Venäjän asevoimat rappiolla

PahaksiOnPäässyt

Asevelvollisten kehnoista oloista Venäjän armeijassa on kerrottu lehdissä usein aikaisemminkin. Viime aikaiset uutiset kertovat kuitenkin aikaisemmin huomaamatta jääneestä väärinkäytöksen muodosta. Pietarin Sotilaiden äitien mukaan vanhemmat varusmiehet ovat pakottaneet Pietarin sotilaspiirin nuoria sotilaita prostituution. “Hyvin ansaitun levon sijasta nuoria asevelvollisia tilataan öisin puhelimitse viihdyttämään korkea-arvoisia asiakkaita – mukaan lukien armeijan kenraaleja,” kertoi Pietarin sotilaiden äitien Ella Polyakova St Petersburg Times -lehden mukaan.
Simputus, rahan kiristys, fyysiset pahoinpitelyt ja raiskaukset Venäjän armeijassa ovat olleet esillä useissa raporteissa jo ennenkin, mutta prostituutioepäilyksiä ei ole aikaisemmin esitetty.
Vanhemmat varusmiehet valitsevat potentiaaliset prostituoidut huolellisesti ja niitä jotka vastustelevat kidutetaan, kerrotaan Sotilaiden äitien sotilassyyttäjän toimistolle lähettämässä aineistossa. Sotilaiden äidit vieraili viestijoukkojen yksikössä yrittäen tavoittaa asevelvollisia, joiden kerrottiin toimivan puhelinprostituoituina. Poljakovalle kuitenkin kerrottiin, että 4000 sotilasta oli kotiutettu lääketieteellisin perustein, toisilla oli Hepatitis C ja osalla HIV. Alkoholi ja huume ongelmat ovat myös yleisiä, mutta eivät riitä kotiuttamiseen syyksi.
Sotilaiden äitien keräämän aineiston mukaan nuoret asevelvollisprostituoidut tilattiin joko puhelimitse tai heidät herätettiin keskellä yötä, kun asiakas oli tilannut tietynnäköisen miehen.

2

<50

Vastaukset

  • Ja lähteet kiitos. Tuttua tekstiä toki oli.

    • Ken haluaa, voi kokeilla nokittelua venäjän asevoimien kanssa, Suomi voisi kokeilla nykytilannetta kun tuota entistä kokemusta löytyy.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.