Takuuvuokra yksityinen

vuorkalainen

Onko muilla yksityisistä vuokranantajista kokemusta ja miten vuokravakuuden takaisinmaksu on hoitunut? Irtisanon kämpän ja en maksa viimeisen kuun vuokraa vaan asun ns vuokravakuudella jonka olen itse maksanut. Meneekö perintään vuokra ? Asuntohan on ihan kunnossa, mutta minulla on epäilys ettei vuokravakuutta makseta tai mitä minä voin tehdä jos maksankin vuokran ja en saakaan vuokravakuutta.?

13

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasdsdfs

      Neuvottele asiasta vuokranantajan kanssa.

    • Ok-sensi

      Ei riskialtista omin päin noin hoitaa sitä että jättää vuokran viimeiseltä kuulta maksamatta. Vuokranantaja voi laittaa halutessaan ulosottoon. Eri asia sitten jos sovitte jotain muuta keskenänne.
      Ja jos olette perustaneet vuokravakuustilin takuuta varten niin ei se vuokranantaja voi sitä rahaa sieltä omin päin saa mutta veikkaan ettei ole teillä käytössä.

      Itse olen asunut kolmessa eri vuokra-asunnossa kolmella eri vuokranantajalla ennen kuin ostin oman asunnon. Kirkon omistamassa , yksityisellä ja kunnalla.
      Ainoa mistä jäi takuurahat saamatta takaisin oli Kirkon/seurakunnan asunto vaikka oli tip top kondiksessa. Ja oli vielä nuori ja hölmö niin ei tiennyt mitään vuokravakuustilestä. :)
      Taitaa nykypäivänä olla yksityiset vuokranantajat paljon rehellisempää sakkia kun muut.

    • ljnlanxks

      Lapsellista touhua, lapsellinen kysymys.

      Viimeisen kuun vuokra menee perintään.

      Sitten saatkin valita, että maksatko viimeisen kuun vuokran vai että menee luottotiedot ensin ja maksat sitten viimeisen kuun vuokran.

      Toki jos nyt tiedät ettet mene 20 vuoteen töihin tai saa 20 vuoteen perintöä niin aloita loisiminen 2016, ihan hyvä vuosi aloittaa.

      • Höpönlöpön. Jos asunto on kunnossa, ei velkasuhdetta synny vaikka kuittaisikin viimeisen kuukauden vuokran vuokravakuudesta. Tietenkin joutuu maksamaan viivästyskoron siltä kuukauden vuokrasta, mutta ei se 7,5 % vuotuista korkoa maailmaa kaada.

        Tärkeintä on kuitenkin, että ei koskaan maksa vuokravakuutta suoraan vuokranantajan tilille, vaan erilliselle vuokravakuustilille.


    • lknlkn

      Jos minun kanssa takuuvuokrasta maksaa viimeisen kuun vuokran, ei takulla asunto ole ns. kunnossa ja vuokra menee perintään. Asunnosta etsitään 3 vikaa väkisin.

      Tämä viimeisen kuukauden vuokranmaksuvelvoite on tosin mainittu vuokrasopimuksessa eli vain ääliö maksaa takuuvuokrasta viimeisen kuun vuokran.

      Kukin vuokranantaja tekee vuokrasopimuksen kuten haluaa, ei kirjaa tarkkaa poismuuttopäivää, tekee alusta alkaen toistaiseksi sopimuksia, ei laita oveen turvalukkoa tms.

    • pöpiiiiiiiiii

      Ulosottoon ja taas yksi luottotiedoton pöpipää lisää hakemaan vuokra-asuntoja...

    • ei_ole_bonus

      On kokemuksia ja kaikki kokemukset ovat olleet yksinomaan huonoja. Takuuvuokran takaisin saamisesta ei voi olla koskaan varma, vuokranantajat eivät tajua lainkaan normaalia asunnon kulumista.
      Yrittävät kaapata takuuvuokratkin ilman päteviä syitä. Monet vuokranantajat eivät edes tajua mikä merkitys takuuvuokralla on, luulevat tuota summaa itselleen kuuluvaksi ylimääräiseksi palkkioksi (bonukseksi) asunnon vuokrauksesta.

      • jäänytsaamatta

        Kuuluuko vuokranantajan ilmoittaa vuokralaiselle,ettei maksa sitä rahaa takaisin? Onko olemassa jotain aikarajaa missä ajassa maksaa?


      • dsafsdghjfk

        Yksityisetkö vain? Kuule ei ole ollenkaan harvinaista, että esimerkiksi näissä entisissä kaupunkien vuokrataloyhtiöissä pidätetään vuokralaisten vuokravakuudet jos minkälaisilla verukkeilla, yleensä "asunnon epäsiisteyden takia", eli vuokralaiselta on jäänyt epähuomiossa muuttosiivouksessa imuroimatta jääkaapin takaritilä ja tuo yksityiskohta on mainittu erillisessä vuokralopimuksen "siivousliitteessä".


      • kiukuttaatollane

        No pitääkö vuokranantajan ilmoittaa että pitää rahan?


      • ldldlnddnnd

        Silloin kun irtisanot vuokrasopimuksen, sovi vuokranantajan kanssa takuun maksamisesta takaisin. Eli milloin asunto tarkistetaan ja sen jälkeen takuun palautus vuokralaiselle ehdolla että asunto on kunnossa. Vuokrasopimuksessasi toivottavasti lukee myös takuuvuokrasta ja sen palauttamisesta.

        Aina kun muuttaa asuntoon, kannattaa kuvata paikat huolellisesti. Niiden avulla on helppo osoittaa että joku jälki tai vika on asunnossa ollut jo ennen muuttoa.


    • lphlkjnjln

      Vain idiootti jättää viimeisen kuukauden vuokran maksamatta. Luottotiedot menee vaan eihän niitä tarvikaan jos on paljon rahaa,
      rahaa asua vaikkapa vuokralla.

    • gjjtgj

      Taas yksi ääliö lisää ilman luottotietoja.

      Syyllinen joku muu kuin itse :/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe