Y-asunnot ?

poke

Onko kokemuksia noista Y-säätiön vuokrakämpistä?
Kuulemma ihan asiallisia??

36

8448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lvx

      Jokainen kämppä on yksilö, löytyy todellisia helmiä, joissa halpa vuokra yms, mutta löytyy myös kämppiä jotka olisivat remontin tarpeessakin, mutta oman käsitykseni mukaan Y-säätiö kyllä kiinnittää huomiota siihen jos ilmoittaa että kämppä on huonossa kunnossa.

      Mutta siis jokainen kämppä on yksilö, riippuu niin miten koko talo on rakennettu yms.

      Ei auta mikään jos seinät on rakennettu pahvista.

      • Poke

        Eikös Y-säätiö jaa asuntoja myös sossun kautta syrjäytyneille ja maahanmuttajille? Lapsille soisin rauhallisen asuinympäristön.


      • Äiti
        Poke kirjoitti:

        Eikös Y-säätiö jaa asuntoja myös sossun kautta syrjäytyneille ja maahanmuttajille? Lapsille soisin rauhallisen asuinympäristön.

        Poikani sai 90-luvun alussa Y-säätiön asunnon kaupungin kautta kahdeksan vuoden jonottamisen jälkeen.Hän on raitis ja uskossa,kärsii synnynnäisestä lievästä aivovauriosta.Asunto on edullinen,hyvällä paikalla osaketalossa,jossa porrasaulat aina kiiltävät ja siisteys on kiitettävä.Talo on rauhallinen ja omistusasukkaat arvostavat kalliilla rahalla hankittuja kotejaan,joten häiriöitä ei esiinny.Olen tutustunut joihinkin poikani naapureihin,jotka ovat mukavia ihmisiä.


    • mamu87

      narkkarit

    • tswq

      Y-säätiön alkuperäinen asuntokanta koostui lähinnä yksityisistä osaketaloista ostetuista yksittäisistä huoneistoista. Näitä asuntoja osoitettiin ainakin täällä Helsingissä paljon erityisryhmille sosiaalisen integraation merkeissä. Naapurit näissä tapauksissa lähes poikkeuksetta omistusasujia, kuten aiempi kirjoittaja tässä ketjussa kirjoitti.

      Viime vuonna Y-Säätiö osti ison potin asuntoja VVO:lta, joka on luonteeltaan enemmän bulkkitoimija. En tiedä asiaa varmuudella, mutta oletan VVO:lta siirtyneen asuntokannan koostuvan lähinnä kokonaisista kerrostaloista, jolloin kaikki naapurit olisivat myös vuokralaisia.

      Tuon ensimmäisen kategorian asunnot sijaitsevat usein suhteellisen iäkkäissä taloissa (1950-1970), toki muitakin on. Näistä puuttuu usein esim. hissit ja parvekkeet. VVO:lta siirtynyt asuntokanta on ymmärtääkseni uudempaa ja paremmin varusteltua.

    • odottavallakannalla

      Asukastoiminnan tulevaisuus mietityttää myös, VVO:lla se puoli on hoitunut kivasti ja meidän talossa on aktiivista porukkaa. Y-Säätiöllä kai on myös jonkinlainen budjetti, josta talotoimikunta voi järjestää tapahtumia ja tehdä hankintoja, mutta lieneekö yhtä iso. Lisäksi se ei ole pelkästään rahasta kiinni, vaan siitä missä hengessä asioita hoidetaan isännöitsijän ym. suuntaan. Kellään kokemusta Y-Säätiön asukastoiminnasta?

      Vähän odottavalla kannalla tässä joutuu olemaan monenkin asian suhteen. Varmaan Y-Säätiön hallinnolla on melkoinen urakka ottaa tuhansia asuntoja hoidettavaksi vaikka VVO:lta siirtyisikin työntekijöitä kaupan mukana. Kai talossa sentään isännöitsijä ja kiinteistöhuolto tulee jatkossakin olemaan. No, jospa tästä hyvä tulisi, mutta vähän vaan tahtoo huolettaa tällainen muutos. Toistaiseksi ei kyllä huomaa mitään, kun koko talo siirtyi kerralla säätiölle.

    • huolestuttaa

      Meidän talot siirtyivät kaupan myötä Y-säätiölle. Asunnot valmistuneet -91. Surkeassa kunnossa niin talot kuin asunnot. Huoltoyhtiö on olemassa paperilla, vikailmoituksista vanhimmat alkavat olla parin vuoden takaa. Kuulemma huoltomiestä ei voi pakottaa paikan päälle. Jo VVO:n isännöitsijä myönsi, että taloja on pahasti laimin lyöty.
      Nyt katselin, kun alueelta on vapautumassa samanlainen kaksio kuin itselläni on. Viime viikolla oli vuokra kympin enemmän kuin mitä itse maksan omastani, tällä viikolla vuokra on tästä vielä noussut melkein kolme kymppiä!!! Ottaen huomioon VVO:N läksiäislahjaksi antama vuokran korotus, on tuon asunnon vuokra noussut parissa kolmessa kuukaudessa melkein 60€. Että se siitä Y-säätiön kohtuuhintaisista asunnoista. Vielä kun katsoo mitä julkisuudessa on ollut millaisia voittoja VVO on käärinyt asunnoista vaikka ei saisi, niin säätiö panee vielä paremmaksi!

      • NurNichtHeuteSagenImmer

        Normaalien huoltotöiden laiminlyönti tietää suuria remonttikustannuksia talossa myöhemmin.


      • ABCDEFGHIJKLMO

        Voi olla ihan tarkoituksellinen teko. Isot toimijat tapaavat "käyttää talot loppuun", jonka jälkeen niihin joko tehdään mittava perusparannus ensin tyhjentämällä asukkaat talosta, tai sitten rakentamalla uusi tilalle. Esimerkiksi Tampereella opiskelijasäätiö päätti mieluummin purkaa 80-luvun alussa rakennetun talon kuin peruskorjata sen; uuden rakentaminen tuli halvemmaksi.


    • Tiedoksiantaja

      Nyt vasta tuli vuokrankorotukset. Melkein 3% nousu, elikkäs maksan ”kohtuuhintaista” vuokraa pienituloisille tarkoitetusta ARA-asunnosta 714€/kk. Neliöitä 42m2. Eikä olla missään pääkaupunkiseudun ytimessä vaan lähiössä Kuopiossa.

      Näin Y-säätiö jatkaa VVO:n hyviä perinteitä maksimivuokran perimisestä.

    • Sosialistit

      VVO: möi kaikki huonokuntoiset asunnot ainakin täälä päin Y-säätiölle,myös yhden uuden möivät mutta oli kaiketti kaikkein velkaisin ? Ja mihin perustui taas vuokran korotus 20 euroa kuukaudessa ja viime vuona 30 euroa,sitä sopii ihmetellä,mutta juuri oli lehdessä että asumistuki menot oli kasvanut 14 % ? viime vuona.

      • Suomessa on oikeasti deflaatio, vuokrat nousee aina, ARA-asunnoissa kovinta nousua. Eihän tässä ole mitään järkeä.


    • VVOntaiY-Asuntojenasukas

      Keskustelun aloittaja oli kiinnostunut Y-Säätiön vuokra-asunnoista, mutta keskustelussa puhutaan myös Y-Säätiön tytäryhtiön Kiinteistö Oy Y-Asunnot tarjonnasta (mm. ne VVO:lta "ostetut" asunnot, kauppa kyllä mitätöitiin, vaikka ne Y-Asuntojen asuntovalikoimassa mukana ovatkin). Nämä jälkimmäiset on ara-asuntoja, Y-Säätiön asunnot taas asunnottomille ja tukea tarvitseville (http://www.ysaatio.fi/tarvitsetko-asuntoa/):

      Y-Säätiö tarjoaa vuokra-asuntoja asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville henkilöille. Tarvittaessa heidän on mahdollista saada myös tukea asumiseensa erilaisten asumispalveluiden muodossa.

      Y-Säätiön asunnot ovat yksiöitä tai pieniä kaksioita. Asunnot on pääsääntöisesti jälleenvuokrattu kunnille tai muille sosiaali- tai terveydenhuollon toimijoille, jolloin jälleenvuokraajat huolehtivat asukasvalinnastaan itse. Asuntoa myös haetaan heidän kauttaan.

      Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla jonkin verran asuntoja, joissa asukas on vuokrasuhteessa suoraan Y-Säätiöön. Valtaosa näistä suoravuokra-asunnoista menee yhteistyökumppaneidemme kautta tulleille asunnonhakijoille.

      Y-Säätiön omistama Kiinteistö Oy Y-Asunnot tarjoaa tavanomaisia, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja aravakriteerit täyttäville asunnonhakijoille. Asuminen Y-Asunnoilla ei ole tuettua kuten osassa Y-Säätiön asunnoissa. Suurin osa Y-Asuntojen asunnoista on perhe-asuntoja tai suurikokoisia kaksioita.

      • samaarataa

        Joo hyvä täsmennys, Y-Asunnot on eri asia kuin Y-Säätiö. Eroa lienee mm. asukasvalinnassa.

        Asun itsekin entisessä VVO:n, nykyisessä Y-Asuntojen kämpässä. Ainakaan toistaiseksi muutosta ei ole huomannut paljon mistään.

        Uskoisin että VVO:n ja Y-Säätiön/Asuntojen välinen kauppa vahvistuu aikanaan eikä sitä peruta, kyse on mm. korjausmiljoonien kohtalosta johon ARA puuttunee. Toistaiseksi kai virallisesti kämpät ovat vielä VVO:n, kun kauppaa ei ole hyväksytty, mutta käytännössä silti ollaan Y-Asunnoilla. Vähän sekava tilanne, mutta eipä tuo käytännössä vaikuta. Vuokrakin nousee uskollisesti maaliskuun alusta taas, kuten aina ennenkin.


    • Vuokrallaasumisenihanuus

      Ihan järkyttävässä kunnossa asumani VVO:n kämppä ja asunnot muutenkin laidasta laitaan Itse asunut yli 10-vuotta. Muuttaessani oli ohjelma,jokaperustui asuttuihin vuosiin ja niiden mukaisiin remppoihin ja tasokorotuksiin. Säästöhullu isännöitsijä eväsi kaikki vuosien täyteen tulleet ansaitut tasoparannukset/palkkiot pitkäaikaisesta asumisesta. No VVO myi linjasaneeraustarpeita tai muita korjauksia odottavat epäkurantit kämpät ja yrittää ilmeisesti listautua pörssiin tms. Nyt pitäisi asukkaiden saada ihan oikeasti joku edusmies ja vuokrasopimukset uudelle pohjalle. Nyt vain myytiin teuraslampaat nilkuttavina vielä jonkun aikaa lypsettäviksi. Ihme, kun alkanut väki vaihtua tihemäpään kuin ennen. Oma vuokrani noussut kaksinkertaiseksi, joten hullu ja köyhähän tässä täytyy olla, kun täytyy sietää.

    • samajuttu

      Asunnot hajoavat vanhuuttaan. Osa on hengenvaarallisia jo, tippaakaan liioittelematta. Siinä sitä on säätiöllä ihmettelemistä millaisia rotan loukkoja sitä tuli ostettua. Remontteja tosiaan pitäisi tehdä, mutta millä rahalla säätiökään niitä nyt tekee? Meillä myös on alkanut muuttoliike, parempien ja halvempien asuntojen perään, ei noissa tavallinen työssä käyvä ihminen pysty vuokria pian maksamaan. Eikä paljon huvita, kun kuntoa katsoo.
      Pelottaa ensi vuosi paljonko taas vuokra nousee. Säätiö kun pistää vielä paremman hinnan noille vapautuville kuin mitä me kauemmin asuneet maksamme.

    • Neverforgettt

      Oulussa.. kaakkurissa muutaman talon myivät vvolt y-asunnoille. Ihan ok oli asua. Ainoa murheen kryyni oli kys.talojen isännöitsijä joka oli kaikessa komeudessaan törkeyden huippu. Syyllisti pois muuttavaa asukasta toisten jätteistä ja käyttäytyi muutenkin epäsopivasti. Kai noussu pissi päähän työssänsä.

    • turhautunutm2

      Sattumaa tai ei, M2-kotien asiakaspalvelu on ihan surkeaa ja VVOn aikana homma kyllä vielä toimi. Mm. isännöitsijän kanssa ei voi puhua puhelimessa ja kaikki asiat hoidetaan sen kanssa kuka nyt puhelimeen sattuu vastaamaan. Muuttaisin pois jos olisi mahdollisuus. En siis suosittele M2-koteja, kiitos vain surkean asiakaspalvelun, heillä ei ole kiinnostusta auttaa oikeasti. Näin Vantaalla.

    • m2asukas

      Ja kuinka kävi? Y-Säätiö laski vuokria niissä kohteissa jossa ne olivat jo karanneet käsistä ja päätti, että koko VVO:lta ostetussa asuntokannassa ei koroteta vuokria ensi vuonna.

    • ToinenM2asukas

      Aika valikoivasti laskivat vuokria. Ja kuten uutisista sai sittemmin lukea, nämä vuokranalennukset olivat jossain kohteissa rappu-, ei talokohtaisia. Edelleen joissain kohteissa neliövuokrat on yli alueen markkinavuokran ja 25% kalliimpia, kuin samalla tavoin omakustannusperusteiset Hekan asunnot noin kilometrin päässä. Eli ne vuokranalennuspuheet oli vain silmänlumetta. 3/2016 asuntojen siirtyessä M2:lle tuli voimaan myös VVO:n aiemmin asettamat vuokrankorotukset. Erikoista kun ottaa huomioon, että VVO otti voittoa vuokrista ja M2 väittää, ettei ota voittoa.

      • taallatoinenasukas

        Sama huomio täällä. Laskimme, että siihen mitä m2 kodit mainostavat, meillä olisi vuokran pitänyt laskea keskimäärin 150€. No satanenkin olisi ollut ihan kiva. Ihan hyvät voitot tulee.

        Eikä mikään ainakaan ole paremmaksi muuttunut.


    • Vuokralle

      Tietääkö kukaan/onko kukaan asunnut pidempää aikaa M2 Kodissa Kouvolassa?
      Millaisia kaksioita, missä kunnossa asunnot ovat?
      Vuokrataso mitä luokkaa.
      Naapurit, millaisia kokemuksia heistä?

    • Leena82

      En voi suositella. Asuin juuri pienen lapseni kanssa Vantaan Pakkalassa Y-säätiön asunnossa ja isännöitsijä aivan ammattitaidoton sekä asiakaspalvelussa ei kunnolla palautteiden vastaanotto toiminut. Kamalat naapurit joita sai pelätä ja joille olisi kuulunut varoitus ja häätö, koska heidän koiransa ulvoivat usein ja soittivat voimakkaalla trancemusiikkiakin basson kera viikonloppuiltaisin ja välillä aamullakin humalassa.

      • joopajoopp

        Missä osoitteessa asuitte? Ollaan katsottu M2 vuokraasuntoa pakkalasta.


    • täällätoinenasukas

      Meillä on tosi mukava alue, mukava talo, loistavat naapurit, mutta paikat alkavat hajota käsiin, hometta ja kosteusvaurioita yhdessä jos toisessa asunnossa. Ei toimi huolto, ei asiakaspalvelu. Alla niin hulvaton kokemus näiden kanssa, että aloin suosiolla katselemaan VVO.n asuntoja. Tästä ei paljon enää viitsi maksaa vaikka halvempaa olisi. Muutto edessä minullakin kuten monella muulla, äänestämme jaloillamme, kymmenkunta asukasta lähtenyt, lisää on lähdössä eikä näihin meinata edes uusia vuokralaisia saada. Se kertonee jo jotain, kun asunnot ovat kuukausia tyhjillään.

    • pettynytvuokralainen

      En suosittele!!!

    • 665

      M2:elta muuttamassa pois ja juuri edellisissä viestissä kuvailtuja asioita itsekkin kokenut. Entisiä VVO:n taloja, joista on lyöty kulut aivan minimiin, asunnon lämpötila tippuilee alle 20 asteen talvella (lattiat aivan jääkylmät), huolto pelaa silloin ku oikein jaksaa ruinata (L&T). Taloyhtiössä oli asukkaiden kesken nimenkeräys, yli 10 asukasta 25:stä oli laittanu nimen valituspaperiin että on kylmä täällä talossa, tuskin tekevät asialle mitään, moni muukin kuulemma lähdössä pois täältä. Kaikenkukkuraksi ovat luopuneet asuntojen esittelyistä kokonaan ja lähtevän asukkaan pitää se itse hoitaa. Eli toisinsanoen: VVO halusi eroon paskoista ja kalliiksi tulevista taloistaansa, joita nyt tämä yhtiö hoitaa. Vuokria ei ole nostettu, mutta se kulukate otetaan pois ylläpitokustannuksista.

    • Anonyymi

      Up!

    • Anonyymi

      Vuokra ok kun varallisuusrajat pitävät vuokran nousun kurissa, mutta muuten aivan järkyttävää asua. Huonosti rakennettuja kämppiä joissa surkea äänieristys kun selviä rakennusvirheitä 2000-luvun asunnossa. Tupakan savut tulee sisälle kun tupakointi paikkaa ei voi siirtää jne. Isännöitsijää ei kiinnosta häiriköt myöskään vaikka kaksi nimeä valituslapussa. Rapun nimilistasta kadonneet Suomalaiset sukunimet vuosien saatossa kertonee että valinnoissa tuetaan ulkomaalaisia. Suurperheet meluavine kersoineen juoksevat kilpaa laminaatilla ja koputtelevat leluilla tunteja päivisin = kuuluu selvästi elementtitalossa, bilettäjät öisin kuuluu puhe/huuto/nauru ja kalusteiden siirto lattialla, ilkivaltaa tekevät kauhukakarat, vilisevät rotat pihapiirissä... Asukkaiden vaihtuvuus tiuhaa joka kertoo ongelmista. Välttäkää viimeiseen asti!

    • Anonyymi

      Pysykää kaukana, kohta ei sun varat enää riitä vuokraan ja joudut muuttamaan.


      Pelkkää rahastustusta koko putiikki.

      Vuokra nousee joka ikinen vuosi vähintään 5% ja tällä kertaa taas 5% 5%.
      Syyski kerrotaan ”kiinteistön ylläpito kustannukset ja kiinteistö hoito & pääomakulujen nousu.

      Tiedän tasan tarkkaan vastikkeen määärän mitä naapurit maksaa yläpuolella tismalleen saman kokoisesta asunnosta.
      Siitä päätelleen niin y-säätiö tienaa puhdasta voittoa mun kustannuksella n.500€ .

      Silti kehtaavat vielä puolustsutua ”kiinteistö” kustannuksia.
      Y-säätiö on mukamas voittoa tavoittelematon yhtiö ja sijoittavat rahat rakentamiseen.
      Jos firma ei tavoittele voittoa niin mixi hemmetissä nostetaan vuokraa?
      Ei se oo miteinkään mun ongelma et he haluavat rskentaa lisää asuntoja MaMu:lle tai kelle lie.
      Munko pitää rshoittaa mamujen asuntojen rakentaminen ihan kuin veromaksajien rahoista ei menis jo tarpeeksi fyrkkaa juoppo työttömien & mamujen pyllyyn???

      Y säätiölle on turhaa mitään viestiä laittaa ja neuvotella, ne vaan kuittaa joka vuosi et ”kyl sä tiiät miksi nostetaan vuokraa ja et tästä puhuttiin jo sun kansaa edellisinä vuosina”.

      Jossei he eivät tavoittele voittoa niin miksi hemmettiin he saavat 500€ puhasta voittoa ja sijoittavat ne MaMu kotien rakentamiseen?

      Jossei tavoitella voittoa niin siinä tapauksessa firma ottaisi vuokraa vain sen verran jotta saa vastikket ja omien työllisten palkat maksettua.
      Mutta jos firmalla on varaa sijoittaa rakentamiseen nii termi ”VOITTOA TAVOITTELEMAT YHTIÖ” on aivan väärä nimi niiden huijaus toiminnalle.

      • Anonyymi

        Nyt annat Y-säätiöstä väärää tietoa!! Vuokrat ovat erittäin kohtuulliset, halvimmat mitä Pirkanmaalta löytyy! Talo hyvin rakennettu, hiljainen, ihanat naapurit. Huoltoyhtiö hoitaa työnsä ripeästi ja hyvin. Ei mitään valittamista.


    • Anonyymi

      Tollaset y säätiö tyypit pitäis lähettää ehdottomasti ukrainasn sotimaan ryssien sekaan.
      Ois tosi hieno katsoa kuinka saavat ukrainan armeejalta kunnolla turpiin.

    • Anonyymi

      Olen asunut alusta asti v.2014 valmistuneessa Y-säåtiön omistamassa senioritalossa pienessä kaksiossa (asukkaat yli 55v). Ihana talo, kaikki asiat hoituvat. Otettu huomioon vanhenevan ihmisen tarpeet eli esim. turvahella, liukumattomat lattiat, iso kylppäri yms. On rauhallista, vaikka joskus kuuluu juhlimisen ääniä - tottakai esim.synttäreillä iloitaan.
      Olen erityisen tyytyväinen!
      PS. Kumma tyyli nykyään tälläkin palstalla; normiasuntoja - jopa miljoonataloja - sanotaan kämpäksi. Käsittämätöntä!!! KÄMPPÄ on pieni, väliaikainen opiskelijaboxi tai metsureiden savotta-aikainen asunto, ei mikään muu.

    • Anonyymi

      Aika heikoilla kantimilla M2 asukasvalinta

    • Anonyymi

      Sitten se avainten haku y-kodit, normaali ihmistä vastaanottaa kaksi virkailijaa ajanvarauksella, ihan kun olisit risen kautta vuokrannut, jäi kyllä todella paska fiilis

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe