Parkkipate

Konkurssi

Onko joku maksanut Parkkipaten myöntämän pysäköintivirhemaksun..? Maksu voidaan määrätä vain ajoneuvoa kuljettaneelle ja sen pysäköineelle henkilölle. Sitä ei voida määrätä ajoneuvon omistajalle, mikäli ajoneuvon omistaja ei ole sopimusosapuoli, eli ajanut ehdot sisältävän kyltin ohi.

Parkkipatella on tapana lähetellä pysäköintivirhelappuja ajoneuvojen omistajille, vaikkei heillä ole hajuakaan siitä, että kuka sitä autoa todellisuudessa ajoi. Sinunkaan ei sitä tarvitse tietää, sillä todistustaakka on Parkkipatella. Pelkkä kuva kuljettajasta ajamassa kyltin ohi ei riitä, heidän pitää kyetä myös todistamaan kuvan olevan kyseiseltä hetkeltä, eikä vaikka kaksi viikkoa aikaisemmin. Tosin ei niillä kyllä edellämainitusta syystä mitään kuviakaan ole.

Näsissä tämä "pysäköinninvalvonta" on riistäytynyt käsistä, asiasta kirjoitti myös sanomalehti Uusimaa. Mikäli olet mielestäsi saanut aiheettoman parkkisakon, niin siitä kannattaa reklamoida sekä Parkkipatea, että tätä heidän omaa perintätoimistoaan. Vain näin villiintynyt pysäköinninvalvonta saadaan kuriin. Ei ole oikein, että parkkisakkoja on lätkitty jopa asukaspysäköintiluvan omaaviin autoihin.

Muista reklamoidessasi, että näiltä yksityisiltä pysäköintifirmoilta on äärimmäisen vaikeata saada minkäänlaista kirjallista dokumenttia reklamaation vastaanottamisesta ja perintäkäsittelyn keskeyttämisestä, sillä he eivät halua antaa mielellään mitään kirjallista dokumenttia syyllistymisestään virheeseen. Yleisin virhehän on se, että yritetään sakottaa ajoneuvon omistajaa, vaikka kuljettaja on joku ihan täysin muu.

15

1698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haluanollapoliisi

      Juuri näin. Tärkeätä on kiistää, sen jälkeen nämä leikkipoliisifirmat kyllä lähettävät uhkailuviestejään "nähdään oikeudessa" -tyyliin, mutta eipä ole näkynyt. Mulle laittoivat vielä viimeisenä viestinä, että eivät enää lähetä viestejä, vaan asia ratkaistaan oikeudessa. No eipä ole tullut kutsua oikeuteen, aikaa on kulunut yli 2 vuotta.

      • älä.maksa.patelle

        Juuri näin.
        On hullua maksaa parkkipaten valvontamaksuja. Ilmoitus vaan peritätoimistolle ettei ole sopimusosapuoli ja homma on sillä selvä. Pate lähtee ainiharvoin oikeuteen koska todistustaakka on heillä ja sitä harvoin pystyvät tekemään.


    • Itse_annoin

      Vastineen jossa en puhunut ajamisesta mitään,sanoin vain että en tiedä kuka auton on pysäköinyt.
      Ei ole kuulunut mitään sen jälkeen.

    • 43sakkolappuapinossa

      Älkää missään tapauksessa maksako noille kusipäille senttiäkään!!!

    • JSK2016

      Jos ajan muun kuin kotiosoitteeni talon numeroidulle tolppapaikalle jossa ei ole autoa (eikä ko. asunnon asukkaalla autoa olekaan) niin tarkistaako tämä Parkki-Pate rekisterikilpeni perusteella Trafille salaiseksi ilmoittamani osoitetiedot ja toteaa että en asu tässä osoitteessa joten sakon paikka? Mistä Parkki-Pate tietää etten vaikka omista myös ko. talossa osakehuoneistoa ja siihen kuuluvaa parkkipaikkaa, siis muussa osoitteessa kuin jossa asun? Skannaako Parkki-Pate aina kaikki parkkipaikan autot todetakseen että jos siellä olisi joku väärä auto? Eli saako esim. tuttavani ajaa minun paikalleni saamatta sakkoa vai skannataanko rekisterikilpi ja todetaan että ei asu täällä joten sakko?

    • ReppuriAri

      Mitä ne täällä Porvoossa tekevät? Pysysivät vain siellä Helsingissä Fashion Housin talossa, Mikkolantien konttorissaan sakottelemassa toisiaan.

    • Seontodellaväärin

      On varmasti maksanut. Sen havaitsee kun katsoo Parkki Paten, Hesassa Mikkolantie 1:ssä, pihalla olevia uusia autoja, joita on valtavan paljon. Firma tekee monen miljoonan tulosta. Eli hyvinkin kannattavaa liiketoimintaa. Miksi yleensä yksityiset yhtiöt saavat lypsää ihmisten rahoja. Köyhille kunnille tämän kaltainen liiketoiminta olisi tervetullutta, ja rahat menisivät esim. vanhusten hoitoon, ei siis yksityisten omistajien taskuun.

      • Ihmetteleväinen

        Siksi, että mm Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta tuottaa puhdasta rahaa kaupungille useita miljoonia vuodessa, mutta silti kaupungin resurssit eivät riitä lisävalvojien palkkaamiseen, jotta raitiovaunujen reiteillä, suojateiden edessä tai muualla kielletyillä ja liikennettä/kevyttä liikennettä haittaavasti pysäköidyt ajoneuvot saataisiin valvottua, sanktioitua ja parhaassa tapauksessa hinattua pois.
        Tästä voimme päätellä, että köyhillä kunnilla on vielä huonommat mahdollisuudet hoitaa tällaisia valvontatoimia, koskapa - viitaten erilaisten valittajien kommentteihin - kunnalliset valvojat eivät voi valvoa yksityisten omistamia alueita eivätkä yksityiset valvontayritykset taas vaihtoehtoisesti voi valvoa esim. edellä mainittuja julkisia alueita.
        Jos taas päättäjät heräisivät aj mahdollistaisivat esim sellaisen, että yksityiset valvontayritykset voisivat tehdä sopimuksen kunnallisen valvontaviranomaisen kanssa tällaisten alueiden valvonnasta, voitte vain kuvitella, kuinka tehokkaaksi valvonta muuttuisi ja millaiset valitusten tulvat kaikilta mielestään oikein pysäköineiltä saataisiinkaan kaikille mukaville viestintäpalstoille...
        Tässä kun asiaan päästiin, niin miettikääs sellaista pikkuseikkaa, kuin kaupunkien ja kuntien rakennusvirastot ja heidän ammattitaitonsa/liikennelain tuntemuksensa.
        Väitän, että lähestulkoon kaikkien kuntien taajama-alueilla, joissa kadunreunaan tehdään tuollainen suorakulmainen pysäköintialueeksi liikennemerkillä merkitty parkkipaikka, se on tehty siten, että sillä houkutellaan autoilijat tekemään liikenteessä lainvastaisia tekoja.
        Ja, ainakin esim. Helsingissä Hernesaarenrannassa on tällaiset alueet maalattu siten, että piirretty alue päättyy n. 4 metrin päässä suojatien merkistä.
        Tämähän tarkoittaa sitä, että autoilijat, jotka pysäköivät ihan alueen päähän, tekevät liikennerikkomuksen tai vähintäinkin pysäköintivirheen pysäköimälllä lähemmäksi kuin 5 metriä suojatieksi merkitystä alueesta. Samoin ne autoilijat, jotka ajavat tällaisella kadulla ja ajavat ko. pysäköidyn ajokin ohi, syyllistyvät liikennerikkomukseen, koskapa 99% näistä EI PYSÄHDY suojatien ETEEN, vaikka 5 metriä lähemmäksi on pysäköity ajoneuvo.
        HÖH.


    • nonononono

      Älkää maksako!!!

    • tutkintapyyntö

      rikollista toimintaa.

    • Ihmetteleväinen

      Se, mikä mua nyt hämmästyttää näissä kirjoitteluissa, niin puolesta kuin vastaankin, on, että miksei KUKAAN, joka on käynyt oikeudessa saamassa päätöksen maksaa ne perhanan maksamatta jätetyt maksut ja oikeudenkäyntikulut, ole tulleet näille palstoille huutamaan tyypeille, jotka ohjeistaa, että ÄLÄ MAKSA KOSKAAN, YKSITYSTEN LAPPUJA EI TARVI MAKSAA, että mitä vittua, miksi te neuvotte päin helvettiä, että taas meni kymppitonni tohonkin, oisin säästänyt 9800 egee, kun oisin maksanu ne pari lappuu... Kuitenkin, lehdissäkin tällaisista tapauksista on voitu lukea.

      • Tosi-ihmetteleväinen

        Ei niitä tarvi maksaa.. Palaautetta, että autoa käyttää moni henkilö, eikä tietoa kuka olisi väärin parkkeerannut.


    • Anonyymi

      Entä jos on ajanut kahden paikan väliin eli niin, että esim. 1 ja 2 paikkojen väliviiva menee auton alla noin puolesta välistä autoa? Mitäs siihen sanoo parkkipate? Molemmista paikoista maksan minä niin enkö silloin saa ajaa niiden väliin miten haluan vai rikonko siinä sitten jotain sääntöä?

    • Anonyymi

      Uusi tieliikennelaki (729/2018) tuli voimaan 1.6.2020. Uuteen tieliikennelakiin ei enää sisälly säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maan omistajan tai haltijan lupaa.
      Eikös tämä pois sulje kaikissa tapauksissa virhemaksujen määräämisen yksityisillä alueilla parkkipaten tms. toimesta.

      • Anonyymi

        Uuteen tieliikennelakiin ei tosiaankaan sisälly yksityiselle alueelle pysäköintiä kieltävää säännöstä. Mutta maastoliikennelakiin se edelleen sisältyy.
        Joten jos ja kun maanomistaja haluaa maillaan kieltää/valvoa luvattoman pyäköinnin niin hänellä on oikeus ottaa valvojaksi kenet haluaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1990
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1549
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      141
      1408
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1250
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1077
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      121
      970
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      50
      792
    Aihe