Janne Ahoselta ei heru senttiäkään

Urheilijat mätämunia

Garmisch-Partenkirchenin mäkikilpailun jälkeen kärkikolmikolta kysyttiin, onko hyppääjien keskuudessa keskusteltu palkintorahojen lahjoittamisesta katastrofiapuun.
Itävallan hyppääjä sanoi, että on keskusteltu ja Saksan hyppääjä sanoi, että joukkueen johto tekee päätöksen asiasta.
Janne Ahonen kertoi, että Suomen joukkueessa ei ole keskusteltu rahojen lahjoittamisesta. "Vaikka antaisin koko omaisuuteni, ei se ratkaisisi asiaa" sanoo Ahonen.
Hyvin perusteltu. En minäkään sitten anna sitä 10 euroa, mikä oli tarkoitus. Sehän ei ratkaisisi asiaa.
Onko muuten kukaan koskaan nähnyt, että suomalaiset urheilijat kampanjoisivat minkään yhteisvastuullisen asian puolesta? Suomalaiset miljonääriurheilijat eivät koskaan lahjoita mitään, sen sijaan he ovat uskollisia sponsoreilleen. Ahonen alppinistit eivät suostu tv-kameran eteen ilman suksia. Kun Tanja Poutiainen tulee maaliin rinnelaskun jälkeen, ei mene viittä sekuntia enempää kun toinen suksi on nostettu pystyyn ja naama loistaa olutmainoskypärän alla niin kuin ei maailmassa hätää kärsiviä olisikaan.
Rallikuskit painavat Afrikassa olut- ja tupakkamainosreissullaan aiheuttaen välillisesti tuhansia keuhkosyöpätapauksia alikehittyneissä maissa.
Muualla maailmassa urheilijat ovat hieman epäitsekkäämpiä: Englannin liigaseurat lahjoittavat 1,4 miljoonaa euroa, tunnetut tennispelaajat ovat päättäneet antaa lahjoituksia jne. Ei mitään huippusummia, mutta on ainakin hieman valmiuksia luopua omista suurista tuloistaan niiden hyväksi, joilla ei ole mitään.
Häpeän omaa kansallisuuttani suomalaisten urheilijoiden omahyväisen käyttäytymisen takia.

15

2780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bvxx

      Monet urheilijat lahjoittavat pikkusummia, parantaakseen imagoaan, eivätkä välitä paskaakaan kelle se menee. Tuo Englannin valioliigan 1,4 miljoonan lahjoitus on niin pieni, että sillä ei saisi ostettua edes keskinkertaista pelaajaa, kyllähän 1,4 miljoonaa aasiaan on paljon, mutta ei se merkkaa valioliigalle mitään, joten se parantaa vaan imagoa. Sitä varmaan Ahonenkin tarkoitti, että ei hän ala miksikään hyväntekijäksi, jos häntä ei oikeasti kosketa tämä Aasian tilanne. Tuskin muitakaan urheilijoita se pahemmin koskettaa, mutta heille lahjoittaminen on tapa kerätä hyvää mainetta.

    • !!!

      Eiköhän suomalaiset urheilijat kerää rahaa siinä kuin muutkin.Monenmoisia hyväntekeväisyys otteluita,joilla kerätään rahaa lastenklinikalle yms,kummitoimintaa,vierailuja sairaaloihin ect.En tiedä varmaan kymmenettä osakaan urheilijoiden osallistumisista hyväntekeväisyyteen,mutta toi avaus ei ainakaan vastaa totuutta.Mitä Ahoseen tulee,on aika kohtuutonta vaatia palkintorahoja,eiAhonen mikään superrikas ole.Voi sattua esim.loukkaantuminen tai pelkästään paha flunssa,niin tienistit putoaa aika paljon.Anna vain se kymppi sinne,ja kohteita on paljon muitakin vaikka joka viikko laittaisit sen kympin.Tosin,jos käyt töissä kuukauden palkka olisi varmmaan aika lähellä sitä mitä vaadit Ahoselta Aasian katastrofiin.

    • kateellinen

      Mistä sä tiedät paljonko Janne Ahonen on jo lahjoittanut aasian uhrien auttamiseksi, hän ei vaan halua tehdä siitä numeroa. Janne Ahonen on omalla menestymisellään auttanut kaikkia ( ainakin monia ) Suomalaisia ja miksei myös ulkomaalaisia näyttämällä esimerkkiä siitä mitä oikealla harjoittelulla ja elämänasenteella saa aikaan. Viimeisen viikon aikana Ahonen on yks ainoita positiivisia uutiskynnyksen ylittäviä asioita.

    • ...

      Sanoko janne, että "en anna yhtään rahaa hyväntekeväisyyteen koska ei ne rahat kuitenkaan mitään auta" vai oisko mies voinuy mahdollisesti jo antaa rahaa aasian katastrofien uhreille, mutta harmittelee kuitenkin sitä, ettei hänen lahjoituksensa paljoa paina noin vakavan onnettomuuden jälkeen..?

    • ruikuttaja

      ja kenties vielä rahanruinaajakommunisti. Jokainen päättää itse mitä omallaan tekee joten suu tukkoon jos ei ole parempaa sanottavaa. Edellisiä kommentteja lainatakseni: mistä tiedät että Ahonen ei auta?
      Jos Aasian tilanne sinua oikeasti noin paljon huolestuttaa niin lipas kouraan ja keräämään niin kuin olisit jo, mars!

      Ja vielä edelleen: heti kun joku menestyy niin ilmaantuu kateellisia valittajia.. aina onnistutaan kaivamaan valittamisen aihetta kun joku pärjää paremmin kuin itse.

      • SITTEN JOS

        Ahonen sanoisi että hän on uskovainen, siis uskossa Jeesukseen!Mitenkähän se tulkittais tuo hänen sanomansa.........varmaankin jotain tällaista: joo tollaisia ne uskovaiset on, ahneita jne. eivät anna rahojaan(vaikka totuushan on että he juuri varmaan nytkin ANTOIVAT ensimmäisinä).....


    • reuter

      niin fiksuja etteivät retostle lahjoituksillaan

    • Suomalainen

      Niin nyt häpeän minäkin !!!Toivottavasti saat pian jonkun muun maan kansalaisuuden!että voidaan taas olla ylpeitä Suomesta ja Jannesta!

      • Lanttu

        Ei ne Ahosen tulot kovin hääppösiä ole verrattuna formuloijiin ja NHL-pelaajiin. Ne ja muut billgatesit ja michaeljacksonit saisivat antaa vaikka puolet omaisuudestaan niin sillä saataisiin kaikille apua eikä tuntuisi heidän rahoissaan vielä missään.


    • pellet

      Just joo, jonkun mäkihyppääjänkö pitäisi nyt lahjoittaa rahaa kun sitä on kovalla vaivalla sattunut saamaan? Ei todellakaan, voisin kuvitella tunteen kun kovalla työllä ansaitut rahat pitäisi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.. toki sinne voisi sen 10e antaa muttei koko omaisuutta. Kyllä nyt vaahdotaan ja vaaditaan kun katastrofi kosketti länsimaalaisia.

      Maailmassahan on joka vuosi päällä ns. nälänhätä jonka ansiosta ihmisiä menehtyy paljon enemmän kuin aasian katastrofissa. Sen ei ole niin tärkeä asia ettei asian eteen tehdä juuri mitään.. ei järjestetä mitään suurkeräyksiä jonka tuotto nousisi jopa miljooniin euroihin. Mikä teitä kukkahattuja vaivaa?

    • ...

      "Janne Ahonen pahoitti mielensä kirjoittelusta, joka seurasi hänen lauantaista lausuntoaan Aasian katastrofista. Ahonen kertoi Garmisch-Partenkirchenin kisan jälkeen, ettei palkintorahojen lahjoittamisesta ollut puhuttu joukkueessa.

      Ahonen ilmoitti myös, ettei edes koko omaisuuden lahjoittaminen ratkaisisi Aasian tilannetta. Tiistaina Ahonen ilmoitti lahjoittaneensa rahaa katastrofiapuun, mutta ei halunnut kertoa summaa.

      - Se on jokaisen oma asia. "

      No niin.. Tulipa nyt selvyys tähänkin asiaan ja sinäkin voit rauhoittaa mielesi:)

    • harmann

      Ei Ahounen tarkottanu ettei anna MITÄÄN! Totta kai se antaa, sehän on mediahenkilö ja sen täytyy näyttää ulospäin hyvältä niinkuin kaikkien niiden jotka toitottaa suuria avustussummiaan!!!! Enkä määkään anna mitään. Tai en ainakaan tunnusta antaneeni.... United States ja Great Britannica hoitakoon homman. Kyllä puutteenalaisia täytyy muistaa almuilla. Täällä Suomessakin....

    • make

      Oletkohan lukenut tän päivän juttuu lehistä??? JOS OOT NIIN Janne ON LAHJOITTANUT RAHAA, JA LISÄSI VIELLÄ ETTÄ SUMMIA SE EI KERRO ON JOKAISEN OMA ASIA. Että voisit lukea paremmin ja kommentoida sen jälkeen vasta, tai muuten sun juttus oli kuin tän päivän päivä lehdistä, mut jätit ton Jannen lauseen pois kirjoittaessasi tuota typerää puhettasi. Ja siitä sun 10 e, menee täysin tarvikkseisiin tai muuhun niin 2 e, koska avustus rahoista maksetaan palkat ja kaikki muutkin kulut pois mitä on, eihän ne muuten pystyis olemaan pystyssä ne järjestöt. Ja tää on fakta!! Kuten viime ilmoitettiin esim. SPR:n lahjoituksien olevan 4,5 milj, ja avustuksiin ne on antanut vaan 1,3 milj. loput omiin kuluihin. Että siinä sun 10 e:lle käyttöä. MUT OTA EKA SELVÄÄ ENNEN KU PUHUT PASKAA!!!!!

    • Ellu

      Janne on loistava urheilija ja on kuulemma lahjoittanut rahaakin katastrofin uhreille, mutta jos joku on pihi niin se on kyllä Kimi Räikkönen. Kimi tienaa jo yhdestä kaudesta yli 20 me eikä oo koskaan osallistunut köyhempien auttamiseen. Ottaisi mallia Schumista joka lahjoittaa rahaa köyhempien hyväksi ja on rakennuttanut sairaaloita Afrikkaan.

    • varaton

      kyllä ne on sponsorit jotka lahjoittaa urheilijat saavat kunnian.köyhä kansa maksaa jotta kusipäät saavat linnassa juhlia ja merkkejänsä toisilleen jakaa.Janne ei ole kusipää hän on HUIPPU-URHEILIJA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe