Aihe

Mopon viritys ja sen seuraukset?

Merikanto

Elikkä olen miettiny mopon viritystä, niin kysyisin teiltä että miten monta kertaa poliisit on pysäyttänyt teidät tai kokeillut itse pyörää?

Ja sitten että jos mopo menee sen 60-64km/h niin tuleeko sakkoa??

Olisin kiitollinen jos vastaisitte:)

9

162

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jonnenviemmää

   @JONNET

  • kkonstaapeli

   Jos mopo on viritetty kulkemaan 60km se voidaan tukita kevytmoottoripyöräksi, noin tonni sakkoa ja mikäli olet alaikäinen eikä sinulla ole vielä ajokorttia, voit tutkinnon suorittaa vasta täytettyäsi 19 vuotta.

   • Jjjjikooi

    Taijat taas vähä liiotella.. Ei siitä mitään tonnin sakkoa tule..


  • hondaheikki

   Lähtöö ainakkii henki äkimmin ku ajat sillä 80 kmh rekan kylkeen ku että 40kmh. Elä turhaan virittele. Se ei oo tarkotettu kulukemaan niin kovaa osta isompi pyörä äläkä leiki mopon virityksellä. Saattaavat olla vaarallisia semmoset ite räpelletyt viritykset. Sanompaha vaan kun kokemusta on

  • skobaforever

   Skootteri on tarkoitettu kulkemaan noin kuuttakymppiä, plus tietenkin, että tähän on suunnittelussa huomioitu vielä turvavaraa, joten teknistä estettä virittämisellle ei ole.
   Ja kun virittämisestä ei usein edes ole kysymys, tarvitsee ottaa vain mopon toimintaa haittaavat kuristukset pois.
   Kun sain vuonna kivi ensimmäisen moponi, isäni sanoi, että viritä niin, että et mitään tappajamopoa siitä tee. PV sai tuon tappajamopo nimen siitä, kun teksti oli kirjoitettu 80cm kamoilla olevan mopoilijan kypärään, kyseinen mopoilija ajoi naista päin ja nainen sai keskenmenon.
   Isäni ei halunnut että ajelen autojen tukkona, autot perseessä kiinni kokoajan. Moponi kulki 65kmh. Olen aikusena huvikseni välillä ostanut itselleni skootterin, niitä on nyt ollut yhteensä neljä, ja ne olen laittanut kulkemaan noin 60kmh, paitsi Aprilia meni prikan poistolla 75kmh.
   Aikuisia mopoilijoita ei paljon pysäytellä, minua koskaan eivät edes katsoneet.
   Sakothan siitä tulee, ja jos suuta soittaa tai poliisi on huonolla tuulella, tai erikseen joku ns moporatsia, niin edessä voi olla uudelleen katsastus.
   Laita kulkemaan se hikisesti 60kmh, se riski sakkojen suhteen kannattaa ottaa.
   On aivan murhaa ajaa 40kmh citymaasturit jatkuvasti perseessä kiinni, ja erittäin vaarallista. 60kmh kun kulkee, niin voi ajaa normaali liikennerytmin mukaan.
   Ja tärkeä neuvo, jos jäät kiinni, ja varsinkin jos olet mopon ensimmäinen omistaja, älä valehtele poliisille virittämisestä. Myönnä että on vähän laitettu, vedoten nöyränä turvallisuuteen.
   40kmh kulkeva mopo on liikenne riski.
   60kmh mopo on siinä asetuksissa mihin sen suunnitelleet insinöörit sen ovat alunperin tehneet.
   80-100kmh kulkeva mopo on kusipäisyyttä ja erittäin vaarallinen vehje.
   Turvallista matkaa.

  • solikka08

   kaverin mopo ei ole rekisterissä ei korttia 14v ja mopo kulki hikiset80kmh ku poliisi pidätti--80e sakkoa ja mopokortin viivästys 31päivää, ei paha.... osta joku vanha mopo alle 2005, helpompi virittää, esim omani kulkee 55 vakiona 2008 vm

   • noinsemenee

    tämä taas johtui siitä että tekijä, oli ihan toukka 14v. vanhempi olisi saanut syytteet rekisteröimättömäsä moottoripyörästä, vakuuttamattomasta, kortitta ajosta, ym. kyllä niistä saldoa nuorkriminaalille kertyy, ja miks ihmeessä?? Kannattais lähtee 5min aiemmin liikkeelle, että ehtis perille laillisella mopolla!


  • vallesmanninveli

   poliisilla on peräkärryssä murskain, jonne laiton mopo tiputetaan, noin 3min kuluttua, saat muovikassin, joka sisältää mopostasi jäljelle jääneen metallisilpun. Tämä on teille oikein, rikolliset vekarat!

  • wteevt

   mopon virittäminen on laitonta ja siitä saa sakkoa jos mopo ei ole tielaillinen ja sillä ajaa tiellä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4380
  2. "Autoilu sinänsä tulee hyvin edulliseksi"

   Ei tarvitse olla huolissaan autoilun kustannuksista. Vaikka bensan ja dieselin hinta nouseekin, niin ”puhtaammat käyttö­voimat takaavat, että autoilu
   Maailman menoa
   278
   2484