Chinchillan ostaminen eläinkaupasta KOKEMUKSIA?

uteliassmk

Heippa! Mitä kannattaa ottaa huomioon jos eläinkaupasta hankkii chinchillan? Onko odotettavissa joku aivan sairas ja seinähullu eläin, vai onko hyvän yksilön saaminen mahdollista eläinkaupasta? Kokemusta on syyrialaisesta hamsterista. Todella ihana ja kiltti hamsteri, eipä ollut oikeastaan mitään ongelmia terveyden kanssa ja kuoli vähän päälle kaksi vuotiaana. Onko kenelläkään kokemusta chinchillan ostamisesta eläinkaupasta? Mikä eläinkauppa? ja miten on mennyt?

Lisäkysymyksenä paljonko eläimen tarpeisiin kuluvat kulut ovat n. kuukaudessa? Mitään ei ole vielä laitettu lukkoon, eikä suljettu pois mahdollisuutta hankkia kotia vailla olevia aikuisia chinchilloja taikka ostaa suoraan kasvattajalta.

Kasvattajista pk-seudulla sekä ilmoituksia kotia vailla olevista saa mieluusti linkata tähän keskusteluun.

6

2456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lemmikkipalsta/apula ja tori.fi nettisivuilta löytyy tälläkin hetkellä kotia vailla olevia chinchilloja :)

    • Sedä

      http://www.chinchilla.fi/kasvattajat/

      Virallisten kasvattajien lista on tässä. Eläinkauppaa en kyllä suosittele, erityisesti chinchillan kaltaiselle aktiiviselle eläimelle eläinkauppa on todella ikävä paikka odotella tuleeko myydyksi vai ei :/ Kannattaa vähän olla valmis näkemään vaivaa ja etsimään kasvattaja!

    • Annan_chinchilla

      Jos olet hankkimassa ensimmäistä chinchillaa, suosittelen todella lämpimästi sen hankkimista viralliselta kasvattajalta. Kasvattajan tuki ja oikeat tietolähteet ovat korvaamaton apu alkutaipaleella eksoottisemman eläimen kanssa. Minulla on ollut 17 vuoden aikana sekä kasvattajalta poikasena hankittu että myynti-ilmoituksen perusteella aikuisena ostettu chinchilla. Ero oli kuin yöllä ja päivällä, kasvattajalta hankittu oli kesy ja hoito-ohjeet ja muut tiedot pätevät, myynti-ilmoituksella hankittu vaikutti ihan normaalilta mutta osoittautui myöhemmin stressaantunut, omaa turkkiaan ja ihmisiä pureva ja siitä ei ollut muuta tietoa kuin arvioitu syntymävuosi ja sukupuoli. Molemmista siunaantui mahtavia lemmikkejä mutta jälkimmäisen kanssa olisin ollut pulassa ilman "pehmeää laskua" lajin pariin kasvattajalta hankitun ensimmäisen chinchillan parissa.

      En ole koskaan hankkinut chinchillaa eläinkaupasta, boikotoin jo lähtökohtaisesti chinchillan myymistä eläinliikkeessä. Laji on hyvin herkästi stressaantuva ja kuten ylläoleva sanoikin, kaupan ympäristö on sille huono. Viimeksi kun näin chinchilloja eläinkaupassa, joka on minun tietooni hyvämaineinen ja ihan pätevä (olen käynyt siellä säännöllisesti), menin katsomaan niitä ja yksi oli terve, yksi selvästi sairas ja yksi kuollut. Ilmoitin asiasta kauppiaalle ja hän oli yllättynyt nähdessään eläimen kuolleen. Sen jälkeen en ole chinchilloja bongannut kyseisessä liikkeessä ja hyvä niin. Chinchilla ei mielestäni kuulu kaupan hälinään myytäväksi, kuten ei koira tai kissakaan.

    • Cvhvgc

      Chinchillan hoitohan on helpompi kuin kanin ja marsun. Vettä ja heinää koko ajan tarjolla chinchillan pellettiä vaikka illalla. Jotain pureskeltavaa hampaille esimerkiksi.siporex tai omena puun oksia. Kesyttäminen ihan niinku muidenki jyrsiöiden kanssa.

      Luonne eroja varmasti on, mutta ne selviää kysymällä , viimeistään tutustumalla lemmikkiin, ei kai kukaan osta sikaa säkissä.

      • Peteraul

        Seitsemän vuoden ja kolmen chinchillan kokemuksella sanoisin, että chinchillan hoito ei tosiaankaan ole helpompaa kuin kanin ja marsun. Oravaakin vikkelämpänä eläimenä chinchilla vaatii ison häkin, mielellään toista metriä korkean. Tämän eläimen tunkeminen marsuhäkkiin on kidutusta. Chinchilla on lisäksi hyvin sosiaalinen eläin, joka ei voi hyvin ilman paria ja jonka pitää päästä juoksemaan vapaana päivittäin. Tästä seuraa, että omistajan pitää olla valmis viettämään käytännössä (mielellään) joka päivä vähän aikaa vapaana juoksevan lemmikin kanssa. Kylpyhiekan, papanoiden ja muun lattialle leviävän roskan takia kannattaa myös valmistautua lakaisuhommiin päivittäin. Hyviä puolia on paljon: chinchilla tykästyy ajan myötä sitä hyvin kohteleviin ihmisiin ja jopa tottelee käskyjä ja oppii pieniä temppuja, jos kärsivällisyyttä opettamiseen riittää. Papanat ovat aivan kuivia, joten häkkikään ei haise moneen viikkoon ilman purujen vaihtamista. Chinchilla elää toistakymmentä vuotta, joten mikään lapsen lemmikki se ei ole.


    • Anonyymi

      Onkohan rovaniemellä mitään mahdollisuutta saada chinchillaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe