Finnair '16, taloudellinen tuki kurssin aikana

Talkoohengessä

Varmasti joku muukin on hakenut työttömänä. Kuten olemme saaneet tuta, Finnair olettaa työpaikkaa hakevan suorittavan kahdeksan (8) viikon kurssin ilman penninkään (0) korvausta.

Oletteko ajatelleet antaa työnhakunne jatkua kurssin ajan ja ottaa siis vastaan työttömyyspäivärahaa/työmarkkinatukea vai ilmoittaa osallistumisesta TE-toimistolle?

Kurssille osallistuva ei tietenkään "ole työmarkkinoiden käytössä, eikä voi vastaanottaa hänelle mahdollisesti tarjottavaa työtä" ja näin muodoin Kelan tuen katkaiseminen on kovasti paljon mahdollista.

Kaksi kuukautta on lopulta niin lyhyt aika, ettei mitään välttämättä tarjotakaan. Jo tuo on nähty. Eli tietenkin mieleen tulee ilmoittaa työnhaun päättymisestä vasta, kun allekirjoitus on Finnairin työsopimuksessa ja määräaikaisuus alkaa.

Vielä sellainen mahdollisuus, että onko joskus kuultu, että TE-toimisto tukisi tällaiselle kurssille osallistumista? Ainakin niin, että lausunnollaan Kelalle puoltaisi tuen maksamista kurssin ajan? Tietenkin kaikkein järkevintähän olisi tukea nimenomaan aktiivista työnhakijaa, jonka käden ulottuvilla on työpaikka. Toisaalta siinä, mikä aina kellekin on järkevää, on tunnetusti paljon vaihtelua...

1

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäkans

      Moi! Olen kohtalotoverisi, ja luulen että muitakin näinä aikoina löytyy! Eli nyt (tältä alalta) työttömänä, hyvä puoli että sinänsä helppo kun ei tarvitse murehtia irtisanomisaikoja, täytyy ajatella positiivisesti! Ja just olen pohtinut tuota samaa, jos vaan siis kurssille pääsen.
      En kyllä ajatellut liittoon/TE:lle vielä ilmoittaa mitään..Ennen kuin työllistyminen varmaa. Kurssin ajankin katson olevani työvoimamarkkinoiden käytettävissä, jos suoraan työpaikan saisi. Ja kurssihan voi (hope not!) keskeytyäkin tai jos sitä ei syystä taikka toisesta läpäise. TE:ssa työnhaussani on vain nämä oman alan duunit, eipä sieltä kyllä ole niitä tarjottu tässä :) joten epätodennäköistä tuon kahdenkaan kuukauden aikana.

      Tosin en ole vielä tutukinut, voisiko sitten "työtön" sijasta kurssipäiviin laittaa "opiskelu". Katsotaan eka miten tässä mittelössä käy, peukut pystyyn kaikille meille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe