakin"

      Likvidisimpiin.

    • pekameka2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe