Kannattaako naapurien kanssa sopia kanavat?

WLAN

Siis kannattaako tiheästi rakennetulla omakotitaloalueella sopia naapurien kanssa mitä WLAN-kanavaa kukin käyttää? Nyt on aika monella käytössä sama kanava, Elisan ADSL-laitteen oletus.

Vaikuttaako käytännössä mitään toimivuuteen?

13

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näintäällätänään

      Periaatteessa kannattaa. Helpommalla pääset, kun vaihdat oman oletuskanavan tarpeeksi kauas yleisistä asetuksista. Yleensä oletus kanavana on 6. Vaihda, vaikka 13.

    • Anna_naapureiden_kärsiä

      Useimmat eivät ymmärrä vaihtaa sitä oletuskanavaa muuksi, vaihda oman laitteesi kanava joksikin vapaaksi ja anna naapureiden kärsiä pätkivistä yhteyksistä.

      • WLAN

        Elisan ADSL-modeemin WLAN-kanava valitaan Oma Elisa -palvelusta eli asiakassivuston kautta, ei siis suoraan laitteesta. Onko tähän sellainen syy, että tällaisella järjestelyllä Elisa näkee mitä kanavia missäkin alueella käytetään Elisan laitteilla? Eikös Elisa voisi periaatteessa konffata optimaaliset kanavat asiakkaille?


    • Moi!

      Oletuskanavana kannattaa pitää jotain väliltä 1-10, sillä kaikilta laitteilta ei löydy tukea, mikäli kanava on yli 10.

      Jenica / Palstatiimi
      http://elisa.fi/palsta

      • Termeistä_tarkennusta

        Oletuskanava on se jolla laite toimii pakkauksesta otettaessa kun käyttäjä ei ole muuttanut mitään asetuksia.

        Valitettavasti yleisimmät oletuskanavat ovat 5 ja 6 eli laite kannattaa ehdottomasti vaihtaa käyttöönotettaessa jollekin muulle kanavalle. Nykyisistä laitteista onneksi osa osaa valita automaattisesti mahdollisimman "vapaan" kanavan.


    • Paras keino on hankkia sellainen reititin joka tukee 5 Ghz aluetta ja varmistaa että muut laitteet tukevat sitä. Tällä alueella ei paljon ole liikennettä..

    • feafs

      Ideasi on periaatteessa hyvä, mutta toteutus voi olla heikkoa. Ensinnäkin, osa porukasta ei ymmärrä mistä puhut, jos tuollaista menet heille esittämään. Toisekseen, mobiililaitteista nettiä jakaessa ei (useimmiten?) pysty kanavaan vaikuttamaan.

      Myöskään Elisan "lukitsemista" laitteista ei pysty wlan-kanavaa vaihtamaan sen jälkeen, kun on lakannut käyttämästä Elisan palveluita, eikä enää pääse Omaelisasta tekemään säätöjä. Siis laite toimii kyllä muidenkin operaattoreiden liittymillä, mutta kun joku neropattiääliö on keksinyt siirtää normaalit laitteen asetukset Elisan omaan nettipalveluun, niin se halvauttaa puolet laitteen toiminnallisuuksista.

      Ja tietysti, jos kaikki omat laitteet ymmärtävät kanavia >11, niin silloin kannattaa ottaa sellainen kanava käyttöön, jos/kun siellä on vähemmän muuta liikennettä.

    • älä.hötkyile

      Omakotialueella ei kannata. Kerrostalossakaan ei ole tarvetta.

    • sillai-se-menee

      Joo, ei haittaa talot toisiaan, ehkä vierekkäiset kerrostalossa asujat. Nykyiset wlanjutskat osaa haistella kanavia ja valita vapaimpia, kunhan asetus on "Auto". Mitä hyötyä jos kaikki vaihtaa kanaville 2 ja 9, ja kukaan ei käytä 6 kanavaa.

      • Todettua_faktaa

        Siksi kannattaakin katsoa mitä kanavia naapurustossa on käytössä ja valita vapaa kanava. Tietokoneelle löytyy useita sovelluksia jotka näyttävät mitä kanavia kuuluvuusalueella on käytössä ja kuinka vahvoja signaaleita niillä on, vastaavia ohjelmia löytyy myös Android ja Ios laitteille useita.

        Itse asun omakotitalossa ja kahden naapurin wlan-verkoista tulee senverran voimakas signaali että saattaisi häiritä jonkinverran jos käyttäisin samaa kanavaa kuin jompikumpi noista. Kerrostaloissa tuo häiriö voi olla isokin ongelma, tuolla keskusta-alueella kun välillä vilkaisee tilannetta esim. jossain kahvilassa tms. niin eipä siellä aina löydy vapaata kanavaa kun kaikilla kanavilla näkyy wlan-verkko hyvällä signaalivoimakkuudella ja monella kanavalla useampikin verkko samaanaikaan.


    • ecvwer

      Kyllä lähekkäinkin olevat wlan verkot voivat käyttää samaa kanavaa esim 6, eikä ne siltikään välttämättä häiritse toisiaan. Wlan kanava 6 käyttää kanavia 5,6 ja 7, mikä sattuu olemaan sopivin sillä hetkellä.

      • Opettele_alkeet

        Väärin meni. Wlan kanava 6 käyttää vain kanavaa 6. Kanavat ovat niin lähellä toisiaan ja käytetty kaistanleveys senverran suuri että kanavaa 6 käyttävä laite aiheuttaa pientä häiriötä myös kanaville 5 ja 7, tuosta ei yeensä ole haittaa ellei se kanavaa 6 käyttävä laite ole kaukana ei lähete kuuluu heikosti ja kanavalla 5 tai 7 sattuu olemaan lähellä laite jolloin sen aiheuttama häiriö on suhteessa voimakas siihen oikeaan läheteeseen.


    • Ciscoonhyvä

      Itse kun sain Elisalta uuden kaapelimodeemin, niin laitoin sen pelkästään 5 GHz alueelle. Normaalisti käyttämäni laitteet toimivat sillä hyvin. Ihan ystävällisyyttäni en ruuhkauta naapureiden liikennettä turhaan enempää. Siellä 1-11 kanavilla on tyyppisesti näkyvissä noin 10 verkkoa. Ja kun signaalivoimakkuudet vaihtelevat eestaas, niin taajuuden automaattivalintakin voi mennä sekaisin. 5 GHz alueella en ole vielä koskaan huomannut toista verkkoa naapurustossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe