Mistä koira?

koirakaipuu

Melkein vuosi sitten koirani kuoli. Ajattelin, että en enää ota koiraa kun on tuota ikääkin. Nyt kyllä kovasti haikailen koiran perään. Mutta en jaksaisi ihan pentukoiraa ottaa. Ja koiran pitäisi olla rodultaan pieni. Ei ole varaa maksaa koirasta tuhattakaan euroa, joten koiran toivoisin saavai ilmaiseksi tai ainakin halvalla. Onko tietoa, minkä tahon puoleen voisin kääntyä, mikä olisi turvallinen valinta. Näitä muualta tuotuja kodittomia koiria en uskalla ottaa.

11

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säästömassit

      Minä laitoin vuoden ajan rahaa säästöön 100 euroa/kuukausi ja ostin sitten rotukoiran pennun. Jos ei ole varaa laittaa sen vertaa rahaa säästöön, ei ole varaa elättää koiraakaan. Kun pennun hankit, saat sen rotuisen koiran helpommin, jonka haluat. Suosittelen sinuakin säästämään rahaa samalla lailla. Ei koiran hankkija niin kärsimätön olla, ettei yhtä vuotta voi varrota.

    • sdvgfhf67

      Apula-nettipalstalta löytyy ihan kotimaisia kodinvaihtajia. Monet luopuvat koirastaan sen eroahdistuksen takia, mutta jos olet päivisin kotosalla, siitä ei niin ole haittaa.

      • Neuvonion

        Eikä niillä kaikilla ole edes sitä eroahdistusta. Mutta monet on kyllä vähän laiminlyötyjä koulutuksen suhteen. Itse hankein tuolta koiruuden kymmenisen vuotta sitten ja ollut täysin tyytyväinen siihen. Oli sitä toki yritetty kouluttaa mutta perheen nopean lisääntymistahdin vuoksi jäänyt vähän vaiheeseen. Ja kun rekulla murrosikä painoi päälle niin katsoivat että parempi luopua. Niinpä se tuli mulle.
        Ehkä tämä oman kokemukseni perusteella voisin sanoa että valitse mieluummin kolmevuotias kuin vuosikas, joka siis on pentu aikuisen kropassa ja käytös sen mukainen.
        Kannattaa mailailla ensin pyytäen lisätietoja ja kuvia koissusta, sitten olla puhelinyhteyksissä muutamaan kertaan. Vältä ehdottomasti virolais- tai ylipäätään ulkomaalaiskorostusta puhuvia varsinkin jos aioit maksaa jotain. Niissä on epäluotettavia koirakoijareita.


    • Epäreilumaailma

      Rekkurescue ja kodittomat kannattaa käydä läpi, siellä on myös ihan suomalaisia suomessa asuvia koiria.

    • kylläniitälöytyy

      Kannattaa katsoa torilta ja apulasta lahjoitettavat ja muutkin ilmoitukset, ja kysellä myös kasvattajilta.Monet kyllästyy nuoreenkin koiraan vuodessa parissa, ja sellaisesta koirasta saa ihan hyvän lemmikin joku viellä itselleen.Kasvattajat usein tietävät jos jollain on kotia vaihtava koira tarjolla.Kasvattajat myös myyvät nuoria, kerran ehkä pennutettuja koiria.Joku pieni perhoskoira, tiipetinspanieli, voisi sopia sinulle ;)

    • Annapua
      • sijaiskotikin

        mitäpä jos aloittaja tarjoaisi sijaiskotia koiralla. Ei tarttis maksaa mitään, saisi eläinsuojeuyhdistykseltä koiran , jota hoitaa hetki, ja sitten luovuttaa eteenpäin lopulliseen kotiin. teksi hyvän työn koiralle, eläinsuojelulle ja saisi iloa itsellekin.


    • Yksivainx

      Jos rahasta on pulaa, suosittelen itsekin sijaiskotia tai muuta vastaavaa tilapäisjärjestelyä. Vaikka koiran saisi halvalla, niin koiran sairastelu voi tulla erittäin kalliiksi. Olisi sääli, jos koira jouduttaisiin lopettamaan vain rahapulan takia.

    • koiraäijä

      Sama tilanne vuosi sitten, paitsi ettei tarvinnut olla pieni. Etsin ja etsin, ei löytynyt. Sitten aloin katsella myös näitä "rescuekoiria". Otin Viipurista tuodun koiran, enkä kadu, paras koirani ikinä.

    • pienirotukoirahyvä

      Kysele suoraan kasvattajilta, heillä on usein nuoria koiria joista luopuvat edullisestikkin.Juurikin noilta perhoskoirien kasvattajilta voisit kysyä, myös he tietää jos joku kasvattiensa omistaja on koirastaan luopumassa.Kannattaa valita joku pienirotu.Jackrussel, perhoskoira, tai vaikka tiibetinspanieli tai coccerspanieli.
      Ei mitään ulkomailtatuotua katukoiraa, jonka taustoista ei mitään tietoa.Tavallisessa suomalaisessa perheessä kasvanut ja elänyt koira on sinulle turvallisempi vaihtoehto.

      Nuoret ottakoon reckueita, se kun on niin muodissa nyt.Niitä reckueitakin tosin jo kaupitellaan suomessa ettenpäin, kun ei pelastajalle ollutkaan sopivanluonteinen koira.Niistä on jo useampia myynti ilmoituksia ollut netissä.

      • hauvankaa

        Öhm, mistään muoti-ilmiöstä ei ole kyse. Arvostan enemmän ihmistä, joka ottaa kodittoman koiran kuin sellaista, joka ostaa rotupennun, joka saisi muutenkin kodin. Kaikenlaisia koiria annetaan pois kun ei ollutkaan sopiva kumppani - ja se on koirankin etu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe