2006 eteenpäin parempi äänieristys?

setäsamuel

Pitääkö paikkansa että 2006 eteenpäin kerrostaloissa on aikaisempaa parempi äänieristys? Vai onko veden jakaja vuosi 2000? Olisi tärkeää tietää kun ollaan ostamassa semmosta Tampereelta.

12

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moromultihilda

      Odotellaan nyt multihildan eli erik.rak.mest vastausta omaan kysymykseensä, näitähän tämä 70 vuotias erik_multi-mest laittaa päivittäin.
      Oikeasti 2006 alkaen viimeistään on lämmöntalteenotto eli ei yhteiskanavia ja puheputkea naapuriin, askeläänieristysmääräykset kiristyivät 1. 1. 2000, mutta siinä on siirtymäaika koskien sitä koska rakennuslupa haettu, mutta abaut 2006 toteutuvat viimeistään.
      Huvikseni vastasin Peikolle joka kohta pilleripäissään kommentoi kapisesta läävästään erik_pieru_mestarina.

    • Erik_rak_mest

      Nuissa ei ole eroja vaikkapa 2014 mallisiin. Virulaiset juoppolallit kasasi ne, juosten kustua. Elementit vinossa ja seinät haljenneet jo pystytyksessä, vesisateella tungettu eristeet väliin ja nyt hometta. Piereskely ja kuseminen kuuluu kaikki. Hanki vaan 90 lukuinen vvo-vuokra asunto, luulis olevan Treellakin.

    • Dipl_Rak_mest

      Parhaat on 60 luvun jugendtalot, niitä kasattiin tämänkin mesukaverin kanssa 60 luvun lopulla, olimme silloin nuoria rakennusmestareita ja kovia ottamaan viinaa, nyttemin ollaan hyviä kavereita, nukutaankin yhres ja ikääkin on ylitte 70 vuoden ja maistuu se hapan vielännii.
      Notta kato 60 luvun Jugendista myös ei kuulu kuin pieru läpi ja haju tuloo perässä.

      • Erik_rak_mest

        Ahaas kolleega se siellä. Olitko keikalla Moskovassa 77 - 78 kuten ite? Voidaan tunteakkin. Loppu lomia tässä poltellaan ja sitten alkaapi eläke. Ei enää ole tämän vuoden puolella tarttenut töihin lähteä ja ei nuiden virulaisten tolvanoiden touhuja jaksaisi edes kattella, vodka ja piri päissään mesoavat tonteilla. Mies kaverin kanssa tässä vietellään laatu aikaa ja nyt ollaan hänen kämpässä Helsinki Merihaka. Talo 75 rakennettu ja siinä asui Kalevi Sorsakin eli suur mies. Josko tässä illalla ottaisi korillisen keppanaa ja pitäisi taas piereskely kisat.


      • Dipl_Rak_mest
        Erik_rak_mest kirjoitti:

        Ahaas kolleega se siellä. Olitko keikalla Moskovassa 77 - 78 kuten ite? Voidaan tunteakkin. Loppu lomia tässä poltellaan ja sitten alkaapi eläke. Ei enää ole tämän vuoden puolella tarttenut töihin lähteä ja ei nuiden virulaisten tolvanoiden touhuja jaksaisi edes kattella, vodka ja piri päissään mesoavat tonteilla. Mies kaverin kanssa tässä vietellään laatu aikaa ja nyt ollaan hänen kämpässä Helsinki Merihaka. Talo 75 rakennettu ja siinä asui Kalevi Sorsakin eli suur mies. Josko tässä illalla ottaisi korillisen keppanaa ja pitäisi taas piereskely kisat.

        Moi tunnetaan varmana näisä piireissä, olin tosiaanni Moskovassa Hakankin hommissa tuolloin ja oltihin varmana samasa punkassa sunkin kanssa kun kimppakämppä oli, oltiin nuoria miehiä sillon karvaset ranteet ja lahkeessa oli muutakin kuin tyhjä säkki...
        Tunnethan me iliman muuta kun ollahan kumpikin yli 70 vuotta jo reilusti ja töitä paiskittu koko ajan, olis kiva turista vanhoista , notta otat mieskaveris mukahan ja mää otan oman ukkoni niin käydään kaljoilla ja voitasi piereskellä kimpassakin ja jutella nuista 1960 luvun Jugendtalon rakentajaisajoista kun niitä bygattiin Rööperiin ja Porvoonkadullekin, sillon kyllä keitto maistui meillennii, oltiin nuoria mesuja ja pää kesti ottaa lientä vaikka vähän välii sai juosta paskalla mutta ammattitaito oli korkealla.


    • kenttä_vaki_

      Vanhat trollihomot keskustelee keskenään:D: Suomennettuna Multihilda eli Erik_Rak_mest juttelee sivupersoonansa Dipl_mestarin kanssa ja rakentamisen tietämys NOLLA kuten aina:D:D:D:

    • Erikrakmest

      Hankkikaa 90 lukuinen kerrostalo ja halvinta vuokralla vaikka helvetin hyvä vvo. Itse asun Myyrmäki Vantaa kaksio lähellä ostaria. Mieskaveri asuu Hki Merihaka 75 rakennettu jossa Sorsa asui. Se on laadukas mutta meteli kuuluu enempi läpi. Vvo kämppä elämäni paras. Sisä lämpö nyt plus 19 olo huone ja makkari plus 17. Tosi hyvä asua.

    • ErikRakMest

      Myyrmäki Vantaa, vvo vuokra kerros talo. Loistava asunto. Somali perhe mekkaloi ainoastaan välillä huutamalla, mutta onneksi yöllä nukkuvat. Rako venttiilit hyvä juttu takaa raittiin ilman. Mies kaverin kanssa välillä pieretään kilpaa ja venttiilit vie hajut pois. Ei kannata paljoa ostella uudempia koska ääni eristys uusissa kuraa.

      • 30_vuoden_loikka

        Jaaha, MultiHildaRane on edennyt asumisurallaan. Ensi hän asui 60-luvun kerrostalossa Tampereen Hervannassa, sitten Kallion slummissa kanankakkatalossa ja selitti, miten kauheita uudet kerrostalot ovat. Tosin jutuista paistoi läpi, että Hildalle uutta kerrostaloa edusti em. 60-luvun talo - siis 50 vuotias talo.

        Nyt MultiHildarane on päässyt -96 rakennettuun vuokrakasarmiin Vantaalle (VVO, rakennettu 90-luvulla, sijainti Myyrmäki = Ruukuntekijäntie 1 taitaa olla ainoa vaihtoehto näillä speksillä) ja samalla kääntyi takki. Nyt ei enää kehuta Kallion slummin kanankakkataloa ja painovoimaista poistoa, vaan halvin & huonoin 90-luvulla mahdollinen (=grynderien rakastama) ilmanvaihtoratkaisu, koneellinen yhteiskanavapoisto karmiventtiilit, edustaa kehityksen huippua.

        Pieniä asuntoja tässä ei ole, mutta poikakaverin kanssa kahteen pekkaan maksettuna 1100 €/kk n. 70 m² kolmiosta ei tule yhtään kalliimmaksi kuin 20 m² luukku Kalliossa. Kaupan päälle tuli mm. oma suihku ja parveke... siis näitä pikku juttuja, joita ei tarvittu silloin kun niitä ei ollut. Sama tyyli toki jatkuu yhä - Hilda yrittää nyt vakuuttaa itsensä siitä, ettei parempaa äänieristystä, koneellista tuloilmaa, fiksumpia naapureita voi olla olemassakaan ;-D

        Onkos muuten varustelu minimitasoa eli kylppärissä pelkkä peli, vai luksustasoa, jolloin kylppärissä on peltinen peilikaappi?

        -96 taitaa olla vielä wanhan mallin matalalla kerroskorkeudella ja ohuilla välipohjilla tehty. Hämärä muistikuva on, että kerroskorkeus nousi vasta -97 ja ainahan näissä on vielä 1-2 vuoden siirtymäaikakin (riippuen siitä, milloin rak. lupa haettu). Plus oikomisiakin ja "näin on aina ennekin tehty" ratkaisuja lie myös harrastettu. Onhan tarve tehdä rakenteista ilmatiiviitä alkanut mennä jakeluun vasta 2000-luvulla. Raoista, mistä menee ilma (ja tupakan savu) läpi, kulkee myös ääni.

        Naapureina somaleita... sekin täsmää. En tiedä, onko tämä ihan pahimmasta päästä oleva talo, mutta minun mielestäni koko Myyrmäki pilattiin 90-luvulla juuri näillä urheiluhallin lähistölle rakennetuilla taloilla, jotka ilmiselvästi ovat vuokrataloja. Niiden myötä alueelle tuli sankoin joukoin "mustakaapuja" (kokovartalosäkkiin pukeutuvia musulmaaneja), möykkääviä somaleita, möykkääviä kaljasieppoja (no, viimeksi mainittua lajia nyt oli ennestäänkin). Pahimmat talot tunnisti siitä, että pihapuskat olivat täynnä ostoskärryjä, joiden kolikkolukko oli aikaa ja vaivaa säästelemättä murskattu, jotta oli saatu 50 c pantti takaisin. Kärryjähän oli tietenkin tarvittu viikonlopun elintarpeiden (kolme koria kaljaa) roudaamiseen kotiin.

        Ylipäätään tällainen "sosiaalisen asumisen" (vuokraloisia = juoppoja, mamuja, sosiaalipummeja ja mielenterveyskuntoutujia) talo ei ole hyvä lähtökohta hiljaisuudesta tykkäävälle, mutta sehän jo tulikin esille.


    • uusi_paljon_parempi

      2006 ja sitä uudempi on aika turvallinen valinta. Ne oleelliset jutut ovat

      - äänten kantautumista patteriverkon kautta rajoitettu - ensin joustavat liittimet, joista ongelmia happidiffuusion suhteen, nykyään äänen kulkeutuminen katkaistaan venttiileissä ... tullut jo 90-luvun alussa kuvioihin?

      - välipohjien äänieristystä koskevien vaatimusten kiristyminen suurempi kerroskorkeus (2,8 -> 3,0 m) mikä mahdollistaa paksummat ja paremmin ääntä eristävät välipohjat ... nämä taisi tulla jo 90-luvun lopulla

      - KONEELLINEN tulo & poisto, määräyksiin 2003 lopulla, mutta rak lupa kun voi olla haettu 2 vuotta ennen valmistumista, vielä 2005 on tehty taloja 50-luvun tekniikalla (koneellinen poisto)

      - ei enää "puheputkia" naapurin kylppäriin/keittiöön

      - ei korvausilmaventtiileitä tai "pala tiivistettä pois ikkunasta" = liikenteen melu ei pöly ei enää tule tätä kautta sisään

      - ei vihellä postiluukku eikä tule sen kautta sisään naapurin ruoakäry tai tupakansavu

      Miinuspuolelle menee ainoastaan lämpimän veden odottelu, jos keittiö sijaitsee etäällä kylppäristä. Muoviputkellahan kytkennät nykyään on ja LV kierto päättyy jakotukkiin KPH katossa. Sama ongelma on myös putkirempatuissa taloissa.

      Kaikkiaan ero vanhoihin on niin iso, ettei ennen 2006 rakennettuja kannata harkitakaan, jos raha suinkin riittää uuteen.

      • ErikRakMest

        Rako venttiilihän on paras ilman vaihto systeemi! Raikasta ulkoilmaa eikä paskan suodattimen läpi vedetty koneellinen iv. Kone iv aiheuttaa myös vetoa ja yli kuivaa ilmaa. Patterien veto on saman lainen edelleen, paskat mitään joustavia littimiä ole. Patteria kolisteleva idiootti asukas aikaan saa saman laista melua patterin kautta kuin vanhassakin talossa. Väli pohjat samaa ontelo laattaa pää osin kuin aiemmin, ainoa poikkeus paikallaan valetut. Ontelo laatassa oikeaa kiinteetä betonia edelleen niukasti ja äänet kaikaa. Kerros korkeus ei vaikuta oikeasti yhtään mitään. Paskaa puhuvat uusien talojen kehujat taitaa olla joku grynderin pomo asialla.


      • vanhat_aina_meluisia

        MultiHildsaRane se paikallavaluista selittää. Paikallavalu tarkoittaa surkeimmillaan 50-luvun kerrostaloa, jossa välipohjan paksuus on noin 150 mm. Itse en tällaisessa ole asunut, mutta muutaman kerran olen päässyt kuulemaan asukkaiden avautumista huonosta äänieristyksestä. Tosin niissä taloissa ei edes välipohja ollut heikoin lenkki, vaan väliseinät. Ei kuulemma kannattanut mitään arkaluontoista puhelimessa haastella, kun normaali puhekin kuului naapuriin hyvin pysyi kärryllä siitä, mitä tv-kanavaa naapurissa katseltiin.

        Oma kokemukseni paikallavalun ihanuudesta on 70-luvun alun ns. kirjahyllyrunkoinen (välipohjat ja -seinät paikalla valettuja) talo. Äänieristyksen suhteen se ei ollut yhtä surkea kuin pahimmat elementtitalot - normaali puhe ei kuulunut läpi, mutta huuto kyllä ts. ei tarvinnut jäädä osattomaksi naapurien perheriidoista (n. kerran viikossa tätä hupia tarjolla) tuli bongattua myös vauvojen itkut yms. Biletys kuului läpi kauempaakin, esim. naapurirapusta tai 1. kerroksesta 3. kerrokseen.

        2008-2012 talot ovat olleet siitä erikoisia, ettei näissä ole naapurit riidelleet kertaakaan eikä näissä vauvatkaan itke. Eivät edes tuntuisi naapurit yleensäkään viihtyvän kotona, kun päiväkausiin ei kuulu mitään... No, lätkäkisastudio alakerrassa (puolentusinaa miestä) sentään sai sen verran mölyä aikaan, että jotain kuului läpi, vaikkei sanoista selvää saanutkaan.

        Noin 10 dB parempi tuntuu äänieristys olevan naapureihin päin kuin em. paikallavaletussa talossa ja myös ulkoseinät pitävät ääntä paremmin ja talotekniikkakin on hiljaisempaa. Ei kolise putket tai hissin ovi. 70-luvun talossa ilmanvaihtokin aiheutti yllättävän kovan melutason, keittiössä ja kylppärissä n. 30 dB tehostusjaksojen aikana eikä MH ollut paljoa hiljaisempi, vaikkei siellä ollut poistoventtiiliä. MH melu tuli ilmavirran suhinasta ikkunan puitteissa (tämä perinteinen pala tiivistettä pois). Lisäbonuksena ikkunaväli ja sälekaihtimet pasakaantui kivasti ja viileällä säällä piisasi vetoa.

        Tämä vetohan on sitten se jutti, mikä karmiventtiileitä riivaa. Nämä karmiventtiilit tarkoitettiin alun perin hätäratkaisuiksi vanhoihin taloihin, joista puuttuu korvausilmaventtiilit, mutta äkkiäkös grynderit äkkäsivät, että ne ovat halvin (ja toiminnaltaan paskin) ratkaisu ilmanvaihdon toteuttamiseen paperilla. Nimenomaan paperilla, koska nämä AINA laitetaan kiinni vetohaitan vuoksi, minkä jälkeen korvausilma tulee perinteiseen malliin postiluukusta, tuoden mukanaan ruoankäryt ja tupakansavut naapurista tai ulko-ovella notkuvalta tupakkaringiltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe