Medikinet väsyttää

turhautunutmammutti

Oon käyttänyt lääkettä vasta muutaman viikon, viime viikolla piti nostaa lääkettä 30mgään, mutta mulle tuli siitä sekava olo joten olen pitäytynyt 20mg.
Ainoa ero aiempaan on että mua väsyttää suunnilleen kokoajan. Pari tuntia lääkkeen otosta ja oon aivan poikki. Nukahtamiseen illalla tää on kyllä auttanut, muuta eroa en oo huomannut.
Koska tän pitäisi auttaa? Alkaako se edes auttamaan? Miten lääke ylipäätään voi toimia väsyttävänä? Pitäisikö mun olla mun lääkäriin yhteydessä, vai onko tää ihan normaalia vielä näin alussa?
Voi myös olla että mulla oli toiveet kovin korkealla kun on lukenut ihmisten ahaa!-elämyksistä ja elämän kirkastumisista niin paljon, ja itselle ei sellaista koittanutkaan ensimmäisen (tai edes toisen jne.) lääkkeen napattuani. Voi myös olla että lääke auttaa sen verran vähän, etten itse huomaa.
Kokemuksia?

45

34520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiollutapuapäinvastoin

      Sain jotain lääkettä kokeilukuurin ADD:hen, taisi olla Concertaa. Pitäisi olla piriste. Otin yhden pillerin kuurista, menin suoraan nukkumaan, nukuin koko lääkkeen vaikutusajan. Lihakset menivät hervottomiksi ja silmiä oli vaikea kohdentaa. En ole ylivilkas, minulla pahin oire on hitaus ja omiin ajatuksiin vaipuminen. Olen myös erittäin kömpelö normaalistikin ja tuijotan helposti ihmisiä, eli silmien hallinta ei ehkä niin hyvä. Nämä siis vain pahenivat lääkkeestä.

      En oikein tiedä, miten amfetamiinia muistuttava lääke voi väsyttää. Sanotaan, että ADHD-lääkkeitä käytettäisiin henkisenä dopinginakin, eli piristäisi myös ns. normaali-ihmisiä. Netistä mitä olen katsellut, niin ei ole niinkään harvinaista väsyä niistä. Kaipa se auttaa ylivilkkauteen, jos ei jaksa liikkua. : /

      Luulen, että kannattaisi olla yhteydessä lääkäriin. Itsekin piti, mutta en ole vielä saanut aikaan.

      • Anonyymi

        No kyllähän kun amfetamiiniakin kun vetää överit niin se alkaa väsyttämään vaikka vaikutuksen luulis olevan eri... T. Kinisti


    • turhautunutmammutti

      Heh, okei. Aikaansaaminen on kyllä yksi ongelma.

      Mulla siis myös ADD (itse kyllä odotin sitä hootakin), en tainnutkaan mainita. Voisiko olla että kun HDllä se rauhottaisi niin ADDllä vetää täysin flegmaattiseksi tms.? Toisaalta luulisi että sillä tavoin sitten juuri ADD ihminen taas piristyisi, koska ei ole sitä ylivilkkautta. Sivuoireita tietty on, ja sulla ilmeisesti nuo joidenkin oireidein paheneminen. Ootko siis jo kauan syönyt lääkettä vai voisiko mennä alun sivuoireiden piikkiin?

      Mietin myös jos diagnoosi onkin väärä ja siksi lääke väsyttää? Toisaalta lääkäri juuri sanoi että "normaali"ihminen voi käyttää lääkettä huumeenkaltaisena, eli juurikin pitäisi heillä piristää paljonkin. Ehkä koitan sitten lääkäriini olla yhteydessä!

      • eiollutapuapäinvastoin

        Otin vain sen yhden pillerin. En pystyisi käymään töissä enkä hoitamaan vapaa-ajalla juoksevia asioita noin väsyneenä, eli en voi jatkaa lääkekokeilua loppuun. Silloin tarvitsisin sairausloman ja kotiavustajan. :) Hyvä oli se, että vastoin ohjeita en ottanut lääkettä työpäivänä vaan vapaalla. Jostain syystä kokeilukuuri oli vielä kaikkein pitkävaikutteisin versio (12 tuntia). Ehkä voisin kokeilla jotain lyhytvaikutteista vaikka viikonloppuna. Muuten pysyttelen kahvissa. Tosiaan minun oli määrä kirjoittaa jonkinlaista päiväkirjaa lääkekokeilusta ja varata aika lääkärille, mutta enpäs ole vielä tullut sitä tehneeksi.

        Minäkin olen käsittänyt, että ns. normaali-ihmisellä lääke piristää ja ADHD:llä rauhoittaa. En tiedä, onko totta.


    • AD-HD_vai_AC-DC

      Ilmeisesti juuri tätä lääkettä ei ole tarkoitettu vihdekäyttöä silmällä pitäen. Paras pysyä perinteisessä pirissä?

      • eiollutapuapäinvastoin

        Sinä taidat olla väärällä palstalla. Kokeile googlettaa vertaistukea ääliöille. Siihen ei valitettavasti ole lääkettä. :(


      • Anonyymi
        eiollutapuapäinvastoin kirjoitti:

        Sinä taidat olla väärällä palstalla. Kokeile googlettaa vertaistukea ääliöille. Siihen ei valitettavasti ole lääkettä. :(

        Vanha ketju, mutta...

        Oliko taas aivan pakollinen kommentti?
        Tuliko parempi olo, kun pääsit haukkumaan ääliöksi?

        Kyllä sitä joskus ihmettelee, mikä perkele ihmisiä vaivaa. Täällä anonyymisti haukutaan tuntemattomia ihmisiä, kun kuvitellaan itse olevan niin paljon parempia. Voin kertoa sullekin: et ole yhtään sen parempi tai ylempänä, kuin kukaan muukaan täällä.

        Toivottavasti oot tässä kuuden vuoden aikana oppinut käyttäytymään hieman aikuismaisemmin ja keskusteluissa pysymään asiassa – menemättä henkilöön.


    • turhautunutmammutti

      Toki, mutta opiskeluissa jne. ei varmaan katottaisi hyvällä jos heiluisin siellä piripäissäni, se taitaa kuitenkin näkyä ulospäinkin.

    • turhautunutmammutti

      Oho, oon missannut sun kommentin kokonaan tai sitten sitä ei vain päivitetty!

      Jokatapauksessa, harmi että sullakaan ei toimi/väsyttää, ja tietysti vielä hankalampaa kun on perhe josta pitää huolehtia, ja siitä nyt ei väsyneenä tietenkään oikein mitään tule. Harmi että aikaansaamattomuus on kans yksi piirteitä, eli voi olla hankalaa se uuden lääkäriajan varaaminen. Toivottavasti joku toinen lääke toimisi paremmin!

    • adhd-aikuinen

      Minulla Medikinet ei väsyttänyt (useat ahdistukseen määrätyt lääkkeet vuosikymmenten varrella olivat väsyttäneet, joten tiedän mitä se on, lisäksi lääkkeet ovat aiheuttaneet huimausta). Mutta jouduin Medikinetin tähden jättämään pois ahdistuslääkkeen (Xanor, tämä siis jatkui) tukilääkken (Aurorix tai sen rinnakakisvalmiste, tämä piti lopettaa) ja ahdistus kasvoi aivan kauheasti. Luovuin Medikinetistä, jolla en huomannut olevan mitään vaikutusta.

      Sivuvaikutuksena oli lievää huippausta, mutta vuosikymmenten aikana kaiken maailman lääkkeet läpikäyneenä sanoisin, että sen kesti. Lopetin Medikinetin. Lääkärini arveli, että ahdistus oli niin kovaa, että esti Medikinetin tehon. Palasin aiempaan lääkitykseeni. Keskittyminen on ajoittain perseestä, mutta kun sitä on tähänkin asti eletty, niin ehkä kestän. Pahinta oli, kun en tiennyt, mistä kaikki johtuu ja minua syyllistettiin, kun en parantunut ahdistuksesta.

    • Addnainen

      Väsymys on monesti merkki liian pienestä annoksesta. Mulla alkuun 18 mg Concerta väsytti tosi paljon. Sitten annos tuplattiin, niin lakkasi väsyttämästä ja pystyin keskittymään työhöni ja hoitamaan mallikkaasti muutkin arkihommat.
      Se, että stimulantit väsyttää addia, on osa niiden tavallaan nurinkurista vaikutusta "meikäläisten" aivoissa. Adhd-aivot kun tavallaan jatkuvasti taistelevat nukahtamista vastaan. Se johtaa siihen, että sitä käy tavalla tai toisella ylikierroksilla koko ajan. Sitten kun otetaan stimulanttilääket, joka tekee sen hereilläpitämistyön sun puolesta, niin ylikierroksia ei tarvitakaan enää. Sitten kun meno päässä rauhoittuu, niin moni rauhoittuu siitä niin paljon, että voisi painua vaan nukkumaan.
      Toiset addit jopa ottaa ennen nukkumaanmenoa pienen annoksen lyhytvaikutteista stimulanttia hillitäkseen sitä ajatusralliaan, että pääsisivät nukkumaan.

    • Addnainen

      Onko aloittajalla muuten Medikinet vai Medikinet CR? Tavallinen Medikinethän ei vaikuta kuin sen pari tuntia ja sitä seuraa ainakin itselläni hetkellinen väsymys.

    • turhautunutttt

      Medikinet CR näkyy olevan!

      Kiitos vastauksesta, kiva ymmärtää omia/"meidän" aivoituksia enemmän! Tuo kuulostaa ihan loogiseltakin.
      Minunhan piti nostaa annosta vielä 10mg lisää, mutta mulle on tullut vähän samanlainen olo siitä kun kahviövereistä - ei ylivilkkautta tms. mutta sekava olo jonka vuoksi ei huvita poistua sisältä jne. (en tiedä onko teillä ollut? - ilman tärinää mutta sydän taisi tykyttää ainakin jonkin aikaa hieman tavallista nopeammin)
      Ajattelin että jatkan pienemmällä annostuksella jos keho tottuisi siihen paremmin, ja sitten voisin jatkaa - no tänään olin täynnä energiaa päivällä, ja ajattelin siivota. Tein siinä sataa asiaa samaan aikaan (tai vuorotellen), ja sitten muistin etten oo ottanut lääkettä. Ei mennyt kauaa kun huomasin jumittavani eteisen lattialla, innostus oli hävinnyt ja oli väsyneempi olo. En varmaankaan ota lääkettä enää. - vai pitäisikö vielä kokeilla hetki jatkaa pienemmällä annostuksella ja koittaa sitten nostaa?

      Olin ottamassa samalla hetkellä lääkäriini/neurohenkilööni yhteyttä asian tiimoilta, mutta en näköjään ollutkaan tallentanut hänen numeroaan puhelimeeni, ja kaikki paperit on tietysti hukassa tai oon heittänyt pois. Harmittaa, aika hänelle on kuitenkin joskus ensi kuun lopussa.

      • Addnainen

        Kaikki lääkkeet ei sovi kaikille. Jos tuntuu, että haittavaikutukset on liian isoja, niin sitten toki vaan lääkärille kertomaan, että lääke ei ole hyvä.
        Kaikki stimulantit nostaa sykettä ja verenpainetta ja niitä on syytä tarkkailla. Jos paineet nousee liian ylös, niin lääke todennäköisesti vaihdetaan johonkin muuhun. Jos metyylifenidaatti ei käy, niin deksamfetamiini on monille parempi vaihtoehto, jonka vaikutukset sydämeen ja verenpaineeseen on pienemmät. Muutenkin turvallisempi lääke kuin metyylifenidaatti.


      • adhd-nainen

        Olen syönyt medikinet cr reilu 2 vuotta. Ja liputan sen puolesta!! Aiemmin oli käytössä muita ja tämä ehdottomasti paras. Kun sanoit, että nostit annostusta ja tulin ylipirteäksi. Se on ihan normaalia ja menee ohi 2-5 päivässä. Aivoilla menee hetki tottua siihen ja sitten normalisoituu, mutta niinkuin joku jo mainitsikin, että aiheutuva väsymys kielii liian pienestä annostuksesta. Eli suosittelen vaan sitkeästi jatkamaan. Et voi sanoa mitään 1-2 päivän kokeilulla... Yleensä noin 2vk säännöllisen syömisen jälkeen tiedät sopiiko se sinulle vai ei.
        Tää on aika vanha ketju, mutta toivottavasti jollekkin olisi apua! Tsemppiä kaikille :)


      • Anonyymi
        adhd-nainen kirjoitti:

        Olen syönyt medikinet cr reilu 2 vuotta. Ja liputan sen puolesta!! Aiemmin oli käytössä muita ja tämä ehdottomasti paras. Kun sanoit, että nostit annostusta ja tulin ylipirteäksi. Se on ihan normaalia ja menee ohi 2-5 päivässä. Aivoilla menee hetki tottua siihen ja sitten normalisoituu, mutta niinkuin joku jo mainitsikin, että aiheutuva väsymys kielii liian pienestä annostuksesta. Eli suosittelen vaan sitkeästi jatkamaan. Et voi sanoa mitään 1-2 päivän kokeilulla... Yleensä noin 2vk säännöllisen syömisen jälkeen tiedät sopiiko se sinulle vai ei.
        Tää on aika vanha ketju, mutta toivottavasti jollekkin olisi apua! Tsemppiä kaikille :)

        Itse syönyt nyt noin vkon 10mg cr ja aamusta ku ottaa niin tuntuu myös et olis melki vilkkaampi kun ennen lääkkeen alottamista mutta vaikuttaa hyvältä muutoin ilm kuuluu pelihenkeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse syönyt nyt noin vkon 10mg cr ja aamusta ku ottaa niin tuntuu myös et olis melki vilkkaampi kun ennen lääkkeen alottamista mutta vaikuttaa hyvältä muutoin ilm kuuluu pelihenkeen?

        Mietin samaa, vaikuttaako muillakin lääke niin että ottamisen jälkeen vähän sekava, jopa ylivireysolo mutta tasoittuu ja hyvät vaikutukset myöhemmin? Tämä vasta lääkekokeilu niin pohdin…


    • Ei_jaksa

      Olen 8luokkaa käyvä poika. Käytän medikinettiä 30milligramman annoksella. Olen niin transsissa, että joka päivä tuntuu samalta. Mulla on siis AD-HD ja lääke tuntuu äärimmäisen väsyttävältä. Olo on kuin häkkiin suljetulla eläimellä. Tuntuu kuin siihen "häkkiin" eli mun päähän leijuis koko ajan unikaasua. Ja voisin myös kuvailla oloani näin. Tuntuu kuin olisi kipeä ja väsyttää ja joskus tuntuu heikolta. Ruokahalu on kadonnut koulussa. Tänään oli hyvää ruokaa, mutta silti meinasi yököttää kun aloin syömään. Koulussa annettiin tehtäväksi muistella milloin viimeksi koit ilon tai onnistumisen tunteita. Silloin havahduin, että viimeksi varmaan kesälomalla. Olo on siis tasaisen harmaa ja väsynyt eli tunteet eivät vaihtele suuntaan tai toiseen. Koulun jälkeen vapaa aika kuluu sisällä levätessä seuraavaa päivää varten. Kesälomalla jaksoin lenkkeillä yms. Mutta onhan viikonloput ihan kivoja. Silloin käyn esim. Kirjastossa hakemassa lukemista, että voin lukea väsyneenä koulun jälkeen. Ja joskus menee vähän paremmin, mutta tänään en jaksanut taistella väsymystä vastaan. (Nyt ymmärrän miltä masentuneista tuntuu)

      • ASDFASDF666666

        Tsemppiä!


    • Jäbätoivottavastkaukaa

      Samanlaisia tuntemuksia kuin alottajalla.
      Tuntuu että metyylifenidaatti alkaa käymään itteensä vastaan. Ehkä liian pitkään menny metyylifenidaatilla. Ei oo tullu kyllä mitään hoitomuotoja kuin lääke vastaan täs kymmenen vuoden aikana, ei oo edes tietoo mitä hoitomuotoi on. Ilman lääkityst se on panost panoon elämää, pitää lopettaa medikinet kun se häiritsee sitä millasta on elämä. Vaihto toiseen lääkeesee toivottavaa mut ainekin lopettaa metyylifenidaatti.

    • 1234354455

      Concerta (18-36mg)
      - Virkistää aamulla huomattavasti paremmin kuin kahvi, mutta 3h jälkeen lähinnä ärsyynnyn helpommin. Odotan usein, että vaikutus lakkaisi.

      Concerta (54mg-108mg)
      - Auttaa keskittymään erinomaisesti. Vaikutus noin 6-8h.
      - Hirveitä sivuvaikutuksia - Unettomuus -> Väsymys -> Ahdistuneisuus -> Epäsosiaalisuus

    • zih

      Mulla concerta myös väsyttää, olen ihmetellyt asiaa mutta tästä keskustelusta oli paljonkin apua :)

    • hullumäenole

      Medikinet cr kahdesti päivässä otan 20mg eli yhteensä 40mg päivässä. olen vuoden käyttänyt. välillä olen pitänyt taukoa jos lääke ei enää tehoa, sopinut aina lääkärin kanssa tauosta,en saa taon aikana viekkareita, kai johtuu siitä että menee päivittäin rivatril myös paniikkihäiriöön, en tiedä, olen nyt osastolla kokeiltiin tuon medikinetin pariksi tunniksi tuoman ylivilkkauden vuoksi toista lääkettä equasym, se oli niin huono että otin takaisin medikinetin pikku sivuoireista huolimatta(pulssin nousut, hikoilu, ruokahaluttomuus) olen siis osastolla omasta tahdosta(psyk osasto) koska tahdoin hioa kuntoon kipu ja mieliala lääkitykset, sekä unettomuuden joka ei ole tuosta medikinetistä johtuvaa, oon ollut kolme vuotta uneton. vuosia ollut paniikkihäiriö, kolme vuotta krooninen kipu.
      no täällä tapaan sitten tuon kipuklinen tohtorin joka päättää jatketaanko linjalla tramadol, lyrica. kipulääkkeet, psykiatri päätti että kuitenkin nyt palataan medikinettin viikon jälkeen kun kokeilin tuota equasymia se oli kauheaa. se latisti tunteeni täysin ja olin kuin zombi ja en puhunut ollenkaan ihmisille. pelkäsin ihmisiä. no kuitenkin medikinet cr kahdesti päivässä yhteensä 40mg päivässä, pitää sen pari tuntia pirteänä, se ei tee väsyneeksi, mutta nuo kipulääkkeet tekee ja rivatrilit. yksinään medikinet ei tee. kun pidän lekurin luvalla muutaman päivän medikinet breikin se alkaa toimia taas normaalisti. minulla on aspergerin aiheuttamaa adhd oireilua. medikinet veisi yöunetkin jos liian myöhään ottaisin. mutta yksi haitta on että kun vaikutus alkaa laskea, tulee ärtymystä, onneksi illalla otettava 1mg rivatrilia vie sen poies. :) Hyvä lääke adhd oireiluun ainakin. keskityn ja jaksan hoitaa hommat mitä pitää. ja medikinet tekee minusta luovan, olenhan laulaja, taitelija, runoilja :) se antaa voimaa näihin keskittyä ja ideoita.

    • Anonyymi

      Kaikilla adhd ihmisillä lääke toimii erilailla. Mulla on add

      Mulla 10mg ei tehnyt mitään.
      20mg sai vituttamaan ja itkemään.
      30mg sai puhumaan ja nousemaan sohvalta.
      40mg toimii niin kuin pitää.

      Otan vain työpäivinä.

      • Anonyymi

        Mulla on nostettu pikkuhiljaa kun epäily ADD:stä. Nyt on kokeilussa 40 mg tänään ekan kerran. Tuli aika huno olo, vaikka 30 mg ei oo tullut mitään sellaista. Täytyy kokeilla huomenna uudestaan. Tuo 30mg annos on aina jossain vaiheessa alkanut rentouttaa. Mä en osaa sanoa, olenko saanut ihan selvää ahaa-elämystä. Tuntuu, että lääke toimii välillä paremmin ja välillä huonommin. Tai sitten voi olla, ettei se toimi ollenkaan ja mulla ei oo ADD:tä.

        Nyt on aika rento olo, pieni huono olo edelleen, mutta josko se menisi pois, niin olisi kiva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on nostettu pikkuhiljaa kun epäily ADD:stä. Nyt on kokeilussa 40 mg tänään ekan kerran. Tuli aika huno olo, vaikka 30 mg ei oo tullut mitään sellaista. Täytyy kokeilla huomenna uudestaan. Tuo 30mg annos on aina jossain vaiheessa alkanut rentouttaa. Mä en osaa sanoa, olenko saanut ihan selvää ahaa-elämystä. Tuntuu, että lääke toimii välillä paremmin ja välillä huonommin. Tai sitten voi olla, ettei se toimi ollenkaan ja mulla ei oo ADD:tä.

        Nyt on aika rento olo, pieni huono olo edelleen, mutta josko se menisi pois, niin olisi kiva.

        Vanha ketju mutta pakko kysyä että miten sulle on määrätty adhd lääkettä jos on vaan epäily. Lääkäri ei saa määrätä epäilyn perusteella vaan pitää olla diagnoosi adhd:hen. Itse entisenä seka ja amfetamiinin käyttäjänä en meinannut päästä edes tutkimuksiin ennenkuin annoin puoli vuotta puhtaita kusia. Voisitko tarkentaa tosiaan tuota että onko sulla diagnoosi vai vain epäily?


    • Anonyymi

      Niissähän lukee, että liian pieni annos väsyttää ja vituttaa. Lukekaa ne laput!! Taino laitoin miehen lukemaan kun en itse jaksanut keskittyä ja hän kertoi ne sitte mulle.

      • Anonyymi

        Missä se lukee ? Oon koittanut käydä tuoteselosteen läpi mutta en löydä. Minulla aloitettii medikinet pitkävaikutteinen 10mgx2 päivässä. Väsyttää mahottomasti


    • Anonyymi

      Kannattaa käyttää Medikinet Cr 5mg, niin piristyy jos tunnin päästä kapselin ottamisesta.
      Nuo on aina teillä niin vahvoja nuo 20mg-50mg että eihän kukaan sellaisia kestä ja sitten väsyy vain. Aivot joutuu niin koville kierroksille että seurauksena onkin kova väsymys.

      Eli vain 5mg kapseleita niin rupeaa. Lääkkeissä muutenkin noin yleensäkin mahdollisimman pieni määrä on se paras määrä.

    • Anonyymi

      Mitä kokemuksia teillä on elvansesta add:n hoidossa?
      Itselläni nyt kokeilussa elvanse 30mg, aiemmin concerta 27 mg. Elvanse tekee minusta tunteikkaan ja tuntuu että olen jopa enemmän sulkeutunut pääni sisälle ja vaikea kohdistaa keskittymistä kun tarve on. Tosin ihmisten kanssa menee paremmin sosiaalisesti kuin concertan aikaan. Lääkäri sanoi että annos voi olla liian pieni mutta suurempi annos tuntuu tekevän minusta yhä enemmän huurupäisen. Tuntuu kuin lääke heikentäisi toiminta ja ajattelukykyjäni.
      Sekä Concerta että Elvanse auttavat aloitekykyyn ja jaksamiseen, ei tarvitse syödä koko ajan että malttaisi olla hereillä. Concertassa oli hyvää että sai keskityttyä pillerin oton jälkeen, hoidettua tarvittavat asiat, päätöksentekokykyä ja lähimuisti parani siedettävälle tasolle. Huonoja puolia hermostuneisuus, tunnelatteus, olin kuulema hyökkäävä puheissani ja toisaalta asioihin ei ollut aitoa sisäistä motivaatiota vaikka hommat hoituivat. Murehdin paljon sitä että vaikutus kesti niin pitkään ja laskuissa ärsytysoireita. Minullakin oli täysin mahdollista nukkua concertan ottamisen jälkeen.

      Mietin että kokeilisin seuraavaksi lyhytvaikutteista Medikinettiä, jos silloin voisi olla enemmän oma itsensä mutta ottaa lääkkeen tarpeen vaatiessa kun täytyy olla "läsnä". :)

    • Anonyymi

      Metyylifenidaatti on kyllä kaikinpuolin ihan vitun kamala lääkeaine. Suosittelen kaikkia vaihtamaan lisdeksamfetamiiniin eli Elvanseen.

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä. Molempia testanneena niin jälkimmäisellä on paljon vähemmän sivuoireita pitkällä aikavälillä. Tosin kyseessä on subjektiivinen kokemus.


    • Anonyymi

      Oletteko saaneet diagnoosin yksityiseltä vai julkiselta ja millainen prosessi se tänä päivänä on? Kiitos

      • Anonyymi

        Yksityiseltä kahden tapaamisen perusteella


      • Anonyymi

        Työterveyden kautta, nuoruudesta jatkuneet masennus ja ahdistusoireet. Kunpa ois jo sillon 16-vuotiaana hoidettu ja tutkittu kunnolla eikä lyöty cipralexiä kouraan. Sen jälkeen on syöty venlat, ketipinorit, mirtat, opat,temestat ym ym. Mut ei ne auta ku juurisyy ei tiedossa. Syksyllä tt psykiatri kysyi onko mulla koskaan tutkittu adhd.ta kun kerroin elämäntarinaa. Pöyristyin hieman aluksi, olen sen ikäinen nainen et järkytti. Neuropsykologisiin tutkimuksiin, tuolta selkeät adhd-oireet ja psykiatri aloitti Medikinetin. Joo elämä muuttui täysin. Se sisäinen jatkuva kaaos on poissa, työt sujuu ja sisällä on rauha, tää tunne on niin outo ja uus et on totuttelua 🙄😊.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työterveyden kautta, nuoruudesta jatkuneet masennus ja ahdistusoireet. Kunpa ois jo sillon 16-vuotiaana hoidettu ja tutkittu kunnolla eikä lyöty cipralexiä kouraan. Sen jälkeen on syöty venlat, ketipinorit, mirtat, opat,temestat ym ym. Mut ei ne auta ku juurisyy ei tiedossa. Syksyllä tt psykiatri kysyi onko mulla koskaan tutkittu adhd.ta kun kerroin elämäntarinaa. Pöyristyin hieman aluksi, olen sen ikäinen nainen et järkytti. Neuropsykologisiin tutkimuksiin, tuolta selkeät adhd-oireet ja psykiatri aloitti Medikinetin. Joo elämä muuttui täysin. Se sisäinen jatkuva kaaos on poissa, työt sujuu ja sisällä on rauha, tää tunne on niin outo ja uus et on totuttelua 🙄😊.

        Olitko sä jo pystynyt lopettaa Venlan ym. masennuslääkkeet kun aloitit Medikinetin kokeilun ja mikä annostus on sulle sopivin?
        Mulle ei ainakaan Concerta sopinut. Nyt aloitan Medikinetin kokeilun. En voi jättää Venlafaksiinia pois yhtäkkiä, ennenkuin tiedän yhtään miten toi Medikinet vaikuttaa ja onko siitä mulle jotain apua.


    • Anonyymi

      Hei, aloitin Medikinet cr 10mg kolme viikkoa sitten. Väsytti tosi paljon. Viikon päästä nosto 20mg ja väsymys poistui.
      Nyt annostus on 20mg 10mg ja mun aloitekyky on melkein nolla.
      En saa oikein mitään aikaiseksi. Ruoatkin syön kylmänä, en saa siivottua, istun vaan sohvalla päivät pitkät.

      Onko muilla samoja kokemuksia?
      Pitäiskö vaihtaa lääke?

      • Anonyymi

        Mulla sama annostus ja lääke, samaa aloitelyvyttömyyttä koen ja lisäksi ahdistus/hermostuneisuus. Ei sillei kahvipärinä tyylisesti vaan että vastoinkäymiset töissä ja arjessa saa melkein paniikin partaalle. Tupakkaa palanut valtavasti kun se muka auttaa.

        Mulla lääkärin kanssa puhelu tiistaina (nyt lauantai) ja selaan täälä nyt nettiä miettien jätänkö medikinet cr annokset ottamatta huomenna ja maanantaina vai onko ohimenevä sivuvaikutus ja toivoa siitä että jos annostus nostetaan tiistaina, vois mennä ohi.

        Aika yksinäinen olo myös asian kanssa, tuntuu ettei saanu tarpeeksi tietoa ja että olis kauheen hyvä olla joku numero johon nyt soittaa eikä etsiä suomi24 palstalta apua psyykelääkkeen annostusasioissa :D hohhoijaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla sama annostus ja lääke, samaa aloitelyvyttömyyttä koen ja lisäksi ahdistus/hermostuneisuus. Ei sillei kahvipärinä tyylisesti vaan että vastoinkäymiset töissä ja arjessa saa melkein paniikin partaalle. Tupakkaa palanut valtavasti kun se muka auttaa.

        Mulla lääkärin kanssa puhelu tiistaina (nyt lauantai) ja selaan täälä nyt nettiä miettien jätänkö medikinet cr annokset ottamatta huomenna ja maanantaina vai onko ohimenevä sivuvaikutus ja toivoa siitä että jos annostus nostetaan tiistaina, vois mennä ohi.

        Aika yksinäinen olo myös asian kanssa, tuntuu ettei saanu tarpeeksi tietoa ja että olis kauheen hyvä olla joku numero johon nyt soittaa eikä etsiä suomi24 palstalta apua psyykelääkkeen annostusasioissa :D hohhoijaa.

        Moikka. Aloitin eilen medikinet cr 10mg aamulla ja päivällä saman verran. Huomenna nostan aamulääkkeen 20mg ja kuun lopulla psykiatrin kanssa keskustelu lääkkeen sopivuudesta ja annoksen nostosta.

        Aloitusoireina ainoastaan ihan pieni kuvotuksen oli noin tunti lääkkeen otosta. En ole vielä kokenut muuta. Ehkä kuuntelein eilen paremmin toisen puhetta tai ajattelinko vaan, että jo vaikutti😄


    • Anonyymi

      Medikinet on stimulantti, mutta jotkut ADHD- tai ADD-ihmiset sanovat sen rauhoittavan heitä. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kyseinen lääkeaine nostaa hetkellisesti dopamiinitasoja aivoissa, ja sillä tavalla vähentää dopamiinivajeeseen liittyvää fyysistä rauhattomuutta.
      Oletko muuttanut elintapojasi muilla tavoilla alettuasi ottaa Medikinetiä? Itse jouduin esimerkiksi jättämään kahvin pois, sillä se aiheutti Medikinetin kanssa yhteisvaikutuksena sydämentykytyksiä, ja olen onnistunut syömään huomattavasti vähemmän kuin sellaisena aikana jona en käyttänyt Medikinetiä. Nämä tekijät ovat johtaneet tietynasteisen väsymyksen lisääntymiseen, mutta kahvin kohdalla tämä helpotti parin viikon kohdalla ja syömistä olen koettanut harjoitella.
      Medikinetejä ei pitäisi varmaankaan myös ottaa liian myöhään, sillä ne vaikuttavat aivojen dopaminergiseen järjestelmään, joka uusiutuu (tuottaa lisää dopamiinia) iltakymmenen ja aamuneljän välillä. Tähän aikaan lääkkeen ei tulisi enää vaikuttaa koska se saattaa sotkea dopamiinin tuotannon. On kuitenkin mahdollista, että jos olet ottanut iltapäivällä Medikinetin, se vaikuttaa vielä.
      Tsemppiä sinne!
      Jos lääke ei lähde vaikuttamaan, voit kokeilla eri lääkettä.

    • Anonyymi

      Itse syönyt nyt 2 kuukautta medikinet cr 20-40mg. Alun vaikutus kääntynyt lähes täysin päinvastaseks ja lääke pistää enään lähinnä väsyttään helvetisti. Ei edes merkitystä otanko 20 vai 40mg. Kokeilin myös pitää 3 päivää taukoo lääkkeistä ja uskoinkin että toleranssi palautuu ainakin jonkun verran siinä ajassa mutta paskat. Ei mitään vaikutusta välipäivillä.

    • No mikset vaihda sellaiseen lääkkeeseen, joka ei väsytä? Kuten esimerkiksi Elvanse.

    • Anonyymi

      hei olen 8-luokkalainen tyttö ja minulla on diagnisoitu add (olen kylläkin 100% varma, että se on adhd). sain diagnoosin joskus 2020 maaliskussa ja aloitin concertan käytön 2020 huhtikuussa. silloin tämä lääke ei oikeestaankaan vaikuttanut mielestäni mitenkään elämääni ja kesälomakin oli tulossa niin jäi pois käytöstä sen ajaksi. 7-luokan alussa jouduin taas alkaa käyttämään concertaa ja annostani nostettiin 20mg. en juurikaan silloinkaan huomannut muuta eroa kuin sen, että olin todella äkkipikainen. vähän sen jälkeen annosta nostettiin 40mg, jonka jälkeen menetin ruokahaluni kokonaan silloin kun lääkevaikutti. en kokenut sen auttavan minua ja vitutti vain kun en saanut syödyksi joten lääkettä vaihdettiin elvanseen. 10mg oli aloitus annos ja se auttoi minua aikalailla! jokukin kaksi viikkoa sen jälkeen annosta nostettiin 20mg ja en sen jälkeen kokenut muuta kuin sellaista tunnetta, että olisin kipeä. nostettiin 30mg ja se tunne paheni niin paljon, että välttelin läkkeen ottamista sen vuoksi. elvanse tosiaan vaikuttaa todella pitkään niin pahaolo jatkui minulla 22:00 asti. valitin tästä lääkärilleni ja se vaihdettiin medikinettiin. olen nyt syönyt medikinettiän noin kuukauden(? en ole täysin varma.) ja alkuannoksella (10mg) ei mitään eroa. nostettiin 20mg ei senkään jälkeen mitään eroa. nyt 30mg ensinmäistä viikkoa viedään ja voin sanoa, että olen aivan kokoajan väsynyt!! koulussa väsyttää loppu tunneilla ja kun pääsen kotiin minua väsyttä koko loppu päivä aivan saatanasti. todella vaikeata on pitää silmiä auki, hirveä päänsärky ja koko keho tuntuu vain vankilalta. en jaksa yksinkertaisesti tehdä mitään muuta kuin maata sängyssä loput päivät ja se tuntuu jo ihan masentavalta. en tiedä onko vain ensinmäisen viikon oireet ”korkeammalla annoksella”, mutta tämä on sietämätöntä. kaikki lääkkeet mitä olen ikinä syönyt ovat nostaneet sykkeeni pintoihin, joka ei tunnu kivalta, mutta muita haittoja sydämmen kanssa tietenkään ei ole ollut.

      • Anonyymi

        Ite oon amikse ekal ja mul on add medikinetti toimii lääkkeenä 40mg en kauhee usein lääkkeitä syö mut viime iltana aattelin viihdekäyttää ekaa kertaa ja no siis vedin 12aikaa 4 kapselii nokkaa aikalailla ilma mitää suurempia taukoja ja no enhämmä oo nukkunu yhtää oon vaa tärissy sängyl ja sydän hakkaa nii vitun lujaa et huhhuh luin jostai et laskut on täs lääkkees aikapahat ni nokitin viel yhe kapselin ku en haluu et laskut tulee keske koulupäivän ja joo tärisen vieläki ja kouluu pitäs lähtee viimestää 34min pääst vittu saan varmaa jonku sydärin pia entiiä yhtää mikä on hyvä määrä nokittaa jos on add mut ei syö lääkkeitä aktiivisesti mut must tuntuu et vedin aika vitusti liikaa hyväjuttu on se et aika menee vitu nopee ja vaik ei tekis mitää ni jotenki kivaa silti mut tos yöl tuli semmone jännitys et mietin vaa et ei saatana jos jään kii tai jotai mut seki on menny ohi mut joo vitun sekasi oon vieläki ja laskuja kohti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ite oon amikse ekal ja mul on add medikinetti toimii lääkkeenä 40mg en kauhee usein lääkkeitä syö mut viime iltana aattelin viihdekäyttää ekaa kertaa ja no siis vedin 12aikaa 4 kapselii nokkaa aikalailla ilma mitää suurempia taukoja ja no enhämmä oo nukkunu yhtää oon vaa tärissy sängyl ja sydän hakkaa nii vitun lujaa et huhhuh luin jostai et laskut on täs lääkkees aikapahat ni nokitin viel yhe kapselin ku en haluu et laskut tulee keske koulupäivän ja joo tärisen vieläki ja kouluu pitäs lähtee viimestää 34min pääst vittu saan varmaa jonku sydärin pia entiiä yhtää mikä on hyvä määrä nokittaa jos on add mut ei syö lääkkeitä aktiivisesti mut must tuntuu et vedin aika vitusti liikaa hyväjuttu on se et aika menee vitu nopee ja vaik ei tekis mitää ni jotenki kivaa silti mut tos yöl tuli semmone jännitys et mietin vaa et ei saatana jos jään kii tai jotai mut seki on menny ohi mut joo vitun sekasi oon vieläki ja laskuja kohti

        Mietin et vetäisin viel yhe mut entiiä ku koulu loppuu vast 4


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      76
      1352
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      924
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      78
      838
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      784
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      783
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      766
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      764
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe