Mikä rotu meille?

Koiruuksia

Olen tässä vajaan vuoden päästä muuttamassa miesystävän kanssa yhteen ja asumismuodoksi melko varmasti tulee kerrostalokaksio lähiössä. Itse olen aina pitänyt arvossa näitä alkukantaisia koirarotuja, eritoten pystykorvia terveytensä ja ulkonäkönsä ansiosta. Alustavasti kun rotua mietitään niin haluaisin kysyä ihmisten kokemuksia eri pystykorvaroduista ja niiden luonteenpiirteistä ja siitä mikä rotu voisi sopia meille, liikuntaa kyllä saisi koira reilusti, sillä urheilullisia ollaan miehen kanssa, mutta eniten huolettaa se, kuinka hyvin mikäkin rotu sopisi tähän asumismuotoon ja ensimmäiseksi koiraksi molemmille. Kerrostalossa toki olisi tärkeää, että koira olisi hiljainen ja kun molemmat miehen kanssa opiskellaan tulisi koiran pystyä olemaan yksin sen 4-7h päivässä.
Olisiko ehdotuksia meille mahdollisesti sopivista roduista?omia kokemuksia on myös mukava lukea.
Ja lisäksi vielä, olemme ajatelleet että sopivan kokoinen koira olisi mielellään säkäkorkeudeltaan siitä 30cm:stä 50cm:riin.
Ajoissa ollaan asiaa miettimässä, jotta ei tulisi ilman hyvää perehtymistä rotuun koiraa otettua, joka ei meille välttämättä lopulta sopisikaan.

9

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäreilumaailma

      En suosittele alkukantaista rotua ensimmäiseksi koiraksi sillä miellyttämisenhalu on melkein olematon rodusta riippuen ja suuri osa on tunnettuja haukkuherkkyydestään eli kerrostaloasunto saattaa olla pulmallinen. Myös riistaviettiä pukkaa löytymään ja jos kaupungissa asuu niin voi olla aika raastavaa kun koira sekoaa pupuista, meilläpäin ainakin.

      Yksi rotu mikä voisi olla katsomisen arvoinen on australian kelpie. Etenkin jos teitä miellyttää tuommoiset pystykorvaiset ja sopusuhtaiset koirat niin ulkomuodoltaan voisi miellyttää. Ovat keskikokoisia ja turkki helppohoitoinen. Luonteeltaan energisiä ja innokkaita oppimaan, soveltuvat hyvin siis myös harrastekoiraksi. Vahtiviettiä ei löydy joten kerrostalokaan tuskin on ongelma kunhan liikunnasta huolehditaan. Muistaakseeni myös terve rotu.

      • Koiruuksia

        Muuten vaikuttaa mukavalta koiralta, mutta kuulostaa netin mukaan olla hieman hankalasti rotua saatavilla.

        //Olen ymmärtänyt että Saksanpystykorvilla olisi miellyttämishalu ihmistä kohtaan aika korkea vai olenko väärässä?


      • 15688456
        Koiruuksia kirjoitti:

        Muuten vaikuttaa mukavalta koiralta, mutta kuulostaa netin mukaan olla hieman hankalasti rotua saatavilla.

        //Olen ymmärtänyt että Saksanpystykorvilla olisi miellyttämishalu ihmistä kohtaan aika korkea vai olenko väärässä?

        Olet ymmärtänyt jossain määrin oikein. Se mitä et ehkä ole kuullut noista saksalaisista niin ne on vielä pahempia räköttäjiä kuin suomipystikset. Ja ääni on, erityisesti noilla pienimmillä, aivan karrmeeta kiljuntaa. Ei siis kerrostaloon sitäkään vähää mitä pystäriä.


      • Epäreilumaailma

        No näissäkin kuten monissa muissa roduissa ongelmana on yleenssä se koulutuksen puute jonka vuoksi huutavat. Toinen vaihtoehto räksytykseen saattaa olla arkuus ja siihen auttaa pitkäjänteinen siedättäminen.


    • Epäreilumaailma

      Saksanpystärit on nykyään niin seurakoiramaiseksi jalostettuja että saattaisi sopia teille oikein hyvin, riistaviettiä ei löydy mutta vahtiviettiä suurella todennäköisyydellä, mitään räksyttäjiä noiden ei kumminkaan pitäisi olla jos sitä ei salli. Turkin sanotaan olevan helppohoitoinen mutta kaverillani on kaksi mitteliä ja on kertonu tästä turkinhoidosta kunnon kauhutarinoita niin tiedä sitten. Itseä aina kauhistuttaa nuo pörröturkit ja se vaiva jos jää lenkillä skeidaa peppukarvoihin kiinni, on meinaa eri asia irrotella sitä kuin vaikkapa kuraa :D
      Kyseessä on ainakin terve rotu ja miellyttämisenhalua pitäisi löytyä eli varmana saa hyvä kaverin sekä lenkeille että harrastuskaveriksi.
      En yhtään tiedä kyllä miten pentuja on saatavilla ja suositaanko ensisijaisesti näyttelyissä käyviä henkilöitä kun kyseessä on suht suosittu rotu näyttelypiireissä. Ja hintaa en edes lähde arvuuttelemaan.

    • dgfdrgdxrg

      Kannattaa googlata sellainen menevä & äänetön koirarotu kuin basenji.

      • Koiruuksia

        Ei basenjit oikeen omaa silmää miellytä ja ei ne kyllä hiljaisia ole, tutulla jolla semmonen on ei kyllä kylässä kauaa jaksa olla koska vaikka ei hauku nii ulisee ja vinkuu senki edestä se koira


    • Kleinit

      Voisi ehkä sopia kleinspitz. Energisiä ja kilttejä pikkukoiria, mutta voivat haukkua ilman koulutusta. Terve ja melko pitkäikäinen rotu.

      • Koiruuksia

        Mitteliä olen kyllä miettinyt, kleinit ehkä turhankin pieniä koiria omaan makuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe