Aihe

Trondheimiin autolla

EokuunOrja

Ajateltiin lähteä Helsingistä ajamaan Trondheimiin autolla ensi kesänä.

Katsottiin, että jos mentäisiin jostain Vaasan korkeudelta lahden yli. En muista tarkalleen missä kaupungissa laivayhteys oli, mutta siis tarkoitus on välttää Tukholmaa.

Jos Trondheimistä ajelisi Bergeniin, niin millaisia tiet on? Onko jyrkkiä, päätä huimaavia kallion kielekkeitä, jossa maantie menee.

Toissa kesänä oltiin pohj.Norjassa Finnmarkissa ja siellä oli ihana ajella. Mentiin Inarin kautta Varangin vuonolle ja Hammerfestiin asti.

Mistä löytyisi majoitus parhaiten? Missä Norjassa kannattaa yöpyä? Norjaa ei puhuta. Teltta viedään mukana, mutta lähinnä Ruotsin camping alueita silmällä pitäen. Eikös Norjassa Atlantin rannikolla aina tuule ja se heittää teltan mennessään. (Jäämeren rannalla Norjassa meillä meinasi käydä köpelösti tuulen ja teltan kanssa).

Meillä kulkisi vielä lemmikki mukana, joten siksi pitää asumusta etsiskellä etukäteen, ei kaikkialle otetaan lemmikin kanssa. :) Heinäkuuta vältellään, koska silloin koko Norja pysähtyy ja on lomilla, myös monet majoituspaikat ainakin Finnmarkissa oli kiinni.

15

304

  Vastaukset

  • Uumaja - Trondheim väli on hieno ajettava, mutta aikaa kuluu ihan toisella tavalla kuin Suomessa. Ensimmäinen yöpyminen kannattaa suunnitella Östersundiin tai Åreen ja käydä maastossa vaeltamassa maailman kauneimmissa maisemissa.

   Trondheim - Bergen väli mennään Jotunheimin jäätikön vierestä. Tätäkään ei kannata urakoida ratissa, vaan mennä ajan kanssa ja nauttia maisemista.

   Trondheimissä kannattaa kysellä ihmisiltä, mistä saisi vielä vanhaa Symbicorttia.

  • Kannattaa miettiä myös yöpymiset, hyvä vaihtoehto on Turusta Yö-laivalla yli ja aamulla nukutun yön yli matkaan ja seuraava yöpyminen vaikka Norjan puolella.
   Joskus mietin tuota Vaasa vaihtoehtoa, mutta se oli kallis kun huomioi yöpymisen ja laivamatkan.
   Trondheimistä ylöspäin en osaa tiestä kertoa, googlemapsista niitä voi katsoa itsekkin.
   Sundsvall-Trondheim väli on aika tylsä.

   ps. Norjan parhaat maisemat löytyvät Trondheimistä etelään vuonoalueilta...

  • E39 tasaisempi rantatie.
   Jotunheimenin kautta E6, 51/55 5, E16 hurjempi.
   esim. E6, E136, 63, 15, 258 länteen, 15, 60, E39, 5, E16 vielä hurjempi.

   Jos lemmikki on koira, niin passi lienee kunnossa.

  • Ensiksikin ! Pallo on pyöreä ! Naantali - Kapellskär ja sieltä 77 luoteeseenpäin...
   Bergen - Aurland - Flåm - Geiranger - Trollispolku..... hienoimmat Norjan alueet
   Paluu Rörös'in kautta Faluniin ja taas Kappeliin.... Laivat ovat Finnlines, hytit, sapuskat, rajattomat kahvit jne.... 8 tuntia ja taas Nådendalissa ;))))

   • Naantali - Kapellskär reitillä laivojen aikataulut eivät ole omaan makuun eikä hinnatkaan. Mutta matkailuauton kanssa jälkimmäinen voi olla toisin.


  • Kesällä kalliina aikana kannattaa käyttää päivälaivoja Turku -Tukholma reitillä.

   • Kun otat huomioon majoitusten hinnat reittiä suunnitellessa, niin ei välttämättä..., ellet ole telttamatkailija.


  • Kannattaa tosiaan satsata vuonoalueeseen. Jos käy tuuri ja sää on lämmin niin vuonojen rannalla kaukana mereltä voi olla hyvinkin lämmintä eikä tuule ollenkaan eli kannattaa ottaa teltta mukaan. Hyvällä tuurilla voi ottaa aurinkoa mahtavalla näkymällä vaikka Geirangerin rannalla. Norjassa on aika paljon yksityistä mökkimajoitusta ja tietenkin leirintäalueilta löytyy mökkejä. Hienosta mökistä ja maisemasta joutuu maksamaan, mutta on usein sen väärti. Jos taas on siirtymässä paikasta toiseen voi tehdä yöpymislöydön eli tosin siistin mökin voi saada hyvin huokealla. Kannattaa vaan rohkeasti käydä katsomassa millaisia "hytter" on tarjolla ja yleensä hövelisti tarjotaan avain että pääsee katsomaan onko oman hinta/laatu-vaatimuksen mukainen. Ajankohdaksi suosittelen heinäkuuta. Kuten Suomessakin silloin on suurin mahdollisuus hyviin säihin.

   • Kannattaa muistaa kuitenkin, että vuonoalue ja Bergenin seutu on Norjan sateisinta aluetta, joten auringonottolomaa siitä ei kannata suunnitella etukäteen.
    Muutoin kauneinta aluetta pohjoismaissa.


   • Paistaajospaistaa kirjoitti:

    Kannattaa muistaa kuitenkin, että vuonoalue ja Bergenin seutu on Norjan sateisinta aluetta, joten auringonottolomaa siitä ei kannata suunnitella etukäteen.
    Muutoin kauneinta aluetta pohjoismaissa.

    Juuri näin. Sademäärät vähenevät mitä kauemmas mereltä mennään. Siksi jonkun pitkän vuonon rannalta kuten Geiranger tai Sognefjord on parhaimmat mahdollisuudet hyvällä tuurilla nauttia sateettomastakin säästä. Kokemusta on useammastakin lämpimästä, sateettomasta ja aurinkoisesta päivästä. Ja toki vielä enemmän sateisista... mutta silloinkin on kaunista.


  • Ai niin unohdin mainita ettei vuonoseudulla mielestäni majoitukset ole kiinni heinäkuussa, kun on sesonkiaika. En muista kertaakaan nähneeni sellaista.

   • Kaikki auki siihen aikaan.


  • Itse olen mennyt seuramatkalla Tronheimiin bussilla ensin laivalla Kapperlskääriin (tai laivan piti mennä sinne mutta jäätilanteen takia menikin Tukholmaan ihan helkutin aikaisin, osa meni yökerhosta suoraaan aamiaiselle:) ja Ruotsin halki pohjoiseen, en tosin muista missä vaiheessa vaihdoimme Norjan puolelle. Mutta kumminkaan emme yöpyneet missään matkalla.

   • Matkan varrella on myös nähtävää, joten yksi tai kaksi pysäystä...
    Mm. Falun ja Röros ja paljon lisää kun tulee Trondheimistä alas vuonoalueelle.
    Tietullit on nykyään Ruotsissa myös ulkolaisille ja Norjassa kuten aina ennenkin tunneli/silta/lauttamaksujen lisäksi.


  • Minua kiinnostaisi tuo sama matka jul
   kisilla onkohan se käytännössä mahdollista?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760