Asuntoja tulee markkinoille jos verotus kevenee ja

näinhelppoa

Helppo ja yksinkertainen vastaus.

Siksi koska pääomaverotus vuokrasta on aivan mieletön.

Vuokranantajilla ei ole mitään oikeuksia vuokralaiseen nähden. Vuokralaisia ei saada heti ulos jos vuokrat jää maksamatta.

Suurin osa vuokralaisista on kyvyttömiä hoitamaan toisten omaisuutta tai ylipäätään arvostamaan toisen omaisuutta.

Vuokra-asunnon pitäminen tulee liian kalliiksi ja itselle ei kovin paljoa jää.

Jatkuva huoli omaisuudesta ja remonttejen hoitamisessa ei houkuttele,

Tässä on nyt teille päättäjille semmoiset ohjeet jotka tehdessään asuntotilanne muuttuu merkittävästi.

Pääomaverotus laskettava ja uusi asuntolaki uusiksi. Nykyinen asuntolaki ei palvele kuin vuokralaisia. On itsessään jo niin vanha ettei sovellu nykypäivään.

Sitten ihmetellään miksi asuntoja on tyhjillään, ei pitäis olla niin vaikea ymmärtää.

Vuokrat laskisivat jos pääomaverotus laskisi, vai meinaako päättäjät että asunnot pitäisi vuokrata ilmaiseksi?

7

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonskuna

      Ei vuokralaisen pitäminen kannata kuin asuntolainan maksun vuoksi. Sittenkin on suuri riski et asunto särkyy huomattavalla nopeudella. Ei liian hyviä asuntoja vuokralaiselle.

    • JuuEiKannata

      Asunnon vuokraus on kannattavaa vain, jos asunto on todella halpa ja osaa itse pyörittää remontti/vuokraustouhun tai on tuttu vuokralainen. Nämä 5% ja alle vuokratuotot eivät kata kustannuksia pitkällä aikavälillä muuta kuin laskutaidottomien päässä. Kaikki taloyhtiön remontit ovat aivan helvetin kalliita ja niitä piisaa. Nimellisesti välillä voi näyttää, että jotain jää käteen ja siitähän menee verot silloin. Mutta aina välillä osuu lottovoitto, maksukyvytön vuokralainen asuu ilmaiseksi ja rikkoo paikkoja. Sitten on tyhjät kukaudet, välityspalkkiot ja vastikkeet juoksee koko ajan. Ja riski pääoman tuhoutumiselle on koko ajan.

      • En ihan oikeasti ymmärrä näitä jatkuvia valituksia vuokralaisten särkemistä asunnoista. Pyöritän kaikkia vuokrauksia yhdessä yksityisomisteisessa vuokratalossa Helsingin ydinkeskustassa (asuinhuoneistoja on muistaakseni 38), viimeisten kuuden vuoden aikana on kaksi vuokrasopimusta jouduttu purkamaan vuokrarästien vuoksi ja yksi asunto pinta-remontoimaan kun vuokralainen oli polttanut sisällä. Ongelma on siis äärettömän pieni. Uskonkin, että ongelmana ovat syrjäseutujen asunnot joita ei saa menemään vuokralle muille kuin työttömille sossuasiakkaille. Toinen ongelma on ylisuuri vuokrapyyntö, silloin asiansa hoitavat kansalaiset kiertävät sen asunnon kaukaa, saavat kuitenkin vuokrattua ihan markkinahintaisenkin asunnon.

        Hyvän vuokralaisen löytää mielestäni seuraavin keinoin:

        - oikea vuokrapyyntö
        - työssäkäyvä, opiskelija tai eläkeläinen (sairaseläkeläiset tosin varauksella)
        - puhtaat luottotiedot
        - asiallisen ja avoimen oloinen, siististi pukeutunut (siis puhtaat ja ehjät vaatteet, ei tarvitse olla mikään kävelevä mallinukke)
        - kahden kuukauden vuokravakuus omalla rahalla maksettuna
        - vuokranantaja sallii lemmikkieläimet (todella tärkeä asia hyvän vuokralaisen löytämisen kannalta)
        - vuokranantaja ei yritä mitään ihme knoppailuja vuokraehdoissa (joista suurin osa on yleensä pätemättömiä muutenkin koska ovat lainvastaisia)
        - vuokranantaja ei utele asioita joilla ei ole merkitystä vuokrauksen kannalta (parisuhdetilannetta, uskontoon liittyviä asioita, harrastuksia yms)

        Noilla ollaan menty ja hyvällä menestyksellä.

        Mitä pääomatuloveroon liittyy, niin sitä maksetaan voitosta, eli aina jää jotain taskunpohjalle. Tyhjä asunto on kuluerä jota ei lähtökohtaisesti tavallinen piensijoittaja saa vähennettyä mistään, tietenkin usemman sijoitusasunnon omistava saa vähentää sen muiden asuntojen tuotosta.

        P.S. Esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa on pilvin pimein tyhjillään olevia vuokra-asuntoja joiden vuokrapyyntö on enemmän kun 20 % yli markkinavuokran, pitäisikö herätä todellisuuteen (etenkin kun vuokrat uusissa sopimuksissa on ko. alueella lievässä laskussa)?


      • vuokranantaja

        Hyvällä vuokralaisella EI ole lemmikkieläimiä. Lemmikit aiheuttavat todella paljon kustannuksia, remontteja, naapureiden kanssa riitoja.
        Koiran kynnet raapivat parketin entiseksi lyhyessä ajassa, ovet raavitaan, koirat haukunnallaan häiritsevät naapureita, koirien omistajat eivät nuodata järjestyssääntöjä ja jätöksiä löytyy pihasta. Seuraava vuokralainen saattaa olla allerginen, eikä pystykään asumaan asunnossa.

        Kissan aiheuttamat tuhot saattavat kohdistua tapetteihin, ne on raavittu ja kynsiä teroitettu ovenpieliin, saunan lauteisiin jne. Jätöksiä ei ole siivottu lattialta niiden sinne ilmestyttyä ja lattia on vaurioitunut. Kissoja saattaa asunnossa olla "lauma".
        Lemmikkien ominaishaju pysyy pitkään asunnossa, vaikka sen siivoaisi perusteellisesti. Samalla tavalla, kuin tupakanhaju.


    • mjöölenkiintoista

      Kuulin autoradiosta että kaavailevat tonttien veroja ylös. Mielenkiintoidammaksi vain menee.

    • 13156789

      Komppaan välittäjää; niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Jos olet reilu vuokranantaja, saat saman takaisin. En ole kertaakaan joutunut vuokralaisen "tuhon" jälkiä remontoimaan, minulla on toinen vuokrakämppä ollut vuodesta 2003 ja toinen 2014. Eläimet ovat tietenkin sallittuja, ne ovat perheenjäseniä. Ei ole mitään tuhoja ollut eikä naapurit valittaneet. Pitää luottaa ihmisiin, ei normaalit, terveet ihmiset vie koiraa kakalle omalle pihalle tai jos vahinko käy niin siivoavat kyllä.

      Vaikka eläimen jäljiltä joutuisi sitten jonkun pintaremontin tekemään niin ei se maali niin kallista ole, olen tehnyt pintaremontteja, että saan aina siistin ja raikkaan ilmeen. Olen myös maksanut maalit/tapetit, jos vuokralainen on itse halunnut tehdä remppaa ja osaa tehdä.

      Hyvässä sovussa on aina oltu, kertaakaan (!) ei vuokra ole tullut myöhässä (uskomatonta mutta totta). Jos vuokralainen soittaisi että on maksuvaikeuksia, toki voisin joustaakin. Vuokralaiseni ovat aivan hyväpalkkaisia, hyvin koulutettuja, normaaleja perheitä.

      • kaiken.kokenut

        Sinulla on ollut todella hyvää tuuria vuokralaisten suhteen. "Pientä" pintaremonttia, kun vaihtaa parkettia tai hioo raavittuja ovenpieliä! Voi olla, että joku vuokranantaja, joka vuokraa vain yhtä tai kahta asuntoa, onnistuu aina saamaan "hyvät" vuokralaiset. Jos omistat useamman vuokra-asunnon, niin kyllä sellaiseen joukkoon eksyy aina joku tuholainenkin. Koiria ja kissojakin on toki monenlaisia, kuten heidän emäntiään ja isäntiäänkin.

        Huonolla tuurilla saat sellaisen vuokralaisen, jolle joutuu opettamaan asumisen alkeet aivan A:sta alkaen. Auto pysäköidään oven eteen, koira päästetään asioimaan pihaan vapaasti, roskapussia seisotetaan parketilla päiväkausia ja lattiaan jää pysyvät jäljet, uunia ei siivota, vaan poltetaan pilalle, jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1721
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1452
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      975
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      956
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      44
      808
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      718
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      681
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      681
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      656
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe