Aihe

Ensihuolto rahastustako ?

Avensin2016

Mitenkähän lienee nykyään noiden Avensis, Auris, mallien ensihuollon (2000km) laita. Huoltokirjassa ei ainakaan mainintaa/kohtaa aiheesta löydy.

27

409

  Vastaukset

  • Saat kyllä hyvät perustelut :D

  • Muistan aikoinaan että Citikassa EI olisi ollut ensihuoltoa mutta mietin että jos haluaa pitää auton loppuun asti, kannattaa vaihtaa sisäänajon jälkeen ölpät. Minäpä vaihdatin.

   Ikävä kyllä mälläsin auton lunariin jo vajaa 100t kohdalla joten empiriaa ei kertynyt. Tie sitten onko nykyöljyillä tarpeen tällainen öljynvaihto.

  • SE 30tkm. ja "vapaaehtoinen" .Ei vaikuta takuuseen. Jätin 2012 Yariksella väliin ja ei pienintäkään vikaa neljään vuoteen/60tkm.

   • Ja pian motti sökö, olisiko vuosihuolto mitään. se vesi parahin voitehista. :)


  • Siis 3tkm. Öljy vielä kirkasta 15tkm/1 vuosi ja pisaraakaan ei kuluta!

   • Ei se sitten voitelekaan tai bensaa/vettä yms tulee korvaavaksi aineeksi.


  • Auriksessa 1500 km (jos oikein muistan) kohdalla. Maininta kuitenkin huoltokirjassa. Se on vain suositus. Varmistin luovutuksessa. En teettänyt. Tämän lasken rahastukseksi.

  • Aasialaisten kohdalla vaihtaisin öljyt viimeistään 2tkm kohdalla, sillä sikäläiseen filosofiaan ei kuulu moottorin osien viimeistely ja hionta, vaan se jätetään asiakkaan huoleksi.

   • Tuon saattaisi ajatella teollaamiseksi mutta muistan joskus 70-luvun Teknarista lukeneeni tämän faktana. Taisi silloin koskea moottoripyörien vaihteistoja - en usko että noin on enää, ainakin italianmopon vaihteisto on sangen karhean tuntuinen verrattuna japsni mopon kellontarkkaan vaihtamiseen.


   • Tyytyväinencitikisti kirjoitti:

    Tuon saattaisi ajatella teollaamiseksi mutta muistan joskus 70-luvun Teknarista lukeneeni tämän faktana. Taisi silloin koskea moottoripyörien vaihteistoja - en usko että noin on enää, ainakin italianmopon vaihteisto on sangen karhean tuntuinen verrattuna japsni mopon kellontarkkaan vaihtamiseen.

    Joo aasialaisissa moottoripyörissä ja mopoissa on ns. mustat öljyt jo uutuuttaan, eli kannattaa vaihtaa ensimmäisen kerran pienillä kilometreillä.


  • Ostin juuri Auriksen. Ensihuolto pitää tehdä 3000 kilometrin kohdalla eli siis vaihtaa öljyt. Uudessa moottorissa aina syntyneet metallilastut poistuvat samalla öljynvaihdon yhteydessä. Metallilastut kerääntyvät siilin turkiksi magnetisoituun öljynpoistoaukon tulppaan. Merkkihuolto tarkastaa samalla koko auton huolellisesti ja korjaa mahdolliset puutteet. Myös hybridin akut mitataan samalla.

   Se on huolenpitoa se.

   • Länsiautot luovutetetaan viimeisteltynä asiakkaalle. Laadunvalvonta kuuluu länsimaiseen tuotantoon oleellisena osana.


   • Niin ilmastointiakin suositellaan hullettavaksi kerran vuodessa! Rahastusta sekin aivan samalla tavalla kuin kaikki maksulliset huolenpitosopimuksetkin! Tottakai autoliikkeille raha kelpaa vanha sanonta kuuluu "Ettei se ole tyhmä kuka pyytää vaan se joka maksaa" VW on ainakin ulkoistanut testaamisen asiakkailleen!


   • En tiedä minkä merkin suosituksista puhut, mutta luotettavan auton asentajan mukaan ilmastointilaitteen "nesteet" huononee n. 2,5 vuodessa.

    -siksi Toyota suosittelee ilmastoinnin huoltoa 2 vuoden välein!

    Ps. On totta, että autoa 3v pitäjille on tosiaan ihan sama, huollattaako kaikki suositellutkin, vai ei koska hyödyt näkyy vasta seuraavilla omistajilla......


   • Ilmastoinnista voi voiteluaineet hävitä ja vaikka jäähdyttäisi, niin voi tehdä sitten tenät tai kulua liian nopeasti kuivana.


  • Kyllä teetin 3000km kohdalla huollon Avensikseen, hinta oli 104 euroa.

  • Jaa! Tojon valmistusmenetelmät ovat ilmeisesti jostain 80-luvulta kun pitää sorvinlastut ja muut koneistuspärstät valuttaa ulos uudesta moottorista:D

   Minulla on ollut 3 kpl erimerkkisiä uusia autoja (mm. yksi Mazda) ja niillä sai ajella 20 000-30 000 ennen ensimmäistä huoltoa.

  • Ei ole enää huolto-ohjelmassa, mutta halutessaan voi teettää.

  • En teettänyt öljyhuoltoa aurikseen.
   Vuosihuollossa vaihettiin öljyt ja kysyin oliko metallijätettä öljyn seassa. Ei kuulemma ollut. Pittää uskoa huoltomiehiä.

   • Miksi joku aivovammainen jaksaa nostaa jotain vapaaehtoista suositusta tikun nokkaan,mikä ei mitenkään vaikuta takuuseen eikä muuhunkaan. Jokaisen oma asia jos haluaa vaihtaa.


   • VW- ongelmamoottoreissa ei öljynvaihto maksa paljon, mutta litran lisääminen joka tuhannen kilometrin jälkeen tarkoittaa 30 litraa vaihtovälillä. Miksi sitä öljyä pitäisi vaihtaa ollenkaan, eikö riittäisi pelkkä suodattimen ja jakopään vaihto?


   • VW:n moottoreissa ei tarvii öljyn vaihtoja tehdä ollenkaan. Ne kun hajoavat aina ennen 30000km:n öljynvaihtoa. Öljyt vaihdetaan koneremontin yhteydessä tai jos uusi moottori joudutaan asentamaan ( mikä todennäköisempää) silloin jotkut VW:n huijauslitkut vaihdetaan.


   • Oma.valinta kirjoitti:

    Miksi joku aivovammainen jaksaa nostaa jotain vapaaehtoista suositusta tikun nokkaan,mikä ei mitenkään vaikuta takuuseen eikä muuhunkaan. Jokaisen oma asia jos haluaa vaihtaa.

    Ei ole enää suosituskaan.


   • Eli eikö tehdä enää? Vanhojen ukkojen höpinöitäkö?


  • """luotettavan auton asentajan mukaan ilmastointilaitteen "nesteet" huononee n. 2,5 vuodessa.""""
   Jaa, vai niin, mutta jääkaapissa ne samat aineet kestää 30 vuotta. Että sillei.

  • Pitää tehdä! Muutoin auto ei toimi kunnolla yli 100 000km lukemissa. Auto on myös hyvä huuhdella järvivedellä, kunhan kesä koittaa.

  • Ei kannata, omalla corollalla nyt ajeltu 350 tkm enkä käyttänyt ensi huollossa, mutta käytin 15 tkm huollossa jo 13tkm kohdalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   12697
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6029
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4682
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3354
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   2421