Eläintenhoitajan tulevaisuus.

MURSUMARSUU

Hei! Olen kiinnostunut eläintenhoitajan ammatista. Minulla olisi muutama kysymys siitä.
1.Paljon eläintenhoitajan palkka on?
2.Millainen tulevaisuus tulee todennäköisesti olemaan(Tuleeko rahapulaa palkan takia, tai muita ongelmia?)
3.Millaisia kokemuksia teillä eläintenhoitajilla on? Huonoja/hyviä ja miksi?
KAIKKI VASTAILEMAAN!! Netistä en ole löytänyt näihin kunnollisia vastauksia. Kannattaako eläintenhoitajan työ? Ehotelkaa myös muita eläimiin tai luontoon liittyviä ammatteja. (Muutakuin eläinlääkäri)

KIITOS etukäteen jo niille jotka vastaavat!!!

3

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SekäPalkallaEttäYritt

      Riippuu niin kaikki siitä, mitä eläimiä hoidat ja missä. Eläinhoitajia toimii niin pieneläinhoitoloissa, eläinlääkärien avustajana kuin navetoissa, sikaloissa, kanaloissa, eli jotain tarkennuksia tarvitaan. Maatiloilla palkallisena noudatetaan alan sopimuksia palkassa, jos taas olet yrittäjä muodostuu tulot toisella tavoin. Rahojen riittävyyteen vaikuttaa niin moni asia, kuten elääkö sen mukaan kuin tienaa, vai yrittääkö tienata sen minkä elämäntyyli tarvitsee.

    • karjanhoitaj

      Olet tullut kysymään asiaa maatilan eläimet-palstalle, joten oletan että sulla on jotain kiinnostusta tuotantoeläinpuoleenkin. Nimittäin uskon että niillä marsuntaputtelijoilla ei ole kovin valoisia näkymiä työllistymisen suhteen, en osaa sanoa onko tuotantopuolellakaan, sillä työmoraali on oltava ehdottoman hyvä ja asenne kunnossa että hommissa pärjää.

      Tämä karja-ala, (en itse tykkää käyttää nimitystä eläintenhoitaja, sillä karjapuolella on mielestäni joko karjanhoitajia, karjakoita, johtavammassa asemassa olevasta myös karjamestari, sikalanhoitajia, lomittajia jne.) ei loista palkoissa kovin korkealla, kyllä tällä työllä palkkojen suhteen pärjää(jos nuukasti elää...) mutta mikään korkeapalkkainen ammatti tämä ei ole. Eikä tätä oikeastaan voi pelkästään rahan takia tehdäkään.
      Karjapuolen ihmisten arvostus ei ole aina kaikkien keskuudessa parasta mahdollista, nyt tosin ollaan oltu parempaan päin menossa. Työ on hyvin korkeaa ammattitaitoa vaativaa ja vastuullista, raskasta niin fyysisesti, aika paljon hankalia työasentoja, toistotyötä, huonoja työ-olosuhteita, kun myös henkisesti mutta oma asenne ja motivaatio ratkaisee paljon miten hommissa pärjää.
      Työpäivä esimerkiksi navetoilla on usein kaksiosainen, aamulypsy ja iltalypsy, aamutyöt alkaa myöskin usein aika aikaisin, siihen voi varautua. Poikivat ja sairastelevat eläimet pitää joskus yötä myöten töissä eikä voi kai puhua kovin säännöllisistä työajoista koska kyseessä elävät eläimet. Paitsi eläimiä niin joutuu työssä kohtaamaan myös paljon erilaisia ihmisiä.

      Mutta mielestäni tämä työ on omalla tapaa palkitsevaa, itse työskentelen pääasiassa navetoilla mutta myös sikaloissa sekä siipikarjan kanssa. Eläimet ja ihmiset on tässä työssä mielestäni parhaita puolia. Lehmät varsinkin on kaikki omia omanlaisia persooniaan, ei se ole ollut yhtä hymyä jokainen päivä navetassa minullakaan, mutta missä muussakaan työssä aina olisi.

      Otappa yhteys johonkin maatalousoppilaitokseen, koska koulun kautta sinun on joka tapauksessa näihin hommiin valmistauduttava, erittäin vahvaa ammattitaitoa tämä nimittäin vaatii. Kysele sieltä ja harkitse tarkkaan onko tämä varmasti sitä mitä haluat. Maatalousoppilaitoksista löydät tietoa esimerkiksi täältä http://www.virtuaali.info/ ja sieltä haet kartasta koulutiloja. Ja lähde rohkeasti tutustumaan paikkaan ja etsi oppilaanohjaaja joka kertoo mielellään lisätietoja ja jonka kanssa voi asiaa miettiä.
      Et juuri aloittaja kertonut taustoistasi joten en tiedä oletko nuorisopuolelle hakija vai aikuiskoulutukseen, kumpaankin löytyy hyviä vaihtoehtoja, koulu on ammattikoulutasoa, siitä voi sitten jatkaa yliopistoon tai ammattikorkeaan mistä löytyy myös maatalouslinjoja, agrologi ja agronomi.

    • heetti

      maatalous

      muusta en osaa sanoa kuin rahaspulasta. Se tulee sata tonniakin ansaitsevalle, jos törsää ha hupuloi, pelaa ja juo yms, ja toisaalta 1500 e riittää, kun nuukasti elää ja harkitsee, mitä syö, eikä osta vaatteita kuin tosi tarpeeseen, ja silloinki kirpparilta. ei meikaa, polta juo, ja nuutenkin elää tarkasti. Kokemust on, jopa työmarkkiantuella pärjää ilman sossun luukkua kun oikein visusti pitää senteistä kiinni.
      Työtilanne on arvattavasti hyvä, koska eläimiä riittää ja lemmikkien suosio kasvaa.Eläintehhoitajan lisäksi tulee mieleen ainakin eläinhoitolan pito, eläinhieroja, eläinterapeutti, niitäkin alkaa olla, eläinkaupan myyjä, raviohjastaja, hevoshoita, ratsastuksen opettaja, valjakkokoirien ohjaaja

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe