Vanha talo ja kosteusvaurio

eimikäänremonttireiska

Mistä lähden asiaa purkamaan, kun meillä on vanha talo (vm1945), ja huomasin nyt pienen pistemäisen putkivuodon yläkerran käyttövesiputkissa. Vuoto on tukittu, mutta haluaisin tietää että onko jotain keinoa saada selville että onko vuoto ehtinyt aiheuttaa paljonkin vahinkoa. En tiedä kauanko vuoto on ollut, ja kohta on sillä tavalla hankalassa paikassa, että ilman suuria seinäpoistoja en näe kohtaan. Seinien sisäpinnat näyttävät kuivilta. Kammottaa että onko siellä hometta. :( Toinenkin kohta on alakerrassa, jossa on epäilyttävä tummentuma seinässä. Siitä en tiedä että mitä sille kohdalle on käynyt. Se ei kuitenkaan ole samalla kohdalla kuin yläkerran putkivuoto. Putket uusitaan jossain vaiheessa, mutta riittääkö vain putkien uusinta vai mitä tälle nyt teen?

93

3856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lankkuu

      Käytä ammatimiesta paikalla arvioimaan tilanne , kunnan tai kaupungin instanssit neuvoo. Kunnon kartoitus ja suunnitelma miten edetään älä panikoi jos on kosteutta,
      ammttitaidolla korjataan. Pidä lämpö normaalissa tai nosta vuoto paikassa asua voi jos ns. homeen haju ei ole voimakas. Jos joku on teillä käydessään sanonut, että täällä haisee home pikaisesti korjauksiin. Tunnetko itse ulkoa tullessa sisälle, että haisee kellarilta tai homeelta.
      Vättämättä ei mitään isoa ole, pieni vuoto kyllä kuivahtaa itsestään ellei vuoto ole vuosikausia ollut. Katso, että tuuletus pelaa.
      Muutaman homemökin korjannut.

      • eimikäänremonttireiska

        Minkä ammattimiehen hankin arviomaan. Varmaan pitää seinää purkaa pitkälti ennen kuin saa mitään tietoa että onko siellä hometta, kun putket on niin hassussa kohdassa seinän sisällä. En haista mitään kohdissa, mutta home ei aina haise. Tai ehkä en vaan haista sitä. Putki on saattanut vuotaa vaikka kuinka pitkään. :(


      • kääntäjä.tv

      • suosittelenmuuttoa
        eimikäänremonttireiska kirjoitti:

        Minkä ammattimiehen hankin arviomaan. Varmaan pitää seinää purkaa pitkälti ennen kuin saa mitään tietoa että onko siellä hometta, kun putket on niin hassussa kohdassa seinän sisällä. En haista mitään kohdissa, mutta home ei aina haise. Tai ehkä en vaan haista sitä. Putki on saattanut vuotaa vaikka kuinka pitkään. :(

        Kaikki homeet, joita satoja eri lajeja, eivät haise tai talossa asuva ei itse haista! (tyypillisimpiä tunkkainen tai vanhan maakellarin haju, mikä tarttuu myös kaikkiin tavaroihin).
        Itse muutin hometalosta pois, hävitin lähes kaikki huonekalut, vaatteet yms. Koko perhe, yhtä lukuunottamatta, sairastui; allergoita, astmaa ja muuta mukavaa.


      • räjäytä talo maan tasalle


      • näintäällätänään
        eimikäänremonttireiska kirjoitti:

        Minkä ammattimiehen hankin arviomaan. Varmaan pitää seinää purkaa pitkälti ennen kuin saa mitään tietoa että onko siellä hometta, kun putket on niin hassussa kohdassa seinän sisällä. En haista mitään kohdissa, mutta home ei aina haise. Tai ehkä en vaan haista sitä. Putki on saattanut vuotaa vaikka kuinka pitkään. :(

        No, kunnan rakennustarkastaja? Häh, mikä tässä on niin vaikeaa?


      • kakkatalo

        tulipalo vois korjata jos vain palais .kyllä vanha talo homehtuu kun vesi vuotaa kauan ,sitten kalliit remontit ,ja miksi meillä ei ole raikas ilma . niinkuin ystävän kotona,tätä pohditaan kauan .JUURIHAN MEILLÄ TEHTIIN REMONTTI. ja koko paska HOMEESSA.


    • walkola

      jos on vanha puru,lauta,tervapaperiseinä,,niin pieni vuoto ei harvemmin ihmeempiä vaurioita aiheuta.purutkin sinne alunperin märkänä laitettu.pieni kosteus kuivaa sieltä pois talo hajottamatta.mutta jos villa ja muovi,homeeseen vetää heti.
      tummuneeta kohdasta voi avata ensin pienen kohdan vaikka kuviosahalla,mistä voi arvioida tarviiko purkaa enempää,jos ei laittaa paikan takas.ikäänkuin pienen luukun.

      • Buunoeemeli

        Siellä alakerran tummuneessa kohdassa voi olla toinen vuoto, tai sitten siitä yläkerran vuotokohdasta on vesi valunut siihen alakerran tummaan kohtaan, vaikka se ei samalla kohdalla olekaan. Vedellä on notkeat kyljet, se voi valua esimerkiksi seinän sisällä olevaa vinopönkkää pitkin tai vesiputken ulkoseinää pitkin. Onhan niissä vesiputkissa mutkiakin jossain kohtaa, joten vesi voi kulkea pitkiäkin matkoja sivusuunnassa.


      • bruunoeemil

        Ei niitä sahan- tai kutterinpuruja märkänä ole sinne seiniin, eikä muihinkaan paikkoihin laitettu, se olisi nimittäin lahonnut koko talo jo vuosikymmeniä sitten.


    • raksaaja

      Onko vakuutusta vesivahingon varalle?
      Anoppilan tapauksessa kutsuttiin vakuutusyhtön mies paikalle ja heti alettiin purku, kuivaus ja alettiin korjaustöihin.

      Tapaus oli äkillinen, siksi asukkaat pääsivät vakuutusyhtiön piikkiin vuokralle.
      kahta huonetta lukuunottamatta kaikki rintsutyylisen talon asuinkerroksen lattiat purettiin. Purut ei kerinneet homehtua, märimmät poistettiin, selluvillaa tilalle.

      Kaikki käyttövesiputket uusittiin.
      Samalla uusittiin myös lämmitysverkoston putket ja patterit.
      Ja rakennettiin vanhuksille pesutilat asuinkerrokseen.

      • Ikävähennys

        Mitähän se vakuutus korvaa vanhoissa putkissa, ikävähennyksen jälkeen ylittyykö edes omavastuun edestä?


      • Edellinen kirjoitti äkillisestä tapauksesta.
        Minulla vesipumppu hajosi kellarissa äkillisesti. Talo oli vuodelta 1924. Vakuutus korvasi.


      • jakaikki

        vakuutus yhtiö maksoi kaikki mukisematta .vanhukset olivat hotellissa koko remontin ajan varmaan saivat vielä pientä taskurahaakin kun eivät voineet asua märäntyneessä rintsikassaan


    • eimikäänremonttireiska_

      Kiitos neuvoista. Teen niin että avaan sahalla pienen luukun, kurkkaan sisälle ja kokeilen onko märkä. Jos kohta on ollut jo märkä ja ehtinyt kuivua, niin siinähän voi olla sitten hometta. Eli otan homekoiran kun luukku on vielä auki, niin koira saa pääsee haistamaan aukosta. Sitten katsotaan miten edetään. Jos joudun avaamaan koko seinän, pitää sen edestä purkaa kaappeja ja paljon muutakin laitteistoa, niin en ihan mielellään seinää pura turhan takia. Hometta en kuitenkaan kotiini halua kun lapsi on jo sille koulussa herkistynyt.

      Vakuutus ei ole riittävän kattava. :/

      Nyt pitäisi löytää vaan joku hyvä ja luotettava homekoira Helsingin alueelta, niin voisi käydä samalla koko asunnon läpi. Onko ehdotuksia? En ole ennen tarvinnut homekoiraa.

    • BauHerr

      Minä unohtaisin koko koiravillityksen.

      En myöskään surisi vakuutuksen puuttumista. -45 rakennettuja putkia mikään vakuutus ei korvaa.

      Jos kyseessä on puutalo, niin -45 rakennettiin sen verran huonosti eristettyjä, ettei siellä home kasva, koska lämmön mukana harakoille menee myös kosteus. Ongelma syntyy silloin, jos eristystä on lisätty jossain vaiheessa. Vanhoissa harakanpesissä ei home muhi.

      Vesi ei rakenteen sisällä liiku suoraan alaspäin, vaan se voi rakenteista johtuen siirtyä pitkiäkin matkoja myös "sivusuunnassa".

      Jos vesijohto on joka tapauksessa vaihdettava, niin yleensä seinä on avattava. Avaa seinä ja katso. Home vaatii kasvaakseen jatkuvaa kosteutta. Poistat kosteuden yhtälöstä => home ei kasva.

      Tarvitset uudet putket. Harkittavaksi tulee "kaksikuorinen" PEX rakenteen sisään tai sitten kupari pinta-asennuksena. Molempi parempi.

    • eimikäänremonttireiska_

      Putkien vaihto on tulossa, mutta todennäköisesti noin vuoden päästä. Putkari sanoi, että seinää ei tarvitse välttämättä avata, kunhan repii vanhat putket pois ja työntää samoista rei'istä uudet tilalle. Kohdassa on tehty jossain vaihessa jotain remontteja, mutta vaikea tietää että mitä kaikkea on tehty kun en ole alkuperäinen asukas. :D

      En myöskään tiedä että kauanko putki on vuotanut, eli toivon kyllä että vuotoa on tapahtunut vasta tunteja tai päiviä, mutta pahimmassa tapauksessa kuukausia tai vuosia... Eli hometta saattaa olla. Ja tietysti olen nyt estänyt lisävuodot, mutta se ei poista olemassaolevaa hometta seinän sisältä, jos sitä siellä on, vaikka kohta kuivuisikin. Kuivakin home on terveydelle vaarallista.

      Katsotaan mitä luukusta näkyy kun sen avaan ja edetään sen mukaan.

    • enkaduhomekoiratilausta
      • eimikäänremonttireiska

        Mikä homekoira teillä kävi?


      • 111-

        Mun koira tulee halvemmalla!


      • aitoreiska

        maalaa uusi maali päälle,nii menee taas vuosia eteen päin.ja on hyvän näkönen.


    • eimikäänremonttireiska

      Luukku auki, olikin yllättävän helppo vetää pyöröterällä pari reikää. Pääsi hyvin kokeilemaan sisälmyksiä. Kuivalta tuntui, mutta epäilyttävä haju pisti nenään kun haistoin reiästä sisältä.

      Taidan kuitenkin ottaa sen homekoiran, niin saa käydä koko talon samalla. Nyt ottaisin suosituksia ja kokemuksia vastaan hyvästä homekoirasta, joka pääsisi nopealla aikataululla tekemään tarkastuksen Helsinkiin. En meinaan halua pitää homeista seinää pitkään.

      • Zehn

        Vanhasta purutäytteisestä talosta löytyy hometta joka seinästä ja lattiasta. Seinissä on käytetty perustuksen valusta purettuja betonilautoja, purut ja sammalet yms on laitettu märkänä jne.. Itse ole nämä huomannut omasta rintamamiestalosta, mutta asukkaat ei ole saaneet mitään oireita. Koiraparka on mahdottoman tehtävän edessä...


      • BauHerr

        Ilmeisesti oireet johtuvat siitä, että elinympäristö on liian siisti. Ainakin Salkinoja-Salonen väittää näin. Tulee halvemmaksi pitää nurkissa "villa"- kuin homekoiria. Vaikutus terveyteen on sama.

        Homekauhu on tyypillistä suomalaista hysteriaa. Ei sitä muualla ole ja hometta on kaikkialla.

        Toinen suomalainen hölmöys on laskea teknistä käyttöikää. Sen mukaan 1945 rakennettu talo on kuollut jo 1995 50 korkeassa teknisessä iässä.

        Relax


      • Zehn

        Luonnonmateriaaleissa ( esim. puu) viihtyvät homeet eivät ole niin ärhäköitä, kuin keinomateriaaleissa. Vaikkapa kipsilevyn liima/paperipintaan syntyvä home ( en muista nimeä) on tosi myrkyllistä. Ehkäpä ihminen on evoluutiossa tottunut "tavallisiin" homeisiin.


    • meiltäkinlöytyi

      Toiset mikrobit ovat sellaisia että tuottavat haisevia kaasuja.

      • ktlö

        Ja toiset ihmiset myös


      • odööriäkehiin
        ktlö kirjoitti:

        Ja toiset ihmiset myös

        Ihmiset - noi kaikkien kauhu niin julkisissa liikennevälineissä kuin myös kaupoissa.

        Itseasiassa perushygieniaan tulisi painottaa ihmisen puhtaus julkisella paikoilla liikkuessaan - itse käyn suihkussa ennen julkisuuteen astumista ja kunnioitan myös muita kanssaläviä lotraamatta liikaa hajusteita ihon pintaan - mutta nämä AXE-kakarat tai henkilöhygienian unohtaneet paskallehaisevat tyypit kaupoissa vaan nyppii.

        Hajujen kontrollointi on vaan muiden ihmisten huomioonottamista julkisissa tiloissa ja on osa muiden kunnioittamista vaikka joilekin sekin on vierasta ikävä kyllä.


    • eimikäänremonttireiska_

      Noniin, homekoira tilattu. Kohta nähdään mitä seinien sisältä löytyy.

      • Rintamatalooniiihana

        Minä tilaisin kyllä koulutetun majavan..se voisi samalla nakerrella seiniin reikiä ja tutkia pystyykö sairastuttamatta nauttimaan alaohjauspuita lattiavasoista puhumattakaan.

        Puuta purua tervapaperia vanhoja sanomalehtiä nahkarukkaset pari paloviinapulloa tyhjiä tähtipistooli kolmenlinjankivääri pari panoskampaa ja pillilupiaski.


      • VakaviaAsioita
        Rintamatalooniiihana kirjoitti:

        Minä tilaisin kyllä koulutetun majavan..se voisi samalla nakerrella seiniin reikiä ja tutkia pystyykö sairastuttamatta nauttimaan alaohjauspuita lattiavasoista puhumattakaan.

        Puuta purua tervapaperia vanhoja sanomalehtiä nahkarukkaset pari paloviinapulloa tyhjiä tähtipistooli kolmenlinjankivääri pari panoskampaa ja pillilupiaski.

        Tekisit niin, koska olet idiootti. Onneksi kaikki eivät ole kaltaisiasi.


      • rottweiler

        Onko oma kaivo mistä vesi tulee vaiko mittarin kautta. Mittarista näkyy jos vettä kulkee putkistossa koko ajan. Kannattaa tutkia sekin.


      • jm2
        Rintamatalooniiihana kirjoitti:

        Minä tilaisin kyllä koulutetun majavan..se voisi samalla nakerrella seiniin reikiä ja tutkia pystyykö sairastuttamatta nauttimaan alaohjauspuita lattiavasoista puhumattakaan.

        Puuta purua tervapaperia vanhoja sanomalehtiä nahkarukkaset pari paloviinapulloa tyhjiä tähtipistooli kolmenlinjankivääri pari panoskampaa ja pillilupiaski.

        Mutta missäs Molotovin koktaelit. Elä vehtoo tikkujen kanssa siellä puruvintillä. Kele


    • eimikäänremonttireiska

      Homekoira kävi. Se teki ilmaisun tekemääni toiseen luukkuun, siihen mistä minunkin nenääni tuli haju. Toisen luukun kävi haistamassa, mutta siellä ei tuntunut olevan mitään kiinnostavaa. Okei, eli seinä ja sisusta menee vaihtoon, puran laitteistot ympäriltä ja homma kuntoon.

      Koira ilmaisi myös yhdessä toisessa kohdassa talossa. Käytävä on siisti pinnoiltaan eikä siinä kulje putkia lähelläkään, lisäksi siinä on sisäseinää. Vähän mietittiin sen ohjaajan kanssa että mikäköhän tässä on, mutta muistelin että edellisellä omistajalla oli akvaario tähän vuotanut ja ilmeisesti sitä ei oltu kuivattu kunnolla. Homekoiran lähdettyä avasin heti käytävän lattiaa, ja ihan selvät kasvustot. :( Nyt vaan alueen eristys ja revin kaiken irti mikä näyttää pahalta.

      Muu talo ei koiraa kiinnostanut, vaikka onkin vanhat materiaalit ja purut seinissä. Home sitä näytti vaan kiinnostavan.

      En voi tyytyväisempi olla, koska nyt voin korjata kohdat ja lapsen oireet toivottavasti loppuu. Vaikka rahaahan tässä taas palaa kun askartelee seinien kanssa. Pieni hinta kuitenkin, terveys on tärkein.

      • rftgyhujik

        Eikö kiinnostanut lattiakaivot koiraa tai keittiön allaskaapin putkiläpiviennit? Meillä kyllä merkkasi melkeinpä jokaisen lattiakaivon, mutta on kuulemma normaalia. Vähällä pääsette. Meillä meni koko talo käytännössä remonttiin. Eikä täyttä varmuutta ole vieläkään onko täysin onnistunut.


    • eimikäänremonttireiska

      Ei kiinnostanut lattiakaivot, keittiöstä avattiin roskiskaapit että koira pääsi haistelemaan sieltäkin allaskaapin alueen. Lattiakaivot olen putsannut kohtalaisen säännöllisesti, ei siellä pitäisi olla mitään homehtunutta.

      Tuntui aika pätevältä se ohjaaja, selosti hyvin koko talon riskirakenteet ja ne mistä saattaa tulla jatkossa ongelmia. Eiköhän tämä tästä selvene, alkujärkytyksestä olen jo päässyt yli.

    • selväasia

      Mihin tuossa tuota koiraa tarvittiin? Nykyään on kyllä ihme tutkimisvimma.
      Paljon on kysymys pelkästä rahantekemisestä. Aina vaan suositellaan tutkimuksia.
      Olisit vaan purkanut samantien. Vaikuttaa homekoiramainokselta koko juttu.

      • BauHerr

        Se on tuo koirainnostus ohi, kun on parempiakin ja pakollisia tutkimuksia.

        Tuo pakollinen remonttia edeltävä asbestitutkimus on selkeä esimerkki hyödyttömästä rahastuksesta.

        Jokaisessa hiekkalaatikossa on enemmän asbestia kuin kylpyhuoneissa. Silti vain jälkimmäisiä tutkitaan.


      • Perusteluja
        BauHerr kirjoitti:

        Se on tuo koirainnostus ohi, kun on parempiakin ja pakollisia tutkimuksia.

        Tuo pakollinen remonttia edeltävä asbestitutkimus on selkeä esimerkki hyödyttömästä rahastuksesta.

        Jokaisessa hiekkalaatikossa on enemmän asbestia kuin kylpyhuoneissa. Silti vain jälkimmäisiä tutkitaan.

        "Jokaisessa hiekkalaatikossa on enemmän asbestia kuin kylpyhuoneissa."

        Hiekkalaatikoissa asbestia?


      • BauHerr
        Perusteluja kirjoitti:

        "Jokaisessa hiekkalaatikossa on enemmän asbestia kuin kylpyhuoneissa."

        Hiekkalaatikoissa asbestia?

        Suomen maaperä on täynnä "luonnon asbestia". Elämä Suomen neoliittisellä kivikaudella perustui asbestin käytölle. Ns. kampakeraaminen kulttuuri sai nimensä asbesti(-savi)-astioista.

        Suurimmat tunnetut asbestipitoisuudet löytyvät Kaavilta, Tuusniemestä, Outokummusta ja Heinävedeltä.

        Merkittäviä pitoisuuksia löytyy esimerkiksi hiekoitukseen käytettävästä hiekasta.


      • Teeseitsemies
        BauHerr kirjoitti:

        Se on tuo koirainnostus ohi, kun on parempiakin ja pakollisia tutkimuksia.

        Tuo pakollinen remonttia edeltävä asbestitutkimus on selkeä esimerkki hyödyttömästä rahastuksesta.

        Jokaisessa hiekkalaatikossa on enemmän asbestia kuin kylpyhuoneissa. Silti vain jälkimmäisiä tutkitaan.

        Mikä ihmeen "pakollinen remonttia edeltävä asbestitutkimus "??Olen tähän vanhaan taloon vaihdellut vesi-ja viemäriputkia,tuulettuvassa alapohjassa viemäri vuotanut sahajauhoihin kait vuosikausia,koskapa laattaa vasten oli purut jo muuttuneet mullaksi,mutta ei homeen pilkkua missään...Enkä ole koskaan ikinä tehnyt mitään "asbestitutkimusta";=D


      • BauHerr
        Teeseitsemies kirjoitti:

        Mikä ihmeen "pakollinen remonttia edeltävä asbestitutkimus "??Olen tähän vanhaan taloon vaihdellut vesi-ja viemäriputkia,tuulettuvassa alapohjassa viemäri vuotanut sahajauhoihin kait vuosikausia,koskapa laattaa vasten oli purut jo muuttuneet mullaksi,mutta ei homeen pilkkua missään...Enkä ole koskaan ikinä tehnyt mitään "asbestitutkimusta";=D

        Tämä:

        7 §

        Asbestikartoitus

        Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, johon voi sisältyä asbestipurkutyötä, on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä.

        Asbestikartoituksessa on

        1) paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti,

        2) selvitettävä asbestin ja sitä sisältävien materiaalien laatu ja määrä,

        3) selvitettävä rakenteissa olevan asbestin ja sitä sisältävien materiaalien pölyävyys niitä käsiteltäessä tai purettaessa.

        Asbestikartoituksen tekijältä edellytetään riittävää perehtyneisyyttä asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen sekä suunnitellun kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämää ammatillista osaamista.

        Asbestikartoitus on dokumentoitava ja se on luovutettava asbestipurkutyöhön ryhtyvän työnantajan tai itsenäisen työnsuorittajan käyttöön.

        Mitä tässä pykälässä säädetään rakennuttajasta tai muusta, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta, sovelletaan työturvallisuuslain 49 §:ssä tarkoitetulla yhteisellä työpaikalla pääasiallista määräysvaltaa käyttävään työnantajaan.


      • viisasvetotaastänään
        BauHerr kirjoitti:

        Suomen maaperä on täynnä "luonnon asbestia". Elämä Suomen neoliittisellä kivikaudella perustui asbestin käytölle. Ns. kampakeraaminen kulttuuri sai nimensä asbesti(-savi)-astioista.

        Suurimmat tunnetut asbestipitoisuudet löytyvät Kaavilta, Tuusniemestä, Outokummusta ja Heinävedeltä.

        Merkittäviä pitoisuuksia löytyy esimerkiksi hiekoitukseen käytettävästä hiekasta.

        Jaa, että hiekkalaatikko ja hiekoitushiekka ovat asunnossa sisällä?
        Mainitsemasi hiekat ovat ulkotiloissa joista ne kaasut haihtuvat ulkoilmaan.

        Asbesti sisätiloissa on vaarallaista ja se sairastuttaa ja tappaa edelleen vanhoja rakennusmiehiä. Toki muut elintavat tulevat myös kyseeseen.

        Miksi vähättelet asbesti tai home sairauksia? Oletko peelo? Vai muuten vain tyhmä? Miksi yleensä vähättelet mitään? Eli, olet tahallinen trolli, jonka mielipiteillä
        ei ole merkitystä!!!!


      • BauHerr
        viisasvetotaastänään kirjoitti:

        Jaa, että hiekkalaatikko ja hiekoitushiekka ovat asunnossa sisällä?
        Mainitsemasi hiekat ovat ulkotiloissa joista ne kaasut haihtuvat ulkoilmaan.

        Asbesti sisätiloissa on vaarallaista ja se sairastuttaa ja tappaa edelleen vanhoja rakennusmiehiä. Toki muut elintavat tulevat myös kyseeseen.

        Miksi vähättelet asbesti tai home sairauksia? Oletko peelo? Vai muuten vain tyhmä? Miksi yleensä vähättelet mitään? Eli, olet tahallinen trolli, jonka mielipiteillä
        ei ole merkitystä!!!!

        Asbesti on mineraalikuitu, ei suinkaan kaasu. Asbesti ei voi haihtua.

        On järjetöntä rasittaa remontoijaa pakollisella noin 500 euron asbestikartoituksella, kun samaan aikaan luonnossa on yllinkyllin asbestia. Hössötetään hirvittävästi kylpyhuoneen asbestista, mutta lapset laitetaan hiekkalaatikkoon leikkimään.

        En vähättele sairauksia vaan luulotauteja. Suomessa "kaikki" potevat samaa tautia samaan aikaan. Suomessa ollaa laktoosi-intolerantteja, silloin kun se on muotia. Suomessa siarastetaan "hometta" , mutta muualla "tauti" on käytännössä tuntematon. Home suorastaan kuuluu Etleä-ja Keski-Euroopan elämänmenoon. Voiko viinikellaria edes ajatella ilman hometta?


      • näinmeillätänään
        BauHerr kirjoitti:

        Asbesti on mineraalikuitu, ei suinkaan kaasu. Asbesti ei voi haihtua.

        On järjetöntä rasittaa remontoijaa pakollisella noin 500 euron asbestikartoituksella, kun samaan aikaan luonnossa on yllinkyllin asbestia. Hössötetään hirvittävästi kylpyhuoneen asbestista, mutta lapset laitetaan hiekkalaatikkoon leikkimään.

        En vähättele sairauksia vaan luulotauteja. Suomessa "kaikki" potevat samaa tautia samaan aikaan. Suomessa ollaa laktoosi-intolerantteja, silloin kun se on muotia. Suomessa siarastetaan "hometta" , mutta muualla "tauti" on käytännössä tuntematon. Home suorastaan kuuluu Etleä-ja Keski-Euroopan elämänmenoon. Voiko viinikellaria edes ajatella ilman hometta?

        No, kerro veden pitävästi ja toteen näyttämällä faktat, millä kumoat VTT,n tekemät tutkimukset ja mittaukset? Huom!! Faktasi pitää olla todistettavasi aitoja, eikä väärennettyjä! Ei se OLE SINULTA POIS, jos joku haluaa tilata hometutkimuksen ja homekoiran paikan päälle! Vai, ovatko lähettäneet sinulle laskua? Nähtävästi olet pakattu trollaaja, joka tahallaan täällä kinaa kaikesta ,jotta
        saisi sivustoille klikkauksia lisää mainostulojen toivossa.

        Juu, on se kuitu. Mustin sen itsekin vasta myöhewmmin. Sinin mielestä ei sitten nämä asbestoosi keuhkosairauksiin kuolleet siiten olleetkaan asbesti töissä ilman
        asianmukaisia suojavarusteita. Toki tupakaal ja viinalla oli osuutta joissakin kuolemissa kaupunkielinympäristön lisäksi. Autojen jarru paloissa ja jarru kengissä oli asbestia. En tiedä onko korvaavaa materiaalia löydetty?


      • näintäällätänään
        näinmeillätänään kirjoitti:

        No, kerro veden pitävästi ja toteen näyttämällä faktat, millä kumoat VTT,n tekemät tutkimukset ja mittaukset? Huom!! Faktasi pitää olla todistettavasi aitoja, eikä väärennettyjä! Ei se OLE SINULTA POIS, jos joku haluaa tilata hometutkimuksen ja homekoiran paikan päälle! Vai, ovatko lähettäneet sinulle laskua? Nähtävästi olet pakattu trollaaja, joka tahallaan täällä kinaa kaikesta ,jotta
        saisi sivustoille klikkauksia lisää mainostulojen toivossa.

        Juu, on se kuitu. Mustin sen itsekin vasta myöhewmmin. Sinin mielestä ei sitten nämä asbestoosi keuhkosairauksiin kuolleet siiten olleetkaan asbesti töissä ilman
        asianmukaisia suojavarusteita. Toki tupakaal ja viinalla oli osuutta joissakin kuolemissa kaupunkielinympäristön lisäksi. Autojen jarru paloissa ja jarru kengissä oli asbestia. En tiedä onko korvaavaa materiaalia löydetty?

        Siis palkattu trollaaja. Piti sanoa, eikä pakattu.


      • näintääläätänäään
        BauHerr kirjoitti:

        Asbesti on mineraalikuitu, ei suinkaan kaasu. Asbesti ei voi haihtua.

        On järjetöntä rasittaa remontoijaa pakollisella noin 500 euron asbestikartoituksella, kun samaan aikaan luonnossa on yllinkyllin asbestia. Hössötetään hirvittävästi kylpyhuoneen asbestista, mutta lapset laitetaan hiekkalaatikkoon leikkimään.

        En vähättele sairauksia vaan luulotauteja. Suomessa "kaikki" potevat samaa tautia samaan aikaan. Suomessa ollaa laktoosi-intolerantteja, silloin kun se on muotia. Suomessa siarastetaan "hometta" , mutta muualla "tauti" on käytännössä tuntematon. Home suorastaan kuuluu Etleä-ja Keski-Euroopan elämänmenoon. Voiko viinikellaria edes ajatella ilman hometta?

        Laita linkkiä siitä, jossa todetaan se, että muaalla ei ole hometta rakenteissa ollenkaan. Kukaan ei kuitenkaan usko sinua!!

        Älä vänkää laita faktat pöytään!!! Miksi yleensä tulet tänne vänkäämään?
        Kuten, sanoin se ei ole sinulta pois, jos joku tilaa home tutkimuksen.

        Maitointoleranssista vielä. Itselläni menee ja 1dl. litrasta maitoa vatsa ihan kuralle, vaikka olen joskus juonut maitoa kokonaan ilman ongelmia. Myöskin lypsy lämmintä maitoa 60 luvulla. Kyseessä ei ole muoti asia, tai juttu!

        Jäit tietämättömyydestä kiinni!!!

        Miksi yleensä olet täällä trollaamassa? Etsi itsellesi elämä!!!!


      • näintäällätänään
        viisasvetotaastänään kirjoitti:

        Jaa, että hiekkalaatikko ja hiekoitushiekka ovat asunnossa sisällä?
        Mainitsemasi hiekat ovat ulkotiloissa joista ne kaasut haihtuvat ulkoilmaan.

        Asbesti sisätiloissa on vaarallaista ja se sairastuttaa ja tappaa edelleen vanhoja rakennusmiehiä. Toki muut elintavat tulevat myös kyseeseen.

        Miksi vähättelet asbesti tai home sairauksia? Oletko peelo? Vai muuten vain tyhmä? Miksi yleensä vähättelet mitään? Eli, olet tahallinen trolli, jonka mielipiteillä
        ei ole merkitystä!!!!

        Luulisi sen olevan jo itsestään selvyys, että etelä ja keski euroopassa ei ole saman laista talvea kuin meillä on. Monessa paikassa voi ikkuna olla auki lähes koko vuoden. Tuuletus ja ilmavirta kuivattaa nopeasti.

        Kyllä ulkomailla myöskin tapahtuu putkivuotoja, eikä vain Suomessa, kuten yrität virheellsesti väittää!!!!!!


      • BauHerr
        näintäällätänään kirjoitti:

        Luulisi sen olevan jo itsestään selvyys, että etelä ja keski euroopassa ei ole saman laista talvea kuin meillä on. Monessa paikassa voi ikkuna olla auki lähes koko vuoden. Tuuletus ja ilmavirta kuivattaa nopeasti.

        Kyllä ulkomailla myöskin tapahtuu putkivuotoja, eikä vain Suomessa, kuten yrität virheellsesti väittää!!!!!!

        On yleisesti tunnettua, että home ei ole muualla ongelma, katso esim: http://www.rakennuslehti.fi/2015/12/miksi-home-on-suomessa-muita-maita-yleisempi-ongelma/

        Syy on se, että suomalaisilla on valtava tarve ns. group think -hysteriaan. Jos yhdellä suomalaisella on lehtitietojen mukaan homeongelma, niin muillakin täytyy se olla. Suomalaiset ovat laumaeläimiä. Illallinen on kappo syödä' kello 17. Joulupukin on pakko tulla kello 18, jne. jne. Samaan kaavaan mahtuu myös tämä homehysteria.

        "Kyllä ulkomailla myöskin tapahtuu putkivuotoja, eikä vain Suomessa, kuten yrität virheellsesti väittää"

        En ole tuollaista koskaan väittänyt, enkä minä sellaista tule koskaan väittämäänkään, koska olen korjannut ulkomailla vuotavia putkia (useammalla mantereella itse asiassa).

        Jokainen saa minun puolestani tettää vaikka minkälaisia turhia tutkimuksia. Näissä hysterioissa on se vaara, että niitä ajavat henkilöt yrittävät saada turhat tutkimukset pakollisiksi päästäkseen rahastamaan yksinkertaista kansaa.


      • näintäällätänään
        BauHerr kirjoitti:

        On yleisesti tunnettua, että home ei ole muualla ongelma, katso esim: http://www.rakennuslehti.fi/2015/12/miksi-home-on-suomessa-muita-maita-yleisempi-ongelma/

        Syy on se, että suomalaisilla on valtava tarve ns. group think -hysteriaan. Jos yhdellä suomalaisella on lehtitietojen mukaan homeongelma, niin muillakin täytyy se olla. Suomalaiset ovat laumaeläimiä. Illallinen on kappo syödä' kello 17. Joulupukin on pakko tulla kello 18, jne. jne. Samaan kaavaan mahtuu myös tämä homehysteria.

        "Kyllä ulkomailla myöskin tapahtuu putkivuotoja, eikä vain Suomessa, kuten yrität virheellsesti väittää"

        En ole tuollaista koskaan väittänyt, enkä minä sellaista tule koskaan väittämäänkään, koska olen korjannut ulkomailla vuotavia putkia (useammalla mantereella itse asiassa).

        Jokainen saa minun puolestani tettää vaikka minkälaisia turhia tutkimuksia. Näissä hysterioissa on se vaara, että niitä ajavat henkilöt yrittävät saada turhat tutkimukset pakollisiksi päästäkseen rahastamaan yksinkertaista kansaa.

        Mutta SE EI OLe sinulta pois, jos joku haluaa päästä homeisista rakemteista ja homeen hajusta eroon!!! Ymmärrätkö?


        Miksi jankkaat olemattomia? Siitä tässä on kyuse ei mistään muusta!

        Ps, En ole alalla, mutta huvittaa tuo sinun jankkaaminen!!! Mitä et ymmärrä? Hä?

        Väitit, ettei ulkomailla tunneta hometta, joka yleensä muodostuu liiasta kosteudesta. Viinikellareiden home on eri homelajia.

        Jokainen järkevä ihminen teettää siinä kiinteistössä kunto arvion, jota on ostamassa. mikäli sitä ei ole jo tehty .Kustannuksista sovitaan myyjän kanssa.

        Useille ihmisille usean kymmenen, tai sadan tuhannen €uron summa on iso raha laittaa omakotitaloon. Tottakai, monet haluavat turvata omaisuutensa ja palkkaa asiantuntijan suorittamaan kaltselmuksen myytävässä kiinteistössä ,koska ei ole
        rakennusalan ammattilainen. Niin teen minäkin.

        Ei se ole hysteriaa, jos seinässä on kosteusvaurio ja rakenteita purkaessa löytyy lahot ruhnkotolpat.

        Ongelma on siinä, että ennen hyväksyttiin pesuhuoneiisin yksinkertainen kipsilevytys ilman lattiarajaa kiertävää pikinauhaa, Pystynurkissa ei myöskään vaadittu mitään kosteuseristettä. Sitten 90 luvulla vaatimus kosteiden tilojen
        seinärakenteesta oli kaksinkertainen 10mm kipsilevy ja bituminauha lattian rajaan ja seinien pystynurkkiin.

        Vanhan rakennuslain aikana RT kortissa oli maininta siitä, että kosteiden tilojen seinä piti eristää siten ettei seinän sisään eli seinärakenteisiin saa päästä vettä KUIN VÄHÄINEN MÄÄRÄ? Tämä osoittautui myöhemmin järjen vastaiseksi. Sen takia ja kuuluisasta HUONOSTA suomalaisesta rakenneusjäljestä johtuen uusittiin rakennuslaki ( maakaarilaki ) 90 luvun puolivälissä. Opittiin vaatimaan kosteiden tilojen tekijöiltä sertifioitua kosteiden tilojen käsittelyä rakentamisen aikana.
        Nykyään kosteisiin tiloihin laitetaan kiviseinä, tai kaakeliluja, sekä 2 kertainen
        sertfioitu kosteuseristys ja ptkein läpivienteihin ja lattia kaivoon tulee erillinen
        eristyskangas, joka eristetään vielä eristysmassalla.
        Mikäli tilan haluaa laatoittaa on suositelva käyttää uima-allas laastia laattojen
        kiinnittämiseen. Laattojen saumaukset käsitellään kosteutta hylkivällä aineella.


        Vanhan maakaarilain aikana omakotitalon ostaja sai tarvittaessa hankkia toisen
        korjaajan kuin talon myyjä suositteli tai olisi järjestänyt, mikäli ostaja löysi talosta rakennusvirheestä johtuvan kosteus vaurion, mikäli ostaja ei voinut vaurioita ennalta tietää, tai havaita sitä asuntoesittelyssä ja kauppaa tehdessä.

        Itse juoduin tällaisen rakennus alan huijarin uhriksi 90 luvulla Lohjalla.

        Käräjäoikeudesta, korvauksia rakentajalta haettaessa oikeus oli sitä mieltä, että
        minun olsi pitänyt hyväksyä myyjä ,tai myyjän järjestämä remontti firma tekemään tarvittavat korjaukset omakotitalossani, vaikka vanha maakaarilaki ei
        tätä edellyttänyt. Kaupat oli tehty kiinteistöstä vanhan maakaarilain aikana .
        Oikeutta asiasta käytiin uuden maakaarilain aikana. Oikeudessa olisi pitänyt soveltaa vanhaa maakaarilakia. Ei uutta. Laki ei tätä erityisesti vaatinut.
        Uusi maakaarilaki edellyttää ostajan hyväksymään myyjän, tai hänen
        kutsumansa remonttifirman tekemään tarvittavat korjaukset. Siis myyjä/rakentaja, joka on kerran tehnyt sutta ja sekundaa, silti oikeuden uuden ja
        uuden maakaarilain mukaan ostajan pitää hyväksyä uudestaan huono työn jälki?

        Teetätin talossa 3 eri kunto kartoitusta. Kunna tervesyviranomaisten home mittaus, yrityksen tekemä kosteuskunto tarkastus ja arvio talon kunnosta, keskuskauppa kamarin hyväksymä tavaran tarkastaja, joka oli ammatiltaan
        rakennsumestari ja Lohjalla tunnettu luotettva henkilö. Kuitenkin oikeus pyyhki
        lattiaa näiden asian tuntijoiden lausunnoilla.

        Tämä huijari rakentaja/myyjä sai vielä yhteiskunnan maksaman oikeusavustajan,
        vaikka hän oli rakennusalan huijari. Rakentaja oli varaton, koska oli järjestänyt
        rahavarat piiloon avopuolisolle. Me jouduimme puolison kanssa maksamaan osan oikeuden käynnin kuluista. Osan maksoi vakuutusyhtiö. Siis huijarin päätä
        silitettiin ja me kärsineenä osapuolena joudume maksamaan remontin ja osan oikeuden käynnin kuluista.


      • BauHerr

        "Väitit, ettei ulkomailla tunneta hometta, joka yleensä muodostuu liiasta kosteudesta. Viinikellareiden home on eri homelajia."

        Luetun ymmärtämisessä on vikaa. Homeitiöitä on kaikkialla. Muualla ei hometta pidetä samanlaisena ongelmanam kuin Suomessa. Suomessa ongelma on, mutta korvien välissä.

        Maakaaressa ei ole annettu myyjälle oikeutta korjata virheitä. Maakaari tuntee vain hinnanalennuksen, kaupan purkamisen ja vahingonkorvauksen. KERTOMASI TARINA ON JO TÄLLÄ PERUSTEELLA MUUTELTUA TOTUUTTA.

        Taas yksi homehysteerinen purkaus vailla kosketuspintaa reealimaailmaan.


    • purkumies1

      katto puretaan ensin ja siitä alaspäin. kellariin asti. purkujätteet kaatopaikaale ja uusi talo tilalle ja hups,ongelma on poissa.

    • gaera

      Joku kosteuskartoitus firma tekemään mittaus .. maksaa noin 200-300 euroa..
      Ei tarvii yleensä purkaa paikkoja..
      Kannattaa pytää vaan hinta etukäteen sillä jotkut ryöstäjät vetää jopa 1000 euroa tosta hommasta.

      • JokuTolkkuHei

        Silläkö se seinä kuivaa?


      • näintäällätänään
        JokuTolkkuHei kirjoitti:

        Silläkö se seinä kuivaa?

        Kyllä sinunkin pitäisi ymmärtää kirjoittaa jotain muuta kuin 4 sanaa asiasta.

        Seinä puretaan ja kuivatetaan muut rakenteet, joita ei pureta.


    • hööppömies

      soita ammattilaiselle

    • koirabuumi

      Eikö kukaan uusavuton ole näiltä homekoirien palveluita kauppaavilta kysynyt reagoiko koira myös kuivuneeseen eli yleensä aikoja sitten kuolleeseen home-esiintymään? Kun homeen kasvuedellytykset katoavat eli vaikkapa puru pääsee kuivumaan (kuten normaalisti pitäisi käydä) myös home kuolee ja tuskinpa aiheuttaa asukkaille ongelmia ellei siitä sellaista väkisin tehdä!!

    • PUTKARISKA

      Vanhoissa taloissa ja miksei uusissakin taloissa hyvä tutkimisen tapa on kerran vuodessa vilkaista vesimittaria, että pyöriikö se, kun kaikki hanat on kiinni, jos pyörähtää kerran minuutissa jossain on pieni vuoto. Sitten vaan selvitelemään vuotokohtaa. JOSKUS PIENI VESIVUOTO SAATTAA LÄHTEÄ ALKAMAAN PIENESTÄ KOLAUKSESTA JA ITSEKSEEN TAAS VUOTO LAKKAA, KUNNES TAAS JOSKUS ALKAA VUOTOA HILJAKSEEN ja suurenee ajan mittaan LÄMMINVESIPUTKET OVAT ALTTIIMPIA VUOTAMAAN LIITOKSISTA JA HITSAUSSAUMOISTA RUNSAAMMAN HAPETTUMISEN TAKIA.

    • Öyestensöyen

      Onko tietoa, että onko taloa "paranneltu" sen rakentamisen jälkeen? Eli lisäilty lasivilloja yms.? Jos ei ole, niin vuodon tukittua rakenteet kyllä ajan kanssa kuivaa itseksiin ja mahdolliset homeet kuolee, kun kosteuslähde poistunut. Panu Kailakin on tämän itse todennut jossain.

      Jos on villoja, niin ne ei kuiva itsekseen. Silloin pakko repiä auki.

    • Byggman

      Joos sul eo oo palovakuutusta hanki se ensi tilassa. "Unohda" hellanlevy päälle ja jotain herkästi syttyvää hellalle ja lähe kaupungille shoppaileen muutamaks tunniks.
      Kun tuut takas, 'kas ongelma on haihtunut savuna taivaan tuuliin.
      Tässä yksi ratkaisu joka on paras jolla pääset kerralla eroon moisesta loukosta.

      Sit vaan uutta tupaa byggaamaan. Brööts*

      • elv5

        Tuhopoltto, tuollaisesta voi saada vankeustuomion.


    • kostuu

      vanhoja taloja eristetään jälkikäteen kun alunperin talo on tehty vähän päästäväksi ulospäin.itse myyn paraaikaa 50 luvun rintamamies taloa niin ostajat kysyvät ensinmäisenä onko seiniä eristetty jälkikäteen kun sanoo ei hyvä juttu sitä ei olekkaan pilattu.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Eikä kannata unohtaa salaojitusta eli sokkelit kaivettava esiin ja tsekattava ja salaojitettava. Paljonhan noissa on hommaa, kallista kun mikä mutta tekee sitä mukaan kun rahaa piisaa.


    • homekokemus

      putkirikosta kannattaa tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön, jos myöhemmin käy ilmi että putkirikosta aiheutunut kosteusvaurio onkin hometta. Vakuutusyhtiö pesee kätensä asiasta. Kosteusvaurio pitää aina tutkia, on erilaisia tutkimuksia joilla voi selvittää hometta. Ensin sisäilmatutkimus, homekoira, materiaalinäytteet seinästä ym.
      Näytteet tutkitaan laboratoriossa, tutkimukset ovat kalliita.

    • werneriskaliini

      Ihan mitä tahansa remonttia on nykyään vaikea tehdä täällä maaseudulla. Ei saa rakennusmiestä mistään, ei saa putkimiestä mistään, ei saa sähkömiestä mistään, kun itse alkaa tekemään voi työn jälki sitten olla sitä sun tätä. Varmin keino on pistää vahingot vakuutusyhtiön piikkiin, sen jälkeen ei tarvitse tekijöitä haeskella Useimmiten vakuutusyhtiö hankkii tekijät, oma korjaaminen tai joku tuttu liike useimmiten ei kelpaa, vaikka halukkaita olisivatkin.

    • ostaajososaa

      Viemäreistä ja talon ulkopuolelta tuleva kosteus on todennäköisempi terveyshaittojen aiheuttaja. Jos kyseiset asiat kovin vaivaavat on syytä harkita asumumispaikan nuorentamista. Tuon ikäiseen taloon on seinän väliin mädäntynyt niin monet hiiren jätökset, että suuresti kummastuttaa homekoiran antama tulos.Voin itse kokemuksesta kertoa, ettei ammattilaisena ole kaksinen tilanne joutua arvioimaan näitä kohteita. Ei siitä kukaan voi sanoa mikä pitää korjata ja pian onkin uuden hinta vanhassa talossa. Myydä ei uskalla, kun kaikki vanhat virheet loppukädessä myyjän vastuulla.

    • vanhoissa-asunut

      Homeet ja sienet tarvitsevat kasvaakseen, lämpöä, happea, vettä ja ravinteita. Happea, lämpöä etkä ravinteita (puu, levyt, eristeet jne.) saa pois, joten kun veden poistaa niin samalla poistaa ongelman. Itse en vanhojen talojen pikku vuodoista olisi niin huolissani, vaan kuivattaisin kosteutta saaneen rakenteen. Mutta jos oikein huolettaa rakenteiden tilanne, niin pitkällä poranterällä on näppärä ottaa "näytteitä". Hirsi/puu/pururakenteiden ehdoton etu uudempiin muovi/villa/ilmatiivis rakenteisiin verrattuna on virheensietokyky jolloin kostuneet/kastuneet rakenteet pääsevät kuivumaan. Mikäli talossa on asuttu koko ajan ja normilämmöt yllä niin enpä huolestuisi niin kovasti tuosta tilanteesta ......ps. vakuutuksethan eivät kata näitä pitkään muhineita homeongelmia käsittääkseni ollenkaan, vaan äkillisiä vesivahinkoja.

    • wiskaliini

      Vanhoissa taloissa vakuutus korvaa aika heikosti, ainakin vesivahingot, jollei ole hiljattain remontoitu. Vakuutuksesta saa 20 % alennuksen, jos putket näkyy pinnassa, ainakin joissain vakuutusyhtilissä on tämä käytäntö.

    • haisulinäätä

      kaikki vanhat haisee

    • rakentaja5

      Vakuutus ei korvaa näin vanhassa talossa enää putkivuotoja. Minkäikäiset on käyttövesiputket ? Kupariputket kestää 25-45 vuotta. Riippuu veden koostumuksesta, onko jatkuva kierto ja kuparin laadusta. Mikäli jo ikää yli 30vuotta niin kiireellä putkia uusimaan. Uudemmissakin taloissa vakuutus korvaa vain ä'killiset vuodot. Kun uusit käyttövesiputket kokonaisuudessaan niin ilmoita siitä omaan vakuutusyhtiöön. Jos tulee myöhemmin vuotoja niin saat jo korvausta.

    • Pulipuli

      Lohdutuksen sana vakuutusyhtiön tarkastaja sanoin että suomessa on kahdenlaisia taloja. Niitä joissa on ollut vesivahinko ja niitä joihin se on tulossa.

    • VOISAATANASENTÄÄN

      Et tainnut mainita, onko putketkin vm 1945 vai korjattu joskus, mutta yli 30 v. vanhoja? Eli jos mennään tuonne "korjattu joskus silloin" linjalle, niin tarkoittaa sitä, että kaikki putket uusiksi, ja siinä samalla sitten kartoitus ja korjaus mahdollisista vesivahingoista, homeestä, mädästä jne.. Tuon ikäinen talo vaatii remonttia joka suunnastaan ja ennen kaikkea ammattilainen apuun, kannattaako (rahallisesti) enää edes rempata vai tuleeko uusi halvemmaksi. Älä ala tee se itse -mieheksi, jos sinulla ei ole tietoa, taitoa ja osaamista, siitä tulee vain lisää vahinkoa

    • raksamies40

      Sinun pitää reilusti vaan purkaa seinää kun muuten on turha lähtee arpomaan tilannetta. Seiniä purkamalla näät onko hometta ja voit tutkii tilaneteen kunnolla koks talosi on jo niin vanhakin. Olen remontoinut homevaurioisia taloja 15 vuoden ajan.

    • kiintvalittaja

      Vanhaa taloa pitäisi remontoida tai kunnostaa sen käyttöaikana vuosittain. Uusi talo on pian jo vanha kun se otetaan käyttöön. Mikäli mitään remonttia ei koskaan tehdä, siihen ei kohta enää kannata mitään remonttia tehdä ja odotelaan vaan vahinkojen syntymistä, kunnes talo on niin huono, että uuden talon rakentaminen tulee halvemmaksi. Kannattaa muistaa, että omakotitalo vaatii jatkuvaa silmälläpitoa ja huoltamista vahinkojen estämiseksi. Jos ei ole varaa omakotitaloa kunnostaa, kun siinä asuu, niin lähtökohtaisesti asumismuoto on väärä. Kun on aika laittaa asunto aikanaan myyntiin, niin paremmassa kunnossa olevasta talosta saa paremman hinnan. Kaikki talot tulevat jossain vaiheessa myyntiin, ellei se ole mennyt purkukuntoiseksi.

    • remonttireino

      pyydä apua joka osaa vaihtaa kylpyhuoneen hanan ja joka osaa korjata penkoneita ja perämoottoreita

    • Ralf.mm

      Unohda "tietäjien" höpinät. Tuki vuoto ja seuraa tilannetta. Tuon ikäiset talot hengittää ja kuivaa hyvin. HUOM. Suomessa vallitsee homehysteria.

    • Turhautunuteeeee

      Oletteko ikinä saaneet mitään vastausta tämän sivuston (Suomi24 )
      Ylläpitäjältä?
      Eivät vastaa mihinkään palautteeseen...

      • Nyt kun kysyit niin vain ilmoitukset paljastaa jonkun olevan elosssa,mutta Palsta sheriffit on kai menehtyneet.


    • Pahin tapaus oli 1952 tehty talo joka oli "meikattu"ja rakennettu päälle muovien ja levyjen kanssa tosi tiiviskellari. Näytti tosi hyvältä ja läpäisi home ratsian jonkun paperin näyttämällä ja oli jopa valokuvia tukirakenteista(tuskin sen talon). Sitten tuli laajennus ym. muutos työt ja totuus paljastui,en ole ikinä nähnyt niin pehmeitä rakenteita jotka oli hometta ja lahoa ,siellä oli lautoja rautalangalla tukemassa ns. palkkeja.Huono tuuri jatkui,se myyjä otti ja kuoli ja ei ketään vastuu henkilöä jolta jotain olisi saanut korvauksia ei ollut. Palo ja pelastus laitos ottivat polttotyön ja ihmettelen miten niin märkä höskä saatiin tuleen. Perheellä oli onneksi iso suku ja metsää että rakensivat hartia pankki lainalla pitkälle uuden eri paikkaan,että neniistä ammatti homeen metsästäjistä.

      • tämähyvä

        Tässäpä loistava esimerkki suomalaisesta rakennusosaamisesta eli se osaaminen onnistunut parhaiten homeen ja lahon peittelyssä muttei kannata väheksyä myös sen lahon aiheuttanutta remontointiakaan!!


    • exvvtt

      Ota kosteudenmittaaja, todellinen lista
      https://vtttodistus.fi/search?mode=list&certificatesubtypeid=433&searchclass=7&pagesize=10&page=1
      Miksi vvt:n sertifikaatin suorittanut kannattaa ottaa? heillä on oikeasti koulutusta asiaan. Ala on villi ja kuka tahansa voi alkaa tekemään sitä. Olen itse ollut kyseisellä kurssilla.
      Ota huomioon että osa homeesta menee horrostilaan kun on kuivaa, eikä aiheuta mitään ongelmia. Ja hometta ei kannattaisi terbveydellisisitä syistä sinne sieraimiin yrittää nuuhkia.

    • Tiivitaavilainen

      Rakennusten kuntotarkastajat ihan turhia, ainoa oikea tapa on purkaa rakenteita ja katsoa miten talo on tehty tai korjattu. aina parempi, jos talo on ollut vain yhdellä omistajalla tai on. ns sukutila.

    • puuseppämestari000

      Ei auta muu kun seinät auki...jos jää homekasvustoa, niin se leviää. Lopputulema kallis, jos tulee astmat ja muut..

    • 54321ssadfg

      hyi vihaan kaikkea

    • Homenpelko

      Luotatko sitten nytte uusiin rahasta "gryndattuihin" VTT.n ynnä muitte serfikoittujen nk"asiantuntijoitten" vesieristetteyihin kallis kohteisiin enempi kun vanhoihin kunnon homeihin? Laboratorio koe vai missä olosuhteissa kokeiltuun josta todellakaan ei ole sikä edes voikkaan olla pitempiaikasta käytännönkokemusta ? Johtuen kai siitä ettei ole ollut kauaa..
      Hassuinta tässä lienee se että, suuremmatkin rakennusliikkeet ottaa liki lakisääteisen vakuutuksen rakennusvirheitä vastaan mutta arvaas vaa ketä maksaa? No ostaja tietysti hinnassa joutuu maksaa sen kun rakentaja vakuuttaa ja lisää hintaansa sen. Eli käytännös ostaja maksaa vakuutuksen sitä vastaan et rakentaja tekee virheen jota ehkä ei voikkaan enää korjata koska se ei ole enää mahdollista.
      Nokia ei taijakkaa olla ainut huijari firma nykyään?
      Homeen pelko ja putkiremppa taitaa olla parasta pisnestä monille,,ja oireita aiheuttava sairaus,
      joka talosta kun löytyy sitä jos eoikein etsiskelemällä haetaan..tai sitten liika kuiva sisäilma missä ei mikään elollinen viihdy tai ..elä ei ees kaktukset taikka kukkaset
      välttämättä.
      Tulitikut o usein paras ratkasu sillo ku sytytin ei toimi jne..

      • Teeseitsemies

        "Hassuinta tässä lienee se että, suuremmatkin rakennusliikkeet ottaa liki lakisääteisen vakuutuksen rakennusvirheitä vastaan..."
        Mikä vakuutusyhtiö myy vakuutuksen rakennusVIRHEITÄ vastaan,kun luulisi että ammattitaitoisen rakennusliikkeen pitää tietää säännöt ja määräykset,ja rakentaa niiden mukaan,kuinka sitten virheitä edes pääsisi tapahtumaan??Voinko itsekin ottaa jostakin vakuutuksen tekemiäni asennusvirheitä vastaan,niin sähkö-putki kuin autoremonteissakin????


      • luotatkokehen

        Et ehkä usko mutta, uskomatonta mutta totta kuinka meitä huij.. höyn. kus..rah ja ved..eikö tämä käy jo ilmi monessakin vakavasti jo virallisestikkin mönkäänmenneessä asiassa josta ei puhuta eikä sitä juurikaan mainosteta missään ei edes Nokian renkaissa ennen huijaaamisesta kiinni jäämistä. Asijoista kerrotaan vain valikoiden ja haluttuja hommia opetetaan muu jätetään jos ei nyt salaisuudeksi niin ainaski kertomatta kaikille ja kaikelle kansalle eli lähinnä tavallisille palkansaajille jotka ovat? Turha väittää ettei oltas mokattu jos pieleen on mennyt edes kenenkään siitä " nk." vastuussa oleskevan suuripalkkaisen ? Omia silmiäänkää ei aina uskota..vaikka tarpeettomia turhia selityksiä puppu soopa puheita kyllä enempikin. Onko sitten kilpailu muka niin kovaa nykyään et vain huijaamalla pärjää joka-alalla?


    • urtsukainenvainen

      Mulla on sellainen periaate, että nurkkaan saa kusta siihen saakka kunnes lattialistat on lyöty paikoilleen.

    • Vttkkalliskusetus

      Nämä kuntotutkijat ovat usein eronneita kuivia kääpiä jotka ovat etsineet jotain hengenpidintä elääkseen ja löytäneet sitten tämän kusetus kunto tutkimus alan. Paperiin paskaa ja eurot tilille..!

      • näintäällätänäään

        Hienoa! Eikö sinulla ole mitään muuta sanottavaa??

        Laita linkki väitteisiisi, josta tiedot voi tarkistaa!!

        Jos et kykene laittamaan linkkiä, niin hanki ELÄMÄ itselles!!!!


        Ps. En ole kuntotutkija.


      • Vttkkalliskusetus

        Minä olen nähnyt tätä puolta läheltä, lukenut aiheesta monelta kantilta ja tullut aika synkkään tulokseen alan kannalta.

        Hyvän kuntotutkijan löytäminen on käsittämättömän vaikeaa ja virheet kostautuvat tosi pahasti palvelun ostajalle - ostajalle joka on jo ennestään pahassa ahdingossa.

        Miksi näin on, en tiedä. Rakennusala on vanhakantaista ja koko asetelma on kaikenkaikkiaan kammottavan monimutkainen ja monitahoinen ja kommunikaatiokatkokset todennäköisiä, kun on monia toimijoita. Surkea tilanne, johon en halua sotkeutua enää mielelläni. Asetelma, jossa on tietämätön talonomistaja, HERRA KUNTOTUTKIJA ja HERRA VITTUUNTUNUT ÄIJÄ RAKSAAJA on SURKEA.

        Tulevaisuudessa asiat ovat paremmin, kun fiksut nuoret tulevat alalle ja hankkivat kokemusta, mutta asiat muuttuvat hitaasti.

        Kehotan kaikkia konsulttipalveluita tilaavia varovaisuuteen! Muuten rahaa menee ja tulos on NOLLA!


    • rakentaja5

      Tällaiset vauriot täytyyy tutkia paikanpäällä, ei niistä kannata veikkailla näillä palstoilla.Vanhemmat, pätevät rakennusmestarit osaavat neuvoa parhaiten. Etsi jostain tällainen ja alkakaa miettiä yhdessä miten edetään. Jokainen tapaus on erilainen joten korjaus keinotkin täytyy tehdä sen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      161
      1692
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1255
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      249
      1213
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1017
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      892
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      889
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      62
      858
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      796
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      53
      721
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    Aihe