Kosto raiskaajalle!

ActusReus

Te, jotka tiedätte asiasta mitään, kertokaa mielipiteenne!

Onko LAINVASTAISTA ottaa esim. raiskaajan puolisoon, lapsiin tai muihin sukulaisiin yhteyttä ja kertoa raiskaajan teoista heille?

Entä se, että julkisesti levittää tietoa raiskaajan teoista (ei suoraan poliisin tutkintapöytäkirjoja yms., vaan lyhyesti ja vapaasanaisesti), esim. ottamalla yhteyttä raiskaajan (toimitusjohtaja) liikkeisiin ja kertomalla hänen teoistaan työntekijöille / kertomalla teoista muilla foorumeilla, jotta mahdolliset asiakkaat saavat tietää tämän roiston rikoksesta ja osaavat välttää asioimista hänen liikkeissään?

Asianajaja on sanonut ympäripyöreästi, että sellaista ei voi suositella, mutta ei toisaalta ole maininnut, että se olisi suoranaisesti laitontakaan (rangaistavaa) toimintaa.

Voiko raiskaaja ja hänen lähipiirinsä siis nostaa asiasta jonkin kunnianloukkaussyytteen, kotirauhanhäirintäsyytteen tai vastaavan?

Asia on tosi, ja raiskaaja on ollut oikeuden edessä.

5

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • k76ytuhg

      Mahdollisesti soveltuvat pykälät ovat kunnianloukkaus (joka vastoin yleistä luuloa ei vaadi nimenomaan valheellisen tiedon levittämistä) tai yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen (joo, vaikka tuomio onkin sinällään julkinen, voi sen levittäminen silti tapauskohtaisesti olla laitonta).

      Kaikki riippuu tavasta ja tarkoituksesta, jossa tuon tiedonlevityksen teet. Yhdelle ihmiselle, esimerkiksi läheisille, kertominen ihan vain tapauksesta kertoakseen tuskin on rikos, mutta joukkotiedotusvälineitä käyttäen tapahtuva loukkauspyrkimyksessä tai liiketoiminnan vahingoittamispyrkimyksessä tehty huuteleminen saattaa hyvinkin täyttää.

      Oikeustapausesimerkkejä on kumpaankin suuntaan.

      Oikeusjärjestelmä kun lähtee siitä, että tuomioistuimen antama rangaistus on se rangaistus, eikä siihen enää kuulu muut kansalaisten omatoimiset kostotoimenpiteet.

    • k76ytuhg

      Mainittakoon vielä, että ei täällä saa yhtään sen järkevämpiä vastauksia, vaikka tekee asiasta useamman aloituksen. Tekee vain itsestään spämmääjän.

      • ActusReus

        Kiitoksia selvennyksestä. Epäilinkin vähän näin. Ja eipä ollut tarkoitus spämmäillä, näytti ettei koko kirjoitus mennyt läpi toiselle palstalle, niin yritin lisätä sen sitten edes tänne.
        Oikeusjärjestelmä on nähty ja usko Suomeen oikeus- ja hyvinvointivaltiona on karissut. Oikeutta täällä saavat vain varakkaat, tunnetut ja iäkkäät yrittäjämiehet.


    • Kutakuinkin totuuden kertominen ei ole rikos.

      Eli voin vapaasti kertoa miten Turkulainen poliisi M Turtiainen varasti hävitetyksi tuomittua omaisuutta, eikä saanut rangaistusta asiasta. Ja en syyllisty mihinkään vaikka tuon kerron

    • 3r2ew

      Noniin, vanha tuttavamme Bussissa ilmeistyi taas tarjoilemaan vajavaista lakitietouttaan.

      Joko vihdoin voisit kertoa meille oletko vain yksinkertainen, tietämätön ja typerä, vai kenties sellaista esittävä hyvin lahjakas trolli?

      Itse kirjoituksesi asiaan tuskin tarvitsee sen kummemmin mennä. Se nyt oli tavalliseen tapaan puutaheinää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe