Susi, turkisraaka-aine

Nahkapalttoot

Hieno asia, kun kun päästään jälleen susiturkisvaatteita valmistamaan.
.
Koirasusiongelman hiljaiseksi vaikeneminen onkin ikävämpi asia, koskapa noin puolet Suomessa jolkottelevista eläimistä on koirasusia ja tämä kehitys tulee hävittämään suden Suomesta, ellei koirasusisekoitusta heti poisteta luonnosta sutta saastuttamasta.
.
Nyt suden metsästyksen alettua, metsästäjien tuleekin aina muistaa tarkastaa, että pyyntilupia ei tuhlata lupavapaisiin koirasusiin. Muistakaa, että suden kaikki kynnet ovat mustat.
Teurastakaa ruhot huolellisesti, uudet tuulet nimittäin ovat tuoneet viestiä, että Suomessa on laajenevat markkinat syötävälle susilihalle.

20

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sarkapomppa

      Metsästäjät yleisesti syö itse ainakin parhaat palat.
      Saisiko niistä viidestäsadasta koirasudesta jotain markkinoitavaa, vaikkakaan kyseinen tuote ei ole aitoa susilihaa, mutta, syödäänhän kalakukkoakin, ja hyvää se onkin.
      Koirasusiturkit voisi myydä metsästyksen vastustajille, nääs, koirasuden poistaminen ei ole metsästystä ja tämän tosiasian metsästyksenvastustajatkin hyväksyvät.

      • Uuudettuulet

        Tietoa miltä susenliha maistuu?, meinaan jos pyydystäisi muutamiasusia elävänä isolla villisikaluokulla, syöttäisi sianrehulla pariviikkoa, teurastaisi ja marinoisi jollaintavalla, sitten paistaisi tai grillaisi. Aasiassa ainakin koiranliha on herkkua.

        Koiranliha viittaa koiran syömäkelpoisiin osiin. Kiinassa etenkin tietyissä maakunnissa koiraa syödään yleisesti. Myös Vietnamissa se on suosittua ruokaa, jota syödään myös koska sen uskotaan tuovan hyvää onnea. Etelä-Koreassa koirien syöminen kiellettiin vuoden 1988 olympialaisten ajaksi länsimaisten vierailijoiden vuoksi. Koreassa koiran lihan uskotaan parantavan voimia ja viriliteettiä. Taiwanissa koirien syöminen kiellettiin lailla vuonna 2001.

        Koiranliha on voimakkaan makuista ja hajuista. Se maustetaan voimakkaasti ja tarjotaan usein alkoholin kanssa. Koreassa suosittua on etenkin koiranlihakeitto. Koiran suosio on kasvanut etenkin Pohjois-Vietnamissa, jossa on kehitetty myös uusia eksoottisia reseptejä. Syötäväksi tarkoitetut koirat kasvatetaan tarhoissa tai kerätään maaseudulta.

        Meinaan turhaan susenlihaa kuoppaa jos sitä voisi syödä.


      • nälgynygöi

        Koiraa maistanut metsästyksenvastustajanyhverö kertoi sen olevan viinanmakuista, susiliha niin ollen maistuu oluelle.


    • susinötkötti

      Niinpä, metsästäjät ovat niin tunnollisia ja lainkuuliaisia tässäkin asiassa, mutta äläpä huoli, kyllä bisnesmaailma korjaa potin ja tekee koirasudestakin sutta niin, ettei kuluttajat ensinkään havaitse höynäytystä.

    • Susireuhkasta-turbaaniin

      Tehdään sudennahoista turbaaneja. Kasvavat markkinat kun taas Haavistolaiset presidentintekijät yhdistävät vihreät ja vasemmiston ja isisystävämme jotka juuri ovat saapuneet ympäri suomennientä täysihoitoon lopuksi ikää.

    • Susireuhkasta-turbaaniin

      Sudennahat voisi naulata metrotunneleiden seinään ja jokaiseen viereen niiden tappamien lampaiden raadot kasalle.

    • Tuupovaaran-einari

      Töihin siitä maaloiset! On siinä junteilla taas sairaat jutut, niin sitä se naisenpuute, mt-ongelmat, alkoholismi ja syrjäytyminen teettää. Maalaistolleroilta kun puuttuu normielämä.

      • kaikukertoototuuden

        No eipä sulla poitsulla Sateenkaaripoitsulla Tuupovaaralla kummoisetkaan oltavat itselläsi kirjoituksesi perusteella ole, hyvä silti kun avauduit omasta tilanteestasi noinkin reippaasti. Kunnanjohtajanne ei tietenkään tykkää tuon kaltaisista paljastuksistasi.


      • Tämäeikuulutähän
        kaikukertoototuuden kirjoitti:

        No eipä sulla poitsulla Sateenkaaripoitsulla Tuupovaaralla kummoisetkaan oltavat itselläsi kirjoituksesi perusteella ole, hyvä silti kun avauduit omasta tilanteestasi noinkin reippaasti. Kunnanjohtajanne ei tietenkään tykkää tuon kaltaisista paljastuksistasi.

        PERHON SUDET OLI KOIRASUSIA.
        Koirasusista ei vastaa kukaan
        YMPÄRISTÖ 9.5.2014, 10:52 Tekstin koko: A A A
        Sudet / Gray Wolfs (Canis lupus) tervehtivät toisiaan / greeting one another, Kuhmo, Finland, kesä / June 2012 digi
        NIKO PEKONEN/KUVALIITERI
        Sudet / Gray Wolfs (Canis lupus) tervehtivät toisiaan / greeting one another, Kuhmo, Finland, kesä / June 2012 digi
        Suomalainen riistalainsäädäntö tuntee koiran ja suden, mutta ei näiden risteymää koirasutta tai susihybridiä. Koirasusien määrä Suomen luonnossa arvoitus.
        Suomessa on tapettu luontoon levinneitä koirasusia. Kukaan ei kuitenkaan tiedä varmuudella, kuinka paljon susikannassa on suden ja koiran risteymiä eli koirasusia. Lainsäädäntö tuntee koiran ja suden, muttei koirasutta.
        Asian selkiyttämisellä on kiire, sillä kansalaisten oikeusturvan kannalta pitäisi olla selvää, mitkä säädökset koskevat maaseudun ihmisille ja yritystoiminnalle haittaa ja uhkaa aiheuttavia susia, koiria ja näiden risteymiä.
        Kotieläin, kuten koira, on omistajansa omaisuutta. Omistaja on myös velvollinen vastaamaan koiran tekemästä vahingosta.
        Susi puolestaan on villieläin ja sen tekemiä vahinkoja korvataan valtion varoista. Voisi sanoa, että periaatteessa se, joka kyseistä eliölajia lisää, myös vastaa sen tuottamasta haitasta ja vahingosta.
        Tähän mennessä suomalaiset oikeusoppineet ovat päässeet pohtimaan ihmisen sudelle tekemän vahingon rangaistavuutta. Vielä ei ole ollut käsiteltävänä tapausta suden ihmiselle tekemästä vahingonteosta.

        Salamajärvellä ammuttiin koirasusia 20 vuotta sitten
        Salamajärven kansallispuiston alueelta Keski-Pohjanmaalta poistettiin vuonna 1994 neljä koirasutta eli hybridiä. Kaikkia koirasusia ei saatu ammutuksi, osa jäi metsään. On yhä epäselvää, mitä niille tapahtui myöhemmin ja jatkoivatko ne sukua.
        30.12.2014, 12:41
        Perhon susijahti oikeudessa
        Oikeudenkäynnin ydinkysymykseksi nousee, olivatko eläimet villisusia vain koiran ja suden risteymiä. Syyttäjän mukaan kyse oli villisusista ja niitä metsästäjät lähtivät tietoisesti saalistamaan.
        17.11.2014, 10:39
        Suomessa on tuhatkunta koirasutta
        Susi ja koira ovat samaa alkuperää ja voivat risteytyä keskenään. Suomessakin on laaja harrastajajoukko, joka kasvattaa koirasusia. Maassamme on ehkä tuhatkunta koirasutta, jotka eivät ole kirjoissa eikä kansissa.
        08.10.2014, 12:25
        Venäläistutkijat: Perhossa salakaadetut pedot olivat koirasusia
        Viime vuoden tammikuussa Perhossa laittomasti tapettuja kolmea sutta venäläiset tutkijat väittävät koirasusiksi, suomalaiset susiksi.
        06.03.2014, 14:13
        Geenitutkimus: Perhossa salakaadetut sudet olivat villisusia
        Oulun yliopistossa tehdyt geenitutkimukset todistavat, että Perhossa salakaadetut sudet kuuluivat villiin suomalaiseen susikantaan. Salakaatoja tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena.
        01.03.2013, 15:30
        IS: Koiramainen eläin ammuttu Pohjois-Karjalassa
        Venäjältä Suomen puolelle jolkotellut, puolivilli koira tai koirasusi lopetettiin lähellä Inarin rajanylityspaikkaa, kertoo Ilta-Sanomat.
        05.07.2012, 13:45
        Uusi yhdistys vaatii muutosta susipolitiikkaan
        Suomen susialueiden asukkaat perustivat viime viikolla yhdistyksen, jonka tarkoitus on tiedottaa susiasioista. Yhdistyksen nimi on Taajamasusi ry ja toimialueena on koko Suomi.
        17.04.2012, 09:57
        Satakunnan ja Pohjanmaan rajoilla koirasusiepäily
        Satakunnan ja Pohjanmaan rajamailla epäillään liikkuvan kaksi koirasutta. Varmuus asiaan saadaan geneettisestä tutkimuksesta.
        05.04.2012, 10:30

        IS: Koiramainen eläin ammuttu Pohjois-Karjalassa ...
        www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/is-koiramainen-eläin... Cachad
        Nykyisin kannoista ilmoitetaan kaksi ... Venäjän Karjalassa on ammuttu tänä ... Satakunnan ja Pohjanmaan rajamailla epäillään liikkuvan kaksi koirasutta.
        Koirasusista ei vastaa kukaan - Maaseudun Tulevaisuus


    • takkinahka_hyysärille
      • Kiinnostaisi

        Mistä päin Itä-Suomea, tiedätkö?


      • susi.pullinen

        Koirasuden kaato ei ole oikeiden susien luvista pois.


      • heidi.hautala

        Eikö nämä susikoiratkin pitäisi heti tavattaessa ampua?


      • takkinahka_hyysärille
        Kiinnostaisi kirjoitti:

        Mistä päin Itä-Suomea, tiedätkö?

        En tiedä paikkaa, uutisoinnista voisi arvailla paikkakuntaa.


    • tuplajättipotti

      Ts linkissä kerrotaan jo toisesta Turrekaadosta.
      Hyvä, että nykytilanne viimeinkin saadaan julkisuuteen.

    • joKolmasTakkinahka

      3. takkinahka saatiin 1.2. Ilomantsissa.
      Pyyntiluvat tuhlaantuu koirasusiin.

      • Eilupamene

        3. takkinahka saatiin 1.2. Ilomantsissa.

        Pyyntiluvat tuhlaantuu koirasusiin.

        Jos elukka ei näytä suselta, ei sitä tartte ilmoitaa eikä siihen susen kaatolupa mene, jahti jatkuu miinku ei mitää olisi tapahtunnukkaa.


    • sussiunakkoon

      Luontopetos paljastuu liian hitaasti, eli koirasusisaaliita ei voi kirjata tänne kronologisessa järjestyksessä, mutta olkaapa hyvät, sillä on tullut ilmi kaksi koirasusiepäilyä lisää, Kuhmon suunnalla 26. ja 30.1. kaadetut.
      Voi perseensuti sentään, susi on näköjään jo hävitetty Suomesta ja nämä sekulit tulevat pihoja terrorisoimaan.

    • JahtiJatkuu

      Valkatkaahan kaadettaviksi vain mustakyntisiä.
      Poliisin luvilla sitten valkokynnet kaadetaan.

    • Steyr

      Ei kai sen nyt niin väliä ole, mistä karvaturjakkeesta sen susiturkkinsa teetättää. Olihan tässä jo 50- 60- luvuilla muotia pukeutua koirannahkarukkasiin. Susia ei vissiinkään silloin ollut laumasotalla, niinkuin nyt 2018 luvulla on. Eikähän suden ampumatilanteessa monastikaan ole mahdollista edes syynätä etukäteen sitä, onko hurtta koirasusi vai aito metsäsusi. Ja harvemmin metsästäjä jättää ampumatta, kun elukka on sopivalla hollilla tähtäinkiikarin ristikolla, tolppajyvällä, tai aimpontin pisteellä. Ja jos susi osoittatuu kaadon jälkeen vaikka koirasudeksi, niin kun sitä ei tiedä muut kuin suden ampuja, niin en usko, että tavan pulliainen sitten myöhemminkään alkaa vinoilemaan koirasusiturkista, kun susiturkki on kantajansa yllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe