liian innokas seuralainen

tarkkavahti

kohta parivuotias mittelpitz on turhan tiukasti leimautunut minuun. Kun lähden jonnekin, ravaa sisälle ja ulos, räksytätä tarhassa ja on kuulema muutenkin levoton. Siis silloinkin, kun ukko ja toinen koira jää kotiin. Jos ukko lähtee töihin, on mitteli ihan tyytyväinen saadessaan sen 5 km lenkin ja sitten käydään puolen tusinaa kertaa ulkona tarhassa, mutta haukkuninen on vain muutama haukahdus, kai kuulutus naapurin koirille, että kotona ollaan.. Samoin, kun kaikki on kotona, käydään ainakin kerran tunnissa tiedottamassa paikka varartuksi.
Samaa sanoo koiranhoitaja joka käy pitämässä koirille seuraa silloin kun jostain syystä joudutaan olemaan yli kolme tuntia pois. Sitä, haukkuuko yksin ollessa tarhassaan, en tiedä, kun ei ole naapureita ihan vieressä.
Vanhempi seropi on tyytyväinen, kunhan joku on kotona, sama se oma perhe vai se koiranhoitaja.
Onko muilla tuollaista yhden perheenjäsenen perään itkevää koiruutta?

7

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outojuttu

      itkee vai haukkuu ? miks mitteli tarhasa?

    • tarkkavahti

      Tarhassa, koska haluaa, mutta viihtyy vain vajaan puoli tuntia kerrallaan,(tällä kelillä minuutti tai viisi korkeintaan) ellei olla pihalla töissä jolloin seuraileen hommia pitempäänkin.
      Irrallaan ei voi olla, kun maantie menee talon nurkalta ja autoja sata tunnissa. Kiukkuaan ja ennekaikka ramppaa edestakaisin ulos ja sisään, kun olen poissa, Kun olen paikalla, käydään monta kertaa päivässä haukkumassa oikein kunnon vartiohakkua ja joskus toisensävyistä kiukkuhaukkuakin, juoksee ikkunalle ja pyytää sisälle, kymmenen viistoista kertaa päivässä, talvisin ei ole muuta tekemistä kuin aukoa koiralle kulkutietä, (ja käyttää lenkillä, yms passausta).
      Nukkuu tietenkin sisällä, sängyn vierellä, kun sänky on vanhan ison koira paikka.
      Kesällä, jos ollaan ukon kanssa yhtä aikaa töissä niin mitteli jää tarhaan ja vanhus sisälle. Mitteli saattaisi kiusata vanhusta, ehkä vaarallisin seurauksin kun vanhus painaa 40kg., joten leikkimistä ja ruokailua tarttee valvoa.
      Naapuri käy puolen päivän aikoihin pitämäsäs koirille seuraa ja päästämässä vanhan ulos, jos se tahtoo. Vanhus on muutaman vuoden ollut jatkuvasti sisäkoirana, omasta tahdostaan, kun turkki on käöynyt huonoksi ja kesällä itikiat inhottaa, syksyllä tuuli tuivertaa ja talvella pakkapen puree. Näin pakkasella takki on päällä pissareissullakin, ja villapaita palttoon lisäksi päiväkävelyllä.

    • Rhinoa

      Oletko varma ettei koira kärsi kivuista?Minulla koira käyttäytyi samoin,seurasi joka paikkaan,nukkui sylissä,huusi perään ja oli todella levoton.Tätä kesti monta kuukautta ennenkuin lähdettiin lääkäriin.Todettiin haimatulehdus ja todella tulehtunut eturauhanen.En olisi ikinä uskonut että koirani oli kipeä,oli niin paljon virtaa ja leikkisä ja söi hyvin mutta kipu joka vain jatkui ja jatkui sai koiran liimautumaan minuun,yksinolo ei onnistunut,olo oli levotonta koska kipu oli jatkuvaa eikä ollut hyvä olla mitenkään päin.Nyt koira sai vahvat kipulääkkeet muut lääkitykset ja koira on kuin eri planeetalta.Riehakkaasta koirasta tuli lempeä ja kiltti seuralainen jota ei koske.Suosittelisin käyttämään tarkastuksessa lääkärillä koska tuo teksti kuulostaa niin tutulta tilanteelta,valitettavasti.

    • tarkkavahti

      Hyvä huomio. Otankin mittelin mukaan kun lähden viemään vanhaa koiraa lääkärille, tänään. Se mitteli on ennekaikkea minun perään. Isäntä kelpaarapsuttajaksi ja leikkikaveriksi, vanha koira nukkumatoveriksi. ja kaikki vieraatkin otetaan iloisesti vastaan, siis kunhan olen paikalla! Sitä halusin kysellä, että onko muilla koiria jotka ovat leimautuneet yhteen perheen jäsenistä erityisen selkeästi

    • kisteröix

      Kyllä koirilla on taipumusta tuollaiseen käytökseen. Se ei ole hyväksi koiralle, tuottaa eroahdistusta. Paras lääke on että turha hemmottelu ja huomio pois, älkää passatko ja hypätkö edestakaisin koiran vaatimusten tahtiin vaan luokaa säännöllinen päivärytmi, josta pidätte kiinni.

    • Kaikkeasitälukee

      "Koirahoitaja käy pitämässä koirille seuraa jos olette joskus yli 3 tuntia pois kotoa"...oikeesti? Teillä on väärä marssijärjestys.

      • tarkkavahti

        terapiaa naapurin mummulle. ( myös muorin tytär on sanonut, että hyvä kun mummulla on jokin tärkeä työ tehtvänä, niin tulee käveltyä edes se 50 metriä kun koiria lähtee katsomaan) Vastapalvelukseki köyn kantamassa muorille hellapuut sisälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe