Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Windows Phone on kuollut"

R.I.P._Windows_Phone

"Windows Phone on kuollut"
-
Voi voi sentään.;(

http://www.digitoday.fi/bisnes/2016/01/29/karu-kuva-jattaa-vahan-arvailun-varaa--windows-phone-on-kuollut/20161108/66
-
"Microsoftin julkistama strategianmuutos näkyy nyt tosissaan: Lumia-myynti romahti kappalemääräisesti 57 prosenttia vuoden takaisesta. Puhelimen myyntikäyrä on karua kateltavaa.

Microsoftin raportoima viime vuoden lopun vuosineljännes on puhelinliiketoiminnan osalta katastrofaalinen. Puhelinmyynnin liikevaihto laski valuuttakorjatusti 49 prosenttia, ja älypuhelinten myynti leikkautui yli puolella."

Täytyy myöntää että Lumia puhelimet ovat täysin perseestä. Sinänsä sairasta että työpaikassa (yliopisto) on pakko käyttää Lumiaa (johdolla iPhone toinen vaihtoehto), toimivia Android-puhelimia ei voi käyttää. Aivan sairasta kilpailun rajoittamista joka vääristää Android/Apple/Windows -puhelinten todellista kilpailua ja myyntimääriä Suomessa.

Lumian tekstin korjaustoiminnot on aivan perseestä. Osoitinta ei tahdo millään saada sanan keskelle kun olet esim. kirjoittanut väärin ja haluat korjata osan sanasta. Koko sana valikoituu yleensä aina kosketuksessa, eikä osoitinta saa kirjainten väliin sitten millään. Raivostuttavaa jos virhe on sanan alkupäässä.

Puhelinnumeromuistiossa lankapuhelin/VoIP-numerot valikoituvat usein itsestään tekstiviestin lähetysnumeroksi vaikka muistiossa on myös oikea matkapuhelinnumero. Kun lähetät tekstiviestin, mikään ei varoita tai ilmoita että se olevinaan lähetetään lankapuhelin/VoIP-numeroon jolloin se ei tietenkään oikeasti lähde.

Soitettava vahinkopuhelu pakenee ruudun yläosaan, ja näyttö sammuu, eikä sitä tahdo saada koko ruudulle, josta sen voi painikkeella lopettaa.

Päällä olevia ominaisuuksia joutuu suurinta osaa etsimään Asetukset-valikon kautta. Esim. Androidissa kaikki tärkeimmät päällä olevat toiminnat saa näkyviin yhdellä kertaa pyyhkäisemällä ruudun yläosaa, ja laitettua päältä tai päälle, ja kerralla nähtyä mitkä ovat päällä. Siis esim. onko WLAN, Bluetooth, Mobiilidata, Lentotila, GPS-paikannus ym. ym. päällä. Lumia Windows -puhelimilla ne pitää kaikki erikseen useamman valikon kautta hakea ja valita.

Android on ylivoimaisen toimiva käyttöjärjestelmä verrattuna onnettomaan Nokia-pohjaiseen Windows Phoneen verrattuna.

Windows Phonella ei ole menestysmahdollisuuksia mobiilikäyttöjärjestelmäevoluutiossa jossa Android on käytettävyydeltään ihan toisella vuosituhannella. Sinällään jännää että toimiva työpöytä-Windows(XP/Vista/7) on 8, 8.1 ja 10 -versioissa muutettu tähän samaan huonompaan ja toimimattomampaan suuntaan.

3

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Urkintamoodikäyttikset

      Windows on ottanut muiden kansallisen etuaseman ohjelman "Made in USA/NSA" -käyttisten (Google Android, Apple iOS/OSX) tapaan urkinta-vakoilutoiminnot omakseen, todennäköisesti USA:n hallinnon NSA PRISM-yhteistyön pakottamana. Windows XP, Vista ja 7 olivat vielä toimivia käyttiksiä Windows 8, 8.1, 10 ja Windows Phone näitä urkintakäyttiksiä. Linux-jakelut mm. Ubuntu tulevat varmasti yleistymään myös mobiilipuolella. Toivottavasti Linux-projekteihin ei vain pääse liikaa NSA-väkeä pesiytymään ja menemään saman urkintamoodin mukaan.

      • Vapaa_vaihtoehto

        Muutama syy käyttää Ubuntua, tai muuta Linuxia!

        Tuossa lista Windowsin vakoilusta

        Keräämme etunimi- ja sukunimi- sekä sähköpostiosoite-, postiosoite-puhelinnumero- ja muut vastaavat yhteystiedot.

        Keräämme salasanat, salasanavihjeet ja muut vastaavat turvallisuustiedot

        Keräämme sinusta ikä-, sukupuoli-, maa- ja oletuskieleen liittyviä tietoja

        Keräämme tietoja mielenkiintosi kohteista ja suosikeistasi

        Keräämme tietoa mitä ominaisuuksia käytät, mitä asioita ostat, millä Internet-sivustoilla vierailet ja mitä hakutermejä käytät. Niissä on myös tietoja laitteestasi mukaan lukien IP-osoite, laitetunnisteet, seutu- ja kieliasetukset sekä tietoja verkosta, käyttöjärjestelmästä, selaimesta tai muista ohjelmistoista

        Keräämme tietoja yhteystiedoistasi ja suhteistasi

        Keräämme tietoja sijainnistasi

        Keräämme tarvittaessa kommunikaatiosi ja tiedostojesi sisällön

        Keräämme tietoa sähköpostin aiherivi ja teksti

        Keräämme tietoa pikaviestin teksti tai muu sisältö

        Keräämme tietoa videoviestin ääni- ja kuvanauhoite

        Keräämme tietoa vastaanottamasi ääniviestin tai sanelemasi tekstiviestin

        Tuolta ilmainen Ubuntu: http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html


    • lumia_830

      Lainaus.
      ("Päällä olevia ominaisuuksia joutuu suurinta osaa etsimään Asetukset-valikon kautta. Esim. Androidissa kaikki tärkeimmät päällä olevat toiminnat saa näkyviin yhdellä kertaa pyyhkäisemällä ruudun yläosaa, ja laitettua päältä tai päälle, ja kerralla nähtyä mitkä ovat päällä. Siis esim. onko WLAN, Bluetooth, Mobiilidata, Lentotila, GPS-paikannus ym. ym. päällä. Lumia Windows -puhelimilla ne pitää kaikki erikseen useamman valikon kautta hakea ja valita. ")

      Tämä nyt ei pidä paikkaansa, wp puhelimesta löytyy kyseiset valikot näytön yläreunasta alaspäin pyyhkäistäessä, esim. wp10 käyttiksessä on 16 eri pikavalikkoa siellä, mm. yhdistä, virransäästö, taskulamppu, muistiinpano, vpn, sijainti, lentotila, kamera, mobiilidata, mobiilitukiasema, hiljainen aika, kirkkaus, wlan, bluetooth, suunnan lukitus ja kaikki asetukset.
      Kannattas perehtyä paremmin tuohon käyttikseen ennen kuin alkaa siitä valittamaan.
      Pierusovellukset ym. ei tärkeät sovelluksethan näistä puuttuu, mutta eipähän ole pelkoa viruksista ym. tietoturvasta näissä wp puhelimissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe