Miten paljon liikuntaa pakkasessa

röllit

Kuinka paljon uskaltaa juoksuttaa sakukoiraa (2 v) kun on pakkasta 17 astetta. Koira juoksisi mielellään kyllä mutta minua arveluttaa keuhkojen rasitus näin kylmällä.

Onko joku joka olisi lukenut tai tietää tällaisesta, täällä Helsingissä on ennätyskylmää.

16

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakemannie

      Jos pakkasta olisi yli -30 voisi olla varovaisempi juoksuttamisen suhteen..ei nuin pienestä mitään tapahdu.

    • enjuoksuttasi

      Normaalin kävelylenkitykset voit tehdä, jos koiran tassut ei palele.
      En juoksuttaisi niin kovaa, että huohottelee suu auki, se ei ole koiralle hyväksi.
      Koirallehan ei ole haittaa siitä, vaikka ei täysillä joka päivä pääsisikään juoksemaan, kestävyyttä tulee kävelemällä reippaasti.

      • Joo kiitos tämä ehkä paras neuvo.
        Tuli stoppi muutenkin kun takareisi reistaa. Ei liikuntaa nyt hetkeen. Jos haluat lukea niin kirjoitin sen lemmieläinpalstalle.


    • ishlaben

      Meillä käytetään ajokoirat vielä -20asteen pakkasessä metälmä jolloin ne varmasti juoksee, luulis sinunkii sakun pärjäävän jollei sairas ole....

      • porvoonprovo

        Ajurilla tissit ja pallit palelee....ei koiralle hyväksi -_-


      • ishlaben

        Nartuilla ns. Toppa liivit jotka suojaa koko rintakehän sekä mahan alusen!


    • asdasdasddd

      Mä en olis keuhkoista yhtään huolissani, jos koira on tottunut juoksemaan pihalla. Siellä ne huskytkin painelee valjakoissa täysillä -40c kylmyydessä.
      Eniten olisin huolissani, että lämmitellään kunnolla ensin, ettei lihas revähdä yhtäkkisestä spurtista kylmässä. Monet koirat menee tosi paskaan kuntoon (varsinkin lyhytturkkiset) kun ei lämmitellä rauhaksiin ensin, vaan lähdetään kuin ammus.

      • Sehän siinä tottumisessa onkin kun Helsinki on ollut lämmin kaksi viimeistä talvea. Tuntuu että koira ei itseänsä rajoittele vaan juoksee "tuhatta" kaiken aikaa. Ei tosin tänään (pakkasta 22 astetta) juossut kuin muutaman kerran viskasin että saa hieman energiaansa pois.
        Noh huomenna lauhtuu.


      • rajatylitetty

        Uutisissa "Koira kuoli pakkaseen Lieksassa - SEY: Ei ainoa tapaus".Pakkanen on koiralle pahasta, omistajan on velvollisuus huolehtia ettei koira raukka palellu.


      • Miinus55

        Kyseinen koira ei paleltunut liikkeeseen lenkitettäessä vaan liekaan. Eläinrääkkäystapaus ja sillä hyvä.

        Tottumus on toinen puoli myös koirilla tässä ulkoilussa. Setterini (ei siis kummoista karvaa) ovat saaneet näissä pohjoisen 20-35 -asteen tammikuisissa pakkasissa aamuisen varttipissalenkin hihnassa, päivällä sama ja kolmen jälkeen 15-45 minuuttia paskaravia vapaasti (tässä nimenomaan se pakkasraja ja yli kolmessakympissä maks 10-15 min). Yksi neljästä pyrkii kramppailemaan siinä -25 asteen jälkeen, mutta muilla ei ole oireita kuivuvia tassuja lukuunottamatta ollut. Illalla taas se vartin tyhjennyslenkki mittariin "katsomatta".


      • Ehkä meillä kävi näin. Lenkin jälkeen keppileikki jota 2-vuotias ei menossaan säästele. Takajalan etureiden revähdys??? Nyt parempi, oltiin maanantaina lekurissa. Ensi viikon jälkeen nähdään pitääkö kuvata. Yhdellä yhdeksästä koirastamme on ollut lonkkavika ja nyt tietty pelkään että kysymys on siitä.


    • sari.matvelin

      Sakemanni ei ole koira joka pärjää suomen talvessa turkista huolimatta.Jos pakkanen nousee yli -10-15 astetta koiraa eI tarvitse juoksuttaa ulkona.10-15 min lenkki riittää ja kotona sitten vaikka aktiivipallo jotta saa purkaa energiaansa.Koirat peittelee palelemista viimeiseen asti ja vasta kun koira nostelee tassujaan tai tärisee olisi aika mennä kipinkapin sisälle.Nyt ihmiset se järki käteen,vaikka on turkki ei tarkoita että tarkenisi,kylmä on siitä huolimatta.Ei ne huskytkaan pärjää alaskassa,niiden on vain oltava ja elettävä siellä.

    • lllllllllllllllllllllll

      Ei ne palelemista peittele. Saku vaan pärjää jossain 10-15 asteen pakkasissa hienosti, koska turkkia on ja myös alusvilla. Kun koira palelee, se nostelee jalkojaan, eikä peittele sitä. Kipua koirat usein peitteleekin, koska se on selviytymisen kannalta oleellista.

    • sande16

      Itse teen omien koirieni kanssa -15 -30 (tai siitä ylöspäin)asteen pakkasilla 15min pissatus / kakatus lenkin ja lauhemmilla keleillä (alle -15) 1h - 1.5h lenkin. Omilla koirillani on suhkot lyhyt turkki. Eivät muuten palele pakkasilla, mutta alkavat nostelemaan tassuja, kun niitä alkaa palelemaan. Toinen jopa syö hullunlailla lunta, vaikka onkin kova pakkanen (koira näyttää siltä, ettei olisi eläissään saanut ruokaa / vettä, vaikka saa (vatkin) kaksi kertaa päivässä ruoan ja vettä on tarjolla 24/7, joka vaihdetaan kerran päivässä) ja tassuihin ottaa kylmä. Toinen innoissaan piehtaroi lumessa, oli kovat pakkaset taikka ei.

    • tsiisussentään

      Siinä vaiheessa kun koira nostelee tassujaan pitäisi olla jo sisällä.Anturat ovat koiralla tunnottomat ja kun kylmä on ehtinyt anturoista hermoihin saakka on jo tosi kylmä ja paleltumariski on moninkertaistunut.Se ettei koira tärise ja nostele tassujaan ei tarkoita etteikö sillä olisi kylmä.Sakemanni ei omista aluskarvaa vaan kuuluu lyhyt tai pitkäkarvaisiin koiriin riippuen kumpaa laatua turkki on.Ettekö omistajina tiedä ettei koiranne omista Aluskarvaa?????Se on vain arktisilla roduilla eikä se niilläkään riitä kovilla pakkasilla.Niin.

      • No en. Pohjavilla ja päällyskarva kyllä löytyy.
        Mutta eiköhän koiralla ole sama kuin ihmisellä. Jos asut "ei juurikaan kovia pakkasia" alueella kuten Helsinki on nyt ollut, se tottuu siihen kuten minäkin.
        Ei voi verrata jatkuvissa pakkasissa olevia koiria eikä ihmisiäkään.
        Minä totuin Kajaanissa siihen että välilla oli kunnolla pakkasta (-40) mutta poronnahkatossuilla vain paineltiin menemään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2369
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1366
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe