Sähköpostia vankilaan?

Kikka85

Nythän vuoden vaihteen jälkeen on myös mahdollista lähettää sähköpostia vangille yhteiseen sähköpostiin suljetulle, onko kokemusta? Onko mennyt perille asti vangille...

17

2118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vankileski

      Olen lähettänyt jo monta spostia miehelleni ja kaikki ovat menneet perille, joskus jopa samana päivänä saanut postin itselleen.

      • Varapressa

        Mä onninstuin lähettämään meidän kerhon pomolle viilan Rixun hoitolaitokseen. Mä piilotin sen kermakakun sisään. Vartijat ei hiffannut mitään. Mikä parasta, se onnistu katkomaan sillä ikkunakalerit ja pudotautumaan vapauteen. Se teki lakanoista sellaisen perinteisen pidotauumisköyden. Tosi jännää. Ainoo ongemla oli, et joutu oottamaan puoli vuotta sen synttäreitä, muutenhan vartijat olisi alkaneet ihmetellen miksi kakku keskellä kesää ku sillä oli jo muutenkin kakkua ihan tarpeeks, elinkautinen.


    • Kikka85

      Okei no hyvä itse laitoin eilen ekaa kertaa, hän ei edes tiennyt sielä että sähköpostia voi saada :D Saa nähä kuinka nopeasti menee perille. Helpottaa kummasti.

    • vankileski

      Joo niin helpottaa, ei mee rahaa postittamiseen vaikka eihän se oo kun päälle euron, mut jos tulee tylsäää nii voi näpytellä ja lähettää koska vaan :) On kyllä hyvä kun tollanen, mieskin yllättyi tosta

    • Liberaali

      Miten tuollainen toimii käytännössä onko vangeilla omia tietokoneita? vai miten?

    • vankileski

      Esimiehet vai mitkä ne nyt on niin tulostaa sen spostin ja vie vangille. siihen ei saa laittaa kuvia eikä mitään liitteitä, pelkkää tekstiä

      • Tiedon

        Kiitos tiedoista. kovin ihmetyttää, kuinka sinun kirje salaisuutesi voidaan tuolla tavoin toimien rikkoa? eli sinun tekstisi on avoinna ja helposti vilkaisulla luettavissa? toisaalta, kun miehes..nii, mites hän pääsee kirjoittaa sinulle sähköpostia?


      • vankileski
        Tiedon kirjoitti:

        Kiitos tiedoista. kovin ihmetyttää, kuinka sinun kirje salaisuutesi voidaan tuolla tavoin toimien rikkoa? eli sinun tekstisi on avoinna ja helposti vilkaisulla luettavissa? toisaalta, kun miehes..nii, mites hän pääsee kirjoittaa sinulle sähköpostia?

        onhan se luettavissa mutta vangeilla ja muutenkin kaikilla ihmisillä on kirjesalaisuus.. siihen annetaan kuulemma sellanen leima jos vartijat ovat lukeneet sen ja tarkistaneet onko jotain epäilyttävää.. Sähköpostia hän ei mulle voi lähettää, ainoastaan voi vanki vastaanottaa kun siellähän ei saa koneilla käydä. kirjeitse vain he voivat vastailla ja lähettää. Koulussa jos siellä käyvät niin saavat käydä koneella mut ei kuitenkaan missään facebookissa tai muussa. Kerran mies sai käydä anttilan sivuilla mutta noikin käynnit ovat aina valvottuja


      • nomieh

        miksi mun sposti ei mene perille.?tule vain että viestiä ei voitu lähettää


    • Myötä-vastamäessä

      No hyvä, että jollakin tavoin kivikaudelta edennyt posti järjestelmä ja helpottahan se henkilökunan hommiakin. mutta joo omasta mielestäni olsi hyvä jos vakiloiten kokoa pinenetäs ja jokaiselle oma selli ja työtä ja sitten se puhelin sinne niin voistte iltaisinkin olla yhteyksissä

      Mutta kovin raskastahan se on jutella joka ilta ja sopia aikoja..ehkä se olisi noin menetellen ihan hyvä, että perhe vapaita olisi enemmän ja tapaamis paikkoja ja sitten niitä lomia. olisi ehdottoman tärkeetä säilyttää ja yllä pitää perhe suhteita sinä aikana, jonka vapauden menetys kestää. huomattavasti hankalampaa on luoda tai edes yrittää luoda perhe suhteita uudestaan. mahdotonta.

      Siinhän asenne kasvatuskin tulisi ikään, kuin sivussa hoidettua, kun tietää että ,menettää tapaamiset jos sössii.

      • vankileski

        Täysin samaa mieltä!!


    • vanginvaimo

      minä kun lähetän spostin niin tulee paluu viestinä että sähköpostia ei voitu lähettää?? mikä meni vikaan?

    • Laki-Oikeus

      Siviilistä vangintun vaimon tms.lähettämä sähköposti jää vailla nimenomaan tuon siviilin kirje salaisuutta. eli siltä oisn ehkä lakia rikotaan ja toisaalta kierettäänkin koska siviilistä sähköpostia lähettävän olisi ymmärettävä "kirjeensä olevan vapaasti luettavissa" no sama se on perinteisenkin kirjeen suhteen. vangitun kirje salaisuushan on vailla mitään oikeudellista suojaa.

      Tässä on kuitenkin outoa mm. se että jotkin vangitut käyttävät väärin jos kirje salaisuus olisi.. ja siitä seuraa kollektiivinen seuraamus kaikille vangituille.
      joka taas on lain vastaista. jonka lain taas säädös ja asetus tilanteen mukaan kumoaa.

      Kuka tahtois kirjoitella vaimolleen/mieheleen henkilökohtaisia asioita tietäen se tulevan ulkopuolisten tietoon ja ehkäpä kopiointina viranomaisten asiakirjoihin?

      Kirje ja viestintä salaisuuden varjeleminen olisi aika helppoakin jos niin haluttaisiin.. ei kirjettä tarvitse availla sen tarkastamiseksi etteikö sisältäisi jotakin kiellettyä "ainetta" sen pystyy selvittään ihan muutenkin ja nopeesti.

      Mutta koska vankilassa on henkilökuntaa joka "tekee poliiisin kanssa" yhteistyötä... niin se uteleminen mm. kirjeet ja puhelin kuuntelu yms. perustuu milloin mihinkin "salaiseen" toimintaan.

      Kiitoksia on varitijoitenkin saatava poliisilta. niin sitten vaikka ihan tekaistaan ja keksitään monenmoista paskaa vangitun "tietoihin kirjatuiksi ikään kuin faktaksi. ja sitten vangittu ihmettelee miksei mikään vedä hakemus tai muukaan..???

      Toiset vangitut alkavat spekulointi rumpan ja keksivät sitten omat "totuutensa" josta vahikoa monin tavoin ja mitään ei oikaisemaan pääsee ja turha on inistä tai naukua kuten eräskin vankila virkailija totesi.

    • rouvaTappinen

      Jaha, nytkö sitten mietityttää Jari Aarnion saama kortti vankilaan ja jonka oli lähettänyt niinikään vankilasta vanki nimeltä Pullinen. Nyt on päässyt unohtumaan Pullisen epiteetti, oliko se kuristaja, kiristäjä vai mikä olikaan. Etunimi taisi olla Timo?

    • Hämmennyttää

      Itse lähetin miehelle sähköpostia tiuhaan tahtiin joulu ja tammikuussa. Nyt helmikuussa yritin laittaa nii mies valittaa ettei ole vieläkään saanut sähköpostejani vaikka alkukuusta lähetin. Aiemmat meni heti miten perille, ja kaikki ovat ns oikeaoppisesti kirjoitettu(vankilan sääntöjen mukaan). Ei ole mitään liitteitä yms. Samankaltaisia sposteja siis kuin aiemmatkin. Missähän vika vai tekevätkö vartijat kiusaa vai runkkaavatko itse kenties minun teksteille...kiukuttaa.

      • Oiuytre

        No sithä se on niinku pitääki!


    • vanginkanssa

      Nyt myös huippua se että vankilasta voi soittaa skype-videopuheluita. Ainakin talossa jossa mieheni istuu, tämä on mahollista. Mukavaa vaihtelua pleksitapaamisiin, mut eihä se tietenkään perhetapaamisille vertoi vedä ;P

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe